Evo jedan video koji je meni dosta pomogao i potvrdio da sam na pravom putu da što bolje savladam tehniku na strmijim padinama.
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
Evo jedan video koji je meni dosta pomogao i potvrdio da sam na pravom putu da što bolje savladam tehniku na strmijim padinama.
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
Juče je na Bjelasici dan bio savršen.
Odosmo na 1600 i ubismo se od skijanja. Em smo poranili, em smo parking napuštili neđe iza 16h, sve uz samo jednu pauzu kod one brvnare ispod staze.
Probah sve staze svečano...nisam ranije vozio crne jer je vazda bilo leda.
Od svih staza po mom meraku je ona petica (crvena koja se nastavlja od one crne ispod korpe a može se i sa jedinice odvojiti lijevo uz uspon na ono brdo đe ima malo štampanja ako nema dovoljno brzine).
Na ovoj trećoj slici sam označio Ćupove, K7 i Viline vode.
Biće to ozbiljno skijalište kad puste K7 i Ćupove u funkciju.
Ima onamo lijevo (kad se gleda odozdo) od 1600 i plave staze (jedinice) jedan blagi vrh idealan za plave staze. Još kad bi i njega uvezali pa makar i tanjiračama, bilo bi baš potpuno ludilo.
Na 1600 ima kapaciteta makar za još jednu plavu i crvenu stazu i nekoliko ski puteva...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Meni je ubjedljivo najljepsa kombinacija 4ka ona ispod zice, kako volim da uvatim onu padinu i onda na 5-cu do kraja
Bila je top nedjelja za skijanje svudje, sunca i snijega koliko volis… u pon cu put Jahorine 4-5 dana, ali vec vidim najavu nekog bzv vremena, moja karma inace
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by dusman; 28-01-22 at 21:32.
Ja što sam stariji to su mi crne staze sve manje privlačne. Prođem ih, upišem se, ali nije to užitak više.
Crvene su mi ono baš po meraku, može čovjek da pusti i gas, da veže zavoje od vrha do dna padine i kontroliše brzinu, ima dovoljno nagiba i dovoljno je zanimljivo, a nije slomivrat da razmišljam što ako padnem đe ću se zaustavit i koliko puta ću se obrnut ako budem u brzini.
Ona petica na 1600, onda ona direktno ispod korpe na 1450 i Duboke crvene na Kopu si mi ono baš idealne staze.
Sad mi stigoše slike sa 1600.Pofino mećavi.
E sad,iskusni skijaši,kad se vrnete sa skijanja danas,sročite dva slova na konto mog pitanja:
Stariji je,rekao bih,izrasta' to što je mislio pa polako razmišljam da mu kupim opremu,(skije, pancerice,štapove)da je više ne iznajmljuje.Što predlažete?
1.Novo?Kad su najbolji popusti i solidan izbor?Đe?
2.Polovno?Kad su najbolji popustii đe,odnosno kod koga?
Nivo skijanja?A što znam.Nisam skijaš.Zadnjih par godina je skijao sve staze na 1600.Nek bude da je rekreativac-početni,možda srednji nivo,sa tendencijom da bude napredni rekreativac.
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Žabljak promjenjivo... Bez ikakve gužve na dvosjedu...![]()
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Pozdrav, ima li neko informacije vezane za k7 žičaru, oće li je otvarati ove sezone?
Drugo pitanje, da li radi dvosjed Ćupovi ove godine?
I danas je K7 cijeli dan radila, naravno bez skijaša. Kažu da bi trebala brzo biti puštena...
Dvosjed ne radi i vele da neće ove sezone, kao ni Ključ.
Inače odlično skijanje danas na 1450. Na početku je bila velika gužva ali se brzo razmakla. Bilo je malo mećave ali je snijeg bio perfektan, temperatura takođe, koja ga održava.
Poslano sa mog SM-N975F koristeći Tapatalk
Aj da ja probam odgovorim/pomognem
Isao bih sa novim pancericama, ipak ces ih samo ti nositi dugi niz godina...i tu nebih pravio kompromis sa polovnim. Isto to mislim i za kacigu, jaknu, skafander, rukavice al to je svakako jeftiniji trosak.
Skije bih isao polovne... nacices ih i za duplo jeftinije, i sigurno ce mu raditi ok posao makar 3-4 sezone dok se ne pronadje dje je i kakav stil skijanja mu odgovara.
Mislim da u BG ima svake godine sajam zimske opreme....tu se mogu naci dobri popusti kao i polovna oprema.
Takve sam dobio savjete od većine.Sad kad bude sezona pri kraju vodim ga da isprobava nove pancerice.Đe imaju najviše strpljenja prodavci i uopšte đe pogledati osim u Intersport,tempo,bajkeraj...u PG?
Taj sajam u BG je valjda krajem decembra? Čudi me da nema nešto slično kod nas,jer,čuh da vazda ima raspoloženih za komp. jer imamo neke nekorištene dobre ski i planinarske robe pa bi mijenjali.
Hvala
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Ja sam nove pancerice uzeo prije 3 godine ... i tad je bio ok momak koji je poznavao dobro stvari u Intersport u Gintas.... sad ne znam jel jos radi tamo.
Takodje mozda ce nekom bit smijesno ali obavezno uzmi i carape za skijanje, ja ih nebi mijenjao nizasta....
Takodje kad budes uzimao pancerice gledaj provjerene proizvodjace Fischer, Head, Nordica.... odstoj malo u njima....najmanje 15tak minuta....vidi da budu najvise za pola broja vece nikako previse....takodje bitan je i flex pancerice.... za pocetnike je obicno slabiji....
Najbolji savjet je da povedes nekoga ko dugo skija i procijenis da je racionalna osoba sa sobom kad budes trgovao...
Hvala na odgovorima. Interesuje me jos jedna stvar ako neko ima info, jesu se oni na kraju dogovorili oko zajednickog ski pasa za ovu sezonu? Pretpostavljam da postoji opcija i da zicara radi samo u okviru 1600 skijalista, sto opet ne bi bilo lose.
Evo vam jedna live... Tj od prije pola sata...![]()
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Predobro danas bilo na 1600, guzve je bilo al nije se puno cekalo na zicaru. Bruka kako se navukoh na bordanje, citave nedelje gledam klipove a nedeljom se lomim po stazama
Njami...![]()
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Čak i na kraju dana je staza bila solidno cvrsta, mada je danas bilo relativno toplo i guzva...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
https://twitter.com/JakovMilatovic/s...1io78iFOw&s=09
Evo snimka testiranja K7
Kamo sreće da su onih više desetina miliona eura bačene na nekakve ski centre sa mizernom dužinom staza u MK i BP, gdje ajde žičare i nekako, ali putna i elektro infrastruktura je pojela grdilo para bez ikakve potrebe.
Ka da smo ne znam koliko velika država pa nam treba ski centar u skoro svaku sjevernu opštinu.
Da je to uloženo u šestosjede ili četvorosjede do Ključa, širenje onamo lijevo od 1600 na one blage padine, osnježavanje, povezivanje sa Jelovicom, danas bi imali ozbiljnije skijalište od Kopaonika.
Ali dobro...što se grbo rodi vrijeme ne ispravi, ostaje nam da se radujemo ozbiljnom skijalištu sa dobrom putnom vezom sledeće zime i sistemima za osnježavanje.
Šteta, jer je za ove do sad bačene pare u BP i MK moglo biti duplo veće i povezano sa Beranama (Jelovica).
P.S.
Zna li iko đe će sa šestosjedom koji je plaćen i koji leži u carinskom skladištu u PG, a koje je bilo planirano za Žabljak. Jelovica ili Ključ?
Moram priznati da je logičnije povezivanje sa Jelovicom, zbog stvaranja tamo pretpostavki za još jedno bazno naselje, u skladu sa planskom dokumentacijom, nego petljanje i preklapanje sa Ćoćovom infrastrukturom. Na 1450 treba modernizovati dvosjed do Ćupova i Ključ tanjiraču staviti u funkciju.
Last edited by kimmi; 31-01-22 at 12:36.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks