Page 1194 of 1249 FirstFirst ... 19469410941144118411901191119211931194119511961197119812041244 ... LastLast
Results 29,826 to 29,850 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    979
    Thanked in
    528 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Čuh da Branka Bošnjak pomenu otvorene liste.
    Iskreno, volio bih to da vidim.

Jel to bila sjednica odbora za izborno zakonodavstvo, pa se pominjalo ovo?

I to je pred nama, a valjala bi saglasnost svih strana makar 2/3 parlamenta.

Mislim da je valjda svima u interesu da se strogo sankcioniše zloupotreba položaja i pritisci na zaposlene pri vršenju biračkog prava.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Svim dinosaurusima od politicara kojih ima najvise kod nas to ne odgovara, tako da od otvorenih lista posla nema.

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Šta bi sa ovim za objedinjavanje lokalnih izbora? Da li se odlažu već raspisani za Berane i Ulcinj? Da se zaključava ova tema https://forum.cdm.me/showthread.php?...lcinj-i-Berane ?

Sent from my moto e5 using Tapatalk
    Odlozise, sad moze a nedavno nije moglo? Cudo vala?

Quote Originally Posted by guest View Post
    E sad je ključno da partneri, čitaj ameri, odrade još jedan poslić, naravno da mi sami to ne možemo jer smo splacine od ljudi.

Da novi mandatar bude dr. Pavićević i da se stimuliše jedina zdrava građanska pozicija u CG - Civis. To mora da se njeguje jer je URA-i klimavo.

Sve drugo će biti greška sa ogromnim posljedicama.

Znam kakve su procjene bezbj.rizika tako da Abazović na čelo Vlade ne može biti dio rješenja sa ovim političkim teretom koji sada ima. Neka ostane potpresjednik Vlade i "pokaže" da nije sve u foteljama itd.

Iako je jasno sta ga zanima najviše, a Konatar je to najavio, očekujem od Đukanovića da predloži, pa maker i bez inputa sa strane, dr. Pavićevića i zavali vruć krompir Abazoviću i ostalima.

Sa druge strane, Srđa je neko ko ima odlične odnose sa svima, altruistički i pacifistički nastrojen, antipopulista, anti drama queen, neko ko bi mogao biti prvi politički reprezent ustavnog patriotizma, mudar, staložen, spreman da razgovara, u antikorupcija modu, dakle sve što nam treba sada za manjinsku ili tehnicku vladu.

Zamislite to oduševljenje kod Demokrata ako Dritan ne bude premijer

Sent from my SM-A530F using Tapatalk
    Novi mandatar dritan, ne znam jesi li cuo konatara?

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Evo jedan savjet koji dajem mojoj familiji svako malo, doduse dzaba.
    Ono sto se desilo, desilo se i promijenit se ne moze. Moze da nas nauci sta dalje da se ispravi kako ne bismo ponovo dosli u istu situaciju. U prevodu narod treba da malo zategne i trazi peticijama otvorene liste jer bez toga nema nista.
    U svakom soucaju, sad pisanje sta je moglo da je moglo je samo bacanje zivaca i svadje. Jedan kolega sa foruma mi je u privatnoj prepisci rekao da je bio pozivan na fizicki obracun od par ljudi aktivnih na ovoj temi. To je porazavajuce.
    Sad treba pametan biti i iskulirati, pa ce bit vremena da se pise o sledecim koracima. Elem dobra stvar je sto dolazi jos jedna stranka koja moze da privuce glasove ali koja treba da se da mladim i pametnim ljudima, znaci mickey, jakov i mladja garda
    U svakom slucaju, proce sve ovo i zivjece ovaj narod sto bi rekao neko davno

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
    Pokreni elektronsku peticiju pa da vidimo moze li nakupiti ozbiljan broj potpisa.

Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    263
    Thanks Thanks Received 
    68
    Thanked in
    39 Posts

Novi premijer ce biti Abazovic, to je ambasada odlucila prije pola godine. Sve ovo sto sad gledamo je obicna predstava.

Misljenja sam da su se ameri proracunali a kad vide sta su napravili pustice abazovica niz vodu, sa njim i URA i sama gradjanska prica moze katanac.

Sto se nasih generacija, mislim da je to to, bukvalno ne vidim svijetlo na kraju tunela.

3. The Following User Says Thank You to Liberte For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

I ako se skupi ozbiljan broj potpisa, pa sve da 30% punoljetnih potpise, opet mora na skupstinu u vidu izmjene zakona....
    Tako da to ne znaci nosta, niti znam da je neka peticija imala kakvog iticaja, bez da se nesto privremeno skrajne dok ne prodju izbori

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

5. The Following 2 Users Say Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,190
    Thanked in
    473 Posts

Glasam protiv a ne glasam za....
    Ovo je decenijama najveci problem svih nas bicu slobodan da kazem.

Uvijek je vodilja sto neces ili mrzis nego sto oces i volis.
    Glasa se df jer je sa druge strane dps i obratno.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
    Last edited by Sidewinder; 05-02-22 at 10:02.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

7. The Following 2 Users Say Thank You to Sidewinder For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by bojankov View Post
    Svim dinosaurusima od politicara kojih ima najvise kod nas to ne odgovara, tako da od otvorenih lista posla nema.

Odlozise, sad moze a nedavno nije moglo? Cudo vala?

Novi mandatar dritan, ne znam jesi li cuo konatara?

Pokreni elektronsku peticiju pa da vidimo moze li nakupiti ozbiljan broj potpisa.

U Petnjici, Mojkovcu i Cetinju su zakazani izbori i nisu mogli sa svim ostalima zajedno, u Ulcinju i Beranama su zakazani izbori i mogu da se odlože te budu sa svim ostalima zajedno. Šta je drugačije? Apsolutno ništa osim (političkog) pogleda na procente, rejting i ostale (ne)bitne stvari koji bi pružili realno objašnjenje zašto je to različito.

Što se otvorenih lista tiče vjerujem da se najdalje može doći do tzv. sistema poluotvorenih lista (kao u Hrvatskoj).

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    979
    Thanked in
    528 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    U Petnjici, Mojkovcu i Cetinju su zakazani izbori i nisu mogli sa svim ostalima zajedno, u Ulcinju i Beranama su zakazani izbori i mogu da se odlože te budu sa svim ostalima zajedno. Šta je drugačije? Apsolutno ništa osim (političkog) pogleda na procente, rejting i ostale (ne)bitne stvari koji bi pružili realno objašnjenje zašto je to različito.

Što se otvorenih lista tiče vjerujem da se najdalje može doći do tzv. sistema poluotvorenih lista (kao u Hrvatskoj).

Pa sad mogu da se odloze a nedavno kad se trazilo za Ct i jos neke nije moglo da se odlozi jer su vec bili raspisani i tada je to bilo neustavno. Sad odjednom isto to je ustavno.
    Uglavnom predlog za 17 opstina u isto vrijeme nije prosao a za 14 sad prodje, i to pokrenut od istih onih koji su bili protiv tada.
    Isti arsini...not.

doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    958
    Thanked in
    551 Posts

E sad je ključno da partneri, čitaj ameri, odrade još jedan poslić, naravno da mi sami to ne možemo jer smo splacine od ljudi.

Da novi mandatar bude dr. Pavićević i da se stimuliše jedina zdrava građanska pozicija u CG - Civis. To mora da se njeguje jer je URA-i klimavo.

Sve drugo će biti greška sa ogromnim posljedicama.

Znam kakve su procjene bezbj.rizika tako da Abazović na čelo Vlade ne može biti dio rješenja sa ovim političkim teretom koji sada ima. Neka ostane potpresjednik Vlade i "pokaže" da nije sve u foteljama itd.

Iako je jasno sta ga zanima najviše, a Konatar je to najavio, očekujem od Đukanovića da predloži, pa maker i bez inputa sa strane, dr. Pavićevića i zavali vruć krompir Abazoviću i ostalima.

Sa druge strane, Srđa je neko ko ima odlične odnose sa svima, altruistički i pacifistički nastrojen, antipopulista, anti drama queen, neko ko bi mogao biti prvi politički reprezent ustavnog patriotizma, mudar, staložen, spreman da razgovara, u antikorupcija modu, dakle sve što nam treba sada za manjinsku ili tehnicku vladu.

Zamislite to oduševljenje kod Demokrata ako Dritan ne bude premijer

Sent from my SM-A530F using Tapatalk
    Obje ruke za Srđu , ali nijesmo mi te sreće.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

11. The Following 3 Users Say Thank You to Isak For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Liberte View Post
    Novi premijer ce biti Abazovic, to je ambasada odlucila prije pola godine. Sve ovo sto sad gledamo je obicna predstava.

Misljenja sam da su se ameri proracunali a kad vide sta su napravili pustice abazovica niz vodu, sa njim i URA i sama gradjanska prica moze katanac.

Sto se nasih generacija, mislim da je to to, bukvalno ne vidim svijetlo na kraju tunela.
    Složio bih se s ovim. Napravili su plan, ali bez krčmara i računanja na pola važnih faktora. Uostalom, to su ljudi koji su isplanirali i odradili Avganistan, Libiju i Siriiju, pa treba da se računamo u srećne što su kod nas samo ovaj cirkus napravili.

A sad ćemo da vidimo kako će to Dritan uz njihovu podršku da prevesla i DPS, i DF i Joanikija, od kojih svako može da mu uništi plan jednim potezom.

13. The Following 2 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Kao član i glasač URE, i ja dižem obje ruke...Na kraju krajeva, ovo bi i URI donijeli političke poene, možda čak i više nego da Dritan bude premijer

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

U "omraženom " BD hotelu u toku su neformalni razgovori nove većine.

Thanks Thanks Given 
    263
    Thanks Thanks Received 
    68
    Thanked in
    39 Posts

Povukao se wulfy poslije ove izdaje

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Tj ipak nešto manji procenat, zbog auto puta...

Plan je bio preko 250m...

Dokument da preliminarnim podacima o izvršenju budžeta je "Program ekonomskih reformi PER", usvojen krajem januara na Vladi. Nisam ga češljao detaljno, već iz par članaka viđeh...
    Kapitalni budžet za 2021. planiran je na 214 miliona. Za 2022. godinu je planiran na 248 miliona, pri čemu je Zdravinjo pričao da je kapitalni budžet za 2022. godinu veći 108% u odnosu na 2021. Odakle mu ta računica, pojma nemam.

https://www.aa.com.tr/ba/balkan/prem...godinu/2427524

Osim toga, govori o brojkama izuzimajući auto-put:

"On je, predstavljajući program "Crna Gora odmah", kazao da ukupni kapitalni budžet od 248 miliona eura čini nešto više od 11 odsto ukupnog budžeta, koji je rekordan za Crnu Goru, ako se izuzme dio za autoput.

„Imamo 302 projekta, od čega 117 potpuno novih. Kada pogledate da imamo 108 posto više investicija i 117 novih projekata, imate vrijednost negde oko 500 miliona eura koji će se realizovati u narednom vremenskom periodu“, kazao je Krivokapić na konferenciji za novinare".

U predstavljanju budžeta za 2022. godinu kažu ovo:

"Od ukupnih sredstava predviđenih Kapitalnim budžetom, iznos od 202.282.989,86 eura, odnosno 81,45 %, odnosi se na već ugovorene projekte (uključujući i autoput) dok je iznos od 46.023.000,00 eura odnosno 18,53 %, predviđen za početak aktivnosti na projektima iz nadležnosti Uprave javnih radova i Uprave za saobraćaj. Takođe, od ukupno 300 kapitalnih projekata, novih projekata je 137 ili 46,91 %, dok je broj započetih projekata u prethodnom periodu 163 ili 55,82 %", navode u saopštenju".

https://www.portalanalitika.me/clana...kata-137-novih

Meni iz ove priče nije jasno koliko je para na šta potrošeno, jer ako se 68 miliona za auto-put prebacilo iz 2021. u 2022, da li je ostatak realizovanog budžeta u navedenih 110% realizacije i šta još ulazi u taj budžet. Kako je 248 miliona 108% veće od 214 miliona, kako je preko 81% kapitalnog budžeta za projekte koji su ranije započeti, šta znači kapitalni budžet minus dio za auto-put, kako naglašava Zdravinjo, kako može 110% realizacije kapitalnog budžeta za 2021. ako su 68 miliona za auto-put manje potrošili i prenijeli u 2022...

Priznajem da mi ništa jasno od ovoga nije, liše ovih para koje su prenijeli.

EDIT: Evo nešto jasnije iz prezentacije:

https://www.gov.me/cyr/clanak/prezen...rna-gora-odmah
    Last edited by NHM; 05-02-22 at 11:50.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Neki bi rekli da je jeftina roba, drugi da je dosljedan nekim svojim idealima.
    Kojim idealima je dosljedan Marko Milacic posto ih je promijenio jedno desetak u zadnjih deset godina?

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Dr S.Pavićević je obrazovan, pametan, elokventan. Nacionalno nije ostrašćen. No, nije zgoreg čuti kako ga doživljavaju kolege, pacijenti ili bliska rodbina pacijenata. Neki mi preniješe lična iskustva i u dobroj mjeri poljuljaše u stavu da bi on bio idealno rješenje.

20. The Following User Says Thank You to Stradivari For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Evo i dobri univerzitetski profesor mi je poljuljao mišljenje da neko iole normalan može da se bavi politikom..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

22. The Following 2 Users Say Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Vratimo Sehovica. Ivana za novog Premijera
    Treba nam evropska a ne privatna vlada
    https://twitter.com/damirsehovic/sta...kg6EPHOoiboGNw
    Kad necu da gledam sizofrene fasisticke ispade Draginje i ovakvo blago poslanika SDa

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Haha... brzo, izgleda, postaje nenormalan.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Dr S.Pavićević je obrazovan, pametan, elokventan. Nacionalno nije ostrašćen. No, nije zgoreg čuti kako ga doživljavaju kolege, pacijenti ili bliska rodbina pacijenata. Neki mi preniješe lična iskustva i u dobroj mjeri poljuljaše u stavu da bi on bio idealno rješenje.
    Osoba koja se dovodi u vezu sa nesavjesnim liječenjem, zbog kojeg je izgubljen ljudski život, a koji nikada nije po priči stao na optuženičku klupu, odjednom postaje idealno rješenje... Ovakva osoba, da je u bilo kojoj drugoj partiji bi bila okarakterisana kao litijaški kasapin, troprstaš koji nema veze u struci pa se bavi politikom, a u ovom konkretnom slučaju ga dižu u nebo. Neka raspišu izbore foliranti pa neka ga onda postavljaju na koju hoće funkciju.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Kad necu da gledam sizofrene fasisticke ispade Draginje i ovakvo blago poslanika SDa

I ova slina treba da zahvali Dritanu i URA-i. Odbranio je u njihovom mandatu poklonjen stan koji platiše građani CG, koje naziva fašistima.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post

Opoziciji je priča kao da su na političku scenu stupili tek za izbore 2020. i kao da je prije toga neko drugi da ne valja vladao.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

28. The Following 3 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

pa normalno da im je to priča jer odlično znajuvko živi ođe

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

30. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Evo vidim. Ajde donekle i tolerisem Raska, ali kad funkcioneri SD pocnu da pricaju....

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Osoba koja se dovodi u vezu sa nesavjesnim liječenjem, zbog kojeg je izgubljen ljudski život, a koji nikada nije po priči stao na optuženičku klupu, odjednom postaje idealno rješenje... Ovakva osoba, da je u bilo kojoj drugoj partiji bi bila okarakterisana kao litijaški kasapin, troprstaš koji nema veze u struci pa se bavi politikom, a u ovom konkretnom slučaju ga dižu u nebo. Neka raspišu izbore foliranti pa neka ga onda postavljaju na koju hoće funkciju.
    Jel ti i to rekao jedan co'ek ili je ovo iz arsenala "pouzdanih" informacija? Kakve se ovdje mlate gluposti od wannabe anbeovaca. Sve znaju. Samo im reci ime i isti sekund ce da ti izmastaju cijeli dosije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Jel ti i to rekao jedan co'ek ili je ovo iz arsenala "pouzdanih" informacija? Kakve se ovdje mlate gluposti od wannabe anbeovaca. Sve znaju. Samo im reci ime i isti sekund ce da ti izmastaju cijeli dosije.
    Pa navikli smo na tw price… Milovic nije advokat, opstina zaposlila 300 ljudi, da je izdaja.me napravljena od Krivokapica, Spajica i Milatovica.. itd itd… ovde je najlakse nekog optuziti, pustiti preko svojih portala i spinovati do iznemoglosti..a istina… koga boli ***** za istinu…

Tako da me mani tih prica jer su upravo ti koje ti tako svesrdno branis ne diplomirali nego magistrirali na izmisljenim pricama i rusenjem svakog ko se drzne da misli ili prica drugacije.. za 30 godina su postali majstori tog zanata

34. The Following User Says Thank You to zaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Dobro se drzite koja vas je muka snasla svi vas izdadose. Da nije ne daj Boze do vas nesto ?

36. The Following 4 Users Say Thank You to opmne For This Useful Post:

Page 1194 of 1249 FirstFirst ... 19469410941144118411901191119211931194119511961197119812041244 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)