Kakve efikasnosti od 70%? Nema te bocke od ovih raspolozivih koja ima preko 15% ucinkovitosti.
Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima
Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši
Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima
Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću
Je li u pravu taj doktor ili taj link?
Oboje si ti kačio pa me zanima?
U linku koji si postavio sam napisao i sam da je efikasnost 70%.
To je 2/3 i efekat je slab za vakcinu. Gdje je problem?
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
Last edited by Bugi; 07-12-21 at 19:01.
Kakve efikasnosti od 70%? Nema te bocke od ovih raspolozivih koja ima preko 15% ucinkovitosti.
Podsjetimo se da je to 70% (ili 78%, pogledaj šta si pisao) efikasnost u sprecavanju bolesti.
Tad je narativ bio da štiti 100% od težeg ishoda i hospitalizacije.
Ali sad je evo i 70% loša efikasnost u sprečavanju zaraze (uzaludna vakcinacija čak, tvoje riječi), iako nijedna vakcina trenutno nema ni blizu tu efikasnost, tj. upitno je da li postoji efikasnost u sprečavanju zaraze uopšte.
Zanimljivo, zanimljivo.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Problem je sto niti jedna, jedina "vakcina" nema niti blizu tog postotka trenutno (Delta) pa nikom nista, rokamo je u rame bez problema jer "Bolje neka zastita, nego nikakva!".
Ne zezaj, toliko puta si uhvacen u lazi na ovom forumu da postaje smijesno, sta vise, apsurdno.Nije problem i promijeniti misljenje, ljudi smo, tako i treba, ali ono sto ti radis je zalosno.
---
Edit:
Pfizer only! Idemo! Dolje sa Modernom, dolje sa AZ, dolje sa Sputnikom, dolje sa Sinofarmom, niti slucajno odobriti Novavax, dolje sa J&J! Svi down, Pfizer samo!
Last edited by beatnological; 08-12-21 at 15:02.
Ok
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
Broj umrlih u Crnoj Gori:
2016 - 6464
2017 - 6523 +0,9%
2018 - 6504 -0,3%
2019 - 6595 +1,4%
2020 - 7278 +10,35%
Za prvih 9 mjeseci ove godine umrlo je više ljudi nego cijele 2019.
Ako smrtnost u ova posljednja 3 mjeseca bude proporcionalna prvom dijelu godine imaćemo oko 8900 umrlih što bi bilo oko 22% više nego prošle godine, i 35% više nego 2019.
#malojačigrip
#ViArStrongPipl
Last edited by ASC; 15-12-21 at 14:38.
Barsko kovid odeljenje - lično viđenje
Labud Loncar
https://www.jedro.bar/kolumna/12136-...kZaEKZNchos93I
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ne znam kad je Labud bio u barskoj bolnici ali znam da je moja prijteljic ležala u februaru ove godine i d je horor od nebrige prezivjela! Bukvalno! Inače se pričalo da je inistrka poslala neko kontrolno osoblje odavde tamo, nemam pojma šta i kako, ali ako ej tačno da j sada tamo ok, je li bog dao
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Nisam citao ovaj tekst vec samo naslov i onako letimicno pogledao.....
Medjutim, jedan 'pozitivan' slucaj u barskoj bolnici ne moze da popravi na stotine negativnih.
Barska bolnica je je kao prvo raspad u organizacionom smislu a onda i u ljudskom i profesionalnom.
Samo mali broj ljudi prijavljuje svoje probleme sa ovom bolnicom a na stotine drugih ljudi nema kome da se pozali i prijavi bilo sta
jer znamo vec da nema nikakvih pomaka u bilo cemu.
Osoblje barske bolnice je kao prvo izgubilo svaku ljudskost, posvetu prema pacijentima, vlada totalna nebriga za pacijente u smislu 'svi cemo umreti' ili 'pusti njega ionako je star'...
Tu gdje politika udje tu nema vise prostora za strucnoscu i kvalitetom usluge, a pogotovo nema nekog osnovnog ljudskog stava i saosjecanja prema covjeku tj pacijentu..
Last edited by stara.dama; 16-12-21 at 08:55.
E pa ne znam, da su misljenja bas dijametralno suprotna. Vjerujem onda da je istina nedje po sredini.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Sve sto je stara.dama napisala je prakticno feedback od osoba koje poznajem a da su bili u Barskooj bolnici. Od nikoga za sada nisam dobio niti jedan, jedini pozitivan komentar, naprotiv. Jedno jedino pozitivno iskustvo koje sam cuo je vezano za pulmologa koji povremeno dolazi iz Brezovika u Barsku bolnicu.
Mada se ogradjujem da je ovo sve bilo u proslim talasima (zima 2020. do proljeca 2021.).
Postoji li evidencija koliko je od ukupnog broja smrtnih slucajeva vacinisanih/nevakcinisanih?
Jos bolje, postoji li evidencija kod smrtnih slucajeva vakcinisanih koju su vakcinu primili?
Ako ne postoji kod nas takva statistika, ima li barem od zemalja u regionu ili negdje drugo?
I tamo gdje postoji takva evidencija, ista ne može biti pravi pokazatelj stanja
Prema CDC-u:
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...accinated.htmlGeneralno, ljudi se smatraju potpuno vakcinisanim: ± 2 nedelje nakon njihove druge doze u seriji od 2 doze, kao što su vakcine Pfizer ili Moderna... Ako ne ispunjavate ove uslove, NISTE u potpunosti vakcinisani.
Apdejt:
https://uk.news.yahoo.com/boosters-w...vyJhueEdfMGsBVBooster doza će biti potrebna za status potpuno vakcinisane osobe
Drugim riječima, ako je danas umro neko kome je isteklo 6 mjeseci od druge doze, u teoriji biće zaveden kao - nevakcinisan. Isti status će imati i onaj koji je revakcinisan prije 10 dana, a umro je danas od korone ili sa koronom od moždanog, srčanog..i sl.
Last edited by starwalker; 16-12-21 at 17:25.
The more things change, the more they stay the same.
Ja se izvinjavam, nisam pratio topic skroz, zanima me samo ova pilula iz USA sto je odobrena u Briatiniju i u Dansku, moze li se koristit u zamjenu za covid vakcinu? nesto mi crnjak da se svakih pola godine vakcinisem kao kreten....
Došao je omicron, za 10 dana ima da imamo 1500 slučajeva dnevno.Ako se uzme u obzir ponašanje građanstva.
Last edited by Markys; 16-12-21 at 20:48.
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Ako je alfa bio blaži grip,delta prehlada, omicron ti dođe kao neki konjuktivitis ili fistula.Ne brini se,opušteno ka mnogi
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
nije došao sad nego još prije 10ak dana sad su završili sekvenciranje, a za ovih 10 dana br. slučajeva je prilično stabilan čak i opada, doduše sad će najvjerovatnije porasti
mada evo vele da više ima veze sa starijim koronavirusima nego sa ovim tako da se ne bih puno brinuo, u J. Africi đe su ga prvo otkrili već opada broj zaraženih i hospitalizacija
She is only here to annoy herself!
Ali zato UK obara sve rekorde, doduše po broju zaraženi za sada.
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Ђе да одрадим PCR тест, најјефтиније, потребно ми за путовање?
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Sate sate sate
Evo sam sebi da odgovorim, u Moj LAB je 44e PCR test.
Steta sto se sebi ne mogu zahvaliti hah
Sate sate sate
Izgleda da imamo klaster na najvisem drzavnom nivou
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks