Jesam li ja dobro shvatio da po novom zakonu ako se doprinosi ne plate do 15og slijedi kazna???
Kad političari počnu da pričaju o obrazu i časti (Joković čast SNPa ne vadi iz usta otkako je najavio saradnju sa "crnim đavolom") znam da se neka teška prevara sprema.
Jesam li ja dobro shvatio da po novom zakonu ako se doprinosi ne plate do 15og slijedi kazna???
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
To ce samo da dovede do otpustanja. Taj problem o kojem ti govoris se mogao rijesiti na drugi nacin, preko zakona o privrednim drustvima.
Firma nema dovoljno prihoda da isplati zarade za prosli mjesec, i jos dobije kaznu.
Pakao od eksperata.
je li taj rok za uplatu doprinosa 15 dana ili mjesec i 15 dana, kako je to definisano?
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Ja shvatih da je obaveza uplate doprinosa bez obzira da li je isplacena neto zarada. Do 15og u mjesecu za prethodni mjesec, kao PDV.
Mislim da je ta stavka i do sada bila u zakonu.
Da ukoliko se isplate plate bez poreza i doprinosa da ide kazna.
Da se mora platiti do 15.
Da ukoliko se ne uplacuju porezi i doprinosi kao i plate preko 6 mjeseci, da se uvodi stecaj u firmu.
Mislim da tome ima 5 ili 6 godina. Koliko se postovalo je druga prica
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ali sad se valjda mijenja da doprinose moras platiti bez obzira da li isplatis neto.
Ne moraš likovat, ipak je to samo kontinuitet očajne zdravstvene zaštite. Dps je taj koji je još prije 30 godina odlučio da u zdravstvo neće ulagat, a njegovi funkcioneri, tajkuni i ostala povezana lica se svakako liječe po najboljim svjetskim klinikama. Je li Aco Đukanović na početku korone upro da ide privatnim avionom u neku inostranu kliniku da operiše srce pa je frka nastala jer su granice bile zatvorene u svim državama đe je htio da ide. Pa je morao u kbc da se operiše. Znači, potrebna je pandemijska katastrofa koja se dešava jednom u 100 godina da bi neki dps lopov morao da se operiše u Crnoj Gori.
Inače, dobro se sjećam prije nekoliko godina kad direktor fonda govori kako ima svih ljekova, a godinu i po dana pola ljekova ne može da se nađe nego su se redovno pravili redovi sa po preko 50 ljudi da bi se došlo do jedne ili dvije kutije koliko su apoteke dobijale. I da se ne bih sa tobom prepirao je li to istina ili nije, lično sam učestvovao u tim potjerama za ljekovima kojih ima koliko oćeš, ako vjeruješ Hrapoviću a ne svojim očima.
Skviči, skviči skvičak na čvoru crne smrče. Znači, da neki asteroid treba da udari u Crnu Goru, a imamo mogućnost da ga oborimo i izbjegnemo katastrofu, zadrigla svinja od Radunovića ne bi za to glasala ako se protive glasači i onda bi pokojnim glasačima rekla da su oni krivi. Svinjo zadrigla, žrtvuj se za svoje glasače, spasite ih ti i df očigledne katastrofe i rizikuj da ti se naljute. Ada lako ćete objasnit pred izbore da ste njih spašavali, ipak vi imate obraz, svinjo zadrigla. I po stoti put da se ponovi, ti i df ćete jednako bit odgovorni ako se budžet ne realizuje kao i svi oni koji budu glasali za njega, ti i df ćete bit odgovorni ako ova katastrofalna vlada napravi neko srnje jer ste i vi glasali za njeno imenovanje i jer ste i vi oni koji nisu glasali za nepovjerenje toj istoj katastrofalnoj vladi. Samo ti skviči, svinjo zadrigla.
Last edited by NHM; 24-12-21 at 17:28.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...ra-100000-eura
Osvjezilo što bi neki odje rekli, bitni je da ne kradu dok se ne dokaze suprotno. Q što rade isto što i DPS insto ste vi odje prozivali ali vam sad to ne smeta nema veze.
Dje sam bio prije 3otog
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Da, đe si bio?
Sent from my KB2003 using Tapatalk
Aposlutno sam za to da se kaznjava svako ko ne placa doprinose. Dosta je izivljavanja na radnicima. A 90% privatnika kod nas smatra radnike robovima, i jos predstavi da ti cini uslugu.
Last edited by Brk; 24-12-21 at 19:02.
Pa kabinet predsjednika je u 2020 potrošio preko milion eura naših para, od toga komad veliki za vrle savjetnike tipa Veljović i Migo Stijepović, Petar Ivanović i ostali.
Svakako je osvježilo, jer su troškovi desetak puta manji.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Kad su u pitanju naknade funkcionerima poslije odlaska sa funkcije, jasno mi je da postoji mogućnost da neko napusti neki svoj dobar posao da bi zasjeo na funkciju, a neće svi poslodavci da omoguće zamrzavanje radnog mjesta na 4 godine kao što pojedine državne institucije omogućavaju. Ali treba da postoji neka logika. Ako je neko bio funckioner manje od godinu, neka prima naknadu maksimum 3 mjeseca; ako je bio duže od godinu a manje od 2/3 mandata, onda neka prima pola godine poslije prestanka funkcije. Ko je odradio duže od 2/3 mandata neka mu je ta godina, prosti jadi. Naravno, ukoliko je neko našpican sa funkcije maksimum 3 mjeseca da mu se plaća, a ako je sam dao ostavku zdravo đaci, ništa za tebe. Pri čemu treba voditi računa zbog čega su našpicani ili podnijeli ostavku. Ako se to desilo zbog nemarnosti, nesposobnosti, javašluka, neznanja ili nečeg sličnog, onda neka dobiju qurac s paštom. I neka ga dobijaju u neogranilenim količinima na neograničeni period, ne moraju samo godinu.
Last edited by NHM; 24-12-21 at 19:23.
Zato si se ti mojsije ukljucio zadnje godinu dana trupacke.
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Ništa bez forumaška spomenica da se uvede. Može i drugo ordenje, tipa doktora Nestorovića ono udruženje, zmaj prvog reda ili tako nešto.
Tebi je ovo normalno , jel se sve pravda a kako je DPs.
Hoćeš ti DPs da se vrati???
Zaposlila nova vlast 1000 novih koritasa, aha ti hoćeš DPs da se vrati. Kolikonje on zaposljavao.
Čekaj smeta što je je Milo zaposljavao savjetnike ali ne smeta kad to radi Krivokapic.
Samo bi ti nalglasio da ovih 100hiljada je za savjetnike koji ne rade više, koliko dobijaju ovinsto još rade. Skupice se i tu milion. Ali to ne smeta zar ne
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Ajde ja tek kad procitah clanak ukapirah da nije svako od njih dobio po 100000 nego ukupno njih cetvoro za godinu dana 85 odnosno 100 hiljada. Pa primali su poslanicku platu.
A naslov ka da su svaki mjesec uzimali po 100 000 svaki.
Savjeti su im ocigledno bili ucinkoviti, jer evo ga Krivi jos tu dje je
Vrijedjeli su svaku paru
Uzalud su placani savjetnici prethodnog premijera. E to je bacena para![]()
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks