Originally Posted by
kimmi
Mislim da su Demokrate, za sad zbog političkog taktiziranja i odluke da je za njihov rejting najbolje da napadnu biračko tijelo ZBCG, mnogo na priču bliže DFu nego što su u stvarnosti.
Ako se sjećaš jedino su Demokrate, zbog pritiska EU ušle u pregovore oko izbornog zakonodavstva sa DPSom.
Mislim da je DH daleko od DFa to što može. DF ih od starta sapliće i proziva, tako da generalno mislim da je DH mnogo bliža i lakša za saradnju i dogovor URA nego DF.
DF je kancer, isto ko i DPS.
Ne znam zašto se forsira priča o manjinskoj vladi podržanoj od strane DPSa.
Mislim da te priče širi DPS, jer to je jedino što tjepi njihove glasače atm, nakon debakla na izborima i propale inicijstive za smjenu vlade.
Svako ko širi takve glasine ne misli dobro GP URA, a jasno je kome ne odgovara jaka URA.
Podsjetiću da su i pred prošle izbore, pa i sad pred glasanje o nepovjerenju, puštane buve da će URA ući u kombinacije. Imali su kad zaisto, da su htjeli.
Pravo da ti kažem, ako to URA uradi, a ne vidim ni jedan racionalan razlog zašto bi to uradila, ja ću prvi da ih pljujem đe god da stignem. U ovom momentu davati bilo kakav šlauf za spasavanje DPSu je čist politički suicid i idiotizam.
Evo po anketama DPS+DF su bez DH formiranih na 50%. Ako se DH formiraju, čopnuće i DPSu par procenata, a o DFu da ne pričam. Kad se sudare priče i kampanje Mikija, Jakova i Krivog, sa onima Mande, Meda i Pipuna biće veselo. Padoše DPS+DF na 40% sasvim lagano.
Izbori su jedini pošten način.
Na tim izborima URA treba da glasno kaže da neće ni sa DPSom ni sa DFom. Da su ubijeđeni i da sve ankete govore da će biti moguća većina bez ta dva najveća kancera Crne Gore i to u procentu od oko 60%. DFu je data šansa, ali su pokazali da su nemogući za saradnju. Jednostavno je. Svima je dosta mrcvarenja.
Ako budžet ne prođe i TS se ne usvoji mislim da tek onda možemo pričati šta dalje. Ponavljam, izbori su jedino pošteno rješenje.
Ako prođu budžet, TS i ovi setovi zakona.... idemo dalje još jednu godinu.
E da, najbitnije, SAD tek treba da realizuju pomoć zdravim snagama kroz sankcije o kojima se uveliko priča, a koje će pogoditi ljude bliske DPSu i DFu.
Baš me zanima stav glasača DPSa, ako se ljudi bliski aktuelnom predsjedniku nađu na crnim listama. Oće li i tada glasati za takvu stranku, a prosipati priču o euroatlantskoj orjentaciji.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Bookmarks