Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima
Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši
Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima
Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću
pustili su teretane izgurali smo sa peticijom nešto, ali tragično je da za takve stvari moraš organizovati peticiju
She is only here to annoy herself!
Evo grad pun, svaki lokal fuliran, muzike nema, kao ni korone...
Obzirom da skoro i da nema tezih simptoma bilo kakvo zatvaranje je po meni bezveze. Ovo je nadam se izlazni soj, skoro jednak obicnoj prehladi.
Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Kakva je situacija za omikronom da se brzo siri i da je ne malo slabiji i da je nivo obicnog gripa nikakve zabrane ne trebaju. Mislim da definitivno ovo konacno ide ka kraju
Grdilo naroda koje znam se razboljelo, najgori slučajevi sa dan do dva temperature uz bolove u mišićima i malaksalost.... izreda jedan dan oko 37 i malo kao malaksalosti ili čak ništa.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ovako je meni vec 3 dana..
Prvo je krenulo kao jeza i drhtavica, nisam se.mogao ugrijat, pa se prebacilo na glavobolju i bol u misicima, pa danas stadose i jedno i drugo al poce neki kasalj na refule, kad se zakasljem kao noz da mi je neko zabo u prsa..
Culo ukusa mirisa OK svo vrijeme.
Temperatura varira od 38.5 do 37.5
Inace da li je moguce da jebena Covid ambulanta u Herceg-Novi nedjeljom radi do 14h alooo, na ovoliko slucajeva...
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
ja u petak na subotu tokom noci groznica nisam se mogao zagrijati, tu noc bez temp. podjem juce odradim brzi test i izadje da sam negativan. jutros rano poce temp od 37.2 do 37.6...
malo me grlo pecka i neki slajm imam i slomljen naravno od lezanja. sjutra idem da vadim nalaze i da odradim pcr.
Meni maloprije dodjose nalazi od privatne lab da sam pozitivan i sad moram da se hebem po covid ambulanti i da cekam satima da bi pod jedan usao u sistem, a pod dva da dodjem nekako do doktora....
Doduse da mi nije ovoga kaslja sto reze danas bi se vec osjecao bolje, ovako kako se se zakasljem zaboli glava, zabole prsa..
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Jesi li radio pcr nalaz?
Mora li se ici u covid ambulantu ako imam samo temp i ako nemam nekih jacih simptoma?
Ulazis u sistem svakako, privatne lab salju pozitivne Institutu.
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Da da, pcr, sacekah 2 dana pa ga odradih.
Trebao bi mozda sebe radi, cisto da te evidentiraju, a i da te doktor pregleda.
Ja cu ujutru krv da vadim privatno, pa picim da cekam red kod covid ambulante.Snaha je imala.problem sa ovim. Odradila je nedje ljetos test za covid i bila je pozitivna. Nije isla u ambulantu jer nije imala simptoma maltene nikakvih. Kad je prosla izolacija posla da uzme potvrdu da je prelezala covid, kad paf, nema je u sistemu, ne priznaju testove odradjene kod privatnika. Dosta muke je trebalo da se ovo na kraju zavrsi..
Tako da najbolje biti siguran, ako coek vec ima covid, poci ljepo u ambulantu, zavedu te, doktor te taman i pregleda, da terapiju i zavrsis sve.
Ne moze da je nema u sistemu. Moze biti jedino da dr u domovima zdravlja nemaju pristup bazi ili nece da g a imaju i da se bakcu sa izdavanjem potvrda. Morala je dobiti rjesenje o izolaciji od inspekcije na osnovu upisa u bazu IJZ. E sad, potvrda da je prelezala... bilo ih je koji su trazili od dr covid propusnicu sa potvrdom da imaju visok nivo antitijela...
Inace je situacija kod nas vrlo za..., omikron je izbacio iz šihte mnogo medicinskog osoblja, u dosta gradova ljudi danas nijesu mogli doci na red ni da se testiraju. Srećom, većina su lakši slučajevi, sa nadom da će tako i ostati.
Last edited by NotRobot; 02-01-22 at 18:05.
Covid potvrda se nije mogla dobiti na osnovu negativnog antigenon testa cijelo ljeto jer je, pazi sad, preduslov za potvrdu na osnovu prelezanog virusa bio PCR test... Moguce da je to razlog jer ne vidim drugi, osim da neko iz privatne labaratorije nije poslao informacije institutu posto se sve inace salje po automatizmu za pozitivne slucajeve (provjereno po ko zna koliko puta).
Za negativne slucajeve nisam siguran dal' salju ili ne ali ja nemam niti jedan, jedini negativni rezultat testa koji je radjen u privatnoj labaratoriji u sistemu ezdravlje, dok testove radjene u domu zdravlja imam (sve - PCR / Antigeni).
Bravo.
Ovo sto je Medo predlozio je sasvim dovoljno.
Inace na playstore nema SafeGO aplikacije i na ezdravlje.me, dosta lose izgledaju upustva u vezi SafeGO aplikacije - web sa pocetka 2000. godine
Hrvatska aplikacija CovidGo verifikuje samo priznate vakcine (fajzer, astra...) u EU, ali ne mozete staviti potvrdu u njihov wallet jer trazi pasford.
Kontktirao sam ih i dobio odgovor, zasto recimo ne prolazi sinform i zasto trazi pasford. (pasford se odnosi samo za njihove potvrde, jer iste sadrze 6 cifreni pasford. Zato ne mozemo
njihov wallet koristiti)
Uglavnom, ovo sto je Medo stavio, zavrsava sve sto treba.
U HR je priznat i Sinofarm iako ga oficijalno nema kod njih.![]()
brzo ce ovo izdusit kod nas sto cini narod ovdje.
znam osobu koja je sa svim mogucim simptomima ( i dok je bila na cekanju nalaza koji je kasnije dosao pozitivan) otisla pod Ostrog. Njih 3 familije jer:
NE VALJA DA SE LAZE KAD SE OBECA DA SE IDE GORE.
ljudi se kreću svuda pozitivni jer 1500 dnevno zaraženih ne možeš iskontrolisat i da hoćeš, a danas vjerovatno prelazimo i 2000
She is only here to annoy herself!
Uhvatilo me grlo, boli kad gutam to je nevjerovatno. Ostalih tegoba nemam. Je li imao ko problem da ga je samo grlo boljelo? Ne znam da li da se testiram, a svakako ujutro moram poci kod izabranog da to pogleda.
Juče sam srela na šetalištu uz Moraču familiju koja je pozitivna, tek počela izolacija. Pih!
Bar. Svaka druga testirana pozitivna.
Poslato preko goluba pismonoše
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks