Kao odgovor na sankcije ruska svemirska agencija Roskosmos prekinula saradnju sa EU, te se obustavljaju planirani letovi iz Francuske Gvajane, osim toga i osoblje Roskosmosa se povlači iz Francuske Gvajane.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Head of Ukrainian president Volodymyr Zelenskiy’s office, Mikhail Podolyak said it was untrue and that Russia had set out “unacceptable conditions [and] ultimatum demands”.
inače, vezano za ovo gore te postavih a tiče se moguće zabrane prolaska ruskih ratnih brodova kroz Crno more, je netačno kako stvari stoje
Russia, via the Interfax news agency, had said it has had no official notification of the closure. It’s believed that Zelenskiy’s tweet may have been a request for Turkey to take action, rather than a confirmation that it would be in place.
The Montreux Convention, which governs the Bosporus and Dardanelles straits, says that ships from Black Sea states will be allowed to return to port during wartime. If Turkey did go ahead and ban warships from the strait, it would break the convention.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Kao odgovor na sankcije ruska svemirska agencija Roskosmos prekinula saradnju sa EU, te se obustavljaju planirani letovi iz Francuske Gvajane, osim toga i osoblje Roskosmosa se povlači iz Francuske Gvajane.
Ili su ovdje svi relativno mladi ili su zaboravili sta je propaganda radila i na nasim prostorima pa vjeruju apsolutno svemu sto procitaju... Odnosno ne moramo ni tako daleko da idemo, dovoljna su desavanja po Iraku, Avganistanu, Libiji, Siriji itd. da bi se shvatilo koliko samo povrsne i pretezno netacne informacije dobijamo.
Vojna invazija je za svaku osudu ali mi se nesto cini da mnogi nisu svjesni ni da ostatak svijeta ne moze proci tek tako sa uvodjenjem sankcija, na dosta polja ovisimo prakticno svi o Rusiji a neka od tih polja ne bi ni pala na pamet "obicnom narodu".
Evo mali "transkript" momka iz Njemacke koji je otisao po suprugu u Ukrajinu u svom ovom haosu. Moguce da google translate ne prevodi sve tacno al' je koliko-toliko ok.
https://share-jodel-com.translate.go..._x_tr_pto=wapp
---
Nego mene interesuje dal' ovi u tenkovima moraju da budu vakcinisani i jel' na granicama traze COVID19 pasose? Nestade COVID19 magicno, nema problema vise, niko ne prica o tome?
Last edited by beatnological; 26-02-22 at 14:42.
Ja se nadam da blefiraju i zastrašuju sa dolaskom ovog termoraketnog bacača, jer ako ovo udje u upotrebu, biće užasno.
Inače, šta bi sa onom parolom da se sport i politika ne miješaju, je li to važi samo kad su zapadne zemlje agresori?
Forever young, i want to be forever young
Ovo što ja nađoh pominje se oko 31+ ljudi, plus su bili naoružani i to je urađeno u toku borbe.. Ne znam okle nađe tu brojku i ne znam kako si uspio to da staviš u kontekst moje priče o maltretiranju kad je očigledno da nisam pomenuo sukobe nego širu sliku koja je došla do tih sukoba.. Evo neka griješim za broj, ali nemoj mi poturati nešto na šta nisam ni mislio a kamo li pisao..
Na kraju, da podvučem, neonacisti Ukrajinski i neonacisti Ruski su šljam i ljudska g*vna za mene i taj stav ako ti je sporan, sad ga znaš..
Samo nemoj da preklapamo ono što se dešavalo u toku borbe i priču o širem kontekstu u kojoj borbe nisam ni pomenuo, a pravim razliku između ta dva pojma..
Divno zaista..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Što se tiče informacija o pobjedama i porazima, vjerovatno je jedino korektno računat da ni jedna ni druga strana istinu ne govore.
