Page 958 of 1249 FirstFirst ... 45885890894895495595695795895996096196296810081058 ... LastLast
Results 23,926 to 23,950 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    A čuš, evo su i ođe pisali kako bi im bilo prihvatljivo sa "zdravim tkivom". Ovo što radi URA je samo pokušaj da se spašavaju onog što očigledno dolazi, a to je momenat kada će se moći napraviti vlast bez njih.
    na primjeru Budve se može viđeti kako saradnja DF/DCG donosi rezultate. od kad su oni vlast Budva je toliko napredovala, u svakom pogledu. al eto lakše je etiketirati nekog kao izdajnika

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    na primjeru Budve se može viđeti kako saradnja DF/DCG donosi rezultate. od kad su oni vlast Budva je toliko napredovala, u svakom pogledu. al eto lakše je etiketirati nekog kao izdajnika

Vjerovatno će to biti prvi grad da se uvede prinudna uprava. To nismo do sada imali, pa će biti interesantno kako će se realizovati (ima dosta nepoznanica).

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

rezultati rada udarne koalicije. mogla je tada URA da kaže svašta nešto za činjenicu da su ih škartirali ali nisu. al opet velim, ljudi su ođe navikli na izdajnike, zato misle da je svako takav URA je svojih grešaka imala, ali ovako da su nekako oni krivi za sve je totalno ludilo. no, dobro. onaj istorijski sporazum, na fbu u ponoć je izveo na čistac mnoge

Last edited by outline; 16-12-21 at 22:08.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Vjerovatno će to biti prvi grad da se uvede prinudna uprava. To nismo do sada imali, pa će biti interesantno kako će se realizovati (ima dosta nepoznanica).

Sent from my moto e5 using Tapatalk
    Prvi je potez da Mickey uleti u BD sa 3% na transakcije bizmismena da se uplati za Amfijevu biblioteku na racun u Singapuru

Thanks Thanks Given 
    1,462
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Непопуларно мишљење али мени је Краповић заиста коректно причао ноћас.

Мислио сам да су замијенили улоге са УРА .
    Конатар баш разочарао, на моменте уличарско понашање.
    Не бих да браним Демократе али док су они водили Будву и није било лоше. Од кад је Дф ступио на сцену је све кренуло низбрдо.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
    Sate sate sate

6. The Following 5 Users Say Thank You to nimfa For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Ova Vlada i partije većine kradu nešto što vrijedi mnogo više od svega. Kradu nam napredak, kradu nam EU, kradu nam VRIJEME kao najskuplju stvar.

Mene samo zanima da li se vama sviđa građanski koncept Vlade da naprave sve ove partije iz memoranduma sa podrškom DPS-a kao 100x normalnijom opcijom od ovih do sada?
    Da Ministri budu profesionalni ljudi svih nacija i da se konačno okrenemo pravim stvarima i pitanjima.

Da pričamo o ekologiji, da pričamo kulturi, o ovome i onome. Suštinskim i pravim pitanjima kojih uopšte nema otkad je došla ova Vlada, osim sa Evropom sad kad je stani pani Vladi.
    Imali smo samo jednu temu i samo rješavanje jednih te istih pitanja od kojih niko od nas nema apsolutno ništa.
    Staću na ovome, znate šta bih dalje pisao oko toga...

I da, prvi ću stati u red za takvo nešto i podržati bilo koga.
    Boli me uvo za DF i DDF i DH sa njihovim budalaštinama. Kočnice napretka građana i države Crne Gore.

Nema više gubljenja vremena, vrata EU su nam otvorena, koliko još dugo je upitno, ali tu su kao nikada prije ako povučemo prave poteze. Možda ufatimo i taj poslednji voz, ali to uključuje da ne radite protiv sebe i države.

Ja sam na strani ljudi, ljudskosti, čovječanstva, a ne na strani nacionalista ili onih koji dijele na ove i one. Ti neka se vrate u 90te, a nas o jadu zabavljati više nećete.
    Last edited by mneonly; 16-12-21 at 22:08.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post

Не бих да браним Демократе али док су они водили Будву и није било лоше. Од кад је Дф ступио на сцену је све кренуло низбрдо.

Konatar je šarlatan

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Ova Vlada i partije većine kradu nešto što vrijedi mnogo više od svega. Kradu nam napredak, kradu nam EU, kradu nam VRIJEME kao najskuplju stvar.

Mene samo zanima da li se vama sviđa građanski koncept Vlade da naprave sve ove partije iz memoranduma sa podrškom DPS-a kao 100x normalnijom opcijom od ovih do sada?
    Da Ministri budu profesionalni ljudi svih nacija i da se konačno okrenemo pravim stvarima i pitanjima.

Da pričamo o ekologiji, da pričamo kulturi, o ovome i onome. Suštinskim i pravim pitanjima kojih uopšte nema otkad je došla ova Vlada, osim sa Evropom sad kad je stani pani Vladi.
    Imali smo samo jednu temu i samo rješavanje jednih te istih pitanja od kojih niko od nas nema apsolutno ništa.
    Staću na ovome, znate šta bih dalje pisao oko toga...

I da, prvi ću stati u red za takvo nešto i podržati bilo koga.
    Boli me uvo za DF i DDF i DH sa njihovim budalaštinama. Kočnice napretka građana i države Crne Gore.

Nema više gubljenja vremena, vrata EU su nam otvorena, koliko još dugo je upitno, ali tu su kao nikada prije ako povučemo prave poteze. Možda ufatimo i taj poslednji voz, ali to uključuje da ne radite protiv sebe i države.

Ja sam na strani ljudi, ljudskosti, čovječanstva, a ne na strani nacionalisti ili onih koji dijele na ove i one. Ti neka se vrate u 90te, a nas o jadu zabavljati više nećete.
    U pravu si... Treba dati podršku DPS-u da probaju još jedno 15-20 godina, možda nešto i urade
    Da nam ne uzimaju vrijeme ovi novi, ovo godinu dana prođe pakleno, ne znam kako smo živi.
    Bukvalno nam je DPS ukrao 10 godina evropskih integracija za koje su privremeno zatvorena svega 2 poglavlja ostalo ništa.
    Inače 33 poglavlja imaju.
    Zbog nas su izmislili i novi način pristupanja čak.
    I jasno naglasili da će sve biti ok ukoliko uspijemo da ostvarimo napredak u poglavljima 23 i 24. A to su poglavlja hapšenja DPS-ovaca.
    Pa ne znam kako ocekujes da DPS hapsi sam sebe kako bi nas uveo u EU, jer #nijeniprije
    One Ring to Rule them all...

10. The Following 8 Users Say Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,215
    Thanks Thanks Received 
    6,685
    Thanked in
    2,626 Posts

Konatar ulicar a krapovic gospodin
    To je kad je narod navikao na silu i graju, pa se silni i glasni cijene a oni koji fino pricaju ne cuju. Daleko je krapovic od cvjecke. Realno demokrate znaju da nece sa dps-om i to je jedino sto znaju. Za sve ostalo su neznaveni

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

12. The Following 2 Users Say Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    U pravu si... Treba dati podršku DPS-u da probaju još jedno 15-20 godina, možda nešto i urade
    Da nam ne uzimaju vrijeme ovi novi, ovo godinu dana prođe pakleno, ne znam kako smo živi.
    Bukvalno nam je DPS ukrao 10 godina evropskih integracija za koje su privremeno zatvorena svega 2 poglavlja ostalo ništa.
    I jasno naglasili da će sve biti ok ukoliko uspijemo da ostvarimo napredak u poglavljima 23 i 24. A to su poglavlja hapšenja DPS-ovaca.
    Pa ne znam kako ocekujes da DPS hapsi sam sebe kako bi nas uveo u EU, jer #nijeniprije
    Posto su ovi procesuirali za godinu evo i skoro ipo, nula dpsovaca. A imali najgori izvjestaj EU u istoriji nasih integracija. Budi realan jednom. Ni ovi ne valjaju kao ni prosli.

Idemo i trazimo nove, dok ne nadjemo da nesto valja
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Moram ti reći da to što pričate ovdje, što se tiče učinjenosti na putu CG prema EU, nije tačno.
    Kao neko ko nije podržavao DPS u prethodnom periodu, ovo moram da im priznam.

Pa ja eto računam na neku manjinsku podršku ili tako nešto, koju bi oni dali da se napravi takva Vlada kakvu sam je opisao. Nego ti si mi od ovih što misle u glavi da su za takvo nešto, a sve suprotno od toga rade i pišu.

Ko ovo ne podržava što sam napisao jer neprijatelj građanske Crne Gore, da ne kažem totalno neukusno i neprikladno "kancer" kako to @kimmi napisa prije neki dan.

Od hapšenja vam nema ništa, ne znam šta zamajavate ovaj narod ovdje. Ako ko padne neka padne, pašće od redovnih aktivnosti koje će da sprovode institucije Crne Gore, a ne zato što ti ili ja to hoćemo. Pa sami DPS će vam podržati sve tužilačke zakone, bilo šta vezano za te stvari. Kao što su i do sada podržavali izmjene. Zar nisu oni Ivanoviću skinuli imunitet ?

I to je ono što ja podržavam, a ne priču najjači smo hapsićemo ovo i ono. Meni je makar to dosadno da slušam.

Treba li da pričamo o tome ko je išao kod pojedinih ljudi u EU i tražio klauzulu balansa i da se zakoče pregovori sa CG ? Haloooo

P.S. Da ne pričam da je CG stagnirala i nazadovala prema EU zato što ništa nije urađeno. Zdravko nam je izbrisao čitav pregovarački tim. Nemate pravo da pričate o tome.
    Last edited by mneonly; 16-12-21 at 22:28.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...nog-savjetnika
    Vlasnici drvoprerađivačkih preduzeća u Crnoj Gori optužili su vršioca dužnosti direktora Uprave za šume Srđana Pejovića da je u Upravi za šume za glavnog savjetnika zaposlio svoju suprugu.

Gandalf imaš li komentar na ovo, evo to ti je nedje iz branše. Ja ne znam jel ovo i DPS radio zaposljavao ženu svoju u preduzece u kojem je direktor.
    I ne ne želim danse dps vrati ali ne želim ni da ovi novi rade isto ili gore nego što je DPS radio
    Last edited by lepetanac; 16-12-21 at 22:34.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post

Noćas su svi bili užasni.
    Krapović se zgražava i čudi na pomen partijskog zapošljavanja i kadriranja a EPCG vodi čovjek koji ne može 2 padeža da potrefi i neće da okači koji ne faks završio sa tačno 0 dana radnog iskustva i menadžmenta a vodi giganta kakav je EPCG i CEDIS gdje se iz PG zaposlio samo ko nije htio od aprila.
    Veli imaju demokrate uvijek stav a bukvalno im se politika svodi na to da zabodu glavu u pijesak kad je bilo šta ozbiljnije u pitanju i onda bombarduju spinovima i saopštenjima dok se ne zaboravi na to.

Konatar večeras veoma agresivan prema sagovorniku bez potrebe ovo mu je 101 put da se spušta na nivo partijskog bota i ulazi u raspravu koja nigdje ne vodi. Došao je nespreman u emisiju čini mi se.. Ili je to ili se toliko odnarodio da ne konta da građani hoće konkretne odgovore a ne" isto nećemo, ali ako bude hipotetički, neće ali hoće ali šta znam".
    Hoće/neće - ovo je naš plan. Ako nijesi spreman da kažeš koji je plan izađeš kao dritan kažeš građani budite relaksirani odvijaju se procesi, čim se završe moći ćemo da izneseno više informacija i onda daš neki vremenski period 10-15-30 dana.
    Šta je problem prevaliti preko usta rečenicu "Dok smo mi tas na vagi DF neće biti dio Vlade ove ili bilo koje druge?" Jel to neki grijeh ili nešto ili tabu? Pošto to misle, tako se ponašaju, možda i da kažu da je građanima jasno...

Joković se ne pita sa glavom ja ne znam odakle on u politici decenijama i kako.

Ibrahimović je dobio od države stan i vraćao ratu 40 eura i živio u PG a uzimao putne troškove za dolazak u skupštinu kao da putuje iz Rožaja. I priča o građanima o siromaštvu servera kao da ga je ne znam ni ja ko opustošio a ne DPS i BS zajedno... Ima sigurno 40-50 funkcionera BS za koje ima dovoljno materijala da zajedno dobiju jedno 300-400 godine robije.

Politička situacija nam je užasna, političari još gori, ali tranzicija valjda tako izgleda.

17. The Following 3 Users Say Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,106
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Vlasnici drvoprerađivačkih preduzeća u Crnoj Gori optužili su vršioca dužnosti direktora Uprave za šume Srđana Pejovića da je u Upravi za šume za glavnog savjetnika zaposlio svoju suprugu.

Gandalf imaš li komentar na ovo, evobtonti je nedje iz branše. Ja ne znam jel ovoni DPS radio zaposljavao ženu svoju u preduzece u kojem je direktor.
    I ne ne želim danse dps vrati ali ne želim ni da ovi novi rade isto ili gore nego što je DPS radio
    Polako, da joj se vidi CV prvo. Nije najbitnije to sto mu je supruga.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Moram ti reći da to što pričate ovdje, što se tiče učinjenosti na putu CG prema EU, nije tačno.

Kad nešto ovako napišeš onda i elaboriraš.
    I da tačno je zatvorili smo privremeno 2 od 33 poglavlja, EU izvještaji su užasni na poljima 23 i 24 a ni na ostalim nismo bog zna šta. Da ti ne pričam za ova ostala svakako nećeš razumjeti, jer ti bi sada da pričaš o pristupanju i kažeš nije tačno u životu nisi vidio kako izgleda izvještaj EK.

Da ti na primjeru Hrvatske dočaram kako to ide kada se zemlja krene u obračun sa kriminalom i korupcijom:

2004 dobija status kandidata
    2005 zvanično počinju pregovori
    2011 završavaju pregovori sva poglavlja zatvorena
    2012 referendum o pridruživanju
    2013 zvanično članica EU

Sanader je inače uhapšen 2010 godine, premijer je bio od 2003 - 2009.

A kako to izgleda na našem primjeru :

2010 status kandidata
    2012 zvanično počinju pregovori
    Zatvorili smo 2 poglavlja za to vrijeme - privremeno

DPS i EU integracije.
    Znači poglavlja 23 i 24 vladavina prava itd od CG traži da se obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom, nezavisno sudstvo, tužilaštvo itd
    Sve ono što DPS nikada nije htio niti mogao da isporuči.
    Jer u principu EU da bi se ta poglavlja zatvorila želi da DPS hapsi sebe i svoje. Kao što rekoh #nijesuniprije
    Last edited by Gandalf_White; 16-12-21 at 22:49.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Gandalf imaš li komentar na ovo, evo to ti je nedje iz branše. Ja ne znam jel ovo i DPS radio zaposljavao ženu svoju u preduzece u kojem je direktor.
    Naravno da imam.
    Partije su rak rana, nastavljaju dobro ustaljenu praksu DPS-a.
    I šta veliš nije DPS zapošljavao ženu... A imaš situacija gdje su u istom preduzeću radili supruga sin 2 snahe i 2 svastike. I to ne malo situacija gdje je cijela familija.
    Pa u Plantažama je Verica Maraš zaposlila 100 Maraša

Ovo je tranzicija i protiv ovoga svi treba da se bore. Ali ne na način ovi su loši - d se vrati DPS što bistri mneonly.
    Nego ovi su loši oni su bili još gori, daj da se svi borimo protiv nepotizma, kriminala i korupcije bez obzira gdje su.
    Last edited by Gandalf_White; 16-12-21 at 22:49.

Thanks Thanks Given 
    6,968
    Thanks Thanks Received 
    689
    Thanked in
    401 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post

Znas ti dobro da to nije plod saradnje df/dcg nego djelo Bata Carevica. Da nije tako ne bi Ura u Budvi stala uz Dcg, Snp i Pravu. Eno i Sdp hoce u tu ekipu.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Naravno da imam.
    Partije su rak rana, nastavljaju dobro ustaljenu praksu DPS-a.
    I šta veliš nije DPS zapošljavao ženu... A imaš situacija gdje su u istom preduzeću radili supruga sin 2 snahe i 2 jetrve. I to ne malo situacija gdje je cijela familija.
    Pa u Plantažama je Verica Maraš zaposlila 100 Maraša
    Ajmo polako Gando već kad citiras budi bar toliko korektan radi kako treba, rekoh ja ne znam jel ovo dps radio a ne da nije radio, a znam da bolje znas od mene pa sam tebi to i naslovio. Samo lagano i bez nervoze nemoj samo da nešto kažem a nijesam rekao , nije ti prvi put.
    Znqci vracemo se na ono moje RADE isto sto i DPS I svi ćute svi zadovoljni.
    Prvi govor premijera je bio nema više partijskog zaposljavanja a onda to bude na još veći nivo .
    Što bi rekao onaj iz SDa mi smo to suptilno radili ovi se i ne kriju nego tabele prave. Evo tvoja Braticka kaze procistila prosvjetu od partijskih kadrova, uvela litijaske kadrove. Ako nisi bio na litije ne možeš biti direktor, to je ok zar ne
    Ja kad sam to pričao da se to desava u Kotor i Budvi , da se ama bas nista ne mjenja skakali ste odje da sam dps bot.
    Niko nije htio da prihvati činjenicu da tu nema promjene samo zamjene
    Last edited by lepetanac; 16-12-21 at 22:54.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Posto su ovi procesuirali za godinu evo i skoro ipo, nula dpsovaca. A imali najgori izvjestaj EU u istoriji nasih integracija. Budi realan jednom. Ni ovi ne valjaju kao ni prosli.

Idemo i trazimo nove, dok ne nadjemo da nesto valja
    Ma ne branim ih od ognja sagoreli. Nego evo to đe mogu zapljunem.
    Izvještaj je bio pola za mandat DPS pola za ove.

Procesuirano je dpsoavca nula zato što se pola godine ne glasa za TS nego treba Katnić da hapsi svoje.

Treba samo razdvojiti parlamentarnu većinu od vlade.
    Pralamentarna većina je sve radila da minira nesretnu vladu, nesretna vlada bez podrške se nije snašla.
    Ali pored toga koliko je losa bolja je nego i jedna DPS vlada do sada vjerovali ili ne. I to je dobar početak.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Miješaš babe i žabe moj Gando. Sa Crnom Gorom se ne može upoređivati Hrvatska. Eto zašto ti je logika loša.

Koje godine se Hrvatska odvojila od Jugoslavije ? Mi smo tek 2006. godine izašli iz SCG.
    Za to vrijeme je Hrvatska radila i radila. Imala je vrijeme, da nezavisno bez remetilačke Srbije radi pravilno na sebi. Što mi nismo imali.

Upoređivati Hrvatsku i njenu organizovanost i vrijeme koje je Hrvatska imala u odnosu sa CG 2006. godine je nešto što jednostavno ne može da se poredi sa nama, a da je relevantno.

Skroz je nerealno očekivati da smo mi mogli to da ponovimo kao Hrvatska, posebno imajući u vidu da je tada vjerovatno moglo lakše da se uđe nego sada. Kada se dešavalo da iz godine u godinu imamo skeptike u EU po pitanju proširenja uopšte.

Kakvu infrastrukturu je imala Hrvatska, a kakvu Crna Gora ? Svuđe smo bili u dalekom minusu, koji smo nadoknađivali iz godine u godinu.

Kako to da smo u pregovorima ispred Srbije, Albanije, Makedonije, BiH ? Mora da DPS namjerno to radi tim zemljama, a ne radi ništa kod nas.

Radilo se dosta, 2 poglavlja su se zatvorila, sva ostala su se otvorila. Treba samo odraditi dobar finiš, realizovati i dati gol. Nismo daleko, blizu smo toga. Ali sa pravim snagama, a ne sa budaletinama.
    A oni koji su prije neku godinu išli u EU da lobiraju da se zamrzne pregovaranje s Crnom Gorom neka se stide svoga naroda.

I da Gando, EU je rekla da ova Vlada NEMA POJMA.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    6,968
    Thanks Thanks Received 
    689
    Thanked in
    401 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Konatar ulicar a krapovic gospodin
    To je kad je narod navikao na silu i graju, pa se silni i glasni cijene a oni koji fino pricaju ne cuju. Daleko je krapovic od cvjecke. Realno demokrate znaju da nece sa dps-om i to je jedino sto znaju. Za sve ostalo su neznaveni

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
    Mozda je Krapovic daleko od cvjecke, ali kad polemise sa Konatarom i Dritanom decibeli su na njihovoj strani, a razgovetno i pristojno obracanje na njegovoj. Vidjeli smo nocas i na zadnjoj sjednici odbora za bezbjednost.

Ali vidi, tako i ja u nekoj raspravi kad znam da sam u pravu i kad imam argumente, lagano pljas pljas dok se suzdrzavam da ne puknem od smijeha jer ovaj kipti i vice iz nemoci.

Sent from my phone

26. The Following User Says Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Niko nije htio da prihvati činjenicu da tu nema promjene samo zamjene
    Ali ti imaš izuzetno rigidan stav i veoma nekorektan način komunikacije, zato mi se i ne raspravlja.

Nema promjene samo zamjena. Ok.
    Rješenje? Da se vrati ili da je nastavio da vlada DPS?
    Naravno da nije.
    Ocekujes da se sistem koji je živio 30 godina i okoštao raskošta preko noći i da su nam funkcioneri opozicije neke moralne gromade.
    Tranzicija će da traje još mnogo godina, još mnogo funkcionera da se izređa dok ne dođemo dok neke normalnosti.

Registrujemo samo - imamo problema sa nepotizmom i partjiskim zaposljavanjem. Slažem se, od prvog dana ako ne ovdje onda javno prozivam koritaše kao malo ko.
    Imamo problem sa partijskim botovima na pozicijama.
    Imamo problem sa nesposobnim ministrima.

Nemamo problem da se namještaju tenderi rodjacima kumovima i prijateljima, nemamo problem da se desetine miliona isplaćuju iz budžetske rezerve tajkunima, da se prepisuje državna zemlja i tako dalje.

Znači stala je krađa i zloupotrebe te vrste ostalo je partijsko zapošljavanje, netransparentnost, bahatost.
    Ok sledeća smjena vlasti možda ćemo izbrisati netransparentnost ili bahatost. Pa onu tamo još nešto i sve tako.
    To je poenta demokratije a ne ovi su isti kao oni i kraj.

Znači smjena vlasti, konstantna presija na vlast i na opoziciju, zahtijevanje rezultata, i biće bolje.
    Očekivati rezultate posle godinu ili dvije je ludilo.

28. The Following 3 Users Say Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Miješaš babe i žabe moj Gando. Sa Crnom Gorom se ne može upoređivati Hrvatska. Eto zašto ti je logika loša.

Koje godine se Hrvatska odvojila od Jugoslavije ? Mi smo tek 2006. godine izašli iz SCG.
    Za to vrijeme je Hrvatska radila i radila. Imala je vrijeme, da nezavisno bez remetilačke Srbije radi pravilno na sebi. Što mi nismo imali.

Upoređivati Hrvatsku i njenu organizovanost i vrijeme koje je Hrvatska imala u odnosu sa CG 2006. godine je nešto što jednostavno ne može da se poredi sa nama, a da je relevantno.

Skroz je nerealno očekivati da smo mi mogli to da ponovimo kao Hrvatska, posebno imajući u vidu da je tada vjerovatno moglo lakše da se uđe nego sada. Kada se dešavalo da iz godine u godinu imamo skeptike u EU po pitanju proširenja uopšte.

Kakvu infrastrukturu je imala Hrvatska, a kakvu Crna Gora ? Svuđe smo bili u dalekom minusu, koji smo nadoknađivali iz godine u godinu.

Kako to da smo u pregovorima ispred Srbije, Albanije, Makedonije, BiH ? Mora da DPS namjerno to radi tim zemljama, a ne radi ništa kod nas.

Radilo se dosta, 2 poglavlja su se zatvorila, sva ostala su se otvorila. Treba samo odraditi dobar finiš, realizovati i dati gol. Nismo daleko, blizu smo toga. Ali sa pravim snagama, a ne sa budaletinama.
    A oni koji su prije neku godinu išli u EU da lobiraju da se zamrzne pregovaranje s Crnom Gorom neka se stide svoga naroda.

I da Gando, EU je rekla da ova Vlada NEMA POJMA.
    Pojma ti nemaš o čemu pričaš druže vjeruj mi na riječ. I izuzetno je mučno ulaziti u polemiku sa nekim ko blage veze nema.

Hrvatska je u EU ušla kao jedna od najzaduzenijih zemalja, jer su uložili toliko novca i pored EU fondova da udju u EU. Da ne dužim.

Crna Gora nije imala problem sa ekonomijom pri pristupanju EU ili sa infrastrukturom, to su sve manje više ok poglavlja uz malo truda i EU para se zatvore.
    Osnovni problem su poglavlja 23 i 24 korupcija,vladavinab prava itd.
    Ne možeš ti zemlju koja je označena kao glavni hub za šverc cigara i kokaina u EU a da se ta zemlja ne bori protiv toga i da ima 0 rezultata decenijama. Zemlja iz koje dolaze klanovi, gdje nema presuda za političare a afera ima svakoga dana gdje eu zahtijeva da se procesuira afera Snimak recimo koja ni dan danas nije procesuirana, gdje se tuku i ubijaju novinari, gdje policija usko sarađuje sa kriminalnom i gdje su policijski funkcioneri i mafijaši, gdje je Vesnaedenica bila na čelu sudova i tako dalje.

Uzmi bilo koji izvještaj EK prije ovog vidjećeš da je to sve manje isto više..
    Da si čitao ne bi se ni iznenadio. Inače se izvještaji zaključuju sa junom i ako ima nešto baš ekstra značajno posle juna onda se doda u izvještaj. Tako da je ovaj izvještaj pola DPS pola nova vlada. Tek sledeći će biti od smjene vlasti potpuno.
    I ne sporim da je izvještaj los ali ništa strasno i ništa gore nego prije.

Kažem pročitaj par izvještaja EK ili čak Stejt departmenta pa ćeš vidjeti što nismo u EU..
    Zato što DPS nije ni htio u EU jer je EU tražila rezultate, da se razbije mafija, korupcija, kokain i cigare a oni to nijesu htjeli jer đe će na sebe.
    I sad će to polako da se riješi, samo je pitanje koja vlast
    Last edited by Gandalf_White; 16-12-21 at 23:11.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Aih moj Gando, taj stav da ti sve znaš svi ostali pojma nemaju neće te daleko dogurati.

Makar meni ne možeš to govoriti, kad sam par puta već do sada ja bio u pravu, a ne ti kod nekih drugih tema. Ali nema veze, ne nabijam ti ja to na nos.

Nebitno, sve više-manje znam šta ti pišeš, samo što ti imaš nerealna očekivanja. Sjećam se još 2006. godine vjerovatno, moj otac i zet imali su razgovor da ćemo i da nam treba 20. godina da uđemo u EU.
    To je i bila realnost kao što vidiš, a ne ovo što ti pričaš. Ne znam ni šta hoćeš sa tom pričom, da umanjiš nečiji rad ? Suludo je to i bzvze to radiš.

Ono što je realnost je da svi treba da nađemo tačke u kojima se nalazimo, a to je da idemo u EU brže, a ne da ovdje čitam tvoje hirove na DPS. Zabolje me za sve to. Te neke stvari će doći svojim putem vjeruj mi, a energiju treba usmjeriti na EU.

Ja sam mnogo konkretniji jer sam ti u prvom postu dao način kako možemo brzo i kvalitetno da uđemo u EU. Ako ovo što sam napisao ne podržavaš, onda ti srećno sve ono što nije EU jer EU na drugi način teško da možeš dobiti.
    Last edited by mneonly; 16-12-21 at 23:16.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Ali ti imaš izuzetno rigidan stav i veoma nekorektan način komunikacije, zato mi se i ne raspravlja.

Nema promjene samo zamjena. Ok.
    Rješenje? Da se vrati ili da je nastavio da vlada DPS?
    Naravno da nije.
    Ocekujes da se sistem koji je živio 30 godina i okoštao raskošta preko noći i da su nam funkcioneri opozicije neke moralne gromade.
    Tranzicija će da traje još mnogo godina, još mnogo funkcionera da se izređa dok ne dođemo dok neke normalnosti.

Registrujemo samo - imamo problema sa nepotizmom i partjiskim zaposljavanjem. Slažem se, od prvog dana ako ne ovdje onda javno prozivam koritaše kao malo ko.
    Imamo problem sa partijskim botovima na pozicijama.
    Imamo problem sa nesposobnim ministrima.

Nemamo problem da se namještaju tenderi rodjacima kumovima i prijateljima, nemamo problem da se desetine miliona isplaćuju iz budžetske rezerve tajkunima, da se prepisuje državna zemlja i tako dalje.
    Kažeš tenderi se ne namještaju, koji tenderi. Koliko je bilo tendera evo godine dana vlade, koliko investicija itd? Jel se tenderi ne namještaju kao npr izbor direktora aerodroma, dje se prije oglasa znalo da će da bude Makedonac a pomocnik mu Banjov mali. Bukvalno prije nego je raspisan oglas, eto koliko se ne namješta.

Kako bi nazvao ovo, što ide direktno na Zdravkovu vodenicu i sto su ga prozivali prije nego su o postavili ovu pravnicu u zdravstvo. Ima li odje mozda neke korupcije, nameštanja ili sl. Postavio sam prije pa su svi precutali.
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...znacena-tajnom

Napisa li to nema nameštanja kumivima a premijer zaposlio kuma bješe li ono u Monteput, kumovska familija mu ministar a nema nameštanja kumovima.

Jel prva premijerom rečenica bila nema više partijskog zaposljavanja , a on prvi svoje ljude zapošljava iz svoje partije. I da ima partiju , bar ja znam ko mu je odje vodi i kako a znas i ti sigurno.

Kako rade meni vise djeluje da još nisu imali kada da počnu kao dps nego da rade nešto bolje.

I ne ne želim da se dps vrati ti bar to znaš bolje od svih odje ostalih, ali ne želim ni ovo sto tako. Jer nema razlike ali nikakve, jer ni ogrebali nikog nisu. Ako mi ne vjerujes pitaj Bana .
    Last edited by lepetanac; 16-12-21 at 23:19.

Page 958 of 1249 FirstFirst ... 45885890894895495595695795895996096196296810081058 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)