:lolblue:
Stvarno prvi put chujem da je jedan jedini kotoranin bio na bazen i navijao za Jadran! A tamo sam svaku utakmicu, kad nisam na brod, naravno!
Morah ti odgovorit' na ovaj post, iako rekoh dosta.
o tome i pricam cijelo vrijeme.... sto ti je to tesko shvatit... samo provociraju hn, da li je to jadran, silosi u zelenici ili nesto trece...to su dublje stvari....dosta o politici.
nego..... nasmija me sad onako fino.... sta, bestije osnivaju fan club hn?![]()
inace, ne znas ni sam koliko kotorana navija za jadrana. desilo mi se masu puta, kad se naletim na nekog iz kotora, kazu da ne mogu ocima gledat primorca, sto zbog uprave, sto zbog bestija (ono malo sto ih jos ide na tekme)... i to i u hn, i u ko, i u ns. i u bg... i navijaju za jadran onda.
ozbiljno ti kazem.
:lolblue:
Stvarno prvi put chujem da je jedan jedini kotoranin bio na bazen i navijao za Jadran! A tamo sam svaku utakmicu, kad nisam na brod, naravno!
Morah ti odgovorit' na ovaj post, iako rekoh dosta.
P r i m o r a c
ne znas ti onda mnoge stvari....
a koji to novljani prilaze bestijama bas da mi je znat?dps vodi jadran sto je tuzno al nije mogo vodit navijace...meni je masu zao sto je politika uplela prste u sve pa i u sport...a sto je to djurkovic nas coek?njega kukavca pljuju dje god dodjeliga je slabija nego prosle godine to je ocigledno...jbg niko nece da igra ovu ligu...
Domacini svjetske lige su Beograd, neki grad u Italiji (josh nije odredjeno), a domacini finalnog turnira su njemci.
Ovo dovoljno govori o ambnicijama nashih rivala, jer su Srbija, Italija i Njemachka (uz Grchku) u nashoj grupi!
P r i m o r a c
a gdje ce se igrat u cg? zna li se? hn, ko ili bd? to je negdje na ljeto...
U CG se nece igrat'!
P r i m o r a c
zar se ne igra svjetska liga 4tima - svaki domacin jednom? pa onda dva polufinalna turnira, pa finalni?![]()
Ne, nego se igraju 2 turnira (konkretno u nashoj grupi organizatori ce bit' Srbija i Italija) pa najbolja 2, sa 2 iz druge (evropske) grupe i ostala 2 (van Evrope) formiraju grupu koja ce uchestvovat' na finalnom turniru u Njemachkoj.
Kroz svjetsku ligu se moze doc do olimpijske vize, tako da je to takmichenje za nas jako vazno i vjerovatno cemo ga igrat' u najjachem mogucem sastavu!
P r i m o r a c
bas me cudi sto ga mi necemo organizovat....![]()
hvala na obavjestenju.
realno....
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ima najveće šanse da vrlo brzo dostigne vrhunske rezultate. Imamo generaciju koja je jedna od najtalentovanijih u svijetu, ako ne i najtalentovaniju, veoma brzo trebalo bi da konkurišemo i za medalje na svim velikim takmičenjima. Nažalost, krećemo od nule...
Prvo moramo u kvalifikacije za B Prvenstvo Evrope, sa Švajcarskom, Irskom i Austrijom. To su reprezentacije iz druge evropske lige, koje bi savladala i neka naša prosječna ekipa. Prvenstvo se igra u Mančesteru, a dvije prvoplasirane reprezentacije izboriće mjesto na A Prvenstvu Evrope. Šampionat se održava u junu 2008. godine u Malagi i trebalo bi da bude prvo veliko takmičenje na kojem će učestvovati crnogorska reprezentacija. Krajnji cilj je, međutim, Olimpijada. Do nje bismo trebali da dođemo ili preko Svjetske lige ili kroz kvalifikacije, ali u svakom slučaju plasman na Olimpijske igre trebalo bi da vaterpolo i formalno promoviše u sport broj 1 u Crnoj Gori, što, po mom mišljenju, kvalitetom i zaslužuje.
Imamo dobru ekipu, čiju okosnicu čine nas pet-šest koji smo igrali u seniorskoj reprezentaciji SCG, sa nekoliko mladih koji su bili na pragu te ekipe. Pripadamo različitim generacijama, još ne u najzrelijim igračkim godinama, ali mislim da možemo da pružamo vrhunske partije do Olimpijade u Londonu 2012. Tada će naš najstariji igrač imati 32-33 godine, izuzimajući Veljka Uskokovića, koji će vjerovatno da odradi samo ciklus do Pekinga. Da imamo kvalitet, pokazali smo i pobjedama u prijateljskim utakmicama sa Španijom, Italijom i Hrvatskom.
Šta nam još treba? Najvažnija stvar - da stvorimo kult reprezentacije! Da napravimo pravu atmosferu, da mladi igrači koji su sada ušli na širi spisak shvate da se u reprezentaciji radi na mnogo većem nivou nego u klubovima, da se postepeno uklapaju u sistem. Ukoliko bude tako, siguran sam da poslije Pekinga niko neće moći da kaže da je jači od naše reprezentacije.
Šta nam nedostaje, pa da već sada možemo sa sigurnošću da tvrdimo da ćemo biti najjači? Andrija Prlainović. Sigurno je nešto moglo da se uradi pa da on ipak igra za Crnu Goru. Sigurno ima i njegove krivice, uostalom on je odlučio da igra za Srbiju, ali se, ipak, moralo uraditi više da se spriječi njegov odlazak jer je u pitanju najperspektivniji igrač Evrope. Od Šapića nijesam vidio igrača koji je toliko moćan u svojim godinama, kao Prlainović. Mislim da je Crna Gora više izgubila njegovim odlaskom nego što je Srbija dobila, jer on bi ovdje za godinu-dvije vjerovatno bio glavni igrač, kao što je prošle godine bio, uz nas dvoje-troje, nosilac igre Jadrana u Evropi.
I još nešto, ne manje važno. Najveći problem mogla bi da nam bude slaba liga. Isti problem ima i Srbija, ali oni ipak imaju više centara. Kod nas su ostala tri centra, s tim da Budva još nije pravi centar, jer još nije stvorila nijednog pravog igrača. Liga u kojoj se tri ekipe vrte u krug, strašno je loše rješenje. Ako se ne napravi nešto u narednih godinu-dvije, ne piše nam se dobro. Bilo bi idealno da odmah počnemo takmičenje sa Hrvatima ili sa Srbijom, ili sa jednima i drugima zajedno. Jer, na utakmicama kojima prisustvuje 200-300 gledalaca, nema šanse da ispliva kvalitet.
Piše: vladimir gojkoviĆ
Istina, regionalna liga bi bila idealna za ovaj sport! Jer ni lige u okruzenju nisu bolje od ove nashe! Koliko sam chuo ima nekoliko opcija pa cemo vidjeti, mozda nesto od toga i ispadne!
Sto se tice Prlainovica, srecan mu put, sam ga je izabrao! Jedino sto je moglo da bude gore od ovoga je da igra za CG a da se ni sam ne osjecao kao dio ove reprezentacije. Istina, nikad nece biti jasno kako covjek koji je rodjen i koji je zivi u CG moze da igra bilo koju drugu zemlju, ali to je njegova odluka i oslikava njega ne kao sportistu vec kao covjeka...
O tome je vec bilo rijeci proteklih godina, mada kada se spominje regionalna liga tu se naravno moze govoriti samo o Klubovima iz CG, Srbije i Hrvatske...
U Sloveniji mozda i postoji kakav klub, al ne vjerujem da je cemu, dok u BIH ima jedan klub u Neumu al ne igra U BIH ligi (jer takva liga ne postoji)nego u CRO...
U Srbiji je liga onako, slaba, svega par klubova i centara, dok je u Hrvatsko situacija drukcija, tamo u dosta priobalnih gradova postoje vaterpolo klubovi, tokom ljeta u skoro svakom mjesti igraju se ljetne liga..
A sta se tice ozbiljnih klubova ima ih podosta, Jug je aktualni prvak Evrope, Mladost je igrala ligu prvaka, kao i Primorje lani, Šibenik je u polufinalu kupa LEN-a, u Splitu postoje tri kluba koji su svi bili visestruki osvajaci eurokupova - POŠK, Jadran i Mornar (doduse sad nisu jaki kao prije)...
Nisam siguran ali mislim da su Hrvati vec odbili da prave regionalnu ligu.A i ne dobijaju puno njome, svega 4 solidna tima(partizan,jadran,budva i primorac)...
mislim da je i madjarska bila u igri za tu regionalnu ligu, vidjecemo jos sta ce se izdesavati....
ima li ko tekstove nekih pjesama Buducnosti?Please!
on je za razliku od NEKIH novljana koji su cjeli zivot govorili da su srbi i srbovali po novome ispostovo svoju pricu i igra za srbiju...
[quote=elektrick;521854] Zvijezda je veliki klub iako je liga u kojoj igra gnjila.
a odje je liga jaca?u svakom slucaju iz zvezde ce prije u neki evropski klub
Istina,pogotovo za razliku od Gojkovica koje su jedva nagovorili da ne igra za Srbiju nego za cg a sada tu nesto pametuje.Moram inacem da kazem da je vscg uradio veliki posao imajuci u vidu da je vecina igraca Jadrana bila sklonija tome da zaigra za Srbiju,izuzev Zlokovica.A sto se tice Prlainovica,decka licno znam i samo zatucana budala moze da baljezga po njemu,osim sto je ispostovao nacionalni osjecaj decko je odlaskom u bg rijesio i neke druge stvari u zivotu i zato molim vas da ne mlatinjate
Last edited by kravac; 16-02-07 at 16:31.
Ja tebe uopste ne shvacam kakve veze ima dali je on Srbin koji zivi U Crnoj Gori ili je neko drugi,zar treba svi Srbi iz Crne Gore da igraju za Srbiju,Svi Hrvati samo za Hrvatsku,itd bez obzira sto vjekovima njihovi preci zive na nekoj drugoj teritoriji. Nek svako igra onamo gdje misli da mu je najbolje.
Pitao bih te Novljaninu sto pises ime Crne Gore malim slovima zar se ne pisu imena drzava velikim Pocetnim slovom kao sto si napisao "Srbija"?
stvarno ni ja ne kapiram sto se gojkovic sada cudi za prlainovica, kada se zna da se za njega najvise govorilo da ce igrat za srbiju.... jedva su ga natjerali da igra za cg. za jokica je isto bilo gusto, ali on mudro nista ne zbori...
a prlainovic je jedini ostao pri svom stavu da ce igrat za srbiju zbog toga sto se tako nacionalno osjeca, za razliku od gore pomenutih...
i decko je stvarno super, znam ga iz skole jos, gledam ga sada na banjicu nonstop, pametniji je od svih njih zajedno, cvrsto se drzi zemlje i nije poletio u oblake kao neki, u srbiju ga svi postuju i mislim da je uradio pravu stvar...
a sramota je dijela herceg novog sto su ga ljetos neki ispljuvali, a do juce ga na sav glas hvalili, samo zbog toga sto je ostao ono sto jest.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks