Page 995 of 1249 FirstFirst ... 495895945985991992993994995996997998999100510451095 ... LastLast
Results 24,851 to 24,875 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Nijesam pomno pratio pitanje budzeta i troska za program "Evropa sad", ali obzirom u kakvom stanju je ekonomija, je li to ekonomski odrzivo? Ekonomija je prakticno ugasena, KAP sjutra gasi celije, "Plantaze", CEDIS i To Montenegro posluju s gubicima, EPCG bilježi pad prihoda...a raste broj partijskih uhljeba. Veliko je pitanje kakva ce biti turisticka sezona, obzirom na stanje pandemije u CG. Da li ce zdravstveni sistem imati problema zbog smanjenja doprinosa?

No, da ne baksuziram. Vidjecemo dogodine.
    IMF stručnjaci kažu da je održivo. U stvari, čuo sam da su plan čak vrlo laskavo ocijenili.

Ono što njih brine (i sad smo jasno vidjeli da su bili u pravu) je hoće li parlament/političari prihvatiti zakone koji čine prihodnu stranu budžeta. To jest, IMF je brinulo da će poslanici izmasakrirati budžet. Što se i desilo.

Zato je IMF preporučivao da se prvo usvoje prihodne promjene, pa kad to osiguraš onda rashodne.

Plan sam su smatrali odličnim.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    taj poslodavac, pa i na sjeveru, koji ne može da istrpi dodatnih 40-50tak eura troška a da mu radnik živi eto da kažem pristojno da ne gladuje, po meni ne treba ni da postoji, neka veći igrač preuzme radnike i tržište i ćao.
    Yea,evo čeka se u Plužinama veliki igrač i za hotel i fabriku elektroda pa će i za trafiku.
    Nego kad ne radi ni Kap,ni željezara,evo i gasi se i institut za crnu metalurgiju,što ja pitam za kukavnu trafiku u plužinama

Thanks Thanks Given 
    3,569
    Thanks Thanks Received 
    5,902
    Thanked in
    2,837 Posts

Quote Originally Posted by Markys View Post
    Je li ono DF sinoć promijenio poslanika zbog Aide
    Jbt đe mi živimo, po ko zna koji put
    Nije nego je kršio zakon o sprečavanju korupcije.
    Istovremeno je bio poslanik i izvršni direktor Montenegrobonusa.

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...dvije-funkcije
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    3,569
    Thanks Thanks Received 
    5,902
    Thanked in
    2,837 Posts

Potpuno se slažem. I taj poslodavac koji ne može da istrpi dodatnih 40-50tak eura troška a da mu radnik živi eto da kažem pristojno da ne gladuje, po meni ne treba ni da postoji, neka veći igrač preuzme radnike i tržište i ćao.
    Nisi tako pričao kad je DPS ukinuo radnu nedjelju, no si namjeravao jednu zaposlenu kući da pošalješ zbog manjeg prometa.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

5. The Following 6 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Markys View Post
    Je li ono DF sinoć promijenio poslanika zbog Aide
    Jbt đe mi živimo, po ko zna koji put
    Kaкве везе то има са филмом молим те 😀

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Nisi tako pričao kad je DPS ukinuo radnu nedjelju, no si namjeravao jednu zaposlenu kući da pošalješ zbog manjeg prometa.
    Porediti ovo što si naveo, i neradnu nedjelju koja ti izbije iz džepa 10-15% mjesečnog pazara (jer se tad nije znalo kako će se odrazit na pazare) je preglupo. U svakom slučaju, zbog neradne nedelje jeste bilo pada u mjesečnom pazaru, to je činjenica, ali nije toliko značajan (makar meni nije bio) da bi ukidali neradnu nedelju, tako da podržavam da ostane to... meni lično je sad lakše organizovati posao, ne kutara se sa smjenama itd, svi u isti dan slobodni i ćao... nije bilo otpuštanja, mada je jedna radnica otišla u penziju pa se poklopilo sve, i radi ok.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    IMF stručnjaci kažu da je održivo. U stvari, čuo sam da su plan čak vrlo laskavo ocijenili.

Ono što njih brine (i sad smo jasno vidjeli da su bili u pravu) je hoće li parlament/političari prihvatiti zakone koji čine prihodnu stranu budžeta. To jest, IMF je brinulo da će poslanici izmasakrirati budžet. Što se i desilo.

Zato je IMF preporučivao da se prvo usvoje prihodne promjene, pa kad to osiguraš onda rashodne.

Plan sam su smatrali odličnim.
    Pa upravo zbog toga i pitam. Onakav populisticki pritisak na budzet ne bi izdrazale ni mnogo jace ekonomije. Sad bas vidjoh da je trgovinski deficit ove godine bio 1,89 miljarde eura. Dogodine ce biti i veci jer je oko trecine izvoza bio aluminijum. Nijesam cuo za neke nove velike investicije.

Osnovno pitanje je: Otkud pare?

9. The Following User Says Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Porediti ovo što si naveo, i neradnu nedjelju koja ti izbije iz džepa 10-15% mjesečnog pazara (jer se tad nije znalo kako će se odrazit na pazare) je preglupo. U svakom slučaju, zbog neradne nedelje jeste bilo pada u mjesečnom pazaru, to je činjenica, ali nije toliko značajan (makar meni nije bio) da bi ukidali neradnu nedelju, tako da podržavam da ostane to... meni lično je sad lakše organizovati posao, ne kutara se sa smjenama itd, svi u isti dan slobodni i ćao... nije bilo otpuštanja, mada je jedna radnica otišla u penziju pa se poklopilo sve, i radi ok.
    Kako se odrazilo na pazare na kraju?
    Da li smo bili u pravu tada kada smo svi pričali da se trošiti mora. Potrošio u ponedeljak ili u nedelju to moraš kupiti.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    1,239
    Thanks Thanks Received 
    1,673
    Thanked in
    908 Posts

Pa upravo zbog toga i pitam. Onakav populisticki pritisak na budzet ne bi izdrazale ni mnogo jace ekonomije. Sad bas vidjoh da je trgovinski deficit ove godine bio 1,89 miljarde eura. Dogodine ce biti i veci jer je oko trecine izvoza bio aluminijum. Nijesam cuo za neke nove velike investicije.

Mislim da Spajić & co nisu računali da će im veprovi iz skupštine vezati obe ruke i noge. Plus dodatni problem nove mjere zbog omikrona, po meni neopravdane, ali će gubici biti veliki.

A tu je i ta projektovana milijarda od turizma, vidjećemo, ali sam i ja skeptičan da se sa ovakvim političarima može održati nešto bolji standard života.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,690
    Thanked in
    3,849 Posts

Meni se čini da jesu računali na veprove iz skupštine, ali može bit da računaju i na nešto o čemu mi ne znamo ništa. Makar se nadam da je tako.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    1,820
    Thanked in
    919 Posts

Za godinu dana nula investicija ali ajde da pozatvaramo i ovo što radi jer nam je gazda mrzan a i šurovao je sa predhodnima, da unajmimo dva tri indijanska vrača da ćeraju kišu kad počne turistička sezona da bi se budžet ostvario
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

14. The Following User Says Thank You to goldfinger For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,432
    Thanks Thanks Received 
    4,799
    Thanked in
    2,458 Posts

U moje pleme su zborili "Okle? Iz prkna?"
    Last edited by Gagarin; 30-12-21 at 09:12.

Thanks Thanks Given 
    7,432
    Thanks Thanks Received 
    4,799
    Thanked in
    2,458 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Meni se čini da jesu računali na veprove iz skupštine, ali može bit da računaju i na nešto o čemu mi ne znamo ništa. Makar se nadam da je tako.
    Ovo me podsjeća na "Milo ima plan kako ćemo da se vratimo" druge strane. Nemoj se nadat da ima nekog skrivenog aduta by Mickey. Davno bi ga objelodanio, što zbog PR-a, što zbog procedura.

Mada, čuo sam da mu se javio advokat Johna Spajića iz Lagosa, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći i ostavio Mickey dvije milijarde dolara u nasledstvo. Ili nam možda prođe tiket ka kod nadrealista kad su se sprdali.
    Last edited by Gagarin; 30-12-21 at 09:17.

Thanks Thanks Given 
    170
    Thanks Thanks Received 
    297
    Thanked in
    99 Posts

Moracemo se svi nauciti znatno vecoj financijskoj i poreskoj disciplini. Tu ne smije biti propusta i oprastanja kao do sad sto smo svi navikli.

I zavisimo u znacnoj mjeri od sledece turisticke sezone. Ono bas,bas..

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,690
    Thanked in
    3,849 Posts

Nismo ni svjesni kolike pare država gubi zbog raznih neplaćanja poreza, a dps šampioni tranzicije su mogli da od istog tog Mila ne prave lažovom da ih je iko ćerao da izvršavaju obaveze prema državi. Sad kad Milo može da ga dudla, možda se njegovi puleni pritisnu da poštuju zakon. Ko će ga znat, a Gagarine?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Kako se odrazilo na pazare na kraju?
    Da li smo bili u pravu tada kada smo svi pričali da se trošiti mora. Potrošio u ponedeljak ili u nedelju to moraš kupiti.
    Odrazilo se jeste, makar kao nekom manjem/srednjem preduzeću, ali nije do te mjere značajno, jer približno se troši ali su manji mjesečni pazari... nije neka bitnija razlika a radnicima mnogo to znači taj preciziran slobodan dan.

Za velike lance naročito je lagano, jer je promet na malo po zvaničnim podacima u 2021 veći 10-15% od rekordne 2019te, što je baš velika cifra, a čak 45% od 2020te koja je korona godina pa se ne uzima za poredjenje. Tako da se veliki lanci nemaju šta žalit na neradnu nedelju, a oni sad najviše kukaju.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    1,853
    Thanks Thanks Received 
    5,404
    Thanked in
    2,080 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Može li mi neko sublimirati glavne zamjerke koje se upućuju Bratićkoj?
    Nadam se da smjena Laloševića nije jedna od njih?
    1)To što je anticrnogorski šovinistički ološ koji baštini četničku ideologiju, naziva nacionalne Crnogorce proizvodom etničkog inžinjeringa, najavljuje uklanjanje Njegoševeog mauzoleja, naziva Dežulovića ustaškim đubretom(a ako je on ustaša, onda je maltene ustaša svaki Hrvat) i priziva gospoda da sažeže protivnike crkve.
    2)Što je podijelila otkaze svim direktorima sa izmišljenim povodima (i bez obzira jesu li neki od njih živi) i što će praktično svi da dobiju obeštećenje na sudu na štetu građana.
    Dok svakako podržavam uklanjanje onih koji nisu radili posao dobro i kojima se može naći kršenje pravila i zakona, ova blanko čistka da bi se po dontu ućerivala nova garnitura nije nikakav pomak na bolje no "sjaši Kurta da uzjaše Murta".
    3) U VD direktora se između ostalog ubacuju i nekvalifikovani ostrašćeni kadrovi kojima su jedine preporuke učešće na litijama
    4) Evo i ova dodjela književne nagrade Miroslavljevo jevanđelje za opus u kojem se nacionalni Crnogorci nazivaju neljudima
    Last edited by ASC; 30-12-21 at 09:51.

21. The Following 10 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    310
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    183 Posts

Svi bi trebali podrzati ovaj budzet. Prosto je nevjerovatno da ti neko daje ovakvu nadu, poslije svih godina tj decenija vec totalnog beznadja. Naravno da nece biti lako ali je lijepo vidjeti da se prica o ekonomiji. Napokon.
    Bice teskoca ali i opstrukcija, vidjeli smo ih vec juce kod akciza i pdv od 7%..
    Da ostane i zapisano da jedina stranka koja nije glasala za povecanje minimalne zarade je Dps.

Dps i Df, kao i pristalice tih partija ce se upinjati da sto prije vrate pricu na nacionalisticke gluposti i podjele.
    Budite relaksirani.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Baš je preloše da grdje ne može biti da hotelima ide 7 umjesto 21%...

Pazi sad, poljoprivrednik ili stočar sa sjevera, koje treba da ljubimo u dupe što oće to da rade moraju platit 21% porez kad prodaju jagnje, sir, kajmak, krompir itd, a razmaženi rus u porto naruči kavijar i školjke i na to mu se naplati 7%... ko je odje lud?
    Toliko nepravedno prema milion poljoprivrednika, zanatlija, privrednika, mikro preduzeća itd da boli gledat ovo.
    21% hotelima ka i svima i ćao.
    Ali vidjeli ste, svaka partija ima svog koji je iz tog posla pa nikom ne odgovara.. pih
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

24. The Following 3 Users Say Thank You to lucke91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,330
    Thanks Thanks Received 
    8,357
    Thanked in
    3,189 Posts

Baš je preloše da grdje ne može biti da hotelima ide 7 umjesto 21%...

Pazi sad, poljoprivrednik ili stočar sa sjevera, koje treba da ljubimo u dupe što oće to da rade moraju platit 21% porez kad prodaju jagnje, sir, kajmak, krompir itd, a razmaženi rus u porto naruči kavijar i školjke i na to mu se naplati 7%... ko je odje lud?
    Toliko nepravedno prema milion poljoprivrednika, zanatlija, privrednika, mikro preduzeća itd da boli gledat ovo.
    21% hotelima ka i svima i ćao.
    Ali vidjeli ste, svaka partija ima svog koji je iz tog posla pa nikom ne odgovara.. pih
    Vrati se u nacionalisticke rovove i torove, pusti pricu o ekonomiji, to nije nesto u sto se DPSSDBS razumije.

Ajde malo o crkvi, zastavi, himni, grbu, zaboravismo da to postoji evo 4-5 mjeseci.

Thanks Thanks Given 
    1,239
    Thanks Thanks Received 
    1,673
    Thanked in
    908 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...to-vece-zarade

Koliko će plate sad imati medicinske sestre?

Thanks Thanks Given 
    6,196
    Thanks Thanks Received 
    13,790
    Thanked in
    5,225 Posts

Pa piše, između 30-40% više, mašala.

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Pa piše, između 30-40% više, mašala.
    Zasluzili su...

Thanks Thanks Given 
    7,432
    Thanks Thanks Received 
    4,799
    Thanked in
    2,458 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Nismo ni svjesni kolike pare država gubi zbog raznih neplaćanja poreza, a dps šampioni tranzicije su mogli da od istog tog Mila ne prave lažovom da ih je iko ćerao da izvršavaju obaveze prema državi. Sad kad Milo može da ga dudla, možda se njegovi puleni pritisnu da poštuju zakon. Ko će ga znat, a Gagarine?
    Moguće da si u pravu. Sekretarica Dikeja sada šefica poreznicima i carinicima mag je fiskalnog prava i ekonomije i odma će otrkiti sve utaje.
    Naravno naplatiti i nekoliko stotina miliona poreskog duga od firmi koje su u stečaju ili likvidirane.
    A ne no će zaplijeniti stotine miliona. A jes, za 2021 planirali 20 miliona takvih prihoda, realizacija zero.
    Eo ga Milo i DPS dudlaju godinu, pa vidim naplaćeno poreza razbijamo se od para.
    A budžet projektovan na milijardu od turizma , 30% više nego 2019… Otprilike realno kao da ja do ljeta nabacim pločice na stomak i budem glavni yebač u sezoni.
    Sad sam sa 50+ i stomakom, kao polaznom pozicijom za taj projekat.
    Mada teoretski moguće…
    Možda na Crnu Goru pane neki asteroid pun ovih rijetkih metala, pošto nafta za sada spada u “predaleke murve”.
    Mada, vole ljudi da sanjare.
    Možda ipak Mickey da pošalje broj kartice i CVV kod onome advokatu iz Nigerije, pa nas krene?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    9,671
    Thanks Thanks Received 
    6,007
    Thanked in
    2,291 Posts

Relaksiraj se Gagarine...

U 2021. sa Katanom se nije moglo centa naplatiti... Viđećemo brzo kakva će 2022. biti...

Sent using Tapatalk
    #fakenews

31. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Page 995 of 1249 FirstFirst ... 495895945985991992993994995996997998999100510451095 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)