Kefalo je upravu, ne treba ocekivati nesto veliko od njih, barem sad na startu. Za pocetak da se dobijaju ove male reprezentacije i sto skuplje prodati kozu ovim velikim, i ja sam prezadovoljan. Samo da CG javnost ne bude kao u Srbiji, kiksaju li jednu odma ih docekaju na noz nikad zadovoljni. Samo polako!
CG ce u svakom slucaju bit sportska "velesila"!
Zasto?
Pa nek neko nadje na svijetu drzavu ovolike minijaturne velicine i sa ovolickim brojem stanovnika da ima takve sportiste, vaterpolisti pobjedjuju najjace ekipe, rukometasi su na pragu EP, rukometasice su nespretno prokockale tu sansu...
Sta se tice Filipoviceve ekipe, svaki skalp nekog favorita ima da se proslavi, ne treba razmisljati o plasmanu na EP ili SP, pa u ovim kvalifikacijama jedna ENG, ITA ili FRA se grcevito bore da se plasiraju, jedni Rumunji vec par navrata ne uspjevaju, naravno da ekipa mora da da sve od sebe pa sta bude, ko zna, skoro u svakim kvalifikacijama neka mala ekipa uspije da napravi senzaciju (Slovenija - 2002, Latvija - 2004...) mozda i CG udje napravi takav podvig i udje u sportski almanah kao najmanja drzava koja se plasirala na EP
Last edited by Vukasin Micunovic; 16-02-07 at 18:51.
Ne zaboravite Hrvatsku.
Last edited by Admiral Krsto Djurovic; 16-02-07 at 18:09.
Admirale, nabrojao si nekoliko "uspjeha" koji su po meni presmijesni! Rukometasi na pragu a rukometasice prokockale sansu? Sta? Da se kvalifikuju na jedno Evropsko prvenstvo? Je li to odlika velesila? Da uspiju da se kvalifikuju na prvenstva? Velesile ili osvajaju ili su u vrhu u kontinuitetu!! Mi smo daleko od toga, mozda napravimo nesto u vaterpolu i to je to! U drugim sportovima, teska srca priznajem, tesko... Bas tesko!
Hrvatska i Grcka nisu nikakve velesile, makar ne u fudbalu o kojem pricamo sad, ali ja bih bio prezadovoljan kad bi dostigli njihove uspjehe! Ali bice djavolski tesko, jer su i oni kvalitetniji od nas, mnogo! Uporedite ligu nashu i ligu grcku? Svjetlosne godine! A opet, Grcka je osvojila EP, svaka chast, ali se vjerovatno sad narednih 10 godina nece ni kvalifikovat a ne nesto vise napravit i def. je niko ne racuna u VELESILE!!
Ali eto, ja bih bio zadovoljan da nam se nesto onakvo desi, mada necu pucat ni toliko visoko, prezadovoljan cu biti ako se plasiramo na EP ili SP pa neka nam tamo svi po 6 daju!!
daj molim te kefalo kako da se plasiramo na EP ili SP sa ovakvim igrackim kadrom,nemoj da preterujes,ali mislim realno gledano da mi EP odnosno SP nikad necemo gledati,budi realniji malo![]()
tesko da mozemo uopste da se plasiramo negdje
nemoooooojte da me smatrate onime ili ovime
ovo govorim zato sto je tako
Last edited by LaZaR; 16-02-07 at 19:11.
svjestan koliko ce biti tesko da se plasiramo na neko prvenstvo sam i napisao da bih bio PRESECAN!![]()
Pa neshto mi se chini da ce ta utakmica da bude nameshtena.Logicno je.Crnoj Gori je ova utakmica veoma vazna(a kome ne bi bila prva utakmica?!?!?!) dok Madjare boli ***** za istu.Tako da cu sigurno da igram singl(ako bude moguce) i igracu oko 100e.Siguran sam da ce CG da pobedi, kako?- ne znam, mozda nameste a mozda i ne, ali svejedno 1 je sigurna![]()
Last edited by Mickey-HN; 16-02-07 at 21:25. Reason: pochinjem da skupljam pare
/
jes, a ovi jedva cekaju da izgube utakmicu
pfff, sto je ovo ljudi moji...
LOL, pa nije ovo finale svetskog prvenstva jbt...Kao da je Madjarima bitna ova utakmica?U poredjenju sa Crnom Gorom uopshte im nije bitna...Takodje oni nisu neka reprezentacija sa reputacijom koja bi bila uzdrmana porazom od Crne Gore,tako da razmisli malo nije sve onako kako se chini...
/
Svaka pobjeda ili poraz su jako bitni jer iste UEFA i FIFA boduju, nezavisno od toga da li je prijateljska utakmica ili ne.
...
Fudbaler francuskog Le Mana Marko Baša na nagovor oca, rođenog na Cetinju, odbio poziv Klementea da igra za Srbiju
Selektor reprezentacije Srbije Havijer Klemente doživeo je prvi poraz otkako predvodi "orlove", dobivši gol na virtuelnom meču od reprezentativca Crne Gore Marka Baše. Bivši fudbaler OFK Beograda i jedan od najboljih defanzivaca francuskog prvenstva odbio je poziv da zaigra za Srbiju zbog želje oca Milana, rođenog Cetinjana, da mu sin brani boje selekcije Crne Gore.
Mada vest nije zvanično potvrđena, Kurir saznaje da je Havijer Klemente ovih dana trebao da ode u Le Man kako bi na delu video Bašu i razgovarao s njim o budućim akcijama reprezentacije Srbije. Put je, međutim, u poslednjem trenutku otkazan, posle Bašinog poziva u kojem je čelnicima saopštio da bi sastanak s Baskijcem bio čisto gubljenje vremena za obojicu.
Za meč s Azerbejdžanom je ponovo bio na spisku, ali je opet rekao da neće doći u Beograd jer problem s leđima nije sanirao. Zašto su leđa toliko dugo bolela, otkrio je Baša u januaru za podgoričke Vijesti.
- Nije tačno da sam izabrao Crnu Goru jer sam "višak" u Srbiji, kao što je pisalo u nekim novinama. U moj klub su stizali pozivi za reprezentaciju Srbije, a ja sam ih odbijao, s tim što nisam želeo da se od toga pravi medijska pompa - zaključio je Baša.
preuzeto sa
http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2...16022007.shtml
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
zanimljivo, ali kuriru niko ne veruje![]()
/
rukomet mozhe,vaterpolo moze...fudbal nam nikad necje krenut kad imamo ovakvih poput simona vukcevica koji sa 20 godina misli da je neka igrachina,i on sam kazhe"Ne pravi se pitanje da li cju biti u A reprezentaciji" e da sam ja na mjesto filipovica ne bi mi igro pa kad bi bio pele...dzukela mala
Andrija Popović i Goran Đukanović slažu se da u nacionalni tim ne treba pozivati igrače koji se dvoume
Čast je igranje za reprezentaciju
Igranje za reprezentciju svoje države je vrhunac karijere nekog sportiste, a one koji ne smatraju to kao čast ne treba pozivati u nacionalni tim - ocijenili su proslavljeni crnogorski sportisti Andrija Popović i Goran Đukanović u intervjuu agenciji Mina. Igra za reprezentaciju svoje države je prvi vrhunac koji sportista može da doživi u svojoj karijeri. Drugi vrhunac je kada sa reprezentacijom osvoji medalju na najvećim takmičenjima - Olimpijskim igrama, Svjetskom i Evropskom prvenstvu - kazao je Popović, koji je kao golman vaterpolo selekcije SFRJ osvojio mnogo trofeja i kao jedan od rijetkih crnogorskih sportista koji je na Olimpijskim igrama (Los Anđeles 1984) osvojio zlatnu medalju.
- Vremena se mijenjaju, na žalost, u negativnom smjeru. Gledajući iz moje perspektive, odnosno prije dvadesetak godina, a tako je oduvijek bilo, meni je to prosto neshvatljivo - rekao je Popović komentarišući odluku nekih crnogorskih sportista da ne igraju za nacionalni tim Crne Gore.
- Sportiste koji to ne žele, ne treba ubjeđivati da promijene odluku i obuku dres reprezentacije Crne Gore! Nikako! Taj koji na silu treba da igra za reprezentaciju Crne Gore, bez obzira na kvalitet koji posjeduje, donijeće više štete nego koristi – smatra Popović. Prema njegovim riječima, ogroman broj crnogorskih sportista poziv u reprezentaciju doživljava kao veliku čast.
- Minorni su oni koji se misle ili kalkulišu, bez obzira na motive - kazao je Popović. On smatra da Crna Gora treba po ubrzanoj proceduri da dodijeli državljanstvo onim sportistima koji spadaju u sam svjetski vrh u svojim sportovima, a voljni su da nastupaju za nacionalnu selekciju Crne Gore.
Kapiten crnogorske rukometne reprezentacije, Goran Đukanović smatra da je svakom ko se bavi sportom, želja i cilj da predstavlja svoju državu na nekom velikom takmičenju.
- Igrati za svoju reprezentaciju je velika čast. Ima li veće časti nego predstavljati svoju državu, igrati za porodicu i pretke. To je ono što sam sanjao od kada sam počeo da se bavim sportom - kazao je Đukanović. - Igrač koji nastupa za reprezentaciju ujedno je i ambasador svoje države. Predstavljate dio svog naroda koji izlazi u svijet. Morate na pravi način, ponašanjem na terenu i van njega, pokazati kakva je ta država, kultura i sve, a pogotovo ako pravite dobre rezultate - smatra Đukanović.
I kapiten Lovćena i rukometne reprezentacije se slaže da je besmisleno pozivati u reprezentaciju sportiste koji razmišljaju da li prihvatiti poziv ili ne, a igranje u nacionalnom timu ne smatraju kao čast.
- Ukoliko sportista ne smatra tu reprezentaciju kao svoju i razmišlja hoće li igrati, besmisleno ga je i pozivati. Odgovor na to se ne smije čekati, on mora biti momentalan - kazao je Đukanović.
On smatra da postoje dva razloga zbog kojeg su neki sportisti odlučili da ne igraju za svoju državu.
- To su, prije svega, politički motivi ili mogu biti i sportski, jer su neki sportisti procijenili da će sa drugom reprezentacijom napraviti bolji rezultat - ocijenio je Đukanović.
Izvor - Republika
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
VIDI SE MAJSTOR !!!
FILIPOVIC:BURZANOVIC ME ODUSEVIO,PUROVIC JE IGRAO KRATKO ZA NEKU OCJENU
BURZANOVIC:NIJESAM OCEKIVAO DA CU NA DEBIJU POSTICI ONAKAV LIJEP GOL
sta reci nego bravo i svaka cast za burzanovica
edit by:arena
Last edited by LaZaR; 19-02-07 at 16:14.
Malo cu skrenuti s kolosjeka, cisto da ne bi otvarao novu temu.
Znaci interesuje me kako vi gledate na to da je crnogorska fudbalska reprezentacija nametnula sebi nadimak 'hrabri sokoli'. Po meni nista peckije i seljackije se nije moglo izvuc. 'Orlove' nam uzese bivse kolege iz drzhave. Nadam se da se slazete da nama to 'orlovi' bolje stoji nego njima. Njima bi vishe pasovala neka ravnicharska ptica tipa lasta ili golub.
Da se vi pitate, koji bi ste nam nadimak nadjenuli??
Moj predlog: Gorshtaci ili 'Highlanders'
Meni se sokoli ili sokolovi sviđa ali to "hrabri" je bez veze. Često se u CG čuje "a sokole, sokole" tako da mi je to skroz ok pa ću ih "sokoliti" svim srcem ako se budu muški borili. Sve mi je bolje od onog "crveni"
Da.Puno je bolje sokoli nego orlovi, a ovo hradbri je nekako istroshena fraza...
/
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks