Za sada vele:
Bolest je slična gripi. Pojačana temperatura i osjećaj kao da ga je zgazio vlak ili autobus i trajalo je par dana”
I ovaj graf isto optimističan
![]()
Imam (ili sam imao) koronu sa simptomima ili bez simptoma ali imam antitijela
Pozitivan sam (ili sam bio) ali bez simptoma i nemam ili ne znam da li imam antitijela
Nisam ili ne znam da li sam (bio) pozitivan
ne, ali pošto mi imunitet vjerovatno ne djeluje protiv omikrona sad će bit druga priča
She is only here to annoy herself!
Za sada vele:
Bolest je slična gripi. Pojačana temperatura i osjećaj kao da ga je zgazio vlak ili autobus i trajalo je par dana”
I ovaj graf isto optimističan
![]()
The more things change, the more they stay the same.
ako je osjećaj sličan gripu onda ću se def. vakcinisat jer me je grip raznio svaki put, korona mi je pala prelagano
Imaju neke vakcine bez boooocee (igle) :P
ako se vakcinišem sigurno se neću vakcinisat zbog toga![]()
Nema veze, daj nam QR kod da se covek secne![]()
Suvi kasalj me drzi danas 4 dan,od utorka sam antibiotike, pluca puna sekreta bila,sada manje al se cuje "skripi" i dalje. Dr prepisao. Poslusao pluca. Al sto je zanimljivo 12h necu kasljsati,onda me ufati. Usput se ihaliram berudualom.
Svake godine me hvata ovo,ove godine me ne pusta. 3 doza primljena fajzera prije mjesec ako sjutra bude isto,idem da se testiram. Poslace da snimam pluca 100%.
Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk
Nemas se sto testirat. Cijela pg je na suvi kasalj. Trajace ti 20dana.
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
E jad ih nasa od 3. doze poslije 6 mjeseci... ja sam za vakcinaciju, ali stvarno ne mislim svake 6 mjeseci da se bodem...
Isteklo mi je 6 mjeseci, ali sam 'pokriven' kovid sertifikatom do kraja februara jer krajem avgusta prelezah koronu.
A vidjecemo sto ce bit do marta, valjda promijene ovo pravilo o 6 mjeseci.
Oće, promijeniće ga u 3 mjeseca
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Svako od nas misli shodno svojim intelektulnim kapacitetima.
https://www.poslovni.hr/hrvatska/nov...jeseci-4316506
Evo hrvati predlazu booster nakon samo 3 mjeseca. Ako cemo pravo, ne vidim uopste sto bi mladji i zdravi, od recimo ispod 60 ili 65 godina uzimali 3.dozu.
Kako se misljenja lagano mijenjaju mnogima.Vodeci se tom logikom sto bi mladji i zdravi uzimali i prve dvije doze?
Prakticno je dokazano da poslije 4-5 mjesec zastita opada do tog stadijuma kao da skoro nisi ni vakcinisan, cemu onda prve dvije doze ako neces i booster (broj 1, pa broj 2, pa broj 3 i tako u nedogled)? Znaci vjerovalo se "nauci" prije 6-7 mjeseci ali sada kada ti isti kazu da bez boostera nemas zastitu onda se vise ne vjeruje?
Drago mi je da se pojedini bude i pocinju da razmisljaju svojom glavom.
Sreca pa si ti od prvog dana zna/la da je ovo sve farsa. A sjedi....
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Politika jasno kaže kako se tretiraju takvi pobunjenici:
Dao si legitimitet eksperimentu, otvorio vrata aparthejdu, nema sad neću više. Htio ili ne htio bocku, tvoj dosadašnji način života možda nikad više neće biti moguć bez ažuriranog covid statusa.![]()
Računaj da će ga smanjiti na tri mjeseca kod potpune beskorisnosti trenutnog boostera. No, od marta ide Pfizerova omikron formulacija, najvjerovatnije iz dvije doze kao i kod vuhanske, pa se nadaj da ćeš se u 2022. u najboljem slučaju klepiti 3 puta.
Hrvati samo kopiraju, usvajaju...( pioniri su Izrael, UK..) kao što ćemo i mi oko NG čuti isti predlog a tamo negdje u drugoj polovini januaru nakon eksplozije slučajeva i dobiti u novim pravilima.
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Ja odoh sjutra po buster dozu...pa kako mi bude....mislim da ce mi biti katastrofa jer svaki put sa 39 reagujem
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
možda organizam pokušava nešto da ti kaže...
meni djed (86) primio 2 kineza i fajzer buster, ziv se cuo nije, nit sto osjetio.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks