Podgorica Podgoricanima!
Loš ugovor sa Vatikanom je potpisan 2011. Znači prije 11 godina.
Vjeronauka za katolike još nije uvedena u državne škole.
Pošto se tebi jako sviđa da sve bude kao sa Vatikanom je li tebi prihvatljivo da se vjeronauka za pravoslavne u državne škole uvede 11 godina nakon što se uvede za katolike?
Ili ajde da ne bude da favorizujem katolike, je li ti prihvatljivo da bude mjesec dana nakon što se uvede za katolike?
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Raste broj ljudi na ovim protestima.
Rekao bih da nam idu ubrzo litije vol2.
Ura je donja. Mogu ključ u bravu slobodno.
Ja razumijem kad imaš nešto od toga što si na strani pobjednika... Tipa visoki funkcioneri, tajkuni, i generalno oni koji žestoko profitiraju od blizine vlasti...
Ali obični službenik? Kad dobiješ rešenje za stalno, tu mogu da ti pljunu pod prozor...a ne može ti se puno ni pomoći ni odmoći.
Ja znam službenika državnih koji su vrlo javno bili opozicionari za zemana DPS-a - ono, ne znam im za koga su glasali, ali znam i ja i sva im "firma" da nisu glasali DPS. Ili su na sav glas vikali "ne izlazim na izbore od 2006, mrš svi, treba sjutra ćerka da mi se klepa s nekim da bi se zaposlila", ili da su izmršikali šefa kad im je sugerisao onada da prebace žiro račun na Prvu Banku. Okej, tad nisi prvi u redu za putovanje, dnevnicu, šta god, ali ne mogu ti ništa, manje više.
Zato se i iščuđavam...nemaš ništa od toga, a prelijećeš, vataš polukružno, ideš na protest po nalogu poslodavca... Pakao...
Ama kakvo crno licemjerje...mene ugovori sa Vatikanom i Islamskom zajednicom interesuju kao lanjski snijeg, jer moji preci nijesu kosti ugradili u izgradnju, odbranu, i stotinu obnova Husein Pašine džamije ili Katedrale Sv Tripuna, nego Manastira Morače. Vrlo sam zainteresovan za pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, i za to da se iščupa ispod srbijanske šape.
Tako da nit me tada interesovao sadržaj ugovora s drugim vjerskim zajednicama, niti sad. Ako je to argument druge strane, lako ćemo i za te ugovore - ali to nije nikakav argument. Ugovori koje država potpisuje moraju da budu prvo u skladu sa Ustavom, a drugo u interesu Crne Gore. Ako smo potpisali ugovor sa NATO, ne moramo isti takav da potpišemo sa Kinom i Rusijom. Ako smo potpisali ugovor s Vatikanom, ne mora takav da bude sa SPC.
Sredio mu Lecic to
URA je bila na istorijskom minimumu 30 avgusta 2020 i nikad manje od toga ne moze uzeti. Kada se sirila prica o gradjanskoj opciji i Crnoj Gori po mjeri svih i kad su svi lagali da su za URAu kojoj se crtalo minimum 10 % a onda svi utekli u svoje nacionalisticke brloge. URA nije nikog izdala vec su nju izdali oni koji danas besprizorno lazu da su je glasali krijuci se iza anonimnih naloga po internetu. URA je dozivjela debakl na zadnjim izborima a samo sto je pukim slucajem bila tas na vagi dozivljena pobjednikom.
Ispod onog sto je uzela 30 avgusta ni u jednoj varijanti ona ne moze ici dolje. Mogu se stihovi unutar drugih partija ici gore, dolje ali URA ce imati tih 20000 glasaca uvijek.
Pa što ne izađu na izbore?
To svi znamo, i URA i Dritan su toga svjesni - da oni ovakvim potezom gube veliki procenat birača. Plan im je da u sledećih godinu dana do izbora povrate biračku podršku. Problem sa tim je što si pokojna partija ako se ova priča završi vanrednim izborima. Zato URA mora da izbjegne vanredne izbore po svaku cijenu.
Meni je prihvatljivo da se uvede vjeronauka ne za 11 nego za 111 godina. Kao crkveni zahtjev me to uopšte ne interesuje, sve dok vjerske zajednice tretiramo ravnopravno. To je pitanje osnovnih ljudskih prava, da ono što si dao pravoslavcima moraju dobiti i muslimani, i obrnuto.
To će i forsirati, ali kako da izbjegnu izbore u PG? Blizu su, do tada se ne mogu konsolidovati.
Da, bilo je istraživanja javnog mnjenja tokom prethodnih desetak dana. Ja sam dobio rezutate istraživanja koja su rađena po narudžbi DPS-a i po njima je DPS na 31.2 i ubjedljivo je najjača stranka u CG. DF i Demokrate su skoro jednaki, URA je jedva iznad cenzusa, SNP ispod 3%. Čak je i Ujedinjena Crna Gora (Danilović) jača od njih. Sudeći po tim istraživanjima SD, Demos i Prava CG se mogu smatrati bivšim.
Last edited by Stradivari; 27-01-22 at 21:22.
DF ima 20.3%, Demokrate 20.1%. URA je na 3.4%.
Nije bilo hipotetičkih pitanja o podršci DH, ako bi se formirali?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks