Results 1 to 25 of 5028

Thread: [SOFTWARE] Pitajte...

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Vjerovatno su vam domenski računari pa eto tu zna biti problema. Drugi razlog zna biti kad se neki hdd iz nekog prastarog računara klonira pa pri podizadnju novog računara driveri naprave konflikt i OS "pukne". Treće (najčešće) je što se diskovi koji nisu 100% ne kloniraju kako treba pa ti problemi isplivaju kasnije na novom disku.

Inače, baš sam prije nedelju dana mijenjao laptop i klonirao m.2 disk na kom je bio laptop sa Ryzen procesorom (AOMEI Backupper ja koristim, fantastičan software) na m.2 disk na laptopu koji ima Intel procesor, bez greške sve. Inače su nam baš pozitivna iskustva ako izuzmemo ove tri varijante gore što rekoh. Da napomenem, uvjek klonirajte kompletan disk a ne paricjalno, npr. samo sistemsku particiju.
    Jesu domenski. Ali nije htjelo pa nije htjelo. I to obični sata SSD. Još sam sve sklonio sa diska i sveo GB na minimum da brže i lakše prođe ali jok.

A ja volim čiste instalacije uvijek lakše mi je. Backup se lako odradi ko ima prostora a tu externi ubodem i copy paste.

Quote Originally Posted by umart View Post
    evo kod mene na jednom thinkpadu win8 instalacija od brat bratu neke 2014 da slucajno ne slazem,klonirana,setana,nema sta joj nije cinjeno...kao sat i dan danas.osnovni problem u cijeloj prici je sto ljudi se,mrzeci promjene drze win7 kao pijani plota,a sam win7 je po dizajnu skoro nemoguce odrzavati,od win8 pa nadalje ms je konacno zapravo napravio OS koji se moze odrzavati,i to nista nije nesto tesko i zamorno...

u sustini,treba se drzati podalje bloat-a,raznoraznih neprovjerenih programa (pogotovo antivirusa i sl softvera koji petlja po sistemu),cistiti temp (npr ccleanerom,ugradjenim disk cleanup-om) i sa vremena na vrijeme prepeglati sistem sfc i dism komandama (ne mora cak ni rucno da se kucaju u elevated cmd-u,ima ih u sklopu raznoraznih skripti na klik,kao npr u ultimate windows tweaker-u).

tako odrzavan sistem,uz elementarnu racunarsku pismenost i osnovnu logiku je skoro nemoguce ubiti.
    Iamo sam i ja računar sa Win 7 upgrade odradio na win 10 i radio je 3-4 godine dok nije grafička crkla.
    Kasnije kad sam frepki win 10 ubacio preporodio se koliko je brži bio. Moja iskustva, ne mora biti da sam u pravu
    Last edited by hercules; 17-02-22 at 22:00.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)