http://rtcg.me/vijesti/politika/3448...poFenf7dGayAI8
“Vlada nece pasti ali zasluzila je da padne” - Medojša
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa jes medju nama ateistima kriminalaca nema![]()
http://rtcg.me/vijesti/politika/3448...poFenf7dGayAI8
“Vlada nece pasti ali zasluzila je da padne” - Medojša
γνῶθι σαὐτόν
Kakav promašaj poente. Naravno da ima, samo se ne kriju iza vjere, niti vjerom opravdavaju svoju maniju superiornosti.
A Medojša očekivano. Ako vlada zaslužuje da padne, onda treba da je obore. Ovako je njihova odgovornost za sve što vlada uradi loše, a oni eto vele da je toliko loša da treba da se obori.
Last edited by NHM; 13-12-21 at 10:21.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Trebaju mi titlovi za tvoje postove jer pojma nemam o čemu pričaš. No izgleda ni ti pojma nemaš o čemu ja pričam.
Veci problem vlade su ovakvi likovi.
Bojanic se pokazao kao potpuni promasaj od ministra
https://m.cdm.me/ekonomija/radunovic...-firmu-u-becu/
Nedje sam pominjao ovog lika, koji je cak preko firme u BG snabdijevao MA hranom i sokovima, a predstavnistvo u Becu je koristio da prodaje karte za privatnu firmu pa naplacivao od MA.
I sad je i dalje u ministarstvu nekakav faktor.
Kako se zbog novca brzo salta sa pozicije na poziciju. Bice i ovaj ugrozeni srbin za pola godine
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Za prvi slučaj je jasno skroz.
Sad pazi ovo, ako me pitaju za vjeru, kod nas se smatra da je određena rođenjem a i ja to tako nekako prihvatam, pa ću se izjasniti da sam pravoslavne vjere. Sa druge strane, nisam kršten, pa ne mogu za sebe reći ni da sam vjernik neke konkretne crkve, tako da bi za mene bilo taman ovo "uopšteno pravoslavac".
Ne smatram ni da je ok da se svako ko se izjasni ko pravoslavac automatski svrstava u vjernike određene crkve. Ako me pitate vjerujem li u boga, na neki svoj iskrivljen način koji nije u skladu sa crkvenim dogmama, vjerujem. Kad dođem u situaciju da ne mogu da utičem na neke ishode, a vezane su za najbliže, osjećam potrebu da se najiskrenije pomolim za njihovo dobro.
Mislim da postoji neka sila koja je zajednička za sve religije, a da ni jedno od tih religijskih učenja nije 100% u pravu. A tek o razlikama među hrišćanskim učenjima ne znam šta bih rekao. Dakle nisam ni ateista.
Tek vjernik određene crkve je samo po sebi glupost, ne vjeruje se valjda u crkvu nego u boga.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Last edited by kimmi; 13-12-21 at 10:33.
Ovako:
- Raško odradio što je trebalo odraditi za CT izbore. Iz tog ugla odličan posao.
- negdje sam i pomenuo da će se povuć ovaj predlog, ali me je iznenadilo što ga je potpisalo 40 poslanika (dovoljno je 27), no, time je stvorena atmosfera (opis predugačak).
- hvataće se na ,,licemjere" i ,,izdajnike", jedna strana za ove druge da jedno pričaju, a da drugo rade, a druga strana... idemo u spiralu.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Ta licna pitanja i unutrasnja pitanja svake osobe koja se nicim ne mogu provjeriti ili izmjeriti su meni suludNa.
Neka me pitaju kakvog sam psihickog stanja, kako mi ide u zivotu, da li sam ispunjena i srecna osoba ili pesimista.
Koga briga za to???
Koga briga na koji nacin ja vjerujem u Boga i idem li u crkvu rekreativno ili iskreno i posveceno, postim li pun post ili samo dan prije ili postim na hljeb i vodu ili uz mprske plodove.
Cak je i vaznije pitanje "da li ste zadovoljni bracnim partnerom i nerviraju li vas djeca ili svekrva/tasta, imate li se dje parkirat i imate li ustedjevinu za grobnicu, nego ove gluposti vjerujem li u nesto ili ne. Nekad vjerujem,nekad se razocaram u Boga, koga briga kakvo mi je raspolozenje i osjecaj u trenutku popisa ili ispitivanja.
