Originally Posted by
Gagarin
1. Bečića miču jer bi im mogao dupe pomjerati. Od 1.03. krenulo bi redovno zasijedanje a tada bi tačku sa izborom nove vlade mogao da stavi na raspravu na kraj jula, čime bi sahranio URA i pratnere. To bi svakako i uradio jer ima puno zakonsko pravo za to.
Takođe, Bečićevo mjesto je idealno za namirenje nekog partnera SNP ili manjinca.
2. 99% sam siguran da niko iz URA nije oko ovoga uzeo pare. Mislim da im je stigla naredba da ovako odigraju. Od koga? Pa od onih koji su im omogućili da budu vlast, a nazovimo ih "zapadni partneri", a bez kojih bi bili vanpralamentarna opozicija sa bankrotiranim medijem.
Eskalira Ukraina, pitanje je u šta će se izroditi. To je konflikt sa ogromnim ulozima. Zato ajmo u ovim ćoškovima da postavimo vlasti koje nemaju nikakve veze sa Rusijom ili SPC kao realno proksijem Moskovske patrijaršije, kojom opet upravlja Putin.
URA je to morala prihvatiti, željela ili ne. Jbg, ponude takvih likova se ne odbijaju. Posebno kad te instaliraju, pomažu i guraju.
3. Zapadni partneri će im pomoći da sakupe 49 glasova i da se poslože sudovi i tužilaštva. Koliko vidim, za sada ide OK. Za VD VDT postaviše neku normalnu osobu. Svakako tu ne treba očekivati, a nije ni zdrav neki spektakl.
Mislim da će im "zapadni partneri" pomoći da se sotale strane ne gicaju previše, urgencijom kod njihovih pokrovitelja, u Beogradu npr. A SPC će dodatno umiriti ugovorom.
4. Pretpostavljam da je dio dogovora da se Milo povuče sa čela partije posle lokalnih i da najavi da neće biti kandidat na predsjedničkim. Ne dogovor sa Dritanom, nego sa zapadnim partnerima. Mila su, po mom mišljenju, otpisali kad im je u Baltimor stiglo 20 tona koke. Dotle je bilo "jaše po svojima, neka ga, drži stvari pod kontrolom za nas". Iz njegove zemlje posada donese 20T gudre u USA. Dakle, ne drži stvari pod kontrolom.
Odlazak je samo finale, a on je dovoljno pametan da se ne kači previše.
5. Da sam na Dritanovo mjesto već bih sebe gledao kao bivšeg premijera i u skladu sa tim vukao poteze. To bi mi bio način da preživim i porastem.
Ne bi me čudilo da ga potroše za ovu akciju sada već famozni zapadni partneri. A onda da im iduća papirna maramica za jednokratno trošenje bude Mickey. Evo, sad se ne pravi Demohrišćanska partija, nego Evropa sad.
Bookmarks