Isto se dešava i u Lux odavno, jeftinije je gorivo 20-30c pa dolaze i Švabe i Francuzi i Belgijanci.
Forever young, i want to be forever young
Trebinje za bogate
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
kazu stabilizacija cijena od aprila... do tad, ocito, najvaljuju rast...
ne lipsi magarce do zelene trave![]()
Od utorka cijene opet gore idu.
Cuh da ce benzin ici i 5 centi gore sledece povecanje
I don't give a damn.
I am not i danger, I am the danger.
diesel 5 up
Nemo' ko akcize da je taka' slučajno.
Sent from my Nord 2 using Tapatalk
Najgore je sto ce ove cijene ostati ovako duuuuuugo.
Barel na 93 dolara, za par nedelja ce biti 100.
Prema tome, šta da ti kažem?
Kome ne želi 100e povišice (a izreda ima i sa 200, sa 250 na 450), niko ga ne sprečava da dobrovoljno uplati 100 ili 200e u budžet.
Što se tiče cijena, direkt adresa za žalbe su članice OPEC-a.
Što se tiče akciza, i da ih smanje, neće baš nešto jako uticati na cijene energenata, a da i želda ih ukinu, ne smiju radi EU regulative.
Jednostavno, globalna je kriza na tržištu svih energenata, a želi i da se nadomjesti profit iz vremena Kovid krize.
Ovi iz OPEC-a su se jednom već opekli sa pojačanom proizvodnjom nafte i lagerovanjem, pa je barel pao na 50$, ako ne i niže, sad proizvode onoliko koliko je potrebno.
Na tržišti zapadne EU skaču i cijene kirije, grijanja na gas, struje, sve je u plafon.
A ni ovoa kriza oko Ukrajine ne sluti na neko poboljšanje stanja, naprotiv.
Jedino resenje ja odje sto vidim... Voziti sluzbeno
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Tu es mon héro!
extravaganca, joni, kaemSe, Laz, NetworkMaster, NSX, Shaneman, ^izzy^
Dobro biciklo i kome je Bog dao snage neka vrti
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ili električno, mada i struja će poskupit![]()
I ako sa g2 mnogo vise mogu da predjem km nego nekim drugim autom,na ove cijene bice u stanju mirovanja duze nego sto treba.
Ljudi koji moraju iz jednog u drugi grad da putuju,koji zive na periferiji i te kako ce osjetiti po dzepu. Cim ide gorivo,idu i cijene drugih namirnica navise...
Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk
Dobro, recimo da potrošiš 100e goriva mjesečno. Mislim da dosta ljudi potroši manje ali ajde...
Povećanje ovaj mjesec je 10centi.
To je 10e više.
Ako svaki dan pojedeš 2 leba to je 60 lebova za mjesec. To je 12e mjesecno.
Ko pojede 2 leba danas pojma nemam.
Ako popiješ litar ulja dnevno to je 30l mjesecno i to je 20e više. Ko popije 30 litara ulja mjesečno pojma nemam.
Sve je poksupilo 30%.
Ako si platu od 250e davao na hranu, evo nisi trošio gorivo (iako jesi), nisi leba jeo niti ulje pio sada daješ 70e više.
70e više za hranu
10e više za gorivo
20e za ulje
To je maksimalno 100e više.
Plata je porasla 200e...
Možda ja ne vidim ođe računicu ali ajde.
Kome je malo povećanje neka uplati onima koji nemaju ništa i svi zadovoljni.
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
Mene spasava hibrid, inace da sam uzeo 3.5 benzinjaru 16-17 eura na 100 km, a to je meni 3 dana max.
Povecanje cijena goriva se osjeca i to jako, npr. sad potrosim za dvoje kola 40-50 vise mjesecno nego kad je litar bio 1.30.
A sto se tice plata, meni je plata ista kao prije.
Prema tome, šta da ti kažem?
April najamnje. Još ako Putin bambasa Ukrajinu pfff.
Inflacija u EU je u januaru bila 5.2%. Energenti su skuplji 26%, hrana, piće i cigarete 2.4% a usluge 2.6%. I to će potrajati do aprila dok ne prođe zima i potreba za ogromnim količinama gasa za grijanje.
Ovo za akcize. Takvu odbranu je i DPS koristio. Sve se može kad se hoće. A osim akciza imamo i neke takse za autoputeve i slično. Inače ne bi dizel bio jeftiniji u Beč nego u PG.
OPEC je u 2020 prvih pola godine vadio naftu jer su se nadali da će pandemija brzo da se riješi. Zato su i besomučno lagerovali naftu, dok nisu došli amerikanci u situaciju da prodaju tanker za ništa para kako bi mogli dalje lagerovat.
Sad je kad su se sve farike opet otvorile, kad je lanac snadbijevanja u zamahu, normalno je da će doći do poskupljenja jer oni neće da opet pune skladišta i da ih sačeka neka nova varijacija covid-a i uništi im proizvodnju.
A i nema jedinstva u OPEC-u da se digne proizvodnja. Rusiji tek ne pada na pamet. Gasprom raznosi sa prihodaima od gasa ove godine.
Stvarno je idealno kad pukne sjever šetkat Podgoricom. Ili onda u avgust na one 40 stepeni. Sreća pa imamo biciklističkih staza koje su na ove lijepe dane popunjene kao košnica
Do septembra neće sigurno. Nakon sumiranja sezone, ako ne bude para u budžetu to je jedini preostali potez.
Last edited by hercules; 12-02-22 at 18:31.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
To će ti biti jedna od prvih poteza 43će Vlade svakako. To mora prije seone da se mijenja.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Moguć štrajk benzinskih pumpi zbog markiranja
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...bog-markiranja
Sent from my iPhone using Tapatalk
Udri brigu na veselje
Sent from my Nord 2 using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks