Hipotetički ŠBBKBB je nezgodno, ali ono što znam je da bi svakako bila neuporedivo bolja od ove vlasti samom činjenicom da bi imali funkcionalnu vladu i zakonodavnu vlast, što je prva, osnovna stepenica, koja ova (i dalje) trenutna nikad nije mogla da preskoči. I mislim da bi riješila posljednje veliko identitetsko pitanje, a to je pitanje statusa SPC u Crnoj Gori, čime bi priveli kraju proces revitalizacije crnogorskog nacionalnog identiteta i mogli da se okrenemo drugim temema.
DPS je započeo proces reformi i konsolidacije još prije izbora, tako da su, prije svega zbog svog koalicionog potencijala bili svjesni da nešto u svojoj organizaciji i personalu moraju da mijenjaju. Imaju li oni vizije i snage da bez cijepanja taj proces izvedu kvalitetno do kraja - iskreno sumnjam (o tome neka sude njihovi birači), ali to ne znači da ne mogu biti itekako korisni i dio rješenja.
In vino veritas
Istin tim strukturama je isti spoljno-politički program ka i kod dps-a, tj. prozapadni, proEU, a u istoj mjeri su i iskreni i voljni da sprovedu taj program, kod DFa jer su Vučićeve kučkice na povodcu, a kod DPSa jer proces pristupa EU znači borbu orotiv korupcije, nepotizma, klijentilizma, organizovanog kriminala, uopšteno sve ono što dps predstavlja i što je utkano u DNK te kvazipartije, a zapravo OKG, a ta borba se za pristup EU ne svodi na mrtvo slovo na papiru, već na konkretne akcije i djela po tim pitanjima i naravno da krajni rezultat budu neke velike glave, preslikana sanaderizacija iz HR, a ako misliš da taj proces može da se sprovede sa istim tim strukturama koje trebaju da budu hapšene, procesuirane i osudjene i da oni sprivode taj proces, onda mislim da si, u najmanju ruku, da upotrihebim najblažu riječ, naivan, da ne kažem zlonamjeran.
Ali zato prihvate da budu služnji istih oni likova i struktura koji su prije 30 godina deportovali iste te manjine pravo u smrt, po sjeveru ih privodili i maltretirali lično Veljović i co., po primorju hapšeni i zatvarani.
Jedte, mora da su ti principi u pitanju.
Forever young, i want to be forever young
Zbilja, Pośo je dobio kamen svetobelvederski za rođendan, a prodaju li ostatke sagorelih guma belvederskih? Ipak je to bio boj koji je zaslužio da se nađe rame uz rame sa čuvenim bitkama istorije i da se jelte, unovči za sjećanje tog dostojanstvenog performansa.
To šbbkbb je samo formalno navedeno kao pitanje, nema tu nikakvog šbbkbb, ali ima godina i godina kontinuirane pljačke, urušavanja institucija ili sprečavanja da se uopšte uspostave, kadriranja sa dna podobničke kace, njegovanja četničkih struktura sa spc da bi imali čime da plaše glasače koje nisu već kupili i slično. Zbog toga se ne možemo ni složit jer ti tvrdiš da je takav kontinuitet vodio nečem dobrom, ili nečem drugačijem, a ja kažem da je vodio onome đe je vodio sve ove godine - niđe. Osim toga, ova parlamentarna većina je pokazala zbog čega su bitne institucije. Ne može dps u kontinuitetu držat stanje koje prikazuje kao da država od njih zavisi. Nisu ni dps ni Milo vječni, a meni se lično ne oslanja na njihovo postojanje da bi postojala država.
Što se tiče Milojka i Jakova, neka bude da su najveći ekonomski magovi na svijetu, ali su već pokazali na koji način shvataju bavljenje politikom kad su, mimo nadležnosti, zasjeli da odlučuju o policijskim stvarima, odnosno da su spremni da svoje lične afinitete, pa neka su jaki jer su religijski, stavljaju ispred demokratskih principa i poštovanja zakona. A pokazali su to svoje shvatanje politike i kad su potvrdili da će, kao i Zdravinjo, da zanemare što je vlada i tehničkom mandatu i da rade kao da je stanje regularno. A autokratskim crtama i šutiranjem ljudi sa pozicija pri prvom neslaganju sa mišljenjem ne bih pričao, ova vlada je makar toga imala koliko oćeš. A šta je dps radio... Zdravinjo i apostoli ne bjehu dps, je li tako?
Isto tako, to što je dps radio u tehničkom mandatu nije izgovor za ovu vladu jer je ova vlada je raskrstila sa dps praksama... Čudo kako je to manje bitno od nekih drugih stvari.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Je li me to oci varaju ili se pravis da je DPS partija koja ima kao neki program partije koji je rezultat skupa ljudi okupljenih oko iste ideje, i ta ideja je propala i sad moraju da se reformisu ????
Kad je u stvari DPS jedna firma koja je napravljena da pravi enorman profit na racun njenih radnika tj gradjana ove zemlje a u korist sake ljudi. Uz to, ta saka ljudi su lopovi, sverceri cigareta, droge, vjerovatno direktno ili indirektno ubice, prevaranti itd.
I ti sad pricas kao " oni su poceli proces reformi i konsolidacije" hahaahahhahahah A kakve crne reforme, cega reforme, da ne kradu i ne varaju vise jel? Kako mislis to da izvedu, ono odjednom ce da rade po zakonu kao svi mi?
Iz kojeg si filma ti izasao ?
Sate sate sate
Ne, takav kontinuitet je vodio nečem dobrom, nečem lošem. Infantilno je malo posmatrati svijet kroz crno-bijele naočare. Složio bih se sa 90% tvojih zamjerki, ali da bi li bez DPS-a bilo nezavisnosti, NATO itd (da ne ponavljam ispričanu priču)? Ne. Makar ne u ovim rokovima. Poenta je da se sa njima makar mogu tražiti rješenja i da oni imaju kapacitet da budu dio rješenja, za razliku od, ja bih rekao 90% aktuelne vlasti.
Ja sam svoj stav više puta ponovio - da li je DPS zalužio odlazak u opozciiju. Da, apsolutno da i odavno. Da li je Crna Gora zaslužila da ih zamijene za čitav civilizacijski nivo gori - apsolutno ne. Jer, mimoilaženja sa DPS-om su bila politička, a sa dobrim dijelom ovih u tehničkom mandatu su civilizacijska. Da li se na kraju iz svega ovoga može izroditi nešto dobro - da, ali samo ako naučimo lekcije.
In vino veritas
Bojim se toga zadnjeg što si rekao. Evo i treći put ponavljam da sam od Vukovićke, Živkovića i ostalih dosad čuo samo kako je dps vazda bio pošten, častan i radio u interesu građana, a sve i svako je kriv što su izgubili na izborima, samo nisu oni sa svojim radom. Nikakvog nagovještaja da će nešto da mijenjaju, ako ponovo dođu na vlast. Posbno je ilustrativno to što se likovi poput Petra Ivanovića krevelje po skupštini i društvenim mrežama i što dijele moralne lekcije.
Inače, da nije bilo tog dps-a, ne bi bilo dosta toga što se dešavalo devedesetih. Nema pranja biografije kad je dobar dio ekipe još tu. Drugi dio je u df.
Last edited by NHM; 08-02-22 at 13:09.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
devet mjeseci zaredom protesti bili?
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Rece li ovo tehnicka neslaganja, i osta ziv.
Ok ajmo ovako.
Veljovic je mucio po sjeveru CG sto ga je dovelo do pozicije sefa UP. Tehnicki je mogao kablom i metkom umjesto nozem i pendrekom. I to je tacno.
Godinama se Lazovicevi junaci dizu u vazduh po CG. Mogli su vala i mecima, ko na samom pocetku.
Mozda otrovima, sta znam.
Isisavale se pare na namjestenim tenderima. Tehnicki su mogli i bez toga, nego samo da uzmu biznis karticu i direktno placaju sta hoce.
Trpali su ljude koji su prijavljivali nezakonitosti po zatvora, sudjenja dugogosisnja, otkazi sa posla. Tehnicki su mogli i da ih streljaju islo bi brze i efikasnije.
Raspisivali namjestene oglase za posao, mogli su tehnicki i bez toga.
Divna li vi civilizacijska dostignuca slavite.
Mucenja ljudi, kradja drzavne imovine, maltretiranje neistomisljenika, fizicko eliminisanje konkurencije.....
Neka sam ja u kamenom dobu, ako su vam to dodtignuca kojima se nadate da sacivate
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ne pratim zaista te niže ešalone, ali Đukanović je baš, mislim prekjuče, u intervjuu za DW stidljivo pominjao greške. Doduše, u kontekstu, "normalno je da se griješi za 30 godine i očekivano je da 30 godina vlasti kvari pojedince".
Ako očekuješ nešto više od toga, neko javno posipanje pepelom ili nešto slično, bolje gledaj negdje drugo. Možda čak i ka drugoj branši. I da misle o svojim grijehovima, to se u politici javno ne govori. Makar ne na Balkanu.Nije to samo DPS, već nijedan lider nikad nije priznao svoje greške. Borisu Tadiću je kriv Đukanović, Šešelju Vučić, Slavku Peroviću CIA i izdajnici, Jokoviću Bečić, Krivokapiću Abazović i tako redom...
Šta reći... Valjda stara ljubav zaborava nema, pa se previše za svaki ukus flertovalo i plesalo sa srpskim nacionalizmom u DPS-u (samim tim i državi). Vidimo po primjeru Pljevalja i Žabljaka koliko je i danas tog korova preživjelo i ima glas i status u partiji. Srpska konzervativna kontrarevolucija (poznatija kao "litije") je direktan epilog (između ostalog i) takve politike. Kao što negdje ranije rekoh, na neki način je poetska pravda što je baš SPC porazila DPS, što su ih pobijedili oni kojima su najviše kroz prste gledali i kojima su se dodvoravali. Sjetimo se zaboravljenog Filipa Vujanovića Trećeg i njegovog pozivanja na "svete kanone".
EDIT: Odgovaram samo forumašima koji imaju elementarnu kulturu obraćanja i sa kojima diskusija ima smisla, a ostali narodni guslari će morati da se zadovolje silent treatmentom. Zaista nemam namjeru da budem megafon za njihovu prizemnu buku i tračarenje. Cheers!![]()
Last edited by johnny bravo; 08-02-22 at 14:33.
In vino veritas
Šta ste se zakucali oko protesta...nek protestuje ko god oće, pa i demokrate. Ako Bečić misli da su one žalopojke produktivne, namjesto da je odstupio gospodski, i malo utegao stranku, tako da ne liči na sektu robota - neka mu ga.
Isto tako, ako misli da je produktivno da organizuje proteste, ni manje ni više nego kod hrama, tek kad su ga izvrnuli iz fotelje - srećno bilo. Ne vidim izlaznu strategiju, ali dobro...sve do PG izbora je sva priča - nagađanje.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...ec-radi-naroda
Kazali su da Ivanović odlično zna da nikada niti jedan častan čovjek nije organizovao skupove sebe radi, već naroda radi.
vjeruju li ljudi u ovo što pišu?
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Evo sad sam ga gledao zbunjeno. Skinuo tablice, dacia pici. Stid me bilo
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks