Ponekad kad se napijem, nadrogiram, nadimim od cigara i najedem hamburgera iz Krune, kontempliram o tome od čega bi Pipun živio da se ne bavi politikom. Ne samo u smislu da li bi uspio da preživi, nego šta on to umije da radi. Možda ima na forumu neko ko ga poznaje lično, da mi odagna ovu zabrinutost.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
nothing comes from violence and nothing ever could
ne nego je u olimpijski komitet, jer se nekad bavila sportom valjda.
ja jesam za to da na rukovodecim mjestima budu menadzeri, jer nam se sve raspada.
nothing comes from violence and nothing ever could
Mina Brajovic jeste pravnica, ali njen izbor za sefa kancelarije SZO nema nikakvog dodira sa CG politikom.
Cak se zena dosta sudarala sa bivsim ministrima zdravlja, koji su i lobirali nekoliko puta da je SZO smijeni sa cela CG kancelarije
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Nešto novo, a opet toliko očigledno. Došlo je do smjene generacija, brzo će se to u potpunosti oposliti. Da li su nova pokoljenja bolja od starih, vidjećemo. Mladi bi rekli jesu, stariji da nisu, ništa novo.
Sada imamo nekoliko wanna be Milo u DPS, Dritana i njegove šaljivdžije u URA odakle su se stariji samonicijativno povukli pred velikim znanjem i iskustvom mlađih, neke mlađe likove i u DF i naravno Demokrate uniformisane nekad u crvene kravate, danas u dva broja manja odijela.
Bez životnog iskustva naravno u te godine, bez radnog ponovo naravno. Jer politika je u suštini prečica do nekog šefovskog mjesta. I vjerujte, za one koji su se dokazali u poslu ne previše atraktivna ako nećeš da kradeš.
Npr ministri i poslanici imaju koliko šefovi filijala i rukovodioci službi u bankama, osiguranjima, pa i telekom operaterima. Pomoćnici ministara kao neki specijalisti&referenti u tim ustanovama.
Isto važi i za druge profesije, npr inžinjere, programere, ljekare svaki sa nekom privatnom praksom, pa čak i solidne novinare koji su izgradili ime da imaju neke tezge sa strane.
I potpuno je prirodno da tamo idu najgori, koji ne mogu da uspiju u privatnom sektoru.
Kad uporedim elokvenciju i ponašanje poslanika sada i prije 20+ godina rekao bih da sada, čast izuzecima uključujući tu meni dragog Pipuna, nemamo u Skupštini poslanike već ljude koji ispuštaju zvukove koje ih je naučio neko iz stranačke PR agencije.
Ipak, treba imati u vidu da sam možda ostara. Al recimo Šoć, Miko Iličković, Slavko, Miro Vicković, Kilibarda, Rakčević, Krivokapić, Bulatović... Eto neki favoriti... kakvih je tu bilo intelektualnih i retoričkih bravura... Ovi omladinci u poređenju sa njima me intelektualno i retorički podsjećaju na morske krastavce. Eto kad je u skupštinu najzanimljivije Ljaljovo nosanje fotelje. Mada, odavno ne gledam skupštinu, tako da možda nešto propuštam. Npr... hapšenje Brana i zatvaranje Splendida?
Maniri nekad... Uvreda nije bilo. Sprdanja naravno. Kolike god tenzije bile, nikada se nije prelazila granica da se posle replika ne može zajedno ručati. I dosta puta se zajedno ručalo u skupštinskom restoranu i o tome su mediji pisali. I bili su zabavni ručkovi, jednom prisustvao sticajem okolnosti. Kvalitetna međusobna peckanja. Danas se Joković pravda po medija što je kafenisa sa Janovićem.
Pravi sam matuf koji je odlutao od teme. Kako sam ostara...
Kakvu je glascinu imao Ilickovic. Cak je nedje i dao glas nekoj reklami za banku, dal Prva ili Lovcen ne mogu se sjetit. Zna li se sto je batalio politiku?
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
To je gospoche,vidio je kuda vodi sve to i rekao.mrshhh.
...
Slažem se da je ranije bilo pametnih likova, dobrih retoričara i generalno mangupa, ali se ne slažem da je nesposobnost da se uspije u realnom sektoru većinski razlog da se uđe u politiku. Neki ljudi su jednostavno željni pažnje i megalomani, da ne pominjem da su rođeni da vladaju. Eto skorije nekakvi novinski isječci Bečića i Milatovića iz srednje škole u kojima vele da će kad porastu da budu premijer i predsjednik. Nije čudo što je Bečić od malih nogu član neke stranke. Raška Konjevića sam znao kad je imao 15 godina i svaki pokret i izgovorena riječ ukazivala je da će da se bavi čime se bavi. O osjećaju važnosti kad si na nekoj poziciji je izlišno i govoriti. A valjda su nekadašnji dps pripravnici na čelu države i bitnih državnih institucija i preduzeća dovoljno dokazali koliko je dobra ideja postavljat mlade i lijepe na bitna mjesta. No je Pipun i dalje mlad i, dobr de, nije lijep, sa svojih prebačenih 40 godina a lakta se da bude ministar saobraćaja, bezbjednosnih službi i slično. Isto je i sa njegovim dnp kolegama tipa PRka da direktoruje nacionalnim parkovima, urednik fb stranice i partijskog radija Sekulić da bude neki faktor u ministarstvu zdravlja. Gledao sam 5 minuta one emisije od prije neki dan, gestikulacija, način govora i odabir riječi vrištiena sav glas da je jedva dočekao da bude u centru pažnje i da se pita za nešto. Čak i njega poznajem, nije čoek glup uopšte, ali daleko od toga da on treba da se pita kakve mjere treba uvodit u borbi protv pandemije.
Vazda se može reć pa što se ne aktiviraš ti kad misliš da možeš bolje. No je meni jasno da ja nisam sposoban da vodim državu, a ovim megalomanima da kažeš imaćeš platu 2 iljade kao hirurg, oni bi prihvatili, nezavisno od toga što su završili književnost ili višu računarsku školu.
Pipuna sam izdvojio jer je najočiglednija maskota, a pitanje šta bi ko radio da mu nije politike može da se postavi dostini iz političkog života.
Iličković sufija Ustavnog suda, kakav crni Vrhovni sa doskora Medenicom na čelu.
Last edited by NHM; 26-12-21 at 08:54.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ustavni.
Ne moze se ta skupstina porediti sa ovim divljanjem danas nikako.
Beba Dzakovic koja je svojevremeno rekla:
Gospodine Koprivica, ovaj parlament vi krasite pamecu, a ja ljepotom.
To su bili nacitani ljudi jbg, sad je najbitnije caps lock na facebook i emoji da se iskoristi.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Miko Ilickovic i Mico Gogic su redovno glasali suprotno od DPS vecine sudija u Ustavnom sudu. I vazda bili manjina.
Nesrećni Smajo Šabotić u replici objasni Miru Vickoviću kako je crnogorski Musliman sprskih korijena u duši Jugosloven.
Miro odma tražio poslovničku intervenciju jet ne može istovremeno sa četvoro da polemiše. Sa skroz ozbiljnom facom.
Mada i kod ovih mlađih ima potencijala. Recimo Martinovića iz Demokrata ja doživaljavam kao hodajuću lucidnost.
Veseli me njegov nastup stalno mislim da se sprda
Pipun da nije u politiku bio bi dobar kolumnista ili uz trening stend ap komičar. Ne može mu se sporit inteligencija i smisao za humor, u čemu je izuzetak.
Kad reče Milačiću “Ja tebe ovdje najviše volim. Možda te jedino Bečić više voli”
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Miko je najveća ljudina koj je ulazila u CG politiku. I vrhunski zajebant
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Jutros vanredna konferencija na TV NK , obraća se puku predsjednik nam Kovačević.
Kaže hvala Mandiću , hvala Vučiću , hvala gradu Beogradu sa kojim sarađujemo , 2.2 miliona investicija obezbijeđeno , rekonstruišu se dvije ulice , davamo subvencije investitorima.
Bem ti život , đe ja živim.
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Kad vidim onog raspada od momka sve mi je jasno. Kao umanjeni mandic. Isto gure nenajedeno
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
To što je Pipun duhovitiji od svojih mrtvih puvala od kolega ne znači da je ni prosječno duhovit. Miro Vicković je u tom pogledu bio standard. I to govori o odnosu nekadašnjeg i sadašnjeg sastava.
https://www.pobjeda.me/clanak/nikoli...e-evropski-put
Kakva nam je nesretnja opozicija, dok se nije birao TS kuku što se ne bira, sad kad se bira kuku što se bira.
Pa kažu da bi oni nekog od kandidata da predlože, malo im je pet članova koje već tamo imaju.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks