Page 12 of 48 FirstFirst ... 2891011121314151622 ... LastLast
Results 276 to 300 of 1194

Thread: Đoković vs Australija

Thanks Thanks Given 
    246
    Thanks Thanks Received 
    1,830
    Thanked in
    924 Posts

Njihova drzava njihova pravila, kako mu dali vizu tako mu ukinuli, nije trebao da uopste petlja u to, jednostavno necete ne morate otkacis ih za sva vremena, ovako ispada da hoce na silu da igra a politicari i oni koji ga ne vole koriste to da silje pimpeke na njegovoj situaciji
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Prvi grand slam koji je uzeo bio je AO. Zbog svoji specificnih klimatskih uslova njemu je pogodovao zbog zdravstvenih problema koje je imao i bukvalno ga je AO lansirao da bude to sta je danas. Uzeo je 9 AO a da ne govorimo koliko je prihodovao od samog turnira. On je mogao komotno da se okrene i vrati kuci i da ceka odluku ali je izabrao da ceka u samoj Australiji jer je posvecen da ga osvoji i deseti put i upise se kao najbolji svih vremena ali sam turnir je kompromitovan i kako god se zavrsi pratice ga kontroverze da ne govorimo da ce svaki njegov mec biti pracen posebno zbog svih drugih osim sportskih razloga. Po meni je vise nego dovoljno razloga da se turnir otkaze. Sve ce zavisiti od odluke suda i dobre volje Djokovica da u slucaju povoljnog ishoda spusti loptu i vrati fokus na sam sport.

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Volio bih da si ti u pravu, ali ja mislim da ga nece pustiti. Cim su krenuli u cistku ostalih nevakcinisanih sa izuzecem. Samo je pitanje koliko ce sve to da ih kosta. Kredibiliteta i reputacije ozbiljnog slem domacina ih vec zestoko kosta, prije nego je turnir i poceo.
    posle ovoga, ozbiljan domaćin GSa nisu. mijenjanje odluka, ovo sa TA ih moe kotat itekako. uzimanje telefona na par sati, ka' da je momak kriminalac neki. ova situacija će dobro prodrmati organizatore ostalih slemova. viđećemo kakva će pravila oni postaviti

A ovo je definitivno nemoguce, Novak nikad nije osvojio slem bez izgubljenog seta. To, prosto, nije njegov stil. Uvijek mora malo da zakrizira, malo drame da priredi.
    Novak radi na inat. ako ga pute, neka ometla to, a za sve postoji prvi put ako ga ne pute Medo će biti glavni favorit.

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Najveća tragedija u mom ivotu je smrt Ane Karenjine. - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    ako ga ne pute Medo će biti glavni favorit.
    Bije me extreme level pesimizma, pa cu morati podijeliti moje najgore strahove sa vama odje...

Znajuci kakav je Nadal ludi sreckovic sa zrebovima, ne bi me cudilo da mu korona pocisti i Meda i Zvekija iz kostura, a moze i Cicija, sto da ne.. Da u svom stilu osvoji slem, ne sudarivsi se ni sa jednim igracem iz prvih 10, kao sto je USO par puta...

A on tek sto je prelezao koronu, oposlio ju je u idealnom momentu.
    - Baba, zato za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Nadal ispada u drugom kolu

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,750
    Thanked in
    3,887 Posts

posle ovoga, ozbiljan domaćin GSa nisu. mijenjanje odluka, ovo sa TA ih moe kotat itekako. uzimanje telefona na par sati, ka' da je momak kriminalac neki. ova situacija će dobro prodrmati organizatore ostalih slemova. viđećemo kakva će pravila oni postaviti
    Zakleo bih se da sam neđe pročitao da je demantovano da mu je uziman telefon.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    26,679
    Thanks Thanks Received 
    8,511
    Thanked in
    4,195 Posts

Mogućnosti da Nadal uzme titulu su po mom miljenju minimalne.

Sent from my KB2003 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ma sve je ovo kiks politike, sa su dosljedni od starta pa da nisu putali nikog bez vakcine/potvrde (ta god) ili da su na kraju krajeva pomerili datum odravanja istog, eto kad je olimpijada pomjerena prvi put od 2 svj. rata.. Nalo bi se rjeenje za prenatrpan raspored i to a ovako je ovo klasično natezanje na trianglu Novak - Viktorija - premijer.. A između svega tona najgrđe birokratije..
    Opet, dio krivice nosi i Novak, jer opet trebao je debelo opravdanje da dostavi zato se nije vakcinisao kad je već to glavni uslov..
    Ovo je sve bez sport u ovom trenutku..

Koji je njegov dio krivice?
    Rekli su mu da moe da udje sa medicinskim izuzetkom, proa anonimno 2 nezavisne komisije, odobrili mu vizu, sve uredno, zalutio se tamo i onda se ponaaju prema njemu kao prema nekom krijumčaru.
    Ne mogu da vjerujem da ljudi piu da je njegov dio krivice.

Odličan tekst, super da je neko skupio cojones i pogleda istinu u oči, da su bjesni na Novaka to on ima kičku, a oni se povili i trpe torturu 2 godine.
    Forever young, i want to be forever young

9. The Following 2 Users Say Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Nema, gotovo je ovo. Pocistise ih sve, tako da za ponedeljak ostaje samo da se odsjece jos i glava Neda Starka licno.

Prezivjece ova vučina...

Ali.. the north.. remembers...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    12 Posts

Misljenja Djokovicevih navijaca i jos ponekih da ce ovaj turnir da prate ne znam kakve kontroverze i da ce izgubiti na znacaju zato sto Djokovic ne bude igrao su cini mi se deplasirane. Pomalo me podsjecaju na naslove italijanske ili engleske stampe kad se neka od tih reprezentacija ne plasira na veliko takmicenje ili ispane u prvom kolu. "Prvenstvo nece biti isto". "Sto je Evropsko bez Badja ili Bekama" itd. I uvijek ta prvenstva budu nista manje uspjesna nego ona dje ove velike ekipe prodju do finala. I svi ih gledaju. Mislim da ce i sa ovim biti isti slucaj. Onog momenta kad turnir pocne, paznja javnosti ce se prebaciti na tenis i to ce svi gledati, igrao Djokovic ili ne igrao.

Druga stvar - koliko mi se cini Djokovic je u junu prosle godine objavio da je imao koronu. Od tada pa do pocetka turnira je 7 mjeseci ne 6. Ovo iskreno samo nagadjam ali nekako mi je logicno da mozda to moze da bude jedan od razloga za australijsku odluku, a to je da je pravilo da mora da je imao kovid u posljednjih 6 mjeseci a ovaj nije imao nego prije toga.

Nagadjanja na stranu kljucno je u ovoj prici da je Djokovic gost Australije, kao i svi teniseri i svi stranci koji u nju dolaze. A gost mora da postuje pravila domacina. Cak i ako taj domacin mijenja pravila u zadnji momenat i dalje se moraju postovati jer je on domacin a ti si gost. Ovaj je mislio da je iznad toga jer je bogat, slavan i najbolji teniser svijeta i to mu se obilo o glavu. To sto su organizatori turnira mozda isto tako mislili to je isto tako samo njihov problem. Nadal je dobro rekao da svi pravimo svoje izbore. Djokovic je svoj napravio. Ovo su posljedice i ni on ni njegov otac ni njegovi navijaci nemaju koga drugog da krive zato. A govori tipa onog jucerasnjeg Srdjana Djokovica gdje je pricao da je Novak Djokovic Spartak koji se bori protiv novog svjetskog poretka su tek teske budalastine i dobro dodju kao sprdnja u ove pandemijske dane.

A sto se tice samih vakcina jeste da je van teme ali podaci od drzave do drzave govore da je 90% ili vise ljudi koji se smjestaju u bolnicu ili umiru zbog korone nevakcinisano. To je potpuno dovoljan argument da su antivakserski stavovi glupiranje. Mozda vakcine nijesu efikasne u sprecavanju infekcije koliko smo se nadali da ce biti prije nego sto su pustene u upotrebu, ali su izuzetno efikasne u sprecavanju tezih oblika bolesti i spasavanju zivota, sto je najvaznije. A ako mislite da je korona prevara ili da je blaga recite to onim oko 2500 crnogorskih familija ciji su clanovi umrli od nje.
    Last edited by Povratnik86; 07-01-22 at 14:22.

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Koji je njegov dio krivice?

.
    To sto nije vakcinisan. Nosi dio krivice prema svijetu koji je prihvatio obavezu vakinisanja kao odgovornost prema ostatku svijeta.

Naravno da se zajebavam. iZaZiVaO jE AuStRaLiJu PrEkO iNsTaGrAmA. Kakva miki maus drzava, ne vjerujem. Ocekujem da Katar sad istupi i zabrani isticanje kose zenskoj publici i isticanje tetovaza igracima.

Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

Quote Originally Posted by Povratnik86 View Post
    Misljenja Djokovicevih navijaca i jos ponekih da ce ovaj turnir da prate ne znam kakve kontroverze i da ce izgubiti na znacaju zato sto Djokovic ne bude igrao su cini mi se deplasirane. Pomalo me podsjecaju na naslove italijanske ili engleske stampe kad se neka od tih reprezentacija ne plasira na veliko takmicenje ili ispane u prvom kolu. "Prvenstvo nece biti isto". "Sto je Evropsko bez Badja ili Bekama" itd. I uvijek ta prvenstva budu nista manje uspjesna nego ona dje ove velike ekipe prodju do finala. I svi ih gledaju. Mislim da ce i sa ovim biti isti slucaj. Onog momenta kad turnir pocne, paznja javnosti ce se prebaciti na tenis i to ce svi gledati, igrao Djokovic ili ne igrao.
    moraju ga pratiti kontoverze jer se ovo desilo desetak dana pred početak. čitav svijet bukvalno prati sve to se deava. i da ne pute Novaka, opet će to biti tema broj 1. bilo je SP bez Italije, a znamo kakva je to velesila. ljudi su ispali i kraj priče. ođe su momku rekli ovo su uslovi, oni ih ispunio i onda e ne moe. sad bi mogli izbačiti i ostale tenisere/teniserke koji su uli na isti način.

Druga stvar - koliko mi se cini Djokovic je u junu prosle godine objavio da je imao koronu. Od tada pa do pocetka turnira je 7 mjeseci ne 6. Ovo iskreno samo nagadjam ali nekako mi je logicno da mozda to moze da bude jedan od razloga za australijsku odluku, a to je da je pravilo da mora da je imao kovid u posljednjih 6 mjeseci a ovaj nije imao nego prije toga.
    Đoković je pozitivan bio juna 2020. godine. kad je bio Adria Tour. spekulie se da je koronu imao nakon US Opena prole godine

Nagadjanja na stranu kljucno je u ovoj prici da je Djokovic gost Australije, kao i svi teniseri i svi stranci koji u nju dolaze. A gost mora da postuje pravila domacina. Cak i ako taj domacin mijenja pravila u zadnji momenat i dalje se moraju postovati jer je on domacin a ti si gost. Ovaj je mislio da je iznad toga jer je bogat, slavan i najbolji teniser svijeta i to mu se obilo o glavu. To sto su organizatori turnira mozda isto tako mislili to je isto tako samo njihov problem.
    nikakav problem nemam sa tim. vidi da su ljudima rekli da potvrda o preleanom kovidu u poslednjih pola godine ne vai, a TA to 'zaboravio' da javi igračima i prevario ih. misli li ti ozbiljno da je Đoković krenuo tamo a da mu nije rečeno da je sve okej? nije momak kreten. sva gungula je krenula onog momenta kada je Novak izbacio sliku da je krenuo za Australiju, i napisao da je dobio izuzeće. onda su se javili političari i krenuli u akciju dobijanja političkih poena. oni pravila nisu promijenili, jer su pojedini uli u dravu na isti način kao Novak. a, evo kau da će i iduće nedelje doći jo njih

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    12 Posts

@Outline

Prvo, ja samo mislim da ce se na sve te kontroverze vrlo brzo zaboraviti kad turnir pocne i favoriti, sa ili bez Djokovica, izadju na teren i pocnu da igraju tenis. Medijsko izvjestavanje ce se prebaciti na desavanja na terenu a malo koga ce, osim mozda srpske medije, tada interesovati sta se desavalo na aerodromu u Melburnu 10 dana prije toga. Tako to obicno biva, eto naravno postoji mala mogucnost da ovaj put i ne bude, ali mislim da hoce i ovaj put.

Hvala za pojasnjenje oko toga kad je imao koronu.

Sto se tice ovog ostalog mislim da ljudi mijesaju dvije stvari: australska teniska federacija je Djokovicu i tim drugim teniserima mogla da garantuje ili dozvoli da igraju na turniru sa izuzecem. Nikako nije mogla da im garantuje ulazak u drzavu Australiju jer to nije u njihovoj nadleznosti. Cak i kad udju drzava Australija, kao i svaka druga drzava na svijetu svakog drugog stranca, zadrzava pravo da ih deportuje kad god hoce ako dodju do zakljucka da sa papirima nesto nije u redu. Tako da tesko da je federacija mogla da javi igracima da je sve OK jer nije na njima da to kazu. Moze da im javi da je sve OK sa turnirom ali nikako ne sa granicom. Ako su ovi iz federacije stvarno tako nesto uradili to je onda velika greska ali opet sto bi to interesovalo drzavu Australiju. Takodje, ako se Djokovicev tim oslonio samo na garancije federacije i rekao to je to sve je OK, i ako je stvarno samo u tome problem, onda Djokovic momentalno treba da otpusti svakog ko je tamo pravnik ili zaduzen da sredjuje ovakve stvari jer to je bas teski nemar i neodgovornost i neznanje. Ja ili ti mozemo da ne razumijemo razliku ali neko ko je placen da resava takve stvari mora da je razumije.

Sve u svemu poenta je da se nikako ne radi o borbi Spartaka Djokovica i njegovih antivakserskih ideala sa novim svjetskim poretkom, fasistickom Australijom i njenim korumpiranim politicarima, nego o situaciji da je sam napravio svoj izbor i sebi napravio problem bilo time sto se nije vakcinisao, bilo time sto je mislio da je iznad pravila, bilo time sto je zaposlio ljude da mu sredjuju te stvari a ti ljudi su zato nesposobni. Uvijek moze da se vakcinise, a ako bas nece i hoce da cera inat onda neka zaposli najbolje svjetske pravnike i strucnjake za imigraciona pravila da mu pronalaze nacine da igra na turnirima i ulazi u strane zemlje bez vakcine. Ne fale mu pare sigurno da ih priusti. A kad bas ne moze to da se uradi, neka ne prica da je svjetska zavjera protiv njega, jer se ta "zavjera" moze otkloniti na najblizem vakcinalnom punktu i citava procedura traje 2 minuta.
    Last edited by Povratnik86; 07-01-22 at 14:55.

Thanks Thanks Given 
    1,458
    Thanks Thanks Received 
    5,793
    Thanked in
    2,723 Posts

.... nije momak kreten.
    Jesi li to počeo da razmišljaš izvan okvira?

Ugledna imena liberalne struje čiju filozofiju često propagiraš ovuda se baš jako trude da te/nas ubijede u suprotno:

The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

U cijeloj prici Djokovicev otac je nevjdjena ...

"I Isus je imao straan problem, svata su mu radili, ali on je iv sa nama. Tako i na Novak, ne mogu ga baciti na kolena, on je srce Srbije."

No, ako covjek svakodnevno poredi Novaka sa Isusom, sta on to zeli kao njegov otac da nam poruci!? Pa covjek je Bog

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    12 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    U cijeloj prici Djokovicev otac je nevjdjena ...

" Tako i naš Novak, ne mogu ga baciti na kolena, on je srce Srbije."

Parola za danasnji protest u Niksicu: Novak je Kosovo.

18. The Following User Says Thank You to Povratnik86 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

Sto se tice ovog ostalog mislim da ljudi mijesaju dvije stvari: australska teniska federacija je Djokovicu i tim drugim teniserima mogla da garantuje ili dozvoli da igraju na turniru sa izuzecem. Nikako nije mogla da im garantuje ulazak u drzavu Australiju jer to nije u njihovoj nadleznosti. Cak i kad udju drzava Australija, kao i svaka druga drzava na svijetu svakog drugog stranca, zadrzava pravo da ih deportuje kad god hoce ako dodju do zakljucka da sa papirima nesto nije u redu. Tako da tesko da je federacija mogla da javi igracima da je sve OK jer nije na njima da to kazu. Moze da im javi da je sve OK sa turnirom ali nikako ne sa granicom. Ako su ovi iz federacije stvarno tako nesto uradili to je onda velika greska ali opet sto bi to interesovalo drzavu Australiju. Takodje, ako se Djokovicev tim oslonio samo na garancije federacije i rekao to je to sve je OK, i ako je stvarno samo u tome problem, onda Djokovic momentalno treba da otpusti svakog ko je tamo pravnik ili zaduzen da sredjuje ovakve stvari jer to je bas teski nemar i neodgovornost i neznanje. Ja ili ti mozemo da ne razumijemo razliku ali neko ko je placen da resava takve stvari mora da je razumije.
    evo imamo slučaj da je danas u hotel odvedena teniserka iz Čeke, koja je u Australiju ula prije desetak dana, odigrala turnir (prije 2-3 dana meč imala). u Australiju je ula uz vizu i izuzeće. sada, postoji mogućnost da bude deportovana. dakle, dola je tamo, sve je bilo okej (morali su provjere odraditi, jer evo dva dana nam pričaju kako su provjere estoke). đevojka je vie od desetan dana boravila na tlu Australije i danas joj kao viza ne valja? vai. zajebali su se, i sad ne znaju kako da se izvuku. nema trika da bi Đoković poao tamo a da nije imao garanciju da je sve okej. ne moe prvi čoek turnira koji se organizije u dravi Viktorija da radi takve stvari, u ovoj situaciji, a da nije za sve konsultovao vlasti Viktorije

@starwalker

to to ja smatram da se Novak trebao vakcinisati, sa ovom situacijom sad već nema veze. sutina je prosta - pravila su postavili, Novak ih je ispotovao. kraj priče

20. The Following 3 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Da je samo bila zabuna medju nama obicnim smrtnicima, bilo bi ok. Nego je pregolema zabuna nastala i na samoj relaciji drzava Viktorija i Vlada Australije. Poenta koju ti odbijas da uvidis je da je sa obje navedene adrese postojalo zeleno svijetlo da se Novak i njemu slicni puste da ucestvuju na turniru. Problem je nastao kad se narod Australije pomamio, a ubrzo su izbori tamo. Politicarima je pocelo da gori pod dupetom, pa je odjednom i Novak postao jeftina cijena da se spasu funkcije. Da pojasnim, Viktorija je dozvolila Novaku da udje, ali se, kao, australska vlada umijesala na kraju i sve presjekla po svome. Good cop, bad cop igranka. A koliko su isti oni bili zbunjeni po pitanju njihovih ovlascenja i propisa, najbolje ilustruje ova izjava premijera Australije licno:

Nisu znali dje udaraju.

22. The Following User Says Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,458
    Thanks Thanks Received 
    5,793
    Thanked in
    2,723 Posts

@starwalker

to što ja smatram da se Novak trebao vakcinisati, sa ovom situacijom sad već nema veze. suština je prosta - pravila su postavili, Novak ih je ispoštovao. kraj priče
    Ima veze i te kako. Čovjeka razvlače na najprimitivniji način dojučerašnji najveći borci za individualna prava i slobode, klanjajući se pritom australijskoj čizmi. Fokus je na Novakoj krivici i balkanskom kretenizmu (IQ 86), a mijenjanje pravila i birokratski cirkus većina ne zareziva 2%.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

fantazija kako ljudi odbijaju da shvate da su dolje obični fašisti i da je ovo kulminacija priče koja odavno traje i krenula je sa imigrantima iz azije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    12 Posts

@Ovizionizi i Outline

Sve ovo sto ti pises je potpuno ista stvar kao sa teniskom federacijom, samo smo zamijenili rijeci teniska federacija sa savezna drzava Viktorija. Ko je nadlezan za pustanje nekog preko granice, odobravanje ili ponistavanje viza ili deportacije iz zemlje? Savezna vlada. Ko ima neotudjivo diskreciono pravo da uradi bilo sto od toga? Savezna vlada. Ko je kad se sve to uzme u obzir adresa za bilo kakva pitanja ili pojasnjenja te vrste od strane Djokovicevog ili tima bilo kog drugog tenisera koji je u istom problemu? Savezna vlada. Mogli su Djokovicu obecati i ovaj i onaj i ne znam ko da moze da udje dzaba ta obecanja kad ti koji obecavaju zato nijesu nadlezni.

Da probam da vam priblizim zamislite ovakvu situaciju: u Crnu Goru ne moze trenutno da se udje za strane drzavljane ako nijesi vakcinisan ili ako nijesi prelezao koronu u posljednjih 6 mjeseci. Opstina Podgorica, na primjer, pravi neki dogadjaj i zove nekog, recimo iz Hrvatske ko nije vakcinisan. Taj neko posalje Opstini Podgorica papir kojim kaze da je medicinski izuzet od vakcinacije i Opstina mu javi dobro je to sve je OK mozes da dodjes. Sleti na aerodrom, nasa granicna policija vidi da nema dovoljne papire i vrati ga. I on se onda vrati u Hrvatsku i krene pricu eeeee to je sve politika to je zato sto je na vlasti u Podgorici DPS a na drzavnom nivou nije to kupi Krivokapic jeftine politicke poene. Svi bi mu se iskreni da budemo sprdali i na ovom forumu i sire zbog te price. Ovome se ne sprdamo samo zato sto se zove Novak Djokovic i sto je najbolji teniser svijeta.

A sto se tice motivacije savezne vlade Australije da Djokovicu ponisti vizu meni je to potpuno nebitno. Jesu li oni to uradili iz dnevno politickih razloga? Sasvim moguce da jesu. Poenta je u tome da im je Djokovic i svako drugi ko odbija da se vakcinise sam dao povod, razlog, municiju da to urade. Svi na ovoj planeti pa i Novak Djokovic trenutno znaju da je u posljednjih godinu dana mnogo teze putovati ako nijesi vakcinisan nego ako jesi i da snosis mnogo veci rizik upravo jer mogu da se pojavi problemi ovakve vrste. Djokovic je u taj rizik usao i apsolutno niko mu zato nije kriv. Kako je fino danas rekao Teofil Pancic - vakcinisi se, decko. A ja dodajem ili se ne vakcinisi, ali onda nemoj da kukas i organizujes proteste.
    Last edited by Povratnik86; 07-01-22 at 15:40.

26. The Following User Says Thank You to Povratnik86 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Ima veze i te kako. Čovjeka razvlače na najprimitivniji način dojučeranji najveći borci za individualna prava i slobode, klanjajući se pritom australijskoj čizmi. Fokus je na Novakoj krivici i balkanskom kretenizmu (IQ 86), a mijenjanje pravila i birokratski cirkus većina ne zareziva 2%.
    sa vakcinacijom nema veze od momenta kad su mu dopustili da se uđe u dravu sa izuzećem pa onda napravili sve ovo. to to ga napadaju da nije vakcinisan je druga priča. odlično im je doao da naprave od njega primjer. totalno pogreno, ali internet trpi svata.
    fokus je na tome da zakon mora biti jednak za sve. okej, sa tim se slaem 100% ali uporno ljudi neće (ne ele) da skapiraju da je Novak postupio u skladu sa onim to je od njega traeno. dva medicinska tijela su mu odobrili izuzeće. na dananjem primjeru vidimo, da su se vlasti kako Viktorije tako i Australije totalno pogubile. jbg, same su upetljale. poto su to političari već nekako će uspjeti da ispeglaju stvari

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

@Ovizionizi

Sve ovo sto ti pises je potpuno ista stvar kao sa teniskom federacijom, samo smo zamijenili rijeci teniska federacija sa savezna drzava Viktorija. Ko je nadlezan za pustanje nekog preko granice, odobravanje ili ponistavanje viza ili deportacije iz zemlje? Savezna vlada. Ko ima neotudjivo diskreciono pravo da uradi bilo sto od toga? Savezna vlada. Ko je kad se sve to uzme u obzir adresa za bilo kakva pitanja ili pojasnjenja te vrste od strane Djokovicevog ili tima bilo kog drugog tenisera koji je u istom problemu? Savezna vlada. Mogli su Djokovicu obecati i ovaj i onaj i ne znam ko da moze da udje dzaba ta obecanja kad ti koji obecavaju zato nijesu nadlezni.
    Druze, kapiras li ti da je ovo izjava Skota Morisona, premijera Australije? Premijer Australije! Savezna Vlada! Izjava od prekjuce! Dakle, prvi covjek koji treba da zna koje su nadleznosti njegove savezne vlade. I on fino kaze da je drzava Viktorija ta koja propisuje medicinska izuzeca, da je to praksa vec dvije godine (od izbijanja pandemije), da se to mora postovati. Ti govoris kako je samo savezna vlada ovlascena da daje prave savjete po pitanju ulaska u njihovu zemlju, a odje ti njen premijer licno govori sta i kako.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    12 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Ima veze i te kako. Čovjeka razvlače na najprimitivniji način dojučerašnji najveći borci za individualna prava i slobode, klanjajući se pritom australijskoj čizmi. Fokus je na Novakoj krivici i balkanskom kretenizmu (IQ 86), a mijenjanje pravila i birokratski cirkus većina ne zareziva 2%.
    Evo ja prvi ne zarezujem mijenjanje pravila i "birokratski cirkus" ni dva posto zato sto je Australija kuca Australijanaca i oni imaju pravo da tamo mijenjaju pravila i uvode birokratiju kakvu hoce, svaki dan ako zele. Isto kao sto ja u mojoj kuci mogu da mijenjam i uvodim pravila kakva hocu i da u nju pustim i iz nje izbacim koga hocu i kad hocu kako i kad je meni milo. Jer je moja kuca. Problem Novaka Djokovica i njegove familije, koji uzgred budi receno dijele sa velikim brojem srpskih politicara ove i prethodne generacije, je sto oni misle da mogu uvijek da dodju u tudju kucu i ponasaju se kao da su u svojoj. A kad im neko pokaze da to bas ne moze, e onda je to svjetska nepravda, zavjera, progon i ne znam sta ne.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    12 Posts

Druze, kapiras li ti da je ovo izjava Skota Morisona, premijera Australije? Premijer Australije! Savezna Vlada! Izjava od prekjuce! Dakle, prvi covjek koji treba da zna koje su nadleznosti njegove savezne vlade. I on fino kaze da je drzava Viktorija ta koja propisuje medicinska izuzeca, da je to praksa vec dvije godine (od izbijanja pandemije), da se to mora postovati. Ti govoris kako je samo savezna vlada ovlascena da daje prave savjete po pitanju ulaska u njihovu zemlju, a odje ti njen premijer licno govori sta i kako.
    I ponovo: drzava Viktorija je ta koja propisuje medicinska izuzeca. Savezna Vlada, tj granicna policija, je ta koja odlucuje ko ce uci u drzavu Australiju, cija je Viktorija dio, a ko nece, i cija ce viza biti ponistena i a cija nece. I dalje ne vidim sto je sporno.
    Last edited by Povratnik86; 07-01-22 at 15:49.

Page 12 of 48 FirstFirst ... 2891011121314151622 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)