Е замисли кад се ми жалимо на климу, слика и прилика Црногораца. Сјевера буде 15 дана, укупно. А ово 40, нико од врућине умро није. То што су примадоне то је проблем тих људи. Него треба да чекамо неке идеалне услове јел? Исто као брата да слушам, кажем му ајмо да тренирамо/трчимо, а он каже љето превруће, на јесен киша, зими прехладно, а на прољеће се иде у Делту у шопинг. Разумијеш, изговоре увијек можемо наћи, то је одлика слабих људи.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Sate sate sate
Ja podrzavam tvog brata pa ti vidji![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Eto sad ne valja ni pisat. Ja podržavam zdrave stilove života. Samo kad već usekaš biciklističku stazu koju koriti max 10 ljudi, uključujići @Gad onda makar obezbijedi gradski prevoz da mogu doć do posla.
Posadi neko drveće duž one staze da ne peče sunce u njih.
A klima je u PG izazovna. Jake i oštre zime, vrela i topla ljeta. Da nije tako, vozio bi motor cijelu godinu
Što s pješačenja tiče na pogrešnu si se osobu okomio. Išao sam u gimnaziju svaki dan 4.5km pješke u jednom pravcu i isto toliko nazad. Kolima sam povezen max 5 puta za 4 godine školovanja. Za auobus nisam imao para.
Današnja đeca idu taxiem, ili ih tatice i mamice primaknu kolima do ulaz u učionicu da se mali prinčevi i princezice ne istope.
Reci bratu da može na bazen svaki dan da ide. Ista temperatura vode 365 dana u godini![]()
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Uz budzet je bila odredba da na mjesecnom nivou Vlada moze da smanji akcize na gorivo do 15% usled nepovoljnih uslova na trziste.
Odredba nije prosla glasanje... zato sto funkcioneri ne placaju gorivo.
Al zato predlog Spajica da se ne povecaju plate za funkcionere zbog programa E.Sad, isto nije prosao... opet svi znamo zasto.
Ne branin ja akcize, kažem samo da i njihovo smanjivanje neće drastično uticati na cijenu, ponavljam, sve i da žele da ih ukinu, a ne žele niti je ijedna vlast luda da ih ukine i sebe beže ruke, ne smiju radi EU.
To za autoput, kad smo već uplovili u tu omču omo vrata, znali smo da ćemo ga plaćat na ovaj ili neki drugi način, čistl sumnjam da sam sebw može da otplaćuje gpdišnju ratu, uz troškove amortizacije i radnu snagu.
Naravno da Rusi nisu ludi da uskaču sebi u stomak sa većom proizvodnjom, ali ova situacija u Ukrajini može da totalno poremeti tržište
Forever young, i want to be forever young
Najavljivana je nova energetska kriza. Prijetnja ratom u Ukrajini i sve sto ta cinjenica sa sobom nosi uticu na cijene goriva i to je neminovno.
Sa druge strane, akcize su inputi za budzet i za usvojeni program ES i vjerujem da su u budzetu projektovani na nivou koji pretpostavlja da nema smanjivanja. Svako smanjivanje uticalo bi na prihodovnu stranu, posebno u uzrocnoj vezi da ako eskalira sukob u UKR pitanje je kako ce to uticati i na ljetnju turisticku sezonu u smislu, po mom uvjerenju, nerealnih projektovanih prihoda od turisticke privrede, odnosno nedolaska gostiju sa tog podrucja i u smislu pretpostavljenih povecanja cijena za goste koji se odlucuju doci u CG.
Ako podbaci turisticka sezona morace se nadomjestiti drugim dadzbinama a ne da se ogranicavaju akcize, jer vozila i goriva se prosjecni crnogorac nece odreci tako lako.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Koliko to dodje 5.5-6l na 100
5,1.
Jes, bas sam zurio…
Ma bice ovo oko 4 prosjek, samo da se formira baterija.
Prema tome, šta da ti kažem?
Do sada na 9000 pređenih kilometara Opel Insignia 1.6 dizel je prosječna potrošnja 6.1.
Danas do Trebinja i nazad 5.5.
Mislim stvarno ekonomično. I kod njih je dizel 1.24e po litru.
Sipaš 60e i razlika dođe blizu 10e.
Isplatiš put (NK - Trebinje) popiješ kafu na nuli si.
E da Tom Tejlor jakna je u Delti 79.90e dok je kod njih snižena na 59.90KM ili 30e
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
Last edited by Bugi; 13-02-22 at 20:47.
Državni budžet samo od akciza na gorivo godišnje prihoduje oko 160 do 170 miliona eura, a od PDV-a na gorivo još oko 35 do 40 miliona.
Tako da ove dvije dažbine na gorivo iznose oko 200 miliona godišnje ili nešto preko 10 odsto ukupnih prihoda državne kase.
Vrlo zanimljiv podatak. Znaci mozemo gorivom platit djecije dodatke, naknade majkama i povencanje penzija penzionerima
Znam kada je litar nafte bio 70 pfeninga (1999-2000).
Prema tome, šta da ti kažem?
Bilo nekad, više nikad
bilo je i pola marke sredinom devedesetih
She is only here to annoy herself!
Kad dodje na 2e da ogranici drzava da ne moze preko te cijene.
Bojkot je čudo.
Treba ići samo kad i dje se mora. Smanjiti vikend skitanja, sitne primopredaje po kuriru itd.
Ko sto veli Izzy do 3 eura se moze trpjet![]()
![]()
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks