Page 27 of 48 FirstFirst ... 1723242526272829303137 ... LastLast
Results 651 to 675 of 1194

Thread: Đoković vs Australija

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Postoji radna viza, turistička viza, studentska viza, rekoste viza za učešće na sportskom događaju... Za svaku od njih postoji set uslova koje kandidat mora da ispuni da bi je dobio. Niđe ne piše da se uslovi za dobijanje vize ne mogu mijenjati, niti piše da ne mogu biti vezane za odluke vlade, pogotovo u doba pandemije. Da li je to u skladu sa zakonima Australije, dobrim svjetskim praksama i slično zasebno je pitanje, ali to vizu sa vakcinacijom niko nije pominjao.
    Vrste viza su definisane Zakonom.
    A Zakone donose i menjaju parlamenti, skupštine, sabori...
    Ne menja ih vlada.

Vlada donosi podazakonske akte, odluke, uredbe i slično.

E vlada Australije je preko svog specijalnog tela ATAGI donela odluku da je za ulazak u Australiju za svakog stranca obavezna vakcinacija, imao ili ne imao vizu za ulazak.

Medjutim, ATAGI je doneo i uputstvo za medicinsko izuzeće od vakcinacije u nekim slučajevima.
    I formirane su dve komisije koje su se bavile tzahtevima za medicinsko izuzeće od vakcinacije.

To je iskoristio Novak Djoković i poslao dokumentaciju tim komisijima sa zahtevom da mu odobre Sertifikat za medicinsko izuzeće od vakcinacije.
    I oni su mu to odobrili i poslali mu Sertifikat.
    Znači, ne mora da se vakciniše da bi ušao u Australiju.

I to je sva priča.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,010
    Thanked in
    4,018 Posts

Quote Originally Posted by Dača View Post
    E vlada Australije je preko svog specijalnog tela ATAGI donela odluku da je za ulazak u Australiju za svakog stranca obavezna vakcinacija, imao ili ne imao vizu za ulazak.

Medjutim, ATAGI je doneo i uputstvo za medicinsko izuzeće od vakcinacije u nekim slučajevima.
    Na koji način je citirano u koliziji sa onim što sam naveo? Isto tako kako su donijeli odluku da je obavezna vakcinacija za svakog stranca, imao ili nemao vizu, i kako su donijeli odluku da se u nekim slučajevima može dozvoliti medicinsko izuzeće od vakcinacije, mogli su da donesu i odluku da se ta opcija medicinskog izuzeća može odnositi samo na neke tipove viza, dok se na druge neće odnositi. Opet, pojma nemam da li je ta priča sa početka ove gluposti istinita, ali ovo što si ti naveo nije u koliziji sa tom pričom.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

valjda nešto saznamo na ovom presu đe bude i Novak pričao

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Na koji način je citirano u koliziji sa onim što sam naveo? Isto tako kako su donijeli odluku da je obavezna vakcinacija za svakog stranca, imao ili nemao vizu, i kako su donijeli odluku da se u nekim slučajevima može dozvoliti medicinsko izuzeće od vakcinacije, mogli su da donesu i odluku da se ta opcija medicinskog izuzeća može odnositi samo na neke tipove viza, dok se na druge neće odnositi. Opet, pojma nemam da li je ta priča sa početka ove gluposti istinita, ali ovo što si ti naveo nije u koliziji sa tom pričom.
    Pa možda su i mogli takvu odluku doneti, ali ne vidim nikakvog smisla u tome.
    Njima je cilj da se svi gradjani Australije vakcinišu i da svi stranci budu vakcinisani koji dolaze u zemlju.
    Bez obzira kakvu vizu imaju.

Zato je od početka i bila nelogična ta priča da je u pitanju pogrešna viza.
    Nigde to nije pomenuto ni na aerodromu, ni na sudjenju.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,010
    Thanked in
    4,018 Posts

Zato i velim da se na početku pričala ta priča a sad je niko ne pominje. Doduše, Crna Gora je tokom cijele turističke sezone strancima dozvoljavala da ulaze bez testiranja jer je ekonomski interes bio u prvom planu. Kontao sam da ima smisla da nekome kao što je Đoković dozvole izuzeće upravo zvog toga što je u interesu Australije da AO bude maksimalno profitabilan i marketniški reprezentativan. Zbog toga bi ipak imalo logike da za neku od postojećih viza kojima se odobrava privremeni boravak, rad ili učešće na sportskom događaju postoji mogućnost izuzeća, koja ne bi bila predviđena za ostale tipove viza. Mada izgleda da je u ovom konkretnom slučaju sve to nebitno.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ministar imigracija u vladi Australije Aleks Houk potvrdio je da opet razmatra ukidanje vize!

To može da učini tokom sutrašnjeg ili narednih dana.

"Nakon odluke Federalnog okružnog i porodičnog suda na proceduralnim osnovama, ostaje u diskrecionom pravu ministra za imigraciju Houka da razmotri ukidanje vize gospodin Đokoviću pod njegovim ličnim ovlašćenjem da otkaže vize u skladu sa članom 133C(3) Zakona o migracijama. Ministar trenutno razmatra ovo pitanje i proces je u toku"
    , saooštio je njegov kabinet.

Ovi su gori od turskih i španskih sapunica. Poslije današnje odluke sve ide u korist Đokovića.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Quote Originally Posted by Dača View Post
    Pa možda su i mogli takvu odluku doneti, ali ne vidim nikakvog smisla u tome.
    Njima je cilj da se svi gradjani Australije vakcinišu i da svi stranci budu vakcinisani koji dolaze u zemlju.
    Bez obzira kakvu vizu imaju.

Zato je od početka i bila nelogična ta priča da je u pitanju pogrešna viza.
    Nigde to nije pomenuto ni na aerodromu, ni na sudjenju.
    mislim da je i vrapcima na grani potpuno jasno da nikakav drugi interes nemaju sem da zadrže svaki pedalj moći i vlasti i da je sve drugo nebitno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1,212
    Thanked in
    877 Posts

Neka neko kaže koju je Đoković dobio, možda možemo da nađemo sve uslove za njeno dobijanje.
    https://immi.homeaffairs.gov.au/visa...y-activity-408

pretpostavio bih da su svi ucesnici dobili istu.
    Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.

Thanks Thanks Given 
    27,553
    Thanks Thanks Received 
    8,722
    Thanked in
    4,317 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    valjda nešto saznamo na ovom presu đe bude i Novak pričao

U koliko je pres?

Sent from my KB2003 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

u 14h

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,442
    Thanked in
    399 Posts

Djokovic je dva puta da znamo imao koronu, on je svakako zasticeniji prirodnim imunitetom nego da je uzeo 20 vakcina. Medjutim to nije poenta, ako je uslov za ucesce iskljucivo dupla doza vakcine onda Djokovic tu nema sta da trazi sem ako je vakcinisan sa dvije doze. Medjutim to i dalje nije slucaj, vec je moglo da se dodje do AO i sa medicinskim izuzecem, Djokovic je dosao do njega i tu je kraj svake price, odma se znalo da ce njegovi advokati imati setnju na sudu, on je uradio sve sto se od njega trazilo i to je to. E sad, bi li Djokovicu bio mnogo laksi zivot da je uzeo kinesku vakcinu koja je svakako voda i nebitna i koja je sto je najvaznije priznata u Australiji? Apsolutno.

Ko je god prelezao prvu koronu sa blagim simptomima taj je zasticeniji nevakcinisan nego onaj koji nije prelzao koronu, a uzeo je dvije ili tri doze vakcine. Omikron ne jebe vakcinu jedan posto, ali srecom ni ne pravi probleme generalno, bio vakcinisan ili ne. Delta je bila pak druga prica, tu je znacajno bilo da si vakcinisan ako nisi prelezao koronu prije toga. I dalje znacajnije da si prelezao koronu jer je prirodni imunitet makar deset puta bolji od trenutnih vakcina. Djokovic ipak nikad nije rekao da je protiv vakcine, on je postao neki simbol antivaksera jer nije na sva zvona objavio da je vakcinisan i to je to. Nije propagirao ni jednu ni drugu pricu, drzi to za sebe i cao. Smatram da treba da se vakcinise, ali na kraju njegov zivot, njegova odluka.

Australija je ovdje vise kriva, mogli su jasno da donesu pravilo nisi vakcinisan nemas pravo da igras i to je to. Napravili su obicnu zbrku i sad ako ga nakon odluke suda deportuju to je za njih jos veci pakao. ALi Australija treba vise da brine o 100k novozarazenih dnevno nego o covjeku koji je imao koronu prije manje od mjesec dana. To je makar jasno.
    Last edited by Jakuza; 10-01-22 at 12:16.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

12. The Following User Says Thank You to Jakuza For This Useful Post:

NSX

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,010
    Thanked in
    4,018 Posts

Ovi čak i imaju neke covid 19 vize: "If you are a temporary visa holder working in, or intending to work in, tourism and hospitality, you may be able to extend your stay by up to 12 months through the 408 COVID-19 visa".

Za svaku vizu navode da možda treba zadovoljit i dodatne uslove koji su dio "stream"-a.

https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/already-have-a-visa/check-visa-details-and-conditions/see-your-visa-conditions?product=408-57#

Meh, svakako čisto sumnjam da je ijedan učesnik u svemu ovome detaljno upoznat sa svim zahtjevima.
    Last edited by NHM; 10-01-22 at 12:14.

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,442
    Thanked in
    399 Posts

Djokovic je napravio najvecu gresku sto se *****o javno da je dobio izuzece, to je iznerviralo napaceni australijski narod, to je njegova najveca greska. I da ima bolji PR tim nista od ovoga se ne bi desilo, usao bi prije pet dana u Australiju, trenirao normalno i to je to. A ovako je sjebao i sebe i njih, njih vise doduse sad moraju obje strane da nadju dogovor. Ovo je ipak ogromna pobjeda za Djokovica, i juce sam to napisao, on je pobjednik ove price igrao AO ili ne.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

transkripti razgovora granične policije, samo jedan dio ću izdvojit

https://sportklub.rs/tenis/sokiran-s...-ukinuli-vizu/

Zvanično lice: "Novače, na osnovu informacija koje ste nam obezbedili, objaviću da razmatramo da Vam ukinemo vizu. Pročitaću vam sada sve informacije".

Novak Đoković: "Ne razumem, ukinućete mi vizu?"

Zvanično lice: "Kada zvanično saopštimo, daću Vam oko 20 minuta da nas obavestite zašto ne bi trebalo to da uradimo."

Novak Đoković: "Ne razumem šta još želite od mene. Obezbedio sam sve dokumente koje su mi Teniski savez Australije i Vlada Viktorije tražili u poslednje tri ili četiri sedmice. Moj agent i ja smo bili stalno u kontaktu sa njima..."

Zvanično lice: "Da".

Novak Đoković: "Oni su mi odobrili izuzeće od obavezne vakcinacije. Prijavio sam se, odobrili su. Zaista ne znam šta još da kažem. Nemam ništa više. Došao sam ovde jer imam ta dokumenta. U suprotnom ne bih. Ne razumem šta je razlog, zbog čega mi ne dozvoljavate da uđem u zemlju? Čekam već četiri sata i dalje mi nije jasno šta je glavni razlog? Nedostaje papir? Informacije?"

sva suština onog što sam ođe prvi dan napisao. momak ne bi dolazio u Australiju da nije imao potrebna dokumenta

16. The Following 2 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by moon safari View Post
    https://immi.homeaffairs.gov.au/visa...y-activity-408

pretpostavio bih da su svi ucesnici dobili istu.
    Mislim da je Novak dobio tu vizu. Nijesam par godina bio u Australiji, ali zadnji put sam vizu dobio online. To je sad uobicajena praksa i vjerujem da je Novak tako aplicirao.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

ao majko moja,evo imaš traskript čovjeka u postu iznad tvog,danas sudija njihov lakonski da ne može lakonskije sažeo svu priču u - uradio si sve što je do tebe bilo,ne mogu ti odbiju vizu - i rokaš i dalje.što reče neko sa teme jedino lenjir i šestar da donesemo da vam crtamo.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    144
    Thanked in
    87 Posts

poslato sa Ultra Galaxy mašine S21

20. The Following User Says Thank You to cardozo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,571
    Thanks Thanks Received 
    9,162
    Thanked in
    4,464 Posts

Quote Originally Posted by NoLimit View Post
    Ja sam to juce napisao, najbolje mu je da se pokupi i ode iz te zemlje, pobjedi ih jos jednom na taj nacin i pokaze da mu nije bitan ni taj pehar, pobjeda, da su oni najamanje bitni...a onda ni sledece godine da ne ode tamo.
    Ne bi mu loše bilo i da uloži jedan od svojih 9 pehara pa da pobjednig ovog AO u stvari dobije duplu titulu.Ako bi to bio RN bio bi mu 22. a to bi značilo da će ga Novak stići ove godine i prestići sledeće.U svemu ovome najgore će proći ovi mlađani (od 25-27g) teniseri

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Mislim da treba pružiti sansu diplomatiji tj. Srdjana Djokovića pustiti da se direktno umiješa. Da fino, pristojno, smireno i sa stilom kako on samo umije objasni australijancima neke stvari.
    γνῶθι σαὐτόν

23. The Following 3 Users Say Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,455
    Thanks Thanks Received 
    6,894
    Thanked in
    2,712 Posts

aoo cujes li muziku a sto se cini

Thanks Thanks Given 
    9,455
    Thanks Thanks Received 
    6,894
    Thanked in
    2,712 Posts

mislio sam novak se obraca a ono tatko, ne mogu da gledam pa javite ako se novak ukljuci

Thanks Thanks Given 
    19,571
    Thanks Thanks Received 
    9,162
    Thanked in
    4,464 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Ranije se pominjala Cehinja koja je usla s istom vizom kao Novak, pa se postavilo pitanbje drugacijeg tretmana. Cehinja je, ako sam dobro razumio, vec deportovana iz Australije. Sad se moze pitanje nejednakog tretmana obrnuti u suprotnom smjeru
    Misliš,može se obrnuti u smjeru da se AUS vlasti izvine Čehinji

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    144
    Thanked in
    87 Posts

Aooo ovo je familija...ccccc

poslato sa Ultra Galaxy mašine S21

Thanks Thanks Given 
    19,571
    Thanks Thanks Received 
    9,162
    Thanked in
    4,464 Posts

Postoji radna viza, turistička viza, studentska viza, rekoste viza za učešće na sportskom događaju... Za svaku od njih postoji set uslova koje kandidat mora da ispuni da bi je dobio. Niđe ne piše da se uslovi za dobijanje vize ne mogu mijenjati, niti piše da ne mogu biti vezani za odluke vlade, pogotovo u doba pandemije. Da li je to u skladu sa zakonima Australije, dobrim svjetskim praksama i slično zasebno je pitanje, ali "vizu sa vakcinacijom" niko nije pominjao. Viđeh da imaju i gomilu raznih dokumenata za građane Novog Zelanda, za one koji su građani Novig Zelanda ali žive većinom u Australiji, za one kojima je član porodice iz Novog Zelanda i slično.

Na kraju, pomenuo sam šta se pričalo na samom startu, nisam rekao da znam je li to tačno ili nije.

EDIT: Evo koje grdilo viza imaju:

https://visaguide.world/australia-visa/

Neka neko kaže koju je Đoković dobio, možda možemo da nađemo sve uslove za njeno dobijanje.
    Studentsku je Novak tražio a dobio je vizu za razmjenu seednjoškolaca

29. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

NSX

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    mislio sam novak se obraca a ono tatko, ne mogu da gledam pa javite ako se novak ukljuci
    mislim da mu otac nekim izjavama odmaže. dok recimo majka i brat totalno normalno i realno pričaju

31. The Following 3 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Page 27 of 48 FirstFirst ... 1723242526272829303137 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)