Fascism on parade
Nemojte tako, Delije (elitna konjica otomanske imperije) su prije svega pojam tolerancije. Eto Srbi su, pa su dali svojoj navijačkoj grupi ime turskih imeprijalnih jedinica. Širokija shvatanja
A i vi graDŽani odma vidite neki nacionalizam.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Nije mi baš jasno da ih žuljaju Balije sa transparenta.
Pa valjda su makar oni njihovi…
Meni je fenomenalna priča. Navijači Zvezde zvali su se Cigani.
I onda dođe Arkan i preuzme tribinu.
U umjesto Cigani odluči da ih nazove imenom sa snažnim srpskim nacionalnim nabojem. DELIJE. Ni vitezovi, ni vojvode nego baš Delije.
Što ti je Arkanova opšta kultura.
Last edited by Gagarin; 06-02-22 at 09:20.
Tko leti, vrijedi...
Dobili su naziv po turskoj riječi Deli, što znači hrabar ili drzak.
Procijenjeno je da je oko 11% riječi u Vukom rečniku turcizam.
Riječi kao,
Džem, bubreg, duvan, ajvar, budala, bunar, bašta, česma, ćorav, mušterija, kutija, lampa, majmun papuča, dugme, ekser, pita, rakija, merdevine šal, šećer...
Ali to ne opravdava ovo što su uradili.
Nadam se da će se oglasiti u država i sportski klub i ograditi od ovoga.
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
Klub će se vjerovatno ograditi,država cisto sumnjam. Nije im u interesu da izgube vjerne glasače
Više ovoga treba https://www.b92.net/putovanja/vesti....nav_id=2100926
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Онолико колико је идеја унитарне БиХ грађанска толико су и навијачи ЦЗ фашисти.
Закон је спојених судова...
Ako su došle na Balkan preko Turske (a jesu) nazivaju se turcizmi i mi na Blakanu ih računamo u turske riječi.
Možda su korijeni van Turskog jezika.
Ista stvar je sa arapskim brojevima koji su došli u Evropu preko Arapa, iako su te brojeve izmislili hinduisti a koristili su se i u Indokini.
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
čudo kako dostina ćuti na ovo. neka, nekanavijači Zvezde redovno ovo rade. mrze sve, šta li. još im je ovo combo rođen u Crnu Goru (a mrze Crnu Goru i Crnogorce iz dna duše) i predstavnik Hrvata (a ove splačine i Hrvate mrze) da vidimo upravu ovo nesrećnog kluba, da li smiju reagovati. naravno, Vičević treba da ode, veći je on čoek no ova šaka jada koja sebe zove navijačima
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ko mu je kriv sto je došao u klub koji ima većinski navijače fašiste,ajde taj vaterpolo se toliko i ne prati,mogu zamislit sta bi bilo da je došao u FK crvena zvezda ili KK
Pa i nadimak rahmetli Arkana je turcizam,zaboravio sam znachenje pa ako mozesh izguglaj pa cesh vidjet,a imam druga iz Peći koji se preziva Delijaj,pa eto...
i ova napomena,kod chuvenog kralja nedozvoljenih supstanci iz Trnovca, Karakafe,rodjenog Turchina,mogao je da dodje kad hoce samo rahmetli Arkan!
...
Navijači CZ su fašisti? E vala baš ti hvala.
Navijačka grupa Delije su jedno a navijači nešto drugo, ne znam kako možete da relativizujete tako? O tome kako bi prošao da je došao u KK, možeš da se informišeš na youtube kako su napušeni od strane većine tokom uvreda Alenu Omiću.
Pa delije su navijači crvene zvezde,ili nisu?
Ja bih volio da je tako kako kažeš,ja sam bio simpatizer crvene zvezde inače,ali zbog ovakvih stvari mi se ne prati fudbal u exYu.
Nisam rekao da su svi njihovi navijači fašisti,među gledaocima koji dolaze da ih bodre ima dosta normalnog naroda,ali ovi su zastidje i to pokazuju zadnjih godina.
Evo da vidimo oce li se neko,osim kluba ograditi,mislim da nema potrebe mijesati politiku i sport,pa taj prvi vičevic da je neki srbomrzac ne bi došao u taj klub ili drzavu valjda
Kao i u nekim drugim situacijama treba izbjegavati generalizacije. Ovi navijaci CZ na snimku jesu fasisti. Ali, to nikako ne znaci da su svi navijaci CZ fasisti. Koliko znam, Djordje Balasevic je bio navijac CZ. Tako da...
Ono sto upada u oko jeste da se utakmica igrala kao da je ovaj fasisticki ispad nesto normalno. Meni je to djelovalo nekako nadrealno. I da niko iz uprave ne izadje pred te navijace i zastiti svog trenera?
Naravno da Vicevic tesko moze opstati s ovakvim navijacima.
Delije su fašistička stoka a što se tiče države tamo naravno da neće odreagovati kao što nisu milion puta do sad, samo kažem da normalni navijači kluba ne idu u ravan sa tom kriminalnom organizacijom.
I delije i vecina navijackih grupa su vecinom nasilnici koji povremeno rade za drzavu pa zato nisu u zatvoru. Dno dna u vecini slucajeva.
Sve bi ja to ugasio.
Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Nisu samo delije “problem” ima tu i drugih poput navijača dinamo zagreba koji su prije par mjeseci nedje klicali ndh i klanju Srba i slično.
Naravno,toga ima sirom bivse jugoslavije,srecom u našoj drzavi najmanje,ali nije nešto čime jedan klub može da se ponosi i svaki od tih ispada treba javno osuditi i zabranjivati takvima da se pojavljuju na stadionima makar na nekoliko mjeseci,a zatim i po nekoliko godina
https://sport.org.rs/jeste-dragan-al...ona-je-djilas/
Pa onda odje dodju uraši i kažu da djilas nema veze sa šolakom, united media, sa kupovinom vijesti![]()
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
jel bar sa kulenom sendvič,a lučke?
Ne znam lucke,samo mi nije jasno zašto vučko ne uhapsi toga lopova djilasa,koliko je puta do sad rečeno ni sam ne znam.
Mislim,zabolje me penis i za jednog i za drugog,ali ako si već na vlasti zašto ne procesuiras djilasa kao takvog?
Usput bi mogli i marovica prebacit ovamo,dosta su nam ga pazili
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks