Vidjećemo na kraju na koji model će se odlučiti Vlada CG, ali se markiranjem razdvaja barem gorivo za fizička lica od goriva za pravna lica, a najčešće dalje za poljoprivredu, privredu.. Pa onda ako imaš gorivo bez markera ili sa pogrešnim markerima plaćaš kazne.. Nama u CG dosta toga zvuči kao SF, ali itekako se u EU, UK.. o tome vodi računa...
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
cesto markirano bude nizega kvaliteta (zavisno od namjene), ali i od toga smo bas daleko
mislim da se nece kod nas tako lako pristupiti markiranju jer bi pumpe morale da rade dodatne rezervoare, sto je trosak, pa ce i sami da lobiraju protiv toga...
a da nece biti posle crvenoga/zelenoga dizela na svaki coasak - oceali bome tesko da ce iz modernih auta iko ista izvaditi za kontrolu
U Njemačkoj carina često zaustavlja kamiondžije, uzmu uzorak na autoputu, u mobilnoj carinskoj laboratoriji utvrdi sadržaj markera i ako nije sa njihovim markerom, a kamion daleko od granice (znači da ima dodatni rezeorvar) odmah deru kazne...
Zato i kažem SF, ali evo u Porto Montenegro se haos radi, sa Bemaxom se haos radi pa nek se fokusiraju na te dvije firme za početak i puna kapa
Last edited by institucija; 04-02-22 at 13:19.
Meni je to tako glupo…
Prema tome, šta da ti kažem?
Pari mi se da ćemo skorije početi da vozimo bicikla......
Još malo na struju...
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
Cekajte sekund, npr. vracam se iz Njemacke preko Neuma, i Trebinja, uspem ful u Nestro i dodjem do nasih granicara, i?
Pročitaj još jednom isječak koji si postovao i viđećeš da pominje, i da se 10l može lako odnositi samo na poslednju od 3 pomenute stavke (ovo vjer neki pravnik može bolje objasniti)...
Sent using Tapatalk
#fakenews
Je li ovo sad neki novi zakon ili je ovo od ranije bilo, nijesam jos dozivio da mi na granicu gledaju koliko imam goriva u rezervoar, ali sam par puta dozivio da me pitaju na nase aerodrume idem li tamo dje imam kartu kupljenu ili dalje nedje, sto nisam dozivio nikad na ni jedan strani aerodrum, 2017 godine kada sam doveza jedan auto na tockove, na carinu mi naplatili pdv na 300e troskova koje sam imao u inostranstvu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne znam cemu rasprava liijepo pise: Oslobodjen si carine na svo gorivo u rezervoaru i u kanistre do 10 lit za privatna vozila i motocikle.
Slažem se s NSX, carine sve preko 10l.
Da je zarez prije "i kanistera", onda bi bilo ok.
"Ne ubijte ga",
i
"Ne, ubijte ga"
Imaju 2 potpuno različita značenja.
Ja zaista ne znam šta nije jasno u formulaciji
Oslobođeno je od plaćanja carine i gorivo u rezervoarima privatnih motornih vozila i motocikala i specijalnim kontejnerima u količini do 10 litara po vozilu
Dvije stavke rezeorvari + specijalni kontejneri... Ali evo reći ću ovim mojima da stave zarez da ne bune ljude
Gramatika osnovne skole...
Kod nabrajanja, zarez se ne koristi ispred veznika i...
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Možda je malo nejasna formulacija, ali bi bilo pregluoo, treba čoek prije ulaska u državu da koristi Gugl Mape, prosnečnu potrošnju i digitron da mu ne bi ocarinili gorivo u rezervoar, nidje veze.
A i ja sam 100x uša' iz HR, Bosne i Srbije, niko me to nije ni pita ništa vezano za gorivo.
Forever young, i want to be forever young
Ima CRNA GORA zakon o saobracu ja tramvajima pa nema nijednog tako i za carinjenje goriva ada to da nekome ne padne na pamet da uzme 10 kanistera i bacve od 200 litara pa preko grane
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
15.02 UP!! 4-6 cent...svi derivati
Strasno.
$91 barell.
Kazakhstan here we go
Poljaci izmislili novi vid turizma - benzinski turizam
https://www.politika.rs/scc/clanak/4...oce-u-Poljskoj
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks