Ne, predsjednik skupštine stanara je formalna funkcija i ne povlači nikakvu odgovornost. Ta funkcija je bitna ako je upravnik neko van zgrade (agencija ili fizičko lice) da bude spona između stanara i upravnika. Upravnik je taj koji je odgovoran (i pred zakonom, a ne samo stanarima).
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Ima i predsjednik svoja zaduzenja i odgovornosti nije bas formalna. Pise sve u zakonu.
Jesam. Kao i za svaki racun struje,telefona itd..
Ali ima caka raznih..Npr ako si duzan 5god i mozes da se pozoves na zakon da platis samo zadnje dvije,a ostalo da zastara.
Aliii ako se zeznes i uplatis bez napomene za koji tacno mjesec po automatizmu si proznao citav dug![]()
Dugovi zastarijevaju samo kad nisu u procesu. Čim se podigne bilo kakav proces ili makar pokušaj naplate, vrijeme do zastare staje.
Sent from my OnePlus 8 Pro using Tapatalk
Stay salty.
http://artgloria.me/cesto-ste-nas-pitali/
Meni je rekao momak iz agencije za stanovanje prije dvije godine da ne zastarijeva i da u slučaju da nema drugog nacina za naplatu ista se moze ostvariti upisom hipoteke na nekretninu i zabranom otuđenja dok se ne izmire obaveze. E sad ako se sta mjenjalo od tada....
Sent from my ELS-N39 using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Kod nas art glorija barem dva puta godisnje salje na utuzenje. U zadnjih par godina nije se desilo da imamo vise od 200 eura ukupno nagomilanog duga
Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.
Imamo poslovni prostor koji je prazan i za koji vlasnici nisu htjeli da placaju održavanje uz odgovor moze nam se. Kako je aqvila u zadnjih 2 godine placaju sve 1/1 tako da neka nova caka ima...
Sent from my ELS-N39 using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
2 godine je rok zastare za svaki racun posebno, koji se prekida svakom radnjom preuzetom sa ciljem naplate duga. Nema nikakva nova caka, problem je najveci sa uručivanjem istih.
Besplatan svjet ako neko duguje nesto :
Ako dugujete 5-6 mjeseci, pocnite da placate novije racune sa naznakom za 01.2022.godine, za 02.20022.godine, dok vam ne nastupi zastara za ove starije racune
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by SweetShiva; 17-02-22 at 23:08.
Ne znam kako je kod vas, ali u mojoj zgradi uvijek oni koji nista ne plaćaju prvi imaju primjedbe i žale se na razne probleme i insistiraju da im se poprave o trošku zgrade.....debili!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Mozda ne placaju jer nisu zadovoljni?
P.s. Zivim u kuci da ne mislis da ne placam odrzavanje ulaza![]()
Znas kako, ima dosta slucajeva gdje stanari ne placaju upravo radi toga jer se problemi ne sredjuju i donekle su u pravu.
Evo primjer u mojoj zgradi... Godinama je komsiji propustalo u stan sa krova, godinama je molio upravnike da se pokrene prica o krovu i odradi nova izolacija i nikom nista... Prije desetak godina je doveo majstora (prica ostalih stanara, nisam bio tada u zgradi), platio papreno iz svog dzepa da se sanira cijela strana krova (ravni krov) iznad njegovog stana i od tada ne placa nista jer mu nije nista ni refundirano. Potpuno je u pravu.
Naravno ovo je samo jedan primjer i ne sporim da ima i dosta onih koji jednostavno, da prostis, *enjaju za najmanje sitnice a ne placaju nista.![]()
Ako je tako, svakako je u pretplati sve te pare sto je ulozio u sanaciji krova…
Ako je odradio onako kako je trebala da odradi SEV...sa sve računima
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Mene zanima koja inspekcija je zaduzena za buku tokom vremena dnevnog odmora?? Tj uopsteno ? Komunalna inspekcija ili?
Ja sam zvao komunalnu policiju i rekli su mi da su oni zaduzeni i za to, 067/002-005
Sent from my iPhone using Tapatalk
I jesi rijesio problem?
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Džaba zoves, besposličati. Mi smo zvali radi komšinice koja baca mrvice, papire od slatkiša, iskorištene flastere, etikete od garderobe...sve slikali, mrvice ostavili na solbanku. Oni došli, pogledali, ali kaže nema dokaza da je ona. Mi je vidjeli kad trese i razgovarali preko balkona, kaže ne može tako. Kaže jedino da je snimite ali je snimanje zabranjeno hahahahhah. Evo i sad pepo od cigara na solbank.
A kamoli tek buku koja nije vidljiva i opopljiva, buku sam zanemarila![]()
Dnevna buka je zanemariva skroz, "zakonski" je valjda od 10 uvece do 10 ujutro da ne smije, ali ni to se ne poštuje niti ima zakona nekog za spriječavanje toga. Otud buka u večernjim satima u zgradama, u parkovima, na poligonima naselja koja smeta svima koji bi da se odmore.
Za ovu dnevnu ćemo lako, samo kad bi poštovali ovo naveče makar.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Dodje komunalna,ako nju ne dobijete uglavnom poslije ponoća zovite policiju, pa će ih oni zvati srede uvijek tada.
Što se tiče kućnog reda, za Podgoricu (zavisi od opštine) kućni red je 16-18h i uveče od 22h do 6h. Dobro je da znate iz kog stana dolazi buka kada prijavljujete i da im date šifru od ulaznih vrata.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks