Poslao sam ti PM
pisah vec o ovom senzoru brzine.... nadjoh drugi..zamijenih i isto se ponasa.....
e sad ono sto ja znam o tome je da senzori salju signal u rasponu od 0-5v, to je magneti senzor, isto kao senzor ABS-a.... problem kod mene je sto kad upalim auto, i polako pomjeram auto naprijed, multimetar vrace vrijednosti od 0-12v....
to ne bi trebalo da je dobro i ako vrace duplu vrijednost, onda se to poklapa sa onim sto mi pokazuje duplu brzinu.....
e sad...sve se mijenja kad raskacim kontrolnu... u tom slucaju pomjeranje auta naprijed nazad vraca vrijednosti od 0-5v....
na kontrolnoj sve izgleda ok....jedini osumljiceni mi je regulator napona, sa 12 na 5v.....L4925N... testirah ga danas, i on bi na jednom pinu trebao da vrace vrijednost izmedju 4.5-4.9v, ali vrace oko 6.5v.... vidjecu sjutra u HEX da ga nemaju.... pa da probam...
Poslao sam ti PM
https://postimg.cc/f3t2xjXB
Baci oko na ovu sliku,
Tvoj VSS sensor je sa 3pina,masa & 12v & signal za tacho...
Unimer na pinove otpor od 3k do 10k...
Last edited by injection; 15-02-22 at 22:01.
Ekipo, pomagajte. Ne mogu da zatvorim retrovizore na renault kadjar-a(nakon zakljucavanja se ne zaklapaju iako je ta opcija ukljucena), takodje mi se desilo da prilikom otkljucavanja otvori lijevi retrovizor, a desni ostane sklopljen. Imam karticu...
Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
Prekid u žicama neđe...
James Tiberius Kirk
jesam....ali je tabla od 3.2 automatika bila....a na automatika ide drugi senzor brzine...to posle provjerih....
senzor sam provjerio isti kao moj...
daj davac impulsa je prsten oko osovine koji je izbusen....sad racunam da je nesto od toga osteceno da bi pokazivao manje ili nesto sl....
Kada okreces vratilo kardana prati tada 1 okretaj daje 4 inpulsa... Eto na slici gore
probao sve to....sve je ok...dok ne nakacom kontrolnu...
sjutra idem u mps auto na dijagnostiku...da vidim sto daje senzor sa i bezh kontrolne nakacene...pa kad to utvrdim, posle toga cu znati koji su mi sledeci koraci....
Senzor ce dati isto. Mozda je motorcic od kazaljke los.
Prema tome, šta da ti kažem?
Golf plus 2008 iskustva_?
Zanima me dobar lakirer, i za koliko farba auto, ajmo, iskustva..
Imate li iskustva sa servisom automatskih menjača kod Andreja Ivanovića? Koliko shvatih radi kod njega neki Bosanac koji inače radi u Volvo ili tako nešto.
Sent from my KB2003 using Tapatalk
Udobniji od klasične petice,sve ostalo je isto. Dobar pouzdan auto. Zavisi kako je prethodni vlasnik održavao/vozio.
James Tiberius Kirk
evo mali update vezan za moju misteriju sa kontrolnom tablom...
nocas sam rastavio kompet kontrolnu,..sve sto se moglo... racunajuci i lampice, i vracao dio po dio dok se ne bi desilo ono sa cim imam problem a to je da duplira napon na signalu koji dolazi sa senzora brzine...
i to se desilo kada sam na tablu vratio elektroniku, koja se inace nalazi ispod ove bijele plastike...
na njoj se inace nalazi i regulator napona sa oznakom L4925N, koji 12v prebacuje u 5v.... i on mi je bio jedan od glavnih osumljicenih, ali isto se desava i kada njega raskacim...
na kraju sam odlucio da i ECU raskacim, jer je i on vezan u kompletu sa svim, i opet isto... promjena se desava samo kada se nakaci/raskaci kontrolna... bez kontrolne signal je 0-5V, sa kontrolnom 0-10.5V.... duplo veci napon, duplo veca brzina na kontrolnoj i duplo veca predjena kilometraza.....
https://www.autodiler.me/automobili/...-ad307535145me
Evo ovaj car spuštio cijenu, vidi se da je auto svo izgrebeno
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)
Bookmarks