No, što se tiče razvoja situacije, vojno, politički, ekonomski, potpuno se sigurno može reć da se Vladimir Putin nije nadao da će danas bit na ovakvom mjestu. Odnosno, što god je htio, ovo što sad ima na rukama mu nije bila namjera. Cilj je bio da se ovo i brže i lakše završi, uz mnogo manje šansi za konkretne reakcije u globalnim okvirima.
A sad... Rusija nikad nije bila usamljenija, osim sankcija, hlađenja čak i nekih od najbližih saveznika, pojavljuje se otvoreno i dodatna vojna pomoć Ukrajini, po svemu sudeći masivna...
Pozivi na puč, predlozi pregovora, živčani ispadi spram skandinavskih susjeda, zahtjev Kazahstanu za slanje trupa, ako je istina, municija iz Poljske, protiv-oklopna sredstva iz Britanije, 350mill od senilnog starca, Francusi isto nešto tamo...
Ništa od toga ne upućuje na završenu priču, taman koliko i ona ostavljena tijela kojih se, i pored sve propagande, ipak realno nagledasmo ovih par dana. Btw, mislim da se sad već solidno može reć da su sa oklopom dobro kiksali.
Elem, Putin... ako potraje, teško da mu ostaje bilo kakva izlazna strategija. Ne valjana, nego bilo kakva. I to je nešto čega se treba plašiti.
A što se foruma tiče, popravlja se situacija. Ipak se sad ovaj anti-civilizacijski kastig opravdava ovuda geostrateškim, vojno-političkim razlozima. Čak i našim forumašima onaj genocid, zbog kojeg je sve pokrenuto, više ne pije vodu. Napredak, drastičan.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
@Hell Raiser počelo je izgleda https://thehackernews.com/2022/02/ch...iwans.html?m=1
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Čitam, Čečenske jedinice se uključile u borbe oko Mariupolja!
Razumijem Ruski strah i nepovjerenje prema zapadu. Očito je da ih godinama okružuju, iscrpljuju... No, nikako ne mislim da je ovo dobar odgovor i zaista je nemoguće ostati nijem na patnju kroz koju prolazi nedužan svijet
Last edited by Stradivari; 26-02-22 at 15:14.
Vagit Alekperov (Lukoil) i Genadij Timočenko (Novatek) su za sada najveći (finansijski) gubitnici jer je od četvrtka izgubiše po 4,2 milijarde dolara (8,4 milijarde zajedno).
Tokom Zalivskog rata i "intervencija" u Iraku (2003-2010) u okviru zapadnjačke koalicije je bilo angažovano i više od 1500 Ukrajinskih vojnika. Ne govoreći o ispravnosti tog angažmana, bilo je za očekivati da Ukrajina sada dobije veću pomoć od zapada... odnosno da mjere odvraćanja Rusije budu značajnije i učinkovitije.
Zabranu letenja za ruske avio kompanije su uvele Velika Britanija, Moldavija, Poljska, Češka, Estonija, Rumunija, Litvanija i Letonija.
Tviter je u potpunosti ukinut u Rusiji.
Čemu služi Rusima ova nadstrešnica na tenak?
Nula
![]()
- There have been “more than 250” missile launches from Russian forces at Ukraine “as of this morning” eastern time, a senior US defense official told reporters Saturday.
The majority of the missile launches “continue to be short-range ballistic missile types,” the official said.
Russians continue to impact “civilian infrastructure and residential areas” with these missile strikes, the official said.
- The speed of the Russian advance on Ukraine has temporarily slowed "likely due to acute logistical difficulties and strong Ukrainian resistance,” according to the British Ministry of Defence.
- vezano za raketu koja je pogodila zgradu jutros (neko piše da je ruska a neko ukrajinska) vlasti su potvrdile da su tom prilikom poginule dvije osobe
Last edited by outline; 26-02-22 at 16:12.
UNICEF je procjenio da će biti oko 5,5 miliona izbjeglica iz Ukrajne, od toga će oko 1,5 miliona doći u Poljsku.
Sardukari iz Dine..
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks