Rusija je zatvorila svoj vazdušni prostor za aviokompanije registrovane u Bugarskoj, Poljskoj, Češkoj, Sloveniji, Estoniji, Letoniji i Litvaniji. Od ranije je zabranjeno avionima iz Velike Britanije.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
O ovome se stidljivo govori
https://twitter.com/nzekiev/status/1...o5ID9J8Zz7NlAQ
Jesu li studenti ili izbjeglice nema veze, ovo nije njihov rat i nemaju potrebu da se tu nalaze.
Vec cure snimci da policija i vojska hapse ukrajince izmedju 18 i 60 i vracaju ih kuci
Ne bih ja to nista diro
Rusija je zatvorila svoj vazdušni prostor za aviokompanije registrovane u Bugarskoj, Poljskoj, Češkoj, Sloveniji, Estoniji, Letoniji i Litvaniji. Od ranije je zabranjeno avionima iz Velike Britanije.
https://twitter.com/Africarevolt/sta...o5ID9J8Zz7NlAQ
Ocigledno demokratija i humanost vaze samo za bijelce. Smecari od Poljaka
Ne bih ja to nista diro
Ne nastupam emotivno uopste. Jedna je stvar premoc u vazduhu, a drugi par rukava zatvoreno nebo iznad drzave.
Pa kad su napadali Afganistan i Irak, prvo obavjestenje je bilo zatvoreno nebo iznad tih drzava. I obalili su Iranski i mislim Sirijski transporter. Ovi pricali da je humanitarna pomoc, US da je to snabdijavenje oruzijem.
A vidjeh juce mislim da je jedan od GlobalHawk sistema nadletio ukrajinu.
Ova vojna pomoc se moze dostaviti samo transportnim avionima.
Ukoliko se odluce na taj potez, docice neizbjezno do obaranja NATO teretnih aviona.
Tako da me ne zanimaju mnogo vase emotivne price ili sa jedne ili druge strane.
Samo mi se eto jos zivi. Kad zapucaju jedni na druge, znas koliko me zanima ko je prvi poceo i zasto
Ne bih ja to nista diro
Viđeh ovih dana dosta odlomaka iz video igrice đe rusku tehniku rofitavaju iz raznih oružja pa se pitam, da možda ipak nije neki od tih snimaka iz real life?
Molim experte za rusku supremaciju za odgovor?
Nula
@remark pitao si za šta im je ona nastrešnica, juče čini mi se
https://twitter.com/UAWeapons/status...6OnsRDH2A&s=19
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Tema je rat u Ukrajini. Nije tema tragedija u Murino. Post i svi nadovezani obrisani.
Imajte postovanje prema zrtvama iz Murina!
Daca zadnja opomena da se drzis teme.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Da, jesam.
Sa svojim argumentima i procenama, zasnovanim na dosadašnjoj praksi ruskih intervencija , od one u Gruziji do poslednje u Kazakhstanu.
To nisu bile invazije, nego kratkotrajne operacije , sa ograničenim dejstvima i ciljevima i minimumom rizika.
Ovo sad u Ukrajini je za mene neočekivano, jer ne kapiram šta tačno Putin pokušava postići sa 50 000 vojnika u napadu na ogromnu teritoriji koja broji 40 miliona stanovnika.
Može biti da to opet bude neka kratka operacija, bez mnogo žrtava, a ne invazija poput one američke na Irak.
Ma da, ti si jedna od onih moralnih vertikala koja je sve osudjivala, samo se toga niko ne seća.mi? brale ako ti podržavaš interese SNSa i pišeš za njih, ne znači da to radi svako. ko to ne smije osuditi NATO bombardovanje i reći da je monstruozno? ja sam ođe prvi dan napisao da ne pravim razliku između invazije na Irak i ove na Ukrajinu. nedužni ljudi stradaju. ali takvi kao ti pravite. ova prva vam je užasna jer su to zli Ameri, ali ova druga potrebna jer je to Putin, pa ono. kako bi ono prije par godina kad Blair postade savjetnik Vučiću a on bio jedan od najjačih zagovornika bombardovanja. sjećam se nekih reakcija botova SNSa, muk bi. tako i kod tebe bilo, vjerovatno. i još nisi osudio ovo, nego braniš Rusiju uredno
Ajde, da se ne lažemo.
Malo ko ovde piše i "osudjuje" iz humanističkih pogleda na svet, već uglavnom iz plitkih navijačkih osećaja.
Nisi ni ti izuzetak.
Ajde nadji svoj post gde si osudio ubijanje dece u Donbasu.
Ili si više zabrinut za medjunarodno pravo, nego za živote dece?
Pa imajući u vidu ove snimke i fotke od ranije, uništene borbene tehnike, najviše viđoh T-72, T-80 i BTR-ova s kraja osamdesetih, uništenih..
E sad, zemlja koja ima 13000 tenkova, šalje ove starudije praktično iz prošlog vijeka i očekuje šta? Da će ovi kamenjem da ih dočekuju? Nikakve pouke se nisu izvukle iz Groznog i Gruzije izgleda, još manje iz Sirije..
Ja i dalje nw vjerujem u kakvom su stanju ti tenkovi koji su poslati na front, zaštićeni jedino ovim olovnim ciglama i zastarelim tipovima reaktivnog oklopa.. Đe je ta čuvena tehnika i Ruska nadmoć? Evo već ulazimo u četvrti dan sukoba i kao opšti pokazatelj nemoći, likovi dovlače termobaričko oružje (za masivno uništenje)..
Da ne trčim sa zaključcima ali zapita se čovjek u kakvom stanju im je ostatak armije u mainland-u?
Da ne potežem pitanje raketnih lansera kojih imaju previše ali kopnene snage im djeluju krajnje smiješno..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
@VanjaTheMan suzdrzi se vrijedjanja i etiketiranja forumasa molim te.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Da su pametni da što prije organizuju atentat na Putina i da završe sa ovim jer imam nekako osjećaj da većina Rusa ne želi rat i da je za sve njegov poremećeni um kriv.
*Bez ikakvih “plitkih navijačkih osjećaja” već sa željom da se zaustavi sve ovo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by SweetShiva; 27-02-22 at 11:48.
Блицкриг Русије, као што сам и најавио, није успио.Губици релативно велики, резултати мршави.Ништа од "специјалне операције".
Сада ће се приступити систематскијем приступу, а успјех тог плана ће зависити од више фактора, посебно од логистике.
Русија има јако велике проблеме са логистиком, а борбена дејства указују и да су им залихе модерног оружја прилично танке, посебно скупих крстарећих ракета.
Имајте у виду да су Харков и Кијев, јако близу руске границе.
Колико ће дуго Украјинци издржати, зависи само од тога колико ће имати муниције и материјала, и способности да их допемају у градове.Морал, обзиром на снагу противника изузетно висок.
Занимљива ми је и чињеница да се Русија у овом сукобу доста ослања на јединице Национале Гарде (обједињене јединице ОМОН-а, Унутрашњих оружаних снага, Кадировци), чији је састав углавном професионалан, за разлику од јединица руске восјке гдје (са изузетком падобранаца и још неких јединица), има много регрута и резервиста.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Finci su poslali 40 haubica (uzeti s rezervom), doduše Finci nisu članica nato-a ali imaju jako modernu vojsku i uveli su oni odavno nato standarde..
Ne sviđa mi se sve otvorenija priča o ratu s glavnih nato adresa, jer ako na bilo kakav način ovo eskalira, biće jebada na tlu cijele eu i doći će do prestrojavanja i prelamanja u državama u kojima političke vođe sjede na dvije stolice, biće ili ili..
Nije to tako jednostavno.
Kao prvo, mislim da samo prijetnja gubitkom stecenog bogatstva moze da ih natjera na takav potez. Ali bi morali da imaju i plan i kako da se obracunaju sa Putinovim lojalistima nakon toga.
Ne cudi ni najmanje. Katolicka crkva je ovako podrzavala Hitlerovu Njemacku, a SPC rat u BiH. Gdje je rat, tu su i vjerski vodje da podrze zlocince.
Last edited by VanjaTheMan; 27-02-22 at 12:15.
Look upon my works ye mighty and this pear...
Zapelo a?
Zar pobornici teorije da su Ukrajinci ustvari Rusi ne kapiraju onda da su po njihovoj računici Rusi napali Ruse?
Ako je to isti narod, mislite li da će "mali Rusi" da se predaju samo zato što su slabiji?
Russia-Ukraine live updates: Ukraine rejects Russian offer for talks in Belarus
Rusija nudi pregovore u Minsku, Ukrajina odbila uz odgovor da pregovori tamo nemaju smisla budući da je Bjelorusija saučesnik u invaziji
Pozdravi od Zelenskog zluradim govedima koji su mu poručivali uoči invazije da posoli kravatu:
Last edited by ASC; 27-02-22 at 12:16.
ako je vjerovati, UKR opet vratili Harkov. BBC je dobio potvrdu od civila na terenu da je ovo tačno. vjerovatno će se kasnije znati više. Zelenski objavio da je razgovarao sa Lukašenkom
- Andriy Zagorodnyuk, Ukraine’s former defence minister, says Belarus is about to declare war on Ukraine
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
Last edited by outline; 27-02-22 at 12:17.
Danska i Island zatvorili nebo za ruske avione.
UNICEF registrovao 370.000 izbjeglica iz Ukrajne.
Harkov je ipak pod kontrolom ukrajnske vojske.
Putin više nije počasni predsjednik međunarodne džudo federacije (ovo jedna u nizu vijesti da se rusi postepeno isključuju ili im se otežavaju sportska međunarodna takmičenja).
Kakava blamaza za Ruje da im u pomoc priskace Bjelorusija, nek zovnu i Koreance ako im fali vojske, Kazahstan je pametno odigrao nije se petlja u rat koji sa njima nema veze iako su partneri sa Rusijom.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Da, najviše se licitiralo sa brojem 96, da će Kijev pasti za najviše 96 sati, a to je ponedjeljak ujutro. Dakle, ima još fore, no ,,brzi rat" je, može se reći, gotov, ide ovo na klasično ratovanje. Podsjetnik, kada je Njemačka napala Jugoslaviju rat je do kapitulacije Jugoslavije trajao 11 dana. No, i pored toga borba nije prestajala.
https://twitter.com/_ZhN_/status/149...2F2342988.aspx
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks