Page 960 of 1249 FirstFirst ... 46086091095095695795895996096196296396497010101060 ... LastLast
Results 23,976 to 24,000 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Ne vidim kako se eksplicitna podrška vladi uz skoro eksplicitnu izjavu da df nije prihvatljiv partner može tumačiti kao zdravo tkivo df-a je prihvatljivije od zdravog tkiva dps-a.

Kako čudno zvuči "zdravo tkivo" uz dps i df.

(zdravo tkivo)*dps = (zdravo tkivo)*df / podijelimo i lijevu i desnu stranu sa (zdravo tkivo) i ostaje:
    dps = df

Mada su zdrava tkiva dps-a i df-a više u sferi imaginarnih brojeva ili limesa koji teže -∞
    Kad već dijelis i oduzimas imas ono d kao demokratija da oduzmes iz tih stranaka
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ne vidim kako se eksplicitna podrška vladi uz skoro eksplicitnu izjavu da df nije prihvatljiv partner može tumačiti kao zdravo tkivo df-a je prihvatljivije od zdravog tkiva dps-a.

Kako čudno zvuči "zdravo tkivo" uz dps i df.

(zdravo tkivo)*dps = (zdravo tkivo)*df / podijelimo i lijevu i desnu stranu sa (zdravo tkivo) i ostaje:
    dps = df

Mada su zdrava tkiva dps-a i df-a više u sferi imaginarnih brojeva ili limesa koji teže -∞
    A u pravu si u smislu da nema traga od tog zdravog tkiva na obije strane, već pričamo onako hipotetički.

Zašto mislim da je zdravo tkivo DF prihvatljivije?

Za Zapad je, recimo, Zdravko bio čisti DF prije godinu dana - na čelu liste, crkva, protesti, Srbija. Kako se pokazalo da ne pati od raznih mentalnih poremećaja - ukidanje sankcija Rusiji, povlačenje iz NATO, povlačenje priznanja Kosovo - tako se Zapad relaksirao što se njega tiče da bismo završili sa "punom podrškom ovoj vladi".

S druge strane, DPS da bi postao "zdravo tkivo" u zapadnim očima moraju da se dese dvije stvari - 1) isto ono što i kod DF - da se pojave novi i neukaljanji lideri, plus 2) nešto što se ne traži od DF - proces "sanaderizacije" - pročišćavanja i predaje sudu korumpiranog starog vođstva. Taj drugi uslov čini "ozdravljivanje" DPS mnogo težim i sporijim procesom.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,676
    Thanked in
    3,838 Posts

Dobro, to d je nešto kao dio vlastitog imena. Kao što je Pipun Knežević, a nema veze ni sa kakvim knezovima ili kneževinama.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    6,117
    Thanks Thanks Received 
    6,668
    Thanked in
    3,181 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    A u pravu si u smislu da nema traga od tog zdravog tkiva na obije strane, već pričamo onako hipotetički.

Za Zapad je, recimo, Zdravko bio čisti DF prije godinu dana - na čelu liste, crkva, protesti, Srbija. Kako se pokazalo da ne pati od raznih mentalnih poremećaja - ukidanje sankcija Rusiji, povlačenje iz NATO, povlačenje priznanja Kosovo - tako se Zapad relaksirao što se njega tiče da bismo završili sa "punom podrškom ovoj vladi".

S druge strane, DPS da bi postao "zdravo tkivo" u zapadnim očima moraju da se dese dvije stvari - 1) isto ono što i kod DF - da se pojave novi i neukaljanji lideri, plus 2) nešto što se ne traži od DF - proces "sanaderizacije" - pročišćavanja i predaje sudu korumpiranog starog vođstva. Taj drugi uslov čini "ozdravljivanje" DPS mnogo težim i sporijim procesom.
    Odakle ti ovo gore boldovano? Zasto mislis da je Zapad toliko slijep i naivan da je mislio da je Zdravko bio "cisti DF"?
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,676
    Thanked in
    3,838 Posts

Da, ali df ima drugi problem. Upravo ta okrenutost Srbiji i njenom gazdi koji je ruska igračka. Zasebna je priča to što na unutrašnjem planu imaju, makar za mene, neprihvatljivo veličanje četništva i njihovo izjednačavanje sa antifašistima, slavljenje ratnih zločinaca Mladića i Karadžića i slično. Doduše, Amere takve stvari ne zanimaju, ali mene zanimaju i, prilično sam siguran, zanimaju i znatnu većinu u Crnoj Gori.

Mada, Amerima su svakako bili prihvatljivi mnogo gori monstrumi nego što su ovi naši idioti ikad bili. I dalje su im prihvatljivi raznorazni monstrumi, pod uslovom da imaju poslovnu saradnju i strateški interes da ih podržavaju. Viđeh prije neki dan da Amerika podržava ili je podržavala 72% svjetskih diktatura.
    Last edited by NHM; 17-12-21 at 10:22.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Odakle ti ovo gore boldovano? Zasto mislis da je Zapad toliko slijep i naivan da je mislio da je Zdravko bio "cisti DF"?
    Ti misliš da oni rade neke duboke analize svakog pojedinca u CG? Znali su ono osnovno, da je čovjeka dovela SPC, da je prvi na čelu DF liste, da je šetao na litijama. Za njih razlike neke nije bilo između njega i DF. Na kraju krajeva, i za premijera se kandidovao kao DF.

Zdravko je i nas dostinu iznenadio brzim distanciranjem od tih toksičnih elementa DF priče - "dolje NATO, živjela Rusija, lažno Kosovo". A tek Zapad pojma nije imao hoće li Zdravko otići na tu stranu ili možda postati neki Leposavić koji dokazuje nepravde počinjene od strane novog svjetskog poretka.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Viđeh prije neki dan da Amerika podržava ili je podržavala 72% svjetskih diktatura.
    Ih, otkrio si Ameriku

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Da, ali df ima drugi problem. Upravo ta okrenutost Srbiji i njenom gazdi koji je ruska igračka...
    Briga njih za okrenutost Srbiji, i to je Eskobar više puta podvukao odgovarajući na provokativna pitanja Al Jazeere - rekao je da prosrpski i proruski nisu iste stvari, te da je biti prosrpski sasvim legitimna stvar, jer su prijateljski odnosi između zemalja u regionu su dobrodošli.

Njih brine prorusko ponašanje, ali tom problemu vrlo pažljivo pristupaju i ne tretiraju čak ni Vučića kao rusku igračku (što taj čovjek realno i nije, on je oportunista koji se umiljava svakome).

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by institucija View Post
    Demokrate, od jutros

Kad budemo imali garanciju svih partnera da ovakav DPS neće i ne može biti partner, onda ćemo mi biti partneri ovog procesa", poručio je Šaranović.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
    Meni ovo OVAKAV bode oči.

Hebi ga, kad URA kaže ovakav DPS svi vele evo je manjinska prodao Dritan, bla bla, kad to kažu Demokrate niko ništa.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

10. The Following 2 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Upravo to, ne vidim razliku u suštini, ali itekako vidim razliku u kritici i nepostojanju iste za Demokrate (uostalom i sam Krapović je uspeo radara izjavio sinoć "zar je grijeh sarađivati sa DPS-om"

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
    Last edited by institucija; 17-12-21 at 10:40.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

Hebi ga, kad URA kaže ovakav DPS svi vele evo je manjinska prodao Dritan, bla bla, kad to kažu Demokrate niko ništa.
    Saglasan. Ja ne mogu da vjerujem da se ponovo pokreće priča iz 2017. godine o zdravom tkivu DPS-a. Je li ovi kapiraju da nakon 30 godina neprekidne vlasti DPS nije prihvatljiv kao partner naredne makar 4 godine, sve i da su najbolji na svijet bili i da promijene komplet prvu postavu?
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ti misliš da oni rade neke duboke analize svakog pojedinca u CG? Znali su ono osnovno, da je čovjeka dovela SPC, da je prvi na čelu DF liste, da je šetao na litijama. Za njih razlike neke nije bilo između njega i DF. Na kraju krajeva, i za premijera se kandidovao kao DF.

Zdravko je i nas dostinu iznenadio brzim distanciranjem od tih toksičnih elementa DF priče - "dolje NATO, živjela Rusija, lažno Kosovo". A tek Zapad pojma nije imao hoće li Zdravko otići na tu stranu ili možda postati neki Leposavić koji dokazuje nepravde počinjene od strane novog svjetskog poretka.
    Kosovo i jeste lažna tvorevina, koliko god to bilo nepopularno reći

14. The Following 2 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Kosovo i jeste lažna tvorevina, koliko god to bilo nepopularno reći
    To možemo ja i ti da pričamo, ali svakako ne premijer ili ministar. A ne bi pametno bilo ni vođama partija koji se nadaju da dobiju zapadnu podršku da uđu u vladu.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

To možemo ja i ti da pričamo, ali svakako ne premijer ili ministar. A ne bi pametno bilo ni vođama partija koji se nadaju da dobiju zapadnu podršku da uđu u vladu.
    Naravno, oni ne mogu ali Bogu fala nisam ministar, mogu da pričam što mislim, za razliku od lizača tepiha stranih ambasada

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    Saglasan. Ja ne mogu da vjerujem da se ponovo pokreće priča iz 2017. godine o zdravom tkivu DPS-a. Je li ovi kapiraju da nakon 30 godina neprekidne vlasti DPS nije prihvatljiv kao partner naredne makar 4 godine, sve i da su najbolji na svijet bili i da promijene komplet prvu postavu?
    Da ponovim, DPS bez Mila, Roćena, Gvozda, Miga, Veljovića, Zorana i Bora Lazovića, Petra Ivanovića, Boškovića, Simovića, Meca Nuhodžića, SDa kao grupacije, bez ikakvog njihovog učešća u vlasti i dubini, je mnogo manje zlo od ovakvog nakaradnog DFa koji insistira da njihovi lideri budu u vladi.

Znam da je problem to prihvatiti, jer smo se borili protiv DPSa, ali jednostavno je tako.

Mislim da je manjinska sa DPSom veoma loš model, prije svega jer bi vodio jačanju DFa i radikalizaciji prilika.

Ja te dvije grupacije posmatram kao jednak kancer, a DF je pokazao zadnjih godinu i kusur da su potpuno neuračunljiva grupa kretena (Milojko i Krivi šverceri, Joanikije ko medicinska sestra, Bajden komunista, bojkot parlamenta i konstantno bušenje ove vlade) a koja otvoreno radi za picoustog, što je poseban level zašto ne smiju da privire u vladu.

Ako u DFu vidim ikog sem one Branke Bošnjak da je iole normalna.

Kako bi izgledao zdravi DF? Možda sa Bošnjak, mužem JBB i Slavenom kao liderima. Not good not terrible. Isto ko i DPS bez onih gore pobrojanih.

Prosto je nevjerovatno koliko malo treba da krenemo naprijed... TS, budžet, zakoni, kozmetička rekonstrukcija po principima na kojima je i formirana uz uključenje manjina, traženje 49 za VDTa i odblokiranje institucija.

Ali su svi u kampanji i ovo sve ode u tri lijepe.

Evo da vidimo ove crne liste, pa će nam bit jasnije nadam se koji su dozvoljeni pravci kretanja.

Plus imamo sujete kao standardni problem.
    Ubijeđen sam da je glavni problem što su i Milojko i Aleksa i Dritan ufitiljili da treba da budu premijeri, pa sad imamo partiju pokera na sceni.

DPS i DF su suštinski pokojni i to me raduje.
    Što se kasnije budu remontovali to će biti nebitniji, jer trend pada rejtings i kod jednih i kod drugih je ubitačan, čak i bez crnih lista i formiranja DH i impakta ovog memoranduma na biračko tijelo DPSa. Što se mene tiče samo neka odlažu, malo će sporije da ide, ali je njihova propast neminovnija.

Last edited by kimmi; 17-12-21 at 11:29.

18. The Following 2 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Zamisli da se ova tranzicija odradila prije jedno 20 godina.. Zamisli đe bi bili sad..
    Nego i ovo će proći.. Generalno ljudi u CG imaju identitetski problem i potrebu da budu dio neke grupe iliti u ovom slučaju političke partije.. I ne koristi se mozak nego se stihijski navija kao za sportsku ekipu.. Glasao sam uru 30og, onog momenta kad počnu da skreću i milimetar od onoga što su ponudili svojim programom, glasaću za drugog ili neću glasati.. Kamo sreće da imamo 123 partije sa po 3 mandatara, e tek bi onda show program nastao.. A u ovoj situaciji, opet da ponovim, sve bi bilo lako da nema ure..
    Zamisli kad bi ljudi bili realni, da ne budu aktivisti, da nemaju tunelski pogled nego da vide i sve ostalo. Da nabijaju, da budem prost, na onu stvar sve te partije.

Nego, realnost je drugačija.

Ovdje su ljudi loši. Ljudi ne vole da im bude dobro...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    958
    Thanked in
    551 Posts

Sinoć postavih na drugoj temi izjavu Krapovića kod Komnenića koju niko ni ne okrznu , a da je neko drugi to rekao odmah bi se digla graja "IZDAJA!"

"Krapović je kazao da "nije jeres sarađivati sa DPS-om".
    "Možemo voditi dijalog i sa DPS-om u parlamentu, dolaziti do rješenja... međutim kroz taj dijalog ne možemo sve moguće kompromise. Ne možemo napraviti kompromis sa "Pandora papirima", "Kovertom", "Spiskom"...", naveo je Krapović" .

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Isak View Post
    Sinoć postavih na drugoj temi izjavu Krapovića kod Komnenića koju niko ni ne okrznu , a da je neko drugi to rekao odmah bi se digla graja "IZDAJA!"

"Krapović je kazao da "nije jeres sarađivati sa DPS-om".
    "Možemo voditi dijalog i sa DPS-om u parlamentu, dolaziti do rješenja... međutim kroz taj dijalog ne možemo sve moguće kompromise. Ne možemo napraviti kompromis sa "Pandora papirima", "Kovertom", "Spiskom"...", naveo je Krapović" .

Pa što je pogrešno rekao?

Thanks Thanks Given 
    4,319
    Thanks Thanks Received 
    8,333
    Thanked in
    3,176 Posts

Da ponovim, DPS bez Mila, Roćena, Gvozda, Miga, Veljovića, Zorana i Bora Lazovića, Petra Ivanovića, Boškovića, Simovića, Meca Nuhodžića, SDa kao grupacije, bez ikakvog njihovog učešća u vlasti i dubini, je mnogo manje zlo od ovakvog nakaradnog DFa koji insistira da njihovi lideri budu u vladi.

Znam da je problem to prihvatiti, jer smo se borili protiv DPSa, ali jednostavno je tako.

Mislim da je manjinska sa DPSom veoma loš model, prije svega jer bi vodio jačanju DFa i radikalizaciji prilika.

Ja te dvije grupacije posmatram kao jednak kancer, a DF je pokazao zadnjih godinu i kusur da su potpuno neuračunljiva grupa kretena (Milojko i Krivi šverceri, Joanikije ko medicinska sestra, Bajden komunista, bojkot parlamenta i konstantno bušenje ove vlade) a koja otvoreno radi za picoustog, što je poseban level zašto ne smiju da privire u vladu.

Kako bi izgledao zdravi DF? Možda sa Bošnjak, mužem JBB i Slavenom kao liderima. Not good not terrible. Isto ko i DPS bez onih gore pobrojanih.

Prosto je nevjerovatno koliko malo treba da krenemo naprijed... TS, budžet, zakoni, kozmetička rekonstrukcija po principima na kojima je i formirana uz uključenje manjina, traženje 49 za VDTa i odblokiranje institucija.

Evo da vidimo ove crne liste, pa će nam bit jasnije nadam se koji su dozvoljeni pravci kretanja.

Ubijeđen sam da je glavni problem što su i Milojko i Aleksa i Dritan ufitiljili da treba da budu premijeri, pa sad imamo partiju pokera na sceni.

Što se kasnije budu remontovali to će biti nebitniji, jer trend pada rejtings i kod jednih i kod drugih je ubitačan, čak i bez crnih lista i formiranja DH i impakta ovog memoranduma na biračko tijelo DPSa. Što se mene tiče samo neka odlažu, malo će sporije da ide, ali je njihova propast neminovnija.

DPS ne moze da postoji bez ovih koje si ti nabrojan. DPS je klasicna OKG, i oni da maknu glavne kriminalce, ne bi ostalo nista sto mogu da ponude glasacima, kao sto je zaposlenje, dzak brasna, slika s Gospodarom i sl.

Dakle, ne postoji opcija da se DPS 'reformise' jer nakon hapsenja glavnih krimosa, misevi bi se samo razbjezali i partija prestala da postoji.

DPS moze samo da se raspadne sam od sebe tako sto ce krenuti hapsenja i unutrasnja previranja. DF ce se isto raspasti, jer se ne podnose medjusobno.

Tako da cemo nakon izbora tuzilackog i sudskog savjeta, uz poraz DPSa u Pg, vjerujem svjedociti nikad interesantnijem proljecu... a to nije Komitsko proljece, koje Ljusa i Zekovic prizeljkuju.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    958
    Thanked in
    551 Posts

Pa što je pogrešno rekao?
    Koja je razlika između ove izjave i onoga što izjavljuju iz URE ?

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Zašto ti polažeš takve nade u te crne liste?

Amerikanci ih uvode za ljude iz nekog režima i kriminalnog okruženja tog režima.

Gde se tu uklapaju ljudi iz DF, koji nikad nisu bili "režim", niti je poznato da su bave nekim kriminalnim delatnostima?

Čemu očekivanja da će "crne liste" sahraniti DF?

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Isak View Post
    Koja je razlika između ove izjave i onoga što izjavljuju iz URE ?

Pa čovjek je pojasnio dalje na što misli. Ja lično mislim da bi bila tragična greška za Crnu Goru da neko izigra narodnu volju posljednjih izbora i napravi novu vladu , bez parlamentarnih izbora. Mislim da su toga svjesni svi. Može ova Jole da se busa i prdnjavi do sjutra, vjerujem da bi vrlo brzo razmišljao kako da pobjegne u slučaju da nešto uradi na štetu narodne volje.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    958
    Thanked in
    551 Posts

Pa čovjek je pojasnio dalje na što misli. Ja lično mislim da bi bila tragična greška za Crnu Goru da neko izigra narodnu volju posljednjih izbora i napravi novu vladu , bez parlamentarnih izbora. Mislim da su toga svjesni svi. Može ova Jole da se busa i prdnjavi do sjutra, vjerujem da bi vrlo brzo razmišljao kako da pobjegne u slučaju da nešto uradi na štetu narodne volje.
    Ove izjava Šaranovića od jutros ("ovakav DPS") i ova Krapovićeva od sinoć su skoro pa identične izjavama ovih iz URE.
    Ali kad to kažu iz URE onda je izdaja i hoće da prevare birače i da prave manjinsku Vladu sa DPS-om , a kad to kažu iz Demokrata onda nema ništa sporno.
    O tome se radi , dvostruki aršini.

27. The Following 2 Users Say Thank You to Isak For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,239
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    906 Posts

Thanks Thanks Given 
    5,048
    Thanks Thanks Received 
    12,427
    Thanked in
    6,726 Posts

sad će konferencija za novinare, da nam objasne što i kako

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Page 960 of 1249 FirstFirst ... 46086091095095695795895996096196296396497010101060 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)