Ovaj poceo da kopira Vucica. Veli radi 14 sati svaki dan
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Last edited by Zedd; 27-12-21 at 19:56.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
A đe iskopaše ovu "novinarku". Njoj nije jasno da nije cilj svađati se sa sagovornikom, ne slušati ono što sagovrnik priča, niti nepristojno gestikulirati. Trebao je Krivi da joj kaže "Prvo spustite prst mlada damo, spustite ton i ne mašite mi olovkom".
Čini se da svoju intelektualnu limitiranost pokušava nadomjestiti isforsiranom "oštrinom"
Slusaj ove likove navikli da imaju robove, problem im dati 450€ a kazu da im posao dobro ide posao. Vlada je trebala u ovom sklopu zakona da donese da se ne smije stavljati ispod 8 sati. Nadam se da ce drzava kontrolisati ove mozgove da ne unistavaju ljude. Vidim da traze da se i radi nedeljom, u redu ali onda bi morali svakom radniku da fino daju dva dana slobodno tokom sedmice.
Zbog ovoga volio bih da dodje Lidl em bi pale cijene em ljudima nudili vece plate.
Jel ovom Djuranovicu umro neko? Sto drzi doticni pa je u koroti zbog Lidla
Aj sa srecom sad ovi iz KAPa mogu vući gajbice u Lidlu,a i prilika da imamo na delikatesu mlade uslužne prodavačice koje sjeku parizer i na usluzi su na tri svjetska jezika
Po pisanju na ovakvim temama, lako se zaključi koliko pojedini dodirnih tačaka sa ovim nemaju.
Prvo, dok Lidl otvori prvu prodavnicu proći će najmanje još dvije godine.
Da će Lidl uzdrmati Voli i Laković odmah da vam kažem da neće u mjeri u kojoj vi očekujete. Realna pozicija Lidla će prvih nekoliko godina biti iza Volija i Lakovića po prometu. A dobro će se pomučiti da preteknu Aromu i Ideu po obrtu.
Dobar aspekt dolaska Lidla jesu zarade koje su skoro pa uvijek veće nego kod lokalnih marketa ali na ovoliki broj nezaposlenih ni tu se ne očekuje neki značajniji problem niti potres.
Lidl ima posebnu strategiju. U njihovim objektima je 4-5 puta manje artikala nego u drugim supermarketima. Nabavljaju se velike količine jednog proizvoda, pa im dobavljači daju povoljnije uslove još ako avansno plate dodatni popust.
Prednost daju stranim brendovima a imaju i svoju robnu marku. Oni se fokusiraju na niže cijene, ali samo određene grupe proizvoda.
Ako očekujete milka u Lidl 2 eura a kod Volija i Lakovića 3 eura prevarili ste se. Biće jeftinija u Lidl 10 centi do 20, ali opet u taj Lidl neće biti širok izbor artikala kao u Naš diskont i npr.
Da vam približim: u Srbiji njihove prodavnice broje oko 1500 artikala, od toga 350 je domaćih, ostalo uvozno. Kad pođeš u Lidl imaćeš jedno pivo npr Erdigner i to je to. Nema Nikšićko, Stela, Hajneken, Peroni itd.
Lild ima preko 100 milijardi obrta godišnje, što ga čini najvećim lancem trgovina u Evropi. Prvi pratilac iz Francuske ima 65 milijardi.
Ostaje da se vidi da li će CG biti neki vid logističkog centra zbog luke i slično.
Evo vam par podataka iz knjiga Volija i Lakovića koji su javno dostupni svima:
Nabavna vrijednost prodate robe Volija je u 2019 i 2020 bila 79.7%. Dakle na 100€ prodate robe, njega je nabavka toga koštala 79.7€. Preostali dio ide na zarade, ostale troškove poslovanja, kamate i ostalo. Na kraj 2019 od 100€ prihoda zarada mu je bila 2€ a u 2020 1.15€
Nabavna vrijednost prodate robe Lakovića je u 2019 89.7% a 2020 84%. Dakle na 100€ prodate robe, njega je nabavka toga koštala 89.7€ odnosno 84€. Preostali dio ide na zarade, ostale troškove poslovanja, kamate i ostalo. Na kraj 2019 od 100€ prihoda zarada mu je bila 3.14€ a u 2020 2.2€.
A kako brate mili? Što ti je tebe? (što bi moja profesorica biologije iz gimnazije rekla) I tvojom logikom u zadnje vrijeme?
Znači ako je sad kasirka imala 300 neto to je bilo oko 450 bruto, po Evropa sad programu treba da ima 450 neto odnosno bruto 567 eura.
Dobro je što to privrednike neće ništa koštat i što im odgovar bez nekih 117eura u ovom slučaju
Vjerovatno kukaju od dosade, a ne zbog toga što im ruku u džep zavlače. Neka kukaju, nije to problem, prevaliće oni troškove cijenama na građane to im je bar lako.
Last edited by hercules; 27-12-21 at 23:32.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ок.
Гледано са стране, а како се сада ствари одвијају ,има лоша и добра вијест везана за ДПС.
Лоша вијест је да су у говнима до ушију.
Добра вијест је да има за све.
Last edited by Geralt of Rivia; 27-12-21 at 23:35.
Za Lidl si donekle u oravu, dakle baziraju se na "naručene" proizvode samo za njih, ali daleko od toga da nema idrugih proizvoda, mada nije neka šarenolika ponuda.
Cijene su im niže zbog ušteda, tipa dobar dio robe se uzima bukvalno sa paleta i paketa u kojima roba stiže, nemaju ogromne hipermarkete, već rade uštedu prostora i maksimalno koriste svaki cm2 marketa.
Ušteda je i na osoblju, voće/povrće ili kupuješ već unaprijed spakovano i izmjereno, ili uzimaš i sam vagaš i kutarišeš se.
I osoblje im može pokriti svaku poziciju, gleda' sam kako se mjenjaju kasirke, ova što završi nosi svoju kasu sa sobim.
Koji je taj drugi po obimu prometa? Carrefour?
Last edited by technus; 28-12-21 at 00:24.
Forever young, i want to be forever young
Nebitan podatak za ljude koji i u sadašnjim uslovima ne obavljaju kompletnu kupovinu na jednom jestu, već određene brendove uzimaju u Voli, a neke druge u HDL , iDeu..(jer ih samo tamo ima). Dolaskom Lidla stižu i neki novi artikli koji će osvojiti srca kupaca (slatki program, posebno njemačka Nutella; sirevi; razne kobasičine...i sl. a to se naravno može odraziti na prihode Volija i ostalih. Pritom lidl ima pekarski program i specijalne vitrine za samousluživanje i samo u tom segmentu šiša ne samo Voli već i ostale igrače.
Za Srbiju ne znam, u slučaju Hrvatske, to nije tačno. Do početka korone sam često odlazio u kupovinu u njihov objekat u Čibači. Ožujsko, Heineken, Tuborg... i još nekoliko 'nepoznatih' marki su stalna ponuda.
Ono što će možda biti glavni lidlov hendikep iz ugla našeg naroda je njihov koncept delikatesa i mesare - nema narezivanja na licu mjesta, sve je već upakovano.
The more things change, the more they stay the same.
obojica ste u pravu. prvih 6 mjeseci po otvaranju (u srbiji) imali su samo 'svoje' proizvode, kojih nema u drugim marketima. znaci, nisu imali, lupam, smoki, coca colu ili jaffu, vec samo svoj pandan istima, i zbilja su imali samo 2-3 vrste piva, nijedno trenutno prisutno na nasem trzistu. nakon nekih 6 mjeseci su poceli da dodaju i 'poznate' proizvode ('pravu' coca colu ili jaffu), koji bi cesto bili skuplji nego u drugim marketima, ali bi kupci vidjeli da je 'njihova' jaffa 60 centi pored crvenkine jaffe koja kosta euro. pa ko voli...
ono cime bi mogli da privuku kupce je 30% popusta na kompletan asortiman hrane kome istice rok unutar 7 dana i povremenim promocijama novih proizvoda. npr, sosevi za pastu nalik barillinim - tacnije, bolji - su bili oko 1.20 E.
jedini nedostatak je svjeze meso. to sto nema narezivanja je samo prednost, ne cekas po 7 minuta u redu za 200 grama sira.
sa alatom i garderobom mogli bi da otkinu komadic trzista okovu/kipsu ili buticima, posebno djecjim. drug rece da sina oblaci iskljucivo u lidlu.
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
Licno mislim da nema sanse da se Lidl pojavi kod nas jedan dugi, dugi period, prvenstveno jer smo premalo trziste za njih a kao drugo jer vec imaju probleme sa prevezom (COVID19) za koje nije ni na vidiku rjesenje dokle god traju budalastine sa pandemijom.
Ipak u svemu me poprilicno nasmije poredjenje sa Lidl prodavnicama u Srbiji (chemu?).
![]()
Last edited by ASC; 28-12-21 at 08:28.
Jeste Carrefour.
I sad malo naroda zbog par artikala ide iz Volija u Laković i obratno.
Prilično sam siguran u ovo što ti pišem. U početku će biti njihovi artikli, kasnije će dodati i druge brendove koji će ne tako rijetko biti skuplji od ostalih marketa.
Ulazio sam u Lidl u nekoliko zemalja Evrope, svgudje je isti koncept bio.
Svakako vidjeće se za par godina.
Konkurencija nije loša nikad naravno, samo vam pišem o očekivanjima da se ne iznenadite.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Cudi me da nema vise ovakvih slucajeva. Ali valjda nas narod ima bas debele zivce. Navikli da nas pljackaju.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Ako misli da će Spužom graditi svoj YT kanal onda je za Dobrotu.
Ja sam bio ubjedjen da je Aldi na drugom mjestu, ali kad pomenu Francusku, pretpostavih da je Carrefour, malo mi je nelogično jer sam im prodavnice gleda' samo po Francuskoj i Belgiji, al eto brojevi ne lažu.
Vjerovatno ih vadi što imaju i svoje automatske pumpe za gorivo ispred marketa.
Forever young, i want to be forever young
on cijelo vrijeme govori "mi" tako da vjerujem da nije sam
nothing comes from violence and nothing ever could
Lik, ako ga nauči advokat vadiće se na neuračunjivost i odmaraće par godina u Dobrotu.
Ako ne, dobija nekoliko godina u Spuž.
U kolijevci demokratije bi ga vjerovatno skinuo policijski snajper posle par sati neuspješnih apela.
Najbolje da idemo svi sa eksplozivom kad nam se krivda na nešto.
Slična priča, odličan film Pasje popodne jedna od prvih velikih uloga Al Paćina.
There are currently 15 users browsing this thread. (0 members and 15 guests)
Bookmarks