Slažem se, ni tvoj suženi mozak ne može da ukapira da ja sa Dem veze nemam, nisam ni njihov niti ičiji član i nikad neću ni biti. Dem sam glasao i to je sve što se mene tiče.
Ja samo prezirem prevrtljive i lažive splake iz URE, srećom pa ih ne glasah, a lomio sam se između Dem i URA. I sad iatinski uživam u svakom njihovom podapinjanju i svemu što ih urušava. Jer kod njih principi ne postoje. Simple as that.
Ne branim to.. samo me strah posledica blokade parlameta ako ode u nedogled.
Ustav kaze da se skupstina raspusta ako ne izabere Vladu u roku od 90 dana od dana kada predsjednik PRVI PUT predlozi mandatara.
Vlada ne moze da je raspusti jer ne obavlja svoje nadleznosti utvrdjene Ustavom jer su u tehnickom mandatu..
Da se skrati mandat skupstini nema većine.
=> može ova blokada potrajat..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pročitaj ponovo šta napisah, možda i taj član ustava isto jer kaže 30 dana od KONSTITUISANKA SKUPSTINE, okej analogno tumačenje = od dana gubitka povjerenja Vlade..
Ali sta cemo sa 90 dana otkad predlozi mandatara PRVI PUT..
Ustav je namjerno ovako napisan, a i vecina zakona - da se tumaci kako dps-u odgovara
Kakav su kiks napravili urasi reklo bi se pocetnicki. Mozda ih je dps namjerno pustio ovako niz vodu... Sad ce krenut s propagandom zli rusi i srbi i eto ih mozda opet na vlast....
@Stewie i @Sweetshiva osvježenje ste na forum.
Samo se još uzdržite od konstatacija lupaš, mlatiš i slično i sve je super. Nema potrebe da se vrijeđate(mo).
Znam da imate i jedan i drugi kapaciteta za civilizovanu diskusiju.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Dakle 30 dana ima predsjednik da predloži mandatara. Posle toga, ako vlada ne bude izabrana 90 dana ide se na izbore.
Tih 30 dana predsjedniku sad ističe. Neka sjutra predloži mandatara - Bulajić može 90 dana da odlaže. I ne postoji zakonit način da se to prevaziđe.
Da ponovim, ne slažem se sa tim da Bulajić to radi. Jeste legalno ali nije legitimno. Taman kao što URA pretrčavanje u naručje DPS jeste legalno ali nije legitimno.
Ne može pravo tako da se tumači - da je tako ustavotvorac ne bi napisao 90 dana od kad prvi put predlozi mandatara. Tako da se taj rok ne moze primijenit analogno u ovom slucaju. Ne znam sta je tu nejasno?
Slazem se za Bulajica, i dodajem da nam u ovom trenuktku nikako ne treba blokada parlamenta i da posledice toga mogu biti katastrofalne.
Sa putinistima nema pregovora.Zaključaati ga u kancelariju i demokratskim metodima,penkalu u ruke i potpisuj sjednicu za 3 mart.
Last edited by holiday; 25-02-22 at 17:14.
Ja nijesam URA.. pokusavam da ti samo pojasnim koliko je Ustav šupalj u tom djelu i da se ne može tumačit na taj način, te da nema mogucnosti na taj nacin raspustit skupstinu. Doduse, ne vidim, po Ustavu, trenutno ni jedan nacin da se to uradi.
To je samo posledica nedostaka Zakona o Vladi.
Medojša predano radi na tome da DF nikad više ne vidi izvršne vlasti
![]()
Medonja se očigledno pomirio sa pozicijom Qanona sa Alija.
Sreća pa neće predugoq, cijenim da će ga brzo smlatiti ciroza. Lifestyle jbg…
Ako ovi ne budu valjali, bar ćemo njih lako maknut
Moze li kako da kad se prenose medove objave barem sliku da mu ne vidimo…
Unaprijed hvala.
Sretna vremena kad je Medo bio u Milovoj Vladi,bio je tada šlank.
Od ljepših vijesti, dogovorili se nekako DPS i SD oko nove vlade.
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks