Page 12 of 32 FirstFirst ... 2891011121314151622 ... LastLast
Results 276 to 300 of 795

Thread: ADSL - prica za prodaju i marketing

Thanks Thanks Given 
    3,619
    Thanks Thanks Received 
    6,106
    Thanked in
    2,948 Posts

Default ......

Slobodno radi mene.

Evo da se okanemo nekih nedoumica oko broja ADSL pretplatnika i slicno. Znaju li ovih 21288 ISDN nesrecnika na cem bacaju pare :mad:
    Rezultati poslovanja za 2006. godinu
    Prihod Crnogorskog Telekoma 116,2 miliona euraCrnogorski Telekom je u 2006. godini ostvario prihod od ukupno 116, 2 miliona eura. Dobit prije plaćanja kamate, oporezivanja, depresijacije i amortizacije (EBITDA) za isti period iznosi 40,98 miliona eura, što je za čak 67,2% više nego u 2005. godini.

U odnosu na 2005, kada je ukupni prihod Crnogorskog Telekoma iznosio 104, 5 miliona eura, prihodi su u prošloj godini porasli za 11,7 miliona eura, odnosno za 11,2%.

U posljednjem tromjesečju 2006. prihod je iznosio 27,2 miliona eura, dok je EBITDA bila 1,1 milion eura.

T-Mobile Crna Gora je završno sa krajem decembra 2006. imao ukupno 331.616 korisnika. Broj korisnika fiksne telefonije (analognih linija) u istom periodu bio je 173,248, a broj ISDN kanala 21,288. , Krajem prošle godine broj ADSL korisnika je bio 6.639.

Treba li rec da je T-com kasnio sa finansijskim izvjestajima, i da zbog toga ima tuzbu kod privrednog suda od najmanje jednog akcionara da ja znam, koju ce da dobije lagano
    Inace zbog toga je trebao da bude maknut sa berze, ali dobro to je vec druga stvar.
    Sto ces, treba uklopit brojeve nije to lako jos kad se pojavi manjak od nekoliko meLLeona
    Ovo je Jocker dugo cekao ja mislim :-)
    Last edited by hercules; 18-02-07 at 02:11.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ruku na srce, svi mi bacamo pare Nekad mi dodje da utulim i ADSL i fixni (koji ne koristim, nemam ni prikljucen tel) i 067 postpaid i ostavim prepaid samo (mozda predjem na 069 ), a mail cu na fax koristit...
    Najjaca je inace tvrdnja da su "u gubitku sto se tice ADSL-a"

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Aoo, jadni Te-Kom kad mi iskljucimo svoje brojeve... Propasce na taj cas ... :?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Thumbs down

Zašto T-Com naplačuje ADSL rutere ( http://www.t-com-cg.com/privatni.aspx?akcija=413 ) koji se ne mogu naći na oficijelnom sajtu proizvođača ( http://www.dlink.com/search/?qry=DSL+G684T&x=15&y=5 , http://www.dlink.com/search/?qry=DSL+G584T , http://www.dlink.com/search/?qry=DSL+360R ) i za koje ne nalazim na google opširnije karakteristike na engleskom jeziku ( sve neke informacije o cenama na poljskom, češkom, mađarskom i srpskom ) ? Ne znam za Vas, ali meni takav proizvod je vrlo sumnjiv, pogotovo ako za njega ne mogu naći uputstvo ili update firmwarea na sajtu proizvođača. I još pogotovo, što Vam se ne nude proizvodi čiji su opisi dostupni na sajtu njihovog proizvođača.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne nudi se ni za Siemens, a noviji firmware bi mu itekako trebao (npr. nevidjeno se zaglupi kad radi sa torrentima).

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Men ~100mb od drugog dodatog gb-a
    Od sjutra pocinje mi novi paket...
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

e vala, marketing tim-u, moga bi sjutra da izidesh u javnost i da se izvinis svojim milionskim korisnicima sto ste im lijepo udesili ovaj adsl!!!
    no znam da ce me zelja minut da cujem to od vas!

nema sto, cijeli marketing lijepo da uzme 24 licna pa doma i tetris u ruke!!!

i opet SRAMOTA!!!

aj aj, jos malo... dojce Barovic!!!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Pošto se uvjek Vi bazirate na Ugovor, i sve opravdavate kroz stvake Ugovora (koji je inače sastavljem samo u vašu korist a na štetu korisnika), interesuje me zašto vi ne poštujete rješenje koje je podnijela AZT. Takođe, nisam u toku da je pokrenut neki sudski spor povodom ovoga, ispravite me ako griješim.
    Član 25
    Odluke Agencije su konačne.
    Protiv odluke Agencije može se pokrenuti spor pred nadležnim sudom.

TEL. 081 241-786
    FAX: 081 241-805
    E-MAIL: [email protected]
    WWVV.AGENTEL.CG.YU

AGENGIJA ZA TELEKOMUNIKAGIJE I POŠTANSKU DJELATNOST
    Broj: 01-1507/2 ' Podgorica, 02.10.2006.godine

Agencija za telekomunikacije i poštansku djelatnost, na osnovu člana 196 Zakona o opštem upravnom postupku ("Sl.list RCG", broj 60/03), člana 12 tačka 5 Zakona o telekomunikacijama ("Sl.list RCG", broj 59/00), člana 4 Pravilnika o zaštiti korisnika javnih telekomunikacionih servisa ("Sl.list RCG" br. 63/2003), kao i na osnovu inicijative odredenog broja korisnika javnih telekomunikacionih servisa, donosi
    R J E Š E NJ E
    1. Nalaže se Telekomu Crne Gore da dovede u ravnopravan položaj sve konsnike ADSL paketa usluga na način što će starim korisnicima tih usluga (kad su u pitanju fizička lica) naplaćivati jednaku mjesečnu pretplatu kao i novim korisnicima za istu vrstu paketa usluga.
    2. Nalaže se Telekomu CG da Agenciji dostavi sve modele Ugovora o pružanju Internet usluga putem ADSL priključka u roku od 7 dana od dana dostavljanja ovog rješenja.
    Obrazloženje
    Korisnici internet usluga putem ADSL priključka obratili su se ovoj agenciji žaleći se na kvalitet pomenute usluge (zbog smetnji u korišćenju, čestih prekida) kao i na neravnopravan položaj "starih" i "novih" korisnika kad su u pitanju mjesečni troškovi za istu vrstu usluge.
    Naime, Telekom CG korisnicima, koji su Ugovor o pružanju Internet usiuga putem ADSL priključka zakljucili do 21.05.2006. godine (kada je otpočela promotivna ADSL kampanja) mjesečnu pretplatu naplaćuje po važećim cijenama, a korisnicima koji su Ugovor zakljucili nakon tog datuma, dakle počev od 21.05.2006. godine, naplaćuje po "promotivnim", povoljnijim cijenama.
    S obzirom da različiti korisnici za istu vrstu usluge plaćaju različitu cijenu, što je neprihvatljivo, Agencija je odlučila kao u dispozitivu ovog rješenja.

AGENCIJA ZA TELEKOMUNIKACIJE I POŠTANSKU DJELATNOST, BULEVAR REVOLUCIJE BR. 1 . PODGORICA

Naime, princip nediskriminatornosti tarifa ustanovljen je Pravilnikom o tarifama javnih telekomunikacionih servisa ("SI.list RCG", broj 73/04), kao i tačkom 22 Licence "Zabrana neosnovane diskriminacije", kojom je propisano da korisnik Licence neće neosnovano vršiti diskriminaciju korisnika servisa u pogledu cijena i drugih uslova pružanja Odobrenih servisa.
    Agencija je, naime, ocjenila da korisnici pomenutih usluga ni u kom slučaju ne mogu biti u nepovoljnijem položaju u odnosu na korisnike koji kasnije zaključuju korisničke ugovore za istu vrstu usluge.
    Članom 58 Zakona o telekomunikacijama ("Sl.list RCG", broj 59/00) propisano je da pružaoci javnih telekomunikacionih servisa i korisnici međusobna prava i obaveze regulišu ugovorom čiju sadržinu propisuje Agencija, kao i da su pružaoci javnih telekomunikacionih servisa obavezni da učine dostupnim javnosti uslove pružanja servisa. S obzirom da se uslovi pružanja servisa mogu utvrditi uvidom u sve modele Ugovora, a imajući u vidu obavezu korisnika Licence da Agenciji dostavlja sve potrebne informacije, to je i odlučeno kao u tački 2 dispozitiva ovog rješenja.
    Protiv ovog rješenja žalba nije dopuštena, već se u roku od 30 dana od dana njenog donošenja može pokrenuti spor pred Upravnim sudom.
    Last edited by Bøgíñjå; 14-03-07 at 21:56.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Boginja
    Ovo je ono sto sam nedje pitao ali nisam znao tacno kako glasi odluka, jer sam je vidio u nekim novinama,naravno skracena verzija bez zvanicnog dokumenta.
    Helpdesk, na ovo pitanje si mi dao odgovor da jeste izjednacili, ali samo ako dodjem da potpisem novi ugovor. Ovdje to ne pise, a i novi cjenovnik/akcija vam i nije bas u skladu sa ovom odlukom

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

boli njih uvo! vade se na foru "mi nismo Telekom Crne Gore, mi smo T-COM Crnogorski telekom... to se ne odnosi na nas"

ajdeee...

a sto se tiche Zakona i Pravilnika, neka sto ih ne postuje i krshi T-COM, no ih ne poshtuje i krshi ista ta Agencija.

p.s. Da ne pomisle "struchnjaci" da izmishljam, imam sve crno na bElo!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Opet ste počeli staru politiku "Ne odgovarajmo na pitanja koja spadaju u kategoriju... " :mrgreen:
    Vidim da se baš trudite da ispoštujete ono što ste rekli u thread -Šta treba da znači?

Quote Originally Posted by helpdesk View Post
    Hvala na sugestijama. Potrudicemo se da nasi odgovori budu konkretniji, brzi, bolji, ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ßøgìñjå View Post
    Pošto se uvjek Vi bazirate na Ugovor, i sve opravdavate kroz stvake Ugovora (koji je inače sastavljem samo u vašu korist a na štetu korisnika), interesuje me zašto vi ne poštujete rješenje koje je podnijela AZT. Takođe, nisam u toku da je pokrenut neki sudski spor povodom ovoga, ispravite me ako griješim.
    Malo zabune ovdje,.... Ukoliko je Agencija donijela izvjesnu odluku po kojoj treba postupati (u ovom slucaju Crnogoski Telekom) valjda bi bilo logicno da ista AGENCIJA provjeri ispita da li se postupa po donijetoj odluci.

Ukoliko se ne postupa po donesenoj odluci postoje organi nase drzave koji treba da se bave tim pitanjima. Dakle, Agencija moze, treba ukoliko se ne postupa po njenim odlukama (ipak je ona regulatorno tijelo) da pokrene odgovarajuce postupke koji ce primorati sve posmatrane subjekte da ispostuju odluku.

Iznijete kritike su ocigledne stvari za Agenciju (po vasim tvrdnjama ne postuje se odluka Agencije, ..., zasto Agencija ne pokrene postupak provjere, ..., ovih tvrdnji?),...

Thanks Thanks Given 
    1,561
    Thanks Thanks Received 
    206
    Thanked in
    131 Posts

Naravno,slozicemo se da se tako postupa u organizovanim drzavama,dok je stanje kod nas potpuno drugacije.Tako da se isti ti iz agencije za odredjenu sumu mogu kupiti,sto vama daje mogucnost da zloupotrebljavate trzise,i da ne postupate po odredjenoj odluci kao sto to cinite.I naravno,kad im se stavi podeblji koverat na sto,pa nisu ludi da pokrecu postupke! Cisto da ne bude zabune ovdje... :hardrock:

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Malo zabune ovdje.
    Iznijete kritike su ocigledne stvari za Agenciju (po vasim tvrdnjama ne postuje se odluka Agencije, ..., zasto Agencija ne pokrene postupak provjere, ..., ovih tvrdnji?),...
    A sigurno ih ne pokrece iz razloga sto T-Com radi po mjeri Agencije ?
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

ja cu da ti kazem zasto...
    zato sto se i pojedini iz agencije pune na rachun korisnika i na racun nepravilnog rada telekoma isto ka shto se i kod vas tamo pune! po vashoj prichi telekom znachi moze lagano da shkulapi i svashta da chini dok vi ne dodje neko iz agencije u kontrolu jel? znachi, ajmo da chinimo svashta dok ne dodje inspekcija... LJEPOTA BOZJA

zasto telekomu treba 4 mjeseca da mi koriguje popi***i tel. rachun a sve to po nalogu agencije? zasto agencija ne mrda gu***om no treba da se koljem sa ljudima iz telekoma. zato sto im je muka jel? aha, bice da je to!!!

a poshto imam lijepo iskustvo i sa telekomom i sa agencijom, chim primijetim sledeci put neku nepravilnost na moju shtetu automaCki idem na sud. nemam vishe niti volje niti zivaca a ni vremena bogme za prazne priche.

da ne dodje do zabune i da se ne nadjete prozvanim, ovo ne govorim na rachun podrske/helpdeska. svaka chas' izuzecima ali u globalu jedna velika SRAMOTA!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Malo zabune ovdje,.... Ukoliko je Agencija donijela izvjesnu odluku po kojoj treba postupati (u ovom slucaju Crnogoski Telekom) valjda bi bilo logicno da ista AGENCIJA provjeri ispita da li se postupa po donijetoj odluci.

Ukoliko se ne postupa po donesenoj odluci postoje organi nase drzave koji treba da se bave tim pitanjima. Dakle, Agencija moze, treba ukoliko se ne postupa po njenim odlukama (ipak je ona regulatorno tijelo) da pokrene odgovarajuce postupke koji ce primorati sve posmatrane subjekte da ispostuju odluku.

znaci ovako, slazemo se da je Agencija donijela ovu odluku, slazemo se i da je vi niste sproveli, al sve to nema veze i sve je OK jer vas niko ne kontrolise da li ste sproveli tu odluku??? E pa svasta se i odje moze procitat!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Veoma zanimljivo pitanje! Zašto Agencija nije pokrenula postupak?
    Meni je i više nego jasno, ali ću se suzdržati od komentara zašto!
    Koliko su odgovorni oni zbog zataškavanja slučaja, vi ste još više zbog nepoštovanja donijetog rešenja...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ferarista View Post
    znaci ovako, slazemo se da je Agencija donijela ovu odluku, slazemo se i da je vi niste sproveli, al sve to nema veze i sve je OK jer vas niko ne kontrolise da li ste sproveli tu odluku??? E pa svasta se i odje moze procitat!
    Sve odluke koje donese Agencija za telekomunikacije se trebaju postovati. Crnogorski Telekom nema nijedan razlog da izbjegava svoje obaveze. Agencija u svakom slucaju moze provjeriti kod kompanije da li se njene odluke postuju. Ukoliko smatrate da je doslo do krsenja odgovarajucih odluka preporucujemo da kontaktirate Agenciju. Ovim se prica o pomenutome na ovom dijelu topica zavrsava. Ukoliko zelite da se prica na ovu temu nastavi preporucujemo da otvorite poseban topic.

Thanks Thanks Given 
    3,619
    Thanks Thanks Received 
    6,106
    Thanked in
    2,948 Posts

Ocemo li pomenut ono izjednacavanje starih i novih korisnika ADSL. Jedno vrijeme to nijeste primjenjivali vise no da nije donesena odluka, ne znam spovodite li sad, moze nam Jocker rec detaljnije?
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

naravno da nece pominjat!
    zasto da pominju nesto sto im nije u interesu?
    jes ti lud?

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

ljudi, okle ovo da je dodatni GB 3.50 jevreja?
    kakva je sad ovo prevara u pitanju?
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by KUGLAGER View Post
    ljudi, okle ovo da je dodatni GB 3.50 jevreja?
    kakva je sad ovo prevara u pitanju?
    xexe, nije prevara http://www.t-com-cg.com/privatni.aspx?akcija=197

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam potpisao ugovor na 24 mjeseca, a u "moj T-Com" mi stoji da je cijena 1GB = 7.99 EUR

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Nama koji ne produzavamo ugovor, nego na neodredjeno produzavamo sa postojecom cijenom, kolika je cijena dodatnog GB

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Nama koji ne produzavamo ugovor, nego na neodredjeno produzavamo sa postojecom cijenom, kolika je cijena dodatnog GB
    Iste su ti cijene i za nove i za stare korisnike dodatnog GB. Imaš sve na sajt njihov.
    Last edited by Bøgíñjå; 19-03-07 at 23:02.

Page 12 of 32 FirstFirst ... 2891011121314151622 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)