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
Sve je to ok, ali nije ni ok koje ste vjere (ajde primjera radi da uzmem ovo moje pravoslavac) kad se kod nas smatra da si nešto po rođenju.
Nisam ni ateista iako nisam kršten.
Ako stavim da sam pravoslavac ne znači da sam vjernik bilo koje crkve, iako se kod nas to tako tumači. Ko što rekoh, biti vjernik određene crkve je apsurdno, jer ne vjeruješ u crkvu nego u boga. Mada kod nas kako neki doživljavaju određene Vladike i/ili Mitropolite, taman dođe da vjeruju u crkvu.
Za gradska groblja ti je uzalud ušteđevina za grobnicu sve i da je imaš jer ne prodaju grobna mjesta dok se ne pojaviš sa mrtvim čoekom i kažeš da ga nemaš đe sahranit. Tek onda oće da prodaju grobno mjesto.
Problem je sto je jedino pravoslavlje tako kategorisano, sa nacionalnim predznakom, kod katolika, muslimana, jevreja, nemas ja sam crnogorski ili srpski katolik, musliman ili jevrej...to je glavni problem sto pravoslavlje treba da se objedini kao ove vjere i imace smisla, kakvo je sad stanje, to je potpuno besmisleno, znaci vidi se da svako radi za svoju licnu korist, vjernik je na nekom n-tom mjestu...
Ja sam kršten ,,kada se nije smjelo", u sedamdesetim, nisam se ništa pitao, bio beba (kod nas je običaj da se dijete krsti za prvi rođendan), vaspitavan u tom duhu, mog oca prijavljivali da je pošao na selo i poveo djecu da slave božić, uskrs, slavu,... (nikakve posljedice nije imao zbog tih prijava, ni na poslu, ni u vojnoj službi gdje je bio kapetan I klase). Sveštenike pamtim kao gospodu,... a onda... najkraći opis bi bio - kič. Počevši od ,,vjernika" (pod znacima navoda jer imaju taj epitet iz mode, a ne vjerovanja) do pojedinih sveštenih lica koja ne zaslužuju imalo poštovanja. Sa tim u vezi uvjek kažem da sam pravoslavac (zašto toga da se odričem), ali na ostala pitanja u anketi u vezi vjere (CPC, SPC, nalaganje badnjaka,...) ne odgovaram. Do sada sam (ili popunjavao ili su me zvali) u zadnjih 15 godina desetak puta učestvovao u anketama raznih agencija. Kako vreme prolazi sve više sam stava da ne treba posrednik (crkva).
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Zašto uopšte pišete o tim stvarima na ovoj temi koja se zove Vlada Crne Gore 42. saziv... ah da, Vladu je sastavila crkva... sorry![]()
Ozbiljno, imate drugu temu za te stvari.
Inače @Kliker17 kakav si s glavom je pitanje koje treba postavjati svaki dan svakome pa makar i ono kad "zajeb***š" nekoga![]()
Love, peace and respect.
Evo jedna tema za brata @MneonlyJa
https://borba.me/crna-knjiga-dps-kri...a-djukanovica/
Ah da,dps više nije na vlasti
Što meni ?Brzo se zaboravlja šta se ovdje piše.
Ja sam sve ovo kritikovao i kumio molio da se ne glasa za DPS pa čak i po cijenu da se glasa DF. Tada su mi govorili da sam Srbin oni koji mi danas govore da mrzim Srbe. (ili pravoslavce pošto oni to izjednačavaju, a niđe veze) Tada su oni bili za DPS, ja protiv. Danas su oni protiv DPS, a ja ću ih podržati samo da maknemo ovo zlo, pa ću se onda vratiti na fabrička podešavanja.
... jer Srbija, Rusija, SPC, klerikalizacija, četnici, nacionalizam itd.
Sad moram obrnuto, glasajte bilo koga samo nemojte DF i DH.
BTW. Šta palinja ovo Nik, katanac, ključ ? WTF je ovo
![]()
Last edited by mneonly; 13-12-21 at 11:12.
Love, peace and respect.
Pa to su vasi koalicioni partneri,zajedno činite taj patriotski blok
Privjezak itd je u CG tj u crnogorskim jeziku bio još od doba paleolita do famozne 1918 kad je počelo brisanje crnogorskom tisućuljetnjog i hiljaduproljećnog naslijeđa. Privjezak, neđelja, poneđeljak, i dva nova (stara) slova su ostala u društvu, posebno u naseljima starog titograda i titogradake đece (ne djece nego baš đ), koji su čuvali od zaborava, a konačno ga vratili u upotrebu adnanovim pismom koji je samo obnovio ono sto su izbrisali '18.
Nego da se okanemo jezičkih nedoumica i nametanja onog što nikad nije bilo u cg, ma kako god da prdonje, draginje (ćerke srbijanki), adnani zbore tj laprdaju u svojim doktorskim disertacijama.
Nego što bi sa Rastkovom poslanicom za pad vlade? Jel ovo početak kraja, ili još čekamo neki novi desant u najavi da se cg brani iz sume.
Sent from puslice using Tapatalk
Znaš kako ovo je moje mišljenje, ja to gledam na ovaj način:
Dobili su šansu, govorili su da će oni ovo i ono, da će voljeti i poštovani CG, njena obilježja, identitet itd. Da neće četnikovati itd.
Sve to izdali su lideri pojedinih političkih stranaka kao i sav narod. Imaš one koji sad forsiraju i propagiraju taj nacionalizam, negaciju, prekrajanje istorije, identiteta, pa onda četnikovanje, farbanje, i onda imaš Srbe i pravoslavce koje boli ona stvar za te stvari, ali ćute i neće da kažu "svome" "sjedi budalo jedna glupa smiri se, radi i prehrani porodicu, sjedi kući" Po meni takvi ljudi mogu najviše da utiču na ekstreme da ih nauče i prosvijetle pravim životnim stvarima, a onda imaš i tu faktor crkva koja ne radi ništa na tom polju nego samo pojačava intezitet tog ekstremizma.
A moj blok će uvijek biti građanski i državni (crnogorski iako ovdje neki odmah skaču kad kažem crnogorski da je to ekstremizam, a nemaju pojmaa)...
Već sam pisao o tome, a to je kada sve partije ili gotovo sve naprave većinu i Vladu i živimo u ljubavi, miru i poštovanju do kraja života.
P.S. Ukratko, ne mogu sada oko toga opširnije, dug je dan, da vidim šta će da se dešava![]()
Last edited by mneonly; 13-12-21 at 11:27.
Love, peace and respect.
Njegoš je govorio i pisao tisuću, koliko god se sa tim sprdao.
Ś koristim u neformalnoj komunikaciji i pisano (viber, forum, twitter npr.) ali ga nikad neću koristiti u formalnom pismenom obraćanju. Na primjer predsjedniku umjesto preśedniku (ili predśedniku).
Mene više brine u priličnoj mjeri dosta rašireno nepoznavanje gramatičkih pravila, "bi smo, dali, podpresjednik" i slične dosta zastupljene "pismenosti", a da ne pričamo o glupostima od kolokvijalnih uzrečica "stižem sekundarno" itd.
Al dobro, od naroda kojem je najgledanija Grand parada i Zadruga, koji ne čita ništa sem portala po internetu... šta drugo i očekivati.
Ne treba se nervirati ni oko čega, neka cvjeta hiljadu cvjetova.
Ko voli neka maše trobojkom, ko voli neka piše śutra, sve su to prava koja nikom ne treba uskraćivati niti nametati svoje "jedino ispravno tumačenje".
Peace.
Last edited by kimmi; 13-12-21 at 11:30.
Ja bih radije da se vlast pozabavi kriminalcima,narko dilerima kojih ima na svaki ćošak kao da smo kolumbija.
javna je tajna da policajci i inspektori rade s njima i dijele zaradu.
Naravno,da je sreće ispitalo bi se i bogatstvo svih u crnoj gori,a mnogi su ga stekli nelegalno,to se gradjanima mora vratiti ako ovo nekad postane normalna država.
I koliko još toga...i ovo sto je @kliker17 gore napisao/napisala je bitnije od ovoga sto ti pises iako si se ti posprdao s tim,dakle vrijeme je da nam teme koje su od stvarnog značaja budu prioritet,a ne te prdnjave oko crkve,drzave,jezika i slično zamlacivanje zarad jeftinih politickih poena.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks