Pa mene ljuti moj stav a to je 50 centi to je 2.5e. Tako po evropi biko ne razmislja. Treba ih odjebat. Kupio sam elektricno biciklo i nek se jebu
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Pa mene ljuti moj stav a to je 50 centi to je 2.5e. Tako po evropi biko ne razmislja. Treba ih odjebat. Kupio sam elektricno biciklo i nek se jebu
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Ik real, isti vlasnik...
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
Upali mi se lampica za gorivo i prolazim pored INA pumpe kod plantaza, pa rekoh taman da natankam pred poskupljenje,
Ladno radnica kaze nestalo im obicnog dizela, rekoh je li moguce da ovako lazu, posle ponoci ce naprasno doci. U jedan mah sam htio da uzmem pistolj i da krenem sam da sipam da vidim bi li ga imalo i da je mrsnem i zovnem inspekciju. Prekrizio sam ih i necu vise sipati tamo.
Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Imam jedno pitanje.
Vlada definiše maksimalne cijene goriva i nafte je li tako?
Ako je tako, kako onda mogu da probaju dizel obogaćen aditivima iznad cijene od 1.39 koja je sad definisana? Zar ne bi trebalo da je 1.39 maksimalna cijena po kojoj se smije prodavati, a da je pumpama na volju oće li niže cijene da ponude?
Ne mogu da nađem precizno ovo pa ako ko zna da pojasni.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Apropo price o ekspertima iz vlade i cijene goriva, oni jedino mogu da smanje akcize koje je prosla vlast odredila prije nekoliko godina (ali nakon povecanja plata sumnjam da ce i to uraditi), sve ostalo je do cijene nafte na globalnom trzistu. Kad pocnu na storije, tvitere, instagrame da pisu kako su eksperti poskupili gorivo, kosa mi se na glavu dize, odmah znam o kakvom IQ je rijec i da takvim ljudima mozes prosut bilo kakvu pricu oni ce slijepo da vjeruju i ne vide dalje od CG...
Ako se recimo sjetimo istog perioda prosle godine cijena dizela kod nas je bila oko 1euro, sada je skoro 1.5, znate li koliko su ovi nasi eksperti uticali na sve to? Nikoliko.
Koliko se vozila koristi u CG i koliko se goriva sipa svakodnevno, niko nije lud da smanji akcize i lisi se tolikih prihoda. To su veliki iznosi i takvo nesto ne biva.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nasim domacinskim vodjenjem drzave i resursa-mislim na preduzeca i firme u kojima je koliko toliko imalo poslovanja i doprinosilo kasi-budzetu, zadnjih ajmo prosjek 10g jedina 'masina' preko koje se puni kasa je gorivo....
Glavni grad imao neki god nazad preko 100 hiljada regist vozila,kombi ili kamio... manji gradovi 40hilj pa navise...
Nova vlada jje proimijenila uredbu. Tako da sad mogu prodavati i premium goriva po visim cijenama za koje nije predvidjena maximalna cijena. Uredba nije dobra jer se desava kako je negdje navedeno na gornjim postovima da pumpa nema obican dizel forsirajuci da kupite premium. Za sad mi se to nije desavalo na petrolovim pumpama gdje sipam al vidim da Ina ima taj obicaj.
Last edited by Derivati; 02-02-22 at 07:48.
Vlada, sve i da hoce, ne moze ukinuti akcize... postoji minimalni iznos akciza po toni koji MORA prema EU regulativi da postoji. Znam da nijesmo EU, ali takav prst u oko nam ne bi oprostili
Mislim da bi, da svedu akcize na minimum, pojeftinjenje moglo biti max do 0.15e (sto nije malo, da se razumijemo) ali bi nam taj gubitak u budzetu nedje morali nadoknaditi
mislim da je red velicine oko 150 miliona da su prihodi od akciza na gorivo...
ali je bitno da se u neke luke gorivo prodaje bez akciza, pa sipaju i ribari iz susjednih drzva kod nas![]()
Svakako sam htio da se taknemo i Luka gdje se gorivo daje bez akcize na ocigled svih nas.....
Domacinski za sve gradjane da se dijalogom preporuci neka amortizovana cijena goriva,cak sta vise i kinezima daju sve to gratis za Autoput i sad naplata dosla kod medjunarodnih banaka naplata-da li su nas tu pogledali po stetnosti ugovora o Autoputu....
Ovo ce gradjani i mladje populacije placati narednih godina,zalosno je sto ce moja djeca vec u proseku biti zaduzena a nisi ni srednju skolu zavsili a vec im je kamata nad kamatom o vratu visi, zelja mi je da sa 18god ide preko granice i tamo placa zivotne namirnice i potrebe osim ako se 'vlada' nedosjeti da na granici naplacuje vazduh pri ulazu u Cg....![]()
davno je nas (pri tome se moze uzeti u obzir cijeli balkan) trebalo ograditi zicom i proglasiti nas rezervatom prirorde... dovoditi strance na safari i od toga da zivimo
jer to sto mi mozemo cutke da progutamo i sa cime sve da se slozimo, to malo ko moze
a i u svemu ostalom smo vise safari zona no civilizacija
ovo vjerovatno niste znali, ako dođete na granicu sa više od 10 litara goriva u rezervoaru mogu vam lagano ocarinit taj višak...
![]()
She is only here to annoy herself!
E to je nesto najbolesnije sto sam procitao.
Prema tome, šta da ti kažem?
Pretpostavljam da moraju imati informaciju koliko sam iznio goriva iz države, pa onda koliko sam unio.
Ako je razlika veća od 10l onda ga mogu cariniti.
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
Nista nego treba racunat rastojanje sledece pumpe kad covjek krene na put i koliko ima kilometara od jedne do druge i granicni prelaz … matematika na visem novou da sve izracunasE sad nikako ne punit rezervoar jer ces sa crijevom da vuces i prodajes 10 l goriva viska
Sent from my iPhone using Tapatalk
Znam da su to jedno vrijeme redovno kamione na bozaj kontrolisali sa koliko nafte udje i izadje..
Ovih 10l se odnosi na "kanistere" u gepeku ili dodatne rezervoare u vozilu ..
Polakote, tek kreće žurka kada se krene sa markiranjem goriva
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Kako tačno to ide?
Forever young, i want to be forever young
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks