Da, primam platu preko deviznog sa time sto imam opciju da je primim i u kripto valutama (istina trenutno samo Coinbase), preko PayPal-a ili ti pak direktno na VISA karticu koja nije CG kartica (ali u ovom slucaju u dolarima, sto mi naravno ne odgovara). Svaki nacin primanja plate je u potpunosti legalan btw. To sto smo mi u zaostatku sa svijetom i tehnologijoma par decenija ne znaci da je i ostatak svijeta.
---
Ne kazem ja da to nije problem vec navodim da je nesto za sta je veoma mala vjerovatnoca da se desi, ko god misli drugacije nije bas upucen u cijelu situaciju.
No SWIFT = nema Rusije. Veoma jednostavno... Najvece sile svijeta trenutno nisu u situaciji da sebi dozvole da ne mogu da posluju sa Rusijom (gas, psenica, tehnologija i pazi sad veoma interesnatno
medjunarodna svemirska stanica, lista gubitaka je ogromna).
Uostalom sve i da se desi da iskljuce Rusiju iz SWIFT sistema postavlje se jedno logicno pitanje. Ako je Putin stvarno pukao totalno (a to je diskutabilno), dal' nekome mozda prodje kroz glavu do kojih razmjera bi sve islo da se desi i to da "mu" se uskrati SWIFT? Nemojmo da smo toliko naivni... Uostalom USA je vec navela da sto se njih tice nema iskljucivanja Rusije iz poslovanja, toliko o licimjerju.

Bookmarks