Page 501 of 543 FirstFirst ... 401451491497498499500501502503504505511 ... LastLast
Results 12,501 to 12,525 of 13557

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2021]

Thanks Thanks Given 
    1,679
    Thanks Thanks Received 
    1,251
    Thanked in
    832 Posts

E da vam je znati koliko ovakvih ima u VOJSCI ne biste vjerovali. I to se ne kriju, samo nisu debili da se snimaju i objavljuju na dr mreze

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    I te i takve karikature su bolje od DPS-a... Da, dno smo.

Sent from my moto e5 using Tapatalk
    Ja DPs nijesam pomenuo niti sam rekao da je bolji DPS od njih a ni gori, to je već tvoj način spinivanja.
    Vi ste sa takvim karikaturama u koaliciji, a znas sta je najgore. Dobrovoljno, jer ne morate biti. Imaju vlast i bez vas zar ne?
    Jel se moglo reći kad se vec ništa ne pitaš, zao mi je nećemo sa vama i onako možete bez nas. Samim tim što ste pristali da budete dio tog profila govori dosta zar ne?
    Odje nista bili prinuđeni zarad smjene DPSa moramo sa njima, odje ste čisto iz ljubavi. Objasni ako je drugačije?
    Last edited by lepetanac; 10-12-21 at 21:51.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    635
    Thanked in
    290 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Ono što su đeca uradila je neprilično, ali ne i skandalozno, jer su đeca. Ali ovo što si ti uradio je sramno!
    Listom si nabrojao zemlje koje su u stanju zamrznutih sukoba/ratova ili neskrivene mržnje.
    A Srbija i Crna Gora su u stanju velike ljubavi...

Od kad znam za sebe, Srbija rovari ovuda, uz vrlo kratke pauze. Od AB revolucije, preko Sloba (đe 1997 - 2000 nije bilo oružanog sukoba samo zbog zapada i činjenice da je Slobo bio na izmaku snaga), preko Koštunjavog, Tadića, i evo sad Vučića.

Zadnji primjer je "bitka za Nikšić" đe je isti Vučić milione usuo, i nažalost nesmetano poslao agenturu da rovari po mrčenom Nikšiću, ne bi li ovu splačinu i izdajnika doveo na vlast.

Najmanje što Crna Gora može da uradi protiv takvog konstantnog pritiska 10 puta veće zemlje je da im ne olakšava posao. Od 600 hiljada stanovnika, u službama bezbjednosti je angažovano ni 8 hiljada - 1,5% stanovništva. U tih 1,5% ne smije da priviri bilo ko ko nije apsolutno lojalan isključivo Crnoj Gori (pri tome može da bude ultra-Srbin. Znam takvih, koji bi poginuli za Crnu Goru i da je naspam njih Srbija, i kojima ovakvo nešto nikad ne bi palo na pamet).

To je stvar elementarne logike, i doktrine nacionalne bezbjednosti, u svakoj ozbiljnoj zemlji. Od toga principa se ne odustaje, ma ko prozivao za "skandalozne izjave", "fašizam", relazivizovao "đeca su to". Nek je srećno đeci u ministarstvu turizma ili u privatnom sektoru, ali značke mi ga gledali ne bi.

4. The Following User Says Thank You to Nije bitno... For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Bile ne bile u ljubavi ratovale nisu.
    ---
    Da, to u Danilovgradu su đeca koja su možda avetala iz inata nekome, ili da se šale... svejedno. Za tu đecu se treba boriti, ali ne tako što ćeš ih stavljati na stub srama, što ćeš ih iz škole izbačit... Ne pada ti na pamet da će se time možda kontra-efekat postići.
    Za takav nastup dobijaš aplauze svojih istomišljenika, a poenta je privući nove, indiferentne ili zabludjele.
    Razmisli o tome. Mali smo da bi se olako odricali jedni od drugih.

6. The Following 2 Users Say Thank You to Stradivari For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

ovu đecu je neko vaspita da se ne voli i poštuje država Crna Gora. ciljano i sa namjerom su slavili. ne znam što je problem ro reć'

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

8. The Following 2 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Možda su samo slušali moju omiljenu radio stanicu, 104,7.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Ovo đece gledalo nije no su punoljetni. Ovoliki sam bio kad sam se ozbiljno bavio sa bojevom municijom.
    Poenta je da se izgleda izmjenila uprava, pa su upisana djeca aktivista sadašnje vlasti. A u kuću su vaspitani da se raduju porazima Crne Gore.
    Idealni da ih naoružamo kad završe školicu o državnom & našem trošku. Baš će se potruditi za bezbjednost zemlje čije poraze slave.
    A da ih prevaspitate u njihove godine? Aha, važi... Možda samo da ne budu ovoliko glupi da kače na društvene mreže.

11. The Following 4 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Super, vidim koliko je to treniranje strogoće i utjerivanje patriotizma dalo dobrih rezultata tokom prethodnih 15 godina.
    Očekujem samo da date odgovarajući doprinos u smišljanju sankcija koje treba sprovesti. Vjerujem da ćete biti kreativni.
    ---

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Ne znam, ja i dalje mislim da je glupo ljude kažnjavati zbog toga što navijaju za drugu reprezentaciju..
    Stvarno ne volim da se javljam ođe, ali SKOJ, majka mu stara, pa ne radi se o tome sto su ti momci navijali za reprezentaciju druge drzave, vec sto su slavili poraz svoje države. A sjutra treba da brane tu državu, ćiji poraz slave? Zar je to stvarno toliko teško da razumijes? Pobogu?!

Navijati za Srbiju je jedna stvar. I ja navijam za Srbiju, fan sam Djokovica, Jokica, Marjanovica, srpskih odbojkašica, fudbalera, vaterpolista....Ali nikad, nikad ne mogu da navijam za Srbiju kad igra protiv Crne Gore. Jer, Crna Gora je moja država, tu sam se rodio, odrastao, postao čovjek. Moji preci su odavde, ođe su njihovi grobovi, tu će biti i moj. Kakva je da je, Crna Gora je moja drzava. Nikad ne mogu protiv nje biti. Ma ko bio na vlasti. Ja sam protiv svake vlasti bio, ali nikad protiv Crne Gore. Vlasti su prolazne. Htjedoh da napišem "Crna Gora je vječna", ali bi djelovalo patetično.

Za mene, Crna Gora jeste vječna.

14. The Following 5 Users Say Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Jedna je stvar objašnjavati đeci koliko takav stav nema smisla, koliko je to usmjereno i protiv njih samih, njihovih najbližih... A potpuno druga,, i vjerujem kontraproduktivna ideja o sankcionisanju.

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Ja iskreno mislim da je ovo podmetačina Antene M i da je ovo neki snimak od prije đe su momci pjevali Kosovu, pa se sad manipuliše i predstavlja kao da se slavilo protiv svoje zemlje. Ne bi bilo prvi put, zaboravljate moć medija...
    S obzirom da me evo nažalost demantovaše akteri, iskreno porazno mi je da na forumu ođe nismo bili jednoglasni povodom ovoga, kakve god nacionalnosti bili. Neko već reče nisu ovo "kežual" Srbi u Crnoj Gori nego ljudi koji sjutra trebaju da štite ustav Crne Gore. Pa mislite li da su akteri iźeli *****, progutali knedle i ponos i izvinuli se,, što su osjetili da tako treba ili što je pukla realno bruka, presedan, pa je stigla direktiva? Ja barem ne pamtim da se slično bilo đe desilo, za sprdnju smo.

Čisto prije mi neko krene priču o Srbima i kako imam problem sa istima, otac mi je rođen u Srbiji, živio tamo svojih prvih 7 godina, baba mi je Srpkinja i sa svojih 83 godine i dan danas priča ekavicom.

Sent from my SM-A725F using Tapatalk
    Last edited by BiTrAtE; 10-12-21 at 23:57.

17. The Following 3 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Jedna je stvar objašnjavati đeci koliko takav stav nema smisla, koliko je to usmjereno i protiv njih samih, njihovih najbližih... A potpuno druga,, i vjerujem kontraproduktivna ideja o sankcionisanju.
    Ja se u principu slažem sa tobom ali:
    1) Kako misliš da odradiš "override" vaspitanju koje su dobijali i koje i dalje dobijaju od kuće?
    2) To "dijete" od 19 ili jače godina osim što ima pravo glasa, upravo prolazi obuke da rukuje Zastavom M70, heklerima G36 i MP5, snajperima...

19. The Following User Says Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Vidite i te momke iz akademije ste vec oznacili kao neprijatelje i izdajnike cemu to vodi iskreno vas pitam? 15 i vise godina nas tako predstavljate kao okupatore, izdajnike, neprijatelje i dok pricate o tome zaklanjate se zavjesom antifasizma mislim da je malo dosta. Ja se nadam da ce ovo konacno prestati da se u ovoj zemlji moze zivjeti normalno, kao sav normalan svijet.

Ostoja
    Pa kako onda neko koje rodjen i odrastao u Lovcencu navija za CG protiv Srbije? Ili kako Turci koji su rodjeni u Njemackoj navijaju za Tursku? Ljudi navijaju za ono sto im je u srcu i dusi i to tako treba da bude.
    Hasta siempre!

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Brk View Post
    Vidite i te momke iz akademije ste vec oznacili kao neprijatelje i izdajnike cemu to vodi iskreno vas pitam? 15 i vise godina nas tako predstavljate kao okupatore, izdajnike, neprijatelje i dok pricate o tome zaklanjate se zavjesom antifasizma mislim da je malo dosta. Ja se nadam da ce ovo konacno prestati da se u ovoj zemlji moze zivjeti normalno, kao sav normalan svijet.

Ostoja
    Pa kako onda neko koje rodjen i odrastao u Lovcencu navija za CG protiv Srbije? Ili kako Turci koji su rodjeni u Njemackoj navijaju za Tursku? Ljudi navijaju za ono sto im je u srcu i dusi i to tako treba da bude.
    Opet mjesate neke stvari mislim namjerno to radite.
    Niko ne brani pravo nekom drugom da navija za reprezentaciju koju hoće pa makar i protiv svoje, jeste to meni suludno ali neka ga.
    Odje se priča ko je I na koje mjesto navijao protiv svoje zemlje, i na kraju slavio poraz.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Sta je ova drzava uradila od 2006 da je Srbin osjaca kao svoju to mi odgovorite?
    Na tom mjestu ne trebaju nikakva slavlja jer se podrazumijeva disciplina. Nebitno je mjesto zapravo ista bi bila prica ma gdje da si desilo.
    Nazalost za mnoge su Srbi i Srbija ovdje arhineprijatelji. Zbog ove zemlje koju najvise volim na svijetu nadam se da ce to promijeniti ali bojim se da smo mnogo daleko od toga.
    Hasta siempre!

23. The Following User Says Thank You to Brk For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Ostoja
    Radi se o drugacijim stvarima. Crnogorci iz Lovcenca su dosli iz Crne Gore prije oko 70 godina u procesu kolonizacije. Kod njih je crnogorski identitet jos uvijek sacuvan. S vremenom i mijesanjem s lokalnim stanovnistvom ce to izblijediti. Turci su dosli jos kasnije u Njemacku i, koliko znam, proces njihove integracije u njemacko drustvo ide vrlo sporo. Jos uvijek mladozenje idu po nevjeste u Anadoliju. Naravno, ne svi, ali toga ima.

Ovi momci iz policijske akademije nemaju nikakve veze sa Srbijom. Ne znam za svakog pojedinacno, ali pretpotstavka je da su rodjeni u CG, kao i njihovi roditelji, djedovi, pradjedovi....itd. Potpuno je drugacija situacija.

Ono sto je u ovoj pricu posebno bitno jeste da se ti momci skoluju da budu na braniku Crne Gore. Kako mogu braniti drzavu oni koji slave njen poraz?

Da li su ti momci iz akademije ovako proslavili pobjedu rukometasica Srbije protiv Poljske? Naravno da nijesu. Zasto onda protiv Crne Gore?

U vrijeme DPS-a je bila prica da se navija protiv Crne Gore zbog DPS-a. Zasto sad, kad imamo vlast koja je izabrana po pokroviteljstvom SPC?

Patologija.

25. The Following User Says Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

A koliko su Srbi dobrodosli da navijaju, vidjeli smo kako je prosao Crnogorac koji nije u kalupu, istjeran je sa stadiona. 15 godina odnosa prema Srbima ne moze izbrisati jedna godina nove vlasti.
    Hasta siempre!

27. The Following User Says Thank You to Brk For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    635
    Thanked in
    290 Posts

Bile ne bile u ljubavi ratovale nisu.
    ---
    Da, to u Danilovgradu su đeca koja su možda avetala iz inata nekome, ili da se šale... svejedno. Za tu đecu se treba boriti, ali ne tako što ćeš ih stavljati na stub srama, što ćeš ih iz škole izbačit... Ne pada ti na pamet da će se time možda kontra-efekat postići.
    Za takav nastup dobijaš aplauze svojih istomišljenika, a poenta je privući nove, indiferentne ili zabludjele.
    Razmisli o tome. Mali smo da bi se olako odricali jedni od drugih.
    Ja lično imam granicu do koje ima smisla boriti se da nekoga, a ovi su je prešli.

Raspravu analognu ovoj vodim s drugovima pravnicima koji mi objašnjavaju da je svrha kažnjavanja u pravosudnom sistemu - rehabilitacija. Jeste, u 90% slučajeva. Ima 10% kojima nema pomoći...šta imamo mi da rehabilitujemo Maria Miloševića, Ivana Vujovića, Željka Bulatovića itd...mogu da nabrajam kolko oćeš? Ima li neko da vjeruje da će oni da se poprave? Zaključaj i baci ključ, takvima pomoći nema, svrha je da se zaštiti ostatak društva.

Isto tako, onaj ko ne navija iz sveg glasa za Srbiju (srećno bilo), nego za Srbiju protiv svoje države - taj nema šta da radi u policiji, vojsci i obavještajnoj agenciji Crne Gore. Baš nema potrebe.

Da li kapiraš da policija, vojska i agencija nijesu poligon đe treba da se boriš za nečiju lojalnost državi koju taj neko treba da štiti? Mene baš briga za koga navija i šta misli doktor koji me liječi, službenik na nekom šalteru, ama i rukovodilac, ako radi posao savjesno. Ali sa službama bezbjednosti i odbrane nema zajebancije.

Uglavnom, neka bude kontra efekat. Kako niko ne razmatra kontra efekat u vezi ovoga što je nesrećni Nikšić dočekao? 64% Crnogoraca, 25% Srba, i teke da je gradonačelnik Srbin, nego je gradonačelnik Kovačević Marko, koji pljuje na državu Crnu Goru u svakoj prilici, otvoreno? Tu se niko ne sjekira oko kontra efekata? To je lagano, jer mi Crnogorci smo lopovi DPS-a, pa sad da ćutimo i trpimo i da nam je dobro? Imaju li braća Srbi neki osjećaj za kontra efekat, izvinite što pitam, ili moraju ovakve da biraju? Treba li da mi to razumijemo, i to i skandiranja Ratku Mladiću, i slične stvari, kao neku "pop kulturu" i bunt, kao malo pretjeranu reakciju na "zulum" DPS-a, "nek se izduvaju, proći će ih", i slično? Leba ti, mani me se s pričom da cio vijek treba ja nešto da razumijem, a niko ne mora da razumije mene. Ili nek nastave, neka đelju dok traje, ali ako posle bude "kuku lele", nemoj da pričamo da ga nisu zaradili.

29. The Following 2 Users Say Thank You to Nije bitno... For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Stvarno ne volim da se javljam ođe, ali SKOJ, majka mu stara, pa ne radi se o tome sto su ti momci navijali za reprezentaciju druge drzave, vec sto su slavili poraz svoje države. A sjutra treba da brane tu državu, ćiji poraz slave? Zar je to stvarno toliko teško da razumijes? Pobogu?!...
    Jesu li? Mislim, ako navijaš za jednu stranu slaviš li poraz druge? Ako Bošnjak navija za Tursku (a znam ih) u meču Turska-Crna Gora slavi li poraz Crne Gore?

Moguće je da ja tu nešto emotivno ne razumijem, ja timske sportove niti volim, niti pratim, niti navijam, niti mi je navijanje shvatljivo. Što bi mi 11 ljudi iz mog grada plaćenih da šutiraju loptu bili miliji od 11 ljudi iz susjednog grada plaćenih da šutiraju loptu?

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Nije bitno... View Post
    Isto tako, onaj ko ne navija iz sveg glasa za Srbiju (srećno bilo), nego za Srbiju protiv svoje države - taj nema šta da radi u policiji, vojsci i obavještajnoj agenciji Crne Gore. Baš nema potrebe....
    OK. Samo da te pitam važi li to i za Albance koji navijaju za Albaniju protiv Crne Gore. Jer ih ima i sjutra kad izađe video policajca Albanca hoćeš li tražiti da se otpusti? Ili Crnogorca iz Lovćenca koji radi u srpskoj policiji a navija za Crnu Goru protiv Srbije?

Ako hoćeš - svaka ti čast i jasno mi je šta tražiš i zašto.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Jesu li? Mislim, ako navijaš za jednu stranu slaviš li poraz druge? Ako Bošnjak navija za Tursku (a znam ih) u meču Turska-Crna Gora slavi li poraz Crne Gore?
    Ako se proslavlja pobjeda Srbije nad Crnom Gorom, a ne protiv Poljske, sto to znaci? Logicki.

Znas ti dobro o cemu se radi. Nemojmo da izigravamo francuske sobarice. Znamo se

33. The Following User Says Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Damjanović: Nema sreće bez povratka osnovnog političkog morala

Je li moguće da su ovi ljudi ovoliko odjedrili od realnosti?

DPS poziva na povratak u vrijeme njihovog osnovnog političkog morala

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Damjanović: Nema sreće bez povratka osnovnog političkog morala

Je li moguće da su ovi ljudi ovoliko odjedrili od realnosti?

DPS poziva na povratak u vrijeme njihovog osnovnog političkog morala
    Damjanovicka je razocarenje. Imao sam lijepo misljenje o njoj. Ima zavidnu karijeru u inostranstvu. Koji ce joj vrag da se petlja u DPS politiku?

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    635
    Thanked in
    290 Posts

OK. Samo da te pitam važi li to i za Albance koji navijaju za Albaniju protiv Crne Gore. Jer ih ima i sjutra kad izađe video policajca Albanca hoćeš li tražiti da se otpusti? Ili Crnogorca iz Lovćenca koji radi u srpskoj policiji a navija za Crnu Goru protiv Srbije?

Ako hoćeš - svaka ti čast i jasno mi je šta tražiš i zašto.
    Istoga momenta - doma. Najbolje da me pitaš što mislim o tome da Albanac koji navija za Albaniju protiv Crne Gore bude na čelu vojske Crne Gore... Ja razumijem zašto Makedonci mrčeni moraju da trpe takve pojave, jer se tamo praktično zaratilo, a onda ih je NATO spriječio da završe ono što su Albanci započeli. I sad su tu đe su...ali što bi ja morao da aplaudiram da mi instaliraju petu kolonu u službe bezbjednosti, to mi ne ide pod kapu.

Pardon, neću tražiti isto to za Crnogorca koji (pametno, ne javno) navija za Crnu Goru, a radi u bezbjednosnoj strukturi druge zemlje, jer ja nemam nikakvu obavezu da budem oličenje neutralne pravde ovoga svijeta. Meni je interes Crne Gore na prvom mjestu, i nemam ništa protiv da se mi nekome potkopamo đe možemo. Ali, obrnuto ne važi.

Branite mi vladu, vlast, ministre, DF, šta god... Al nemojte mi ovo braniti, veselja vam. Mnogo jada brate mili. Po hiljaditi put, nije isto biti Srbin i biti protiv svoje države.

37. The Following 4 Users Say Thank You to Nije bitno... For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    211
    Thanks Thanks Received 
    675
    Thanked in
    297 Posts

Sta je ova drzava uradila od 2006 da je Srbin osjaca kao svoju to mi odgovorite?
    Prije nego postaviš to pitanje, zapitaj se šta je prosječan Srbin uradio od 2006. da bi bio dio multietničke Crne Gore? Navijao protiv svoje države, pjevao kosovske pjesme, crtao grafite srpskih ratnih zločinaca, nosio četničke zastave, pričao o Crnoj Gori kao srpskoj zemlji, potencirao priču o svojoj ugroženosti i tako u krug. Ne gradi se na taj način osjećaj pripadnosti nekoj grupi ili državi, Brkati.

Još ne čuh nekog da se osjeća ugroženo u Crnoj Gori, osim Srba. Spin uveden od strane tadašnje opozicije, a današnje vlasti, koji se vrlo lako primio u javnosti. Mnogo je lakše izmanipulisati i uvjeriti čovjeka da ne može do posla zato što je Srbin, a ne zato što ga teren ne prepoznaje.
    Last edited by Lackie; 11-12-21 at 06:35.

39. The Following 16 Users Say Thank You to Lackie For This Useful Post:

Page 501 of 543 FirstFirst ... 401451491497498499500501502503504505511 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)