IMF stručnjaci kažu da je održivo. U stvari, čuo sam da su plan čak vrlo laskavo ocijenili.
Ono što njih brine (i sad smo jasno vidjeli da su bili u pravu) je hoće li parlament/političari prihvatiti zakone koji čine prihodnu stranu budžeta. To jest, IMF je brinulo da će poslanici izmasakrirati budžet. Što se i desilo.
Zato je IMF preporučivao da se prvo usvoje prihodne promjene, pa kad to osiguraš onda rashodne.
Plan sam su smatrali odličnim.
Nije nego je kršio zakon o sprečavanju korupcije.
Istovremeno je bio poslanik i izvršni direktor Montenegrobonusa.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...dvije-funkcije
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Porediti ovo što si naveo, i neradnu nedjelju koja ti izbije iz džepa 10-15% mjesečnog pazara (jer se tad nije znalo kako će se odrazit na pazare) je preglupo. U svakom slučaju, zbog neradne nedelje jeste bilo pada u mjesečnom pazaru, to je činjenica, ali nije toliko značajan (makar meni nije bio) da bi ukidali neradnu nedelju, tako da podržavam da ostane to... meni lično je sad lakše organizovati posao, ne kutara se sa smjenama itd, svi u isti dan slobodni i ćao... nije bilo otpuštanja, mada je jedna radnica otišla u penziju pa se poklopilo sve, i radi ok.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Pa upravo zbog toga i pitam. Onakav populisticki pritisak na budzet ne bi izdrazale ni mnogo jace ekonomije. Sad bas vidjoh da je trgovinski deficit ove godine bio 1,89 miljarde eura. Dogodine ce biti i veci jer je oko trecine izvoza bio aluminijum. Nijesam cuo za neke nove velike investicije.
Osnovno pitanje je: Otkud pare?
Mislim da Spajić & co nisu računali da će im veprovi iz skupštine vezati obe ruke i noge. Plus dodatni problem nove mjere zbog omikrona, po meni neopravdane, ali će gubici biti veliki.
A tu je i ta projektovana milijarda od turizma, vidjećemo, ali sam i ja skeptičan da se sa ovakvim političarima može održati nešto bolji standard života.
Meni se čini da jesu računali na veprove iz skupštine, ali može bit da računaju i na nešto o čemu mi ne znamo ništa. Makar se nadam da je tako.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Ovo me podsjeća na "Milo ima plan kako ćemo da se vratimo" druge strane. Nemoj se nadat da ima nekog skrivenog aduta by Mickey. Davno bi ga objelodanio, što zbog PR-a, što zbog procedura.
Mada, čuo sam da mu se javio advokat Johna Spajića iz Lagosa, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći i ostavio Mickey dvije milijarde dolara u nasledstvo. Ili nam možda prođe tiket ka kod nadrealista kad su se sprdali.
Last edited by Gagarin; 30-12-21 at 09:17.
Moracemo se svi nauciti znatno vecoj financijskoj i poreskoj disciplini. Tu ne smije biti propusta i oprastanja kao do sad sto smo svi navikli.
I zavisimo u znacnoj mjeri od sledece turisticke sezone. Ono bas,bas..
Nismo ni svjesni kolike pare država gubi zbog raznih neplaćanja poreza, a dps šampioni tranzicije su mogli da od istog tog Mila ne prave lažovom da ih je iko ćerao da izvršavaju obaveze prema državi. Sad kad Milo može da ga dudla, možda se njegovi puleni pritisnu da poštuju zakon. Ko će ga znat, a Gagarine?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Odrazilo se jeste, makar kao nekom manjem/srednjem preduzeću, ali nije do te mjere značajno, jer približno se troši ali su manji mjesečni pazari... nije neka bitnija razlika a radnicima mnogo to znači taj preciziran slobodan dan.
Za velike lance naročito je lagano, jer je promet na malo po zvaničnim podacima u 2021 veći 10-15% od rekordne 2019te, što je baš velika cifra, a čak 45% od 2020te koja je korona godina pa se ne uzima za poredjenje. Tako da se veliki lanci nemaju šta žalit na neradnu nedelju, a oni sad najviše kukaju.
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
1)To što je anticrnogorski šovinistički ološ koji baštini četničku ideologiju, naziva nacionalne Crnogorce proizvodom etničkog inžinjeringa, najavljuje uklanjanje Njegoševeog mauzoleja, naziva Dežulovića ustaškim đubretom(a ako je on ustaša, onda je maltene ustaša svaki Hrvat) i priziva gospoda da sažeže protivnike crkve.
2)Što je podijelila otkaze svim direktorima sa izmišljenim povodima (i bez obzira jesu li neki od njih živi) i što će praktično svi da dobiju obeštećenje na sudu na štetu građana.
Dok svakako podržavam uklanjanje onih koji nisu radili posao dobro i kojima se može naći kršenje pravila i zakona, ova blanko čistka da bi se po dontu ućerivala nova garnitura nije nikakav pomak na bolje no "sjaši Kurta da uzjaše Murta".
3) U VD direktora se između ostalog ubacuju i nekvalifikovani ostrašćeni kadrovi kojima su jedine preporuke učešće na litijama
4) Evo i ova dodjela književne nagrade Miroslavljevo jevanđelje za opus u kojem se nacionalni Crnogorci nazivaju neljudima
Last edited by ASC; 30-12-21 at 09:51.
Svi bi trebali podrzati ovaj budzet. Prosto je nevjerovatno da ti neko daje ovakvu nadu, poslije svih godina tj decenija vec totalnog beznadja. Naravno da nece biti lako ali je lijepo vidjeti da se prica o ekonomiji. Napokon.
Bice teskoca ali i opstrukcija, vidjeli smo ih vec juce kod akciza i pdv od 7%..
Da ostane i zapisano da jedina stranka koja nije glasala za povecanje minimalne zarade je Dps.
Dps i Df, kao i pristalice tih partija ce se upinjati da sto prije vrate pricu na nacionalisticke gluposti i podjele.
Budite relaksirani.
Baš je preloše da grdje ne može biti da hotelima ide 7 umjesto 21%...
Pazi sad, poljoprivrednik ili stočar sa sjevera, koje treba da ljubimo u dupe što oće to da rade moraju platit 21% porez kad prodaju jagnje, sir, kajmak, krompir itd, a razmaženi rus u porto naruči kavijar i školjke i na to mu se naplati 7%... ko je odje lud?
Toliko nepravedno prema milion poljoprivrednika, zanatlija, privrednika, mikro preduzeća itd da boli gledat ovo.
21% hotelima ka i svima i ćao.
Ali vidjeli ste, svaka partija ima svog koji je iz tog posla pa nikom ne odgovara.. pih
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...to-vece-zarade
Koliko će plate sad imati medicinske sestre?
Pa piše, između 30-40% više, mašala.
Moguće da si u pravu. Sekretarica Dikeja sada šefica poreznicima i carinicima mag je fiskalnog prava i ekonomije i odma će otrkiti sve utaje.
Naravno naplatiti i nekoliko stotina miliona poreskog duga od firmi koje su u stečaju ili likvidirane.
A ne no će zaplijeniti stotine miliona. A jes, za 2021 planirali 20 miliona takvih prihoda, realizacija zero.
Eo ga Milo i DPS dudlaju godinu, pa vidim naplaćeno poreza razbijamo se od para.
A budžet projektovan na milijardu od turizma , 30% više nego 2019… Otprilike realno kao da ja do ljeta nabacim pločice na stomak i budem glavni yebač u sezoni.
Sad sam sa 50+ i stomakom, kao polaznom pozicijom za taj projekat.
Mada teoretski moguće…
Možda na Crnu Goru pane neki asteroid pun ovih rijetkih metala, pošto nafta za sada spada u “predaleke murve”.
Mada, vole ljudi da sanjare.
Možda ipak Mickey da pošalje broj kartice i CVV kod onome advokatu iz Nigerije, pa nas krene?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Relaksiraj se Gagarine...
U 2021. sa Katanom se nije moglo centa naplatiti... Viđećemo brzo kakva će 2022. biti...
Sent using Tapatalk
#fakenews
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks