Originally Posted by
kimmi
Ja ne znam što ste se pomamili "izdaja" "izdaja"....
Prvo da ponovim @wulfy post, koji je ubo suštinu...
"Kakvu priču ima DPS? Oni (koji nisu sa nama) su klerofašisti, pročetnici, žele Crnu Goru bez manjina, ... Ovim im ta priča postaje šuplja i ostaje suština... korupcionaško-interesna skupina koja pokušava da sačuva pozicije na nekoj glupoj nacionalnoj priči." KRAJ CITATA
Prvo, nadam se da ste svjesni da bez 49 poslanika i izlaska iz VD stanja nema mrdanja put EU ni makac.
Nevjerovatno mi je pištanje Demokrata dok je DF lagan potpuno. Dajte ljudi iskulirajte, URA je odigrala pametno pa sad iza neke priče ne stoji 3 ili 4 već 14 poslanika. Demokrate imaju 9, jer je Lekić solo već neko vrijeme.
Ako neko misli da je loše u ovoj ovakvoj Crnoj Gori potpisati memorandum koji smanjuje tenzije i izbija adut DPSu da su oni jedini branik ugroženih manjina... onda taj neko pojma nema o politici.
Evo, ako ova ekipa napravi vladu sa manjinskom podrškom DPSa, ja ću prvi da ih pljujem.
Da elaboriram dalje... DPS se raspada, ogoljen je, gubi podršku glasača... zašto bi Dritan bio lud da nakon svega što je istrpio da vještačko disanje DPSu?
Mislim da bi takva suluda kombinacija bila ubitačno loša za CG iz dva razloga:
- građanska Crna Gora nema snagu da preživi još jednu Pozitivnu Crnu Goru. Ubila bi se nada da neka zdrava snaga može nešto da promijeni u ovom društvu.
- ukoliko se to desi DF koji tone bi dobio na snazi (opet) i time bi se dugoročno otklonila mogućnost da se formira večina bez DPSa i DFa a retrogradne snage bi jačale.
Dakle, dugoročno jako loša kombinacija.
Da je sreće pa da idemo redom TS, Katnić, budžet, zakoni, lokalni izbori, pa rekonstrukcija vlade i to easy može da se odradi (bez DF političara ofc jer tu slabo ima normalnih, ajde Branka Bošnjak nor bi mogla). Nadam se da će crne liste ođe pomoći.
Opet, ne znam zašto Demorkate pište?
Nego, realno čekujem da ih neko nazove i kađe da skalaju, jer ovo prozivanje saopštenjima lvl osnovna škola kićoja diktira Boris, a koji širi narativ o izdaji veze sa mozgom nema.
Ako URA ne ode sa DPSom, ka što neće jer nije ni do sad, oće li uputiti javno izvinjenje. Oće moj onaj, bitno im je da izazivaju emociju Pozitivne kad se URA pomene, jer ne daj bože da neko ponese ideju građanske priče i približi manjine novoj većini a da to nisu oni, to je za njih izdaja. Pobjede a ne podjele...neko potpiše pakt sa manjinama, a oni zaurlaju IZDAJA.
Sa DFom nema sreće, sa njima je nemoguća saradnja jer je islov svih uslova da Manda, Medo i Pipun uzmu fotelje u vladi a oni kao "najjača snaga" kontrolu i večinu glasova u vladi".
Umjesto da nakon izbora demantuju DPS koji je pravio babarogu od njih, oni bušenjem vlade, služenjem Vučiću, avetanjem o Bajdenu komunisti, Joanikiju obučenom u medicinsku sestru, dubokoj državi i ostalim skarednim stvarima.... samo pokazuju da su potpuno nenormalna grupacija.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Bookmarks