Page 1000 of 1249 FirstFirst ... 50090095099099699799899910001001100210031004101010501100 ... LastLast
Results 24,976 to 25,000 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Srećna nova pa da se mali blažo,pardon miloš, skući već posle nepunu godinu

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
    Šta bi sa ovim otkrićem, stao si kod toga da se Krivokapićev sin skućio posle nepunu godinu... nećeš valjda tu da staneš?

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

Је ли се овај чардак ни на небу ни на земљи рачуна као ДПС контраудар за Пандора пејперс ?

Или налик афери са хотелским комплексима на буљаричком морском жалу ова сјјутрашња "вијест у новине" треба заправо да нациља окупаторску Цркву и ове око ње те просипају лажни хришћански морал ?

Као кад је ономадне попадија патишпањем хранила крмад ,а гладно радништво полуилегалном штампарском пресом освјешћивало масе умножавњем Марксовог Капитала .

Е, то су била времена...

Thanks Thanks Given 
    2,314
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Đe si bio 30-og?

Nula

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,745
    Thanked in
    1,575 Posts

Jesmo li se za ovo borili?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,680
    Thanked in
    3,841 Posts

Nešto sam razmišljao oko ovih naknada za majke sa troje djece. Spajić reče da će se plaćati u fiksnom iznosu iz originalnog zakona i da mu je skupštinska većina, ili makar onaj njen dio koji je predložio taj amandman, garantovala da neće tražit usklađivanje tih naknada sa novim iznosom prosječne plate. Valjda je originalno naknada bila nekih 65-70% prosječne plate. U ranijim okolnostima je majkama lako bilo da se odluče između plate od 300-350 ili i 400 eura i naknade od 330, ali ako sad budu radile za minimun 450, onda nije toliko isplativo da se odreknu plate da bi primale naknadu. Ostaju penzionerke i one koje sebi mogu da priušte da ne rade ili koje sebi mogu da nađu posao đe bi ih plaćali na ruke kompletan iznos. Baš me zanima koliki će se procenat planiranog budžeta za naknade realizovat.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Nešto sam razmišljao oko ovih naknada za majke sa troje djece. Spajić reče da će se plaćati u fiksnom iznosu iz originalnog zakona i da mu je skupštinska većina, ili makar onaj njen dio koji je predložio taj amandman, garantovala da neće tražit usklađivanje tih naknada sa novim iznosom prosječne plate. Valjda je originalno naknada bila nekih 65-70% prosječne plate. U ranijim okolnostima je majkama lako bilo da se odluče između plate od 300-350 ili i 400 eura i naknade od 330, ali ako sad budu radile za minimun 450, onda nije toliko isplativo da se odreknu plate da bi primale naknadu. Ostaju penzionerke i one koje sebi mogu da priušte da ne rade ili koje sebi mogu da nađu posao đe bi ih plaćali na ruke kompletan iznos. Baš me zanima koliki će se procenat planiranog budžeta za naknade realizovat.
    Mislim da se vraćaju samo naknade majkama koje su ih već stekle bile a da ne mogu nove da se prijave i da se samo vraćaju one koje su im već dodijeljene i nema novog usklađivanja.
    Tako sam razumio
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,680
    Thanked in
    3,841 Posts

Znam, ali nije to poenta koju sam htio da naglasim. Mislim da i dio tih majki koje su prethodno ostvarile pravo i na koje se ovaj zakon odnosi neće tražiti da im se vrati naknada jer im se neće isplatit sa sadašnjom minimalnom platom i povećanjem plata iznad minimalne za iznos doprinosa. Samo me zanima koliki je njihov broj.

8. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,194
    Thanks Thanks Received 
    13,758
    Thanked in
    5,219 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Mislim da se vraćaju samo naknade majkama koje su ih već stekle bile a da ne mogu nove da se prijave i da se samo vraćaju one koje su im već dodijeljene i nema novog usklađivanja.
    Tako sam razumio
    Znači ne samo što zakon diskriminiše majke sa jedno ili dvoje đece, ili uopšte žene generalno, već će naknade primati samo majke koje su se prijavile "tad", kad su se ubirali politički poeni? Ove "nove" majke, trt milojka, ne bješe pravit treće "na vrijeme" ?

Pa je li realno da smo toliki talog od društva đe nam svima ovo ne zvuči BLJAK.

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

10. The Following 3 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,680
    Thanked in
    3,841 Posts

Na isti način je oko 150 funkcionera i poslanika ostvarilo pravo na penziju od 1500+ eura po neustavnom zakonu. Godinu i po dana je zakon bio na snazi dok ga Ustavni sud nije proglasio neustavnim. Onima koji su pravo na tu penziju ostvarili u tih godinu i po niko nije mogao da je ukine, a drugi funkcioneri nisu mogli da ostvare to pravo. Doduše, za poslanike i funkcionere svakome puca, a i u njihovom slučaju je Ustavni sud presudio. Oko zakona za majke, koliko se sjećam, Ustavni sud nije presuđivao.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Znači ne samo što zakon diskriminiše majke sa jedno ili dvoje đece, ili uopšte žene generalno, već će naknade primati samo majke koje su se prijavile "tad", kad su se ubirali politički poeni? Ove "nove" majke, trt milojka, ne bješe pravit treće "na vrijeme" ?

Je li postenije da se svima ukine?
    Da ni ove ne dobiju jer nove ne mogu?

Po meni "daj sta das", sve sto je dzabe, a nije kradja ne smeta mi, pa i ako je nekog drugog zapalo, a mene ne. Meni ni iz dzepa ni u dzep.

Bolje da te pare uzmu te lakovjerujuce majke nego da ih neko preusmjeri na neke garancije tajkunima ili subvencije za mHe.

Meni su silne pare date nekome ko vec ima dosta najgora vrsta diskriminacije. Ali to je biznis i to nas ne dotice, majke su vrhunac nepravde.
    Last edited by Kliker17; 03-01-22 at 08:35.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

13. The Following User Says Thank You to Kliker17 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post

Nijesam pratio raspravu, ali ako je stvarno tacno da se ovo odnosi samo na majke koje su se "tad" prijavile, ne radi se samo o diskriminaciji, vec o potpunoj gluposti. Jer, to bi znacilo da bi takav zakon bio u suprotnosti sa samom svrhom zakona da podstice natalitet.

Svasta.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Nijesam pratio raspravu, ali ako je stvarno tacno da se ovo odnosi samo na majke koje su se "tad" prijavile, ne radi se samo o diskriminaciji, vec o potpunoj gluposti. Jer, to bi znacilo da bi takav zakon bio u suprotnosti sa samom svrhom zakona da podstice natalitet.

Svasta.
    Koliko znam ovo sad sto je usvojeno nije zakon o naknadama nego zakon o obestecenju majki kojima je ukinuta naknada, a koje su zbog toga izgubile posao ili penziju.

Mozda grijesim.
    Last edited by Kliker17; 03-01-22 at 08:43.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    Koliko znam ovo sad sto je usvojeno nije zakon o naknadama nego zakon o obestecenju majki kojima je ukinuta naknada, a koje su zbog toga izgubile posao ili penziju.

Mozda grijesim.
    Nijesam pratio, tako da stvarno ne znam. I u ovom slucaju jeste glupost, jer se od zakona koji je imao za svrhu podizanje nataliteta, napravio zakon za obestecenje majki. Sto znaci da je citav projekat bio projekat s greskom. I osnovna svrha zakona je izgubljena u skupstinskom nadgornjavanju i populizmu.

Nasa posla.

Edit:

Nego, ako je zakon o obestecenju, da li to znaci da ce im se isplatiti neka naknada, ili imaju pravo na naknadu dozivotno? Ovo zadnje bi bila jos jedna glupost, jer to onda nije obestecenje.

Bilo bi dobro da neko ovo pojasni.
    Last edited by Ostoja; 03-01-22 at 08:55.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Nijesam pratio, tako da stvarno ne znam. I u ovom slucaju jeste glupost, jer se od zakona koji je imao za svrhu podizanje nataliteta, napravio zakon za obestecenje majki. Sto znaci da je citav projekat bio projekat s greskom. I osnovna svrha zakona je izgubljena u skupstinskom nadgornjavanju i populizmu.

Nasa posla.

Edit:

Nego, ako je zakon o obestecenju, da li to znaci da ce im se isplatiti neka naknada, ili imaju pravo na naknadu dozivotno? Ovo zadnje bi bila jos jedna glupost, jer to onda nije obestecenje.

Bilo bi dobro da neko ovo pojasni.
    Dozivotno u iznosu koje su tada dobile.

Ne postoji mogućnost da se prijave nove korisnice tog prava.

Glupost da ne može biti veća dje sva ta priča gubi smisao i postaje čist populizam.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    5,056
    Thanks Thanks Received 
    12,433
    Thanked in
    6,731 Posts

toliko buke digoše kako se pravda vraća a ovako diskriminišu žene?

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Dozivotno u iznosu koje su tada dobile.

Ne postoji mogućnost da se prijave nove korisnice tog prava.

Glupost da ne može biti veća dje sva ta priča gubi smisao i postaje čist populizam.
    Je li moguće da su donijeli takav zakon? To baš jeste čisti populizam lišen svake logike.

Čudo neviđeno.

20. The Following User Says Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    979
    Thanked in
    528 Posts

Mislim da nije bas tako. Pretpostavljam da je to saniranje posledica a za koju godinu ce vjerovatno uvesti da vazi svim majkama kad bude imalo dovoljno para.

Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    toliko buke digoše kako se pravda vraća a ovako diskriminišu žene?

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Neka što se buka digla nego su pričali da će da bude pravedniji nego ikad i da nema diskriminacije, da će čak i samohrani očevi moći da ostvare to pravo, da će mnogo toga promijeniti, i eto trt, ništa na kraju. Doće plagistar sa pričom spasili smo majke, htjeli ste suzu majki da uzmete, obećano ispunjeno itd... pih
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by bojankov View Post
    Mislim da nije bas tako. Pretpostavljam da je to saniranje posledica a za koju godinu ce vjerovatno uvesti da vazi svim majkama kad bude imalo dovoljno para.

Vjerovatno? Ako bude dovoljno para? Jel to piše u zakonu? Postoji li neki rok kad bi došlo do dodjele istog prava svim majkama pod istim uslovima? Ako ne piše, mačku o rep.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by bojankov View Post

To vise niko ni ne pominje od politicara.

Vjerovatno? Ako bude dovoljno para? Jel to piše u zakonu? Postoji li neki rok kad bi došlo do dodjele istog prava svim majkama pod istim uslovima? Ako ne piše, mačku o rep.
    https://zakoni.skupstina.me/zakoni/w...9-6-21-7-9.pdf

Ovdje na linku imate konacni tekst zakona.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    3,569
    Thanks Thanks Received 
    5,894
    Thanked in
    2,833 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    https://we.tl/t-5fy6LgiqJ7

Evo ti malo razmućeno,Indzoj riding

Nije to sig naseg Zdrawka dete,njemu bog zapoveda drugaCIE

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
    A ovo ti je neki durgi Zdravko Krivokapic koji ima sina Milosa.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    9,245
    Thanks Thanks Received 
    6,704
    Thanked in
    2,637 Posts

U crnoj gori je problem sto niko ne misli na buducnost i ulaganja, samo socijale i drzavna grbaca. Cus, kad bude para svim majkama sa troje djece treba dat. Uzasno i mnogo pogresno

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
    Last edited by kaemSe; 03-01-22 at 09:36.

27. The Following 2 Users Say Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    To vise niko ni ne pominje od politicara.

https://zakoni.skupstina.me/zakoni/w...9-6-21-7-9.pdf

Ovdje na linku imate konacni tekst zakona.
    Hvala.

Član7
    Obeštećenje se izmiruje u novcu, u jednakim mjesečnim iznosima do kraja života
    korisnice obeštećenja, u skladu sa zakonom.
    Da uzmemo hipoteticki primjer da se ovaj zakon odnosi na zenu od 25 godina, koja je rodila troje djece, a da ce zivjeti jos 60 godina. Oboje je sasvim moguce. To znaci da ce ta zena 60 godina primati naknadu po osnovu troje djece. Kakvo je to obestecenje?! I sto cemo s majkama kojima je zakon bio namijenjen, kao podstrek da rode troje djece? Njima nista?

Vjerovatno, ako bude para? Ne lipši magarče do zelene trave.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Hvala.

Da uzmemo hipoteticki primjer da se ovaj zakon odnosi na zenu od 25 godina, koja je rodila troje djece, a da ce zivjeti jos 60 godina. Oboje je sasvim moguce. To znaci da ce ta zena 60 godina primati naknadu po osnovu troje djece. Kakvo je to obestecenje?! I sto cemo s majkama kojima je zakon bio namijenjen, kao podstrek da rode troje djece? Njima nista?

Vjerovatno, ako bude para? Ne lipši magarče do zelene trave.
    Nije bas tako, pogledaj zakon. Moras imati 3 djece i minimum 25 godina staza ili 4 djece i 15 godina staza.
    Hipoteticki da zena krene da radi i radja sa 18 god, moze najranije poci sa 33 godine ili 43 godine.
    Vecina danas zavrsava prvo fakultete pa je ta granica i dosta visočija.
    Last edited by lucke91; 03-01-22 at 09:41.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Podstrek za radjenje troje djece mora biti u realnom vremenu i osjetan za novopecene roditelje, nikako retroaktivan za stare roditelje koji su najgori period davno prosli, a to je sledece:

1. Rijesiti problem trudnickog i porodiljskog odsustva (vecina kod privatnika nema sta da se vraca ako planira da odsustvuje 3-4 godine jer ce da radja djecu).

2. Djeciji dodaci ili jednokratna naknada za novorodjence.

3. Popusti na pelene i bebi hranu

4. Besplatni udzbenici

5. Nize cijene vrtica

6. Dostupnija zdravstvena njega za djecu (cekanja, zakazivanja i manjak izabranih pedijatara su uzasna frustracija)

Naknade i penzije ne stimulisu nista osim konjine koje ce od te majkine penzije zicat za kladionicu.

31. The Following 8 Users Say Thank You to Kliker17 For This Useful Post:

Page 1000 of 1249 FirstFirst ... 50090095099099699799899910001001100210031004101010501100 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)