Lomi se Gando
A ja glasam za građanski orjentisane stranke, nikako za lopove i teške nacionaliste, stoga nikako ne mogu da podržim DPS i DF, mrzim partitokratiju i stranačko koritašenje i sektašenje, zato ne mogu da smislim Demokrate jer oni tu prednjače...i onda ko ostaje?
Ostaju CnB i ovi iz Evropa sad.
Realno govoreći, prvi put sam možda sa uvjerenjem glasao 30.08. i to baš iz srca za CnB.
Nakon ovih godinu ipo dana glasao bi ih opet, ali kao najmanje zlo. Zašto su "samo" najmanje zlo, pa zbog toga što su pristali da naprave čuvenu tabelu sa DFom i Demokratama.
Evropa sad, pa ako na listi budu kadrovi tipa Vesne Bratić i Ratka Mitrovića jednostavno ne dolaze u obzir.
Dalje, ko što rekoh neđe ranije, ne mislim da je za Crnu Goru dobra eventualna većina ES+Dem+DF. To je ljuljanje Đilasovog klana. Iako bi mnogi imali orgazmične napade, to bi bilo isto ko i da su na vlasti DPS+SD+SDP+manjine. Dakle, svaka vlast koja potpuno isključuje dobar dio građana Crne Gore je loša za samu Crnu Goru i produbljuje i radikalizuje podjele. Stoga sam za srcem za neku većinu koja ne bi sadržala DPS i DF, kao ekstreme i simbole crnogorskih podjela.
Da se vratim na partitokratiju. Sistem nije promijenjen, samo zajahan u tom pogledu i to krajnje brutalno. Opet je najvažnija stranačka knjižica, samo neka druga.
Ne gajim iluzije da će novim aranžmanom biti isto ili veoma slično, pri čemu ako propadnu pregovori URa i DF sa Demokratama zbog želje za rejtingom Borisa Bogdanovića, pa dođe do manjinske vlade, ono što sam siguran da DPS neće kadrirati po dubini. Ako se pak, kojim slučajem, desi da DPS kadrira po dubini, onda slobodno možemo reći da je Dritan izdao.
Ko što rekoh ostaju CnB i ES, za sad je tas na vagi u korist CnB iz gore opisanih razloga (klatno i građanska orjentacija).
Na moju, kad god budu izbori, veliku žalost nećemo imati stranku kojoj će platforma biti zasnivana na sljedećem:
- uslov za saradnju sa drugim strankama je demontaža DPSovog sistema partijskog zapošljavanja, na način da će garantovati i insistirati na otvorenim konkursima gdje svi imaju jednake šanse, a prednost davati struci umjesto politike
-da će tražiti većinu bez DPSa i DFa.
Takvu stranku ili pokret bih glasao, ne bih trepnuo.
Jel spremna ES da nastupi na gornji način? Čisto sumnjam. Uništili bi koalicioni potencijal sa Demokratama skroz.
P.S.
Otvoreni Balkan?
Rečite mi ovo, da li ulazak u sistem slobodnog protoka robe i ljudi sa Albanijom, Srbijom i S.Makedonijom znači (sem što eto neko tako tvrdi) da dijelimo sudbinu povodom ulaska u EU sa tim državama?
Ako to znači to, a volio bih da mi neko da izvor za takve tvrdnje, onda sam najljuči protivnik takvog aranžmana. Ako to ne znači to, ne znam što je frka...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Bookmarks