Page 123 of 230 FirstFirst ... 2373113119120121122123124125126127133173223 ... LastLast
Results 3,051 to 3,075 of 5734

Thread: Načisto / Reflektor - teme, gosti... [reakcije]

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

normalan covjek ne moze glasati demohriscane (ili kako se bude zvala bogougodna partija,eto im ideje za ime).i to za uru je na silu,po principu daj sta das.apstinencija nije opcija jer ogromna vecina glasa po komandi,te je zaludna rabota.ono sto nama treba je prava alternativa,toga izgleda da nema jer nema ko i to nam je sto nam je,neka nas siluju ovi blavori.

Thanks Thanks Given 
    1,727
    Thanks Thanks Received 
    1,286
    Thanked in
    857 Posts

E pa zamislio osobu koja glasa Zdravka i Demokrate posle svega

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Fascinantno je koliko vremena treba forumašima da "prelome" oko očiglednih stvari. Bukvalizam nažalost postaje dominantan način rezonovanja u društvu. Možda su i zato sarkazam senzor masovno u kvaru?

Sad vam se javilo za Bečića i DCG? Ozbiljno, sad, tek?

A upozoravali smo maltene od nastanka SNP jugenda ko su i šta su Demokrate. Jeste da je većini trebalo jedno pet godina, ali dođosmo konačno na isto. Bolje ikad neko nikad. Pretpostavljam.
    Zato, djeco, glasajte za DPS

Ili Draginju possrbicu...

4. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,255
    Thanks Thanks Received 
    1,750
    Thanked in
    953 Posts

Sve je prihvatljivije od DPSa i Draginje.

6. The Following User Says Thank You to Dzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,241
    Thanks Thanks Received 
    9,499
    Thanked in
    4,606 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Koliko se sjećam, Pejović je od 28 miliona kupoprodajne cijene uplatio 2 miliona, sve su odmah prepisali na njega i onda je ostatak natenane plaćao od profita KAP-a. Sposoban čoek.
    sposoban, na koga ce da misli ako ne na sebe. isto kao i dozic. otisao je u privatnu firmu s pricom: ja sam im(kapu) rekao: dajte mi stan pa cu se vratit. i gle, posle 3 godine se vratio, doduse u uniprom. samo neka ne prosipa ovu socijalnu pricu o radnicima.
    nothing comes from violence and nothing ever could

8. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,624
    Thanks Thanks Received 
    4,887
    Thanked in
    2,522 Posts

[QUOTE=NHM;5673437]Koliko se sjećam, Pejović je od 28 miliona kupoprodajne cijene uplatio 2 miliona, sve su odmah prepisali na njega i onda je ostatak natenane plaćao od profita KAP-a. Sposoban čoek.[/QUO

Bojim se da te sjećanje malo vara. Platio je stečajnoj upravi dobar dio novca prilikom preuzimanja, a ostatak kad su mu oslobodili imovinu. Uzeo od banke kredit.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,012
    Thanked in
    4,019 Posts

https://www.slobodnaevropa.org/a/26576264.html

https://www.vijesti.me/vijesti/ekonomija/191443/pejovic-uplatio-10-miliona-eura

https://www.vijesti.me/vijesti/ekonomija/166521/pejovic-zalozio-kap-za-kredit-pa-ga-istim-novcem-kupio

Platio 4 miliona, dali mu u vlasništvo imovinu, imovinu založio za kredit. Drugim riječima, nije dao 28 miliona pa dobio vlasništvo nad kapom, već ga je dobio poslije uplaćenih 4 miliona. Neka bude da se igramo formalnosti pa nije dobio vlasništvo nego pravo raspolaganja. Nije šija nego vrat.

Na ovaj način su rađene "investicije" i za vrijeme Deripaske, a i u Željezari prilikom prve privatizacije.
    Last edited by NHM; 10-12-21 at 13:20.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

11. The Following 3 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,241
    Thanks Thanks Received 
    9,499
    Thanked in
    4,606 Posts

ne zamjeri mu, matematika mu nije jaca strana

13. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,497
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    596 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Fascinantno je koliko vremena treba forumašima da "prelome" oko očiglednih stvari. Bukvalizam nažalost postaje dominantan način rezonovanja u društvu. Možda su i zato sarkazam senzor masovno u kvaru?

Sad vam se javilo za Bečića i DCG? Ozbiljno, sad, tek?

A upozoravali smo maltene od nastanka SNP jugenda ko su i šta su Demokrate. Jeste da je većini trebalo jedno pet godina, ali dođosmo konačno na isto. Bolje ikad neko nikad. Pretpostavljam.
    Mislim da se tada nije moglo tako jasno zakljuciti ono sto se danas vrlo lako moze. Demkrate, Ura i DF su pokazali u ovih godinu dana kakvi su u srzi. Tada kad si ti to mozda govorio je covjek mogao samo da vjeruje na rijec da bolje znas ili da mozes buducnost da vidis. Nekima od nas isto treba opipljivije nesto da bi pljuvali ljude. Daj covjeku vlast i vidjeces kakav je.

Npr za DPS i SDP imamo 30 godina dokaza da bi mogli bez trunke grize savjesti da ih pljujemo danas.
    Sate sate sate

15. The Following User Says Thank You to nimfa For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Stvarno je stolica dobra fora

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

17. The Following 2 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,012
    Thanked in
    4,019 Posts

Niko ne može nagrdit čoeka kao sam sebe što može.

19. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,446
    Thanks Thanks Received 
    5,126
    Thanked in
    2,750 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    ne zamjeri mu, matematika mu nije jaca strana

Ajde, ti bgm ka' da je lako izračunat više desetina tisuća godišnje bruto plaće.
    Forever young, i want to be forever young

21. The Following 2 Users Say Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Mislim da mi ne mozemo imati problema sa izvodom struje, pogotovo kada smo povezani sa Italijom. Struje manjka stalno.
    Sa izvozom sigurno nema problema, ako se ima za izvoz.

Ovo što Isac pominje u vezi sa Srbijom, nije bio neto izvoz, nego privremeno skladištenje viška koji se javlja u neko doba dana, a koji potom vraćaš u mrežu kad potrošnja ponovo poraste.
    Što bi se reklo, saldo je nula.

Thanks Thanks Given 
    7,624
    Thanks Thanks Received 
    4,887
    Thanked in
    2,522 Posts

Default Načisto / Reflektor - teme, gosti... [reakcije]

https://www.slobodnaevropa.org/a/26576264.html

https://www.vijesti.me/vijesti/ekonomija/191443/pejovic-uplatio-10-miliona-eura

https://www.vijesti.me/vijesti/ekonomija/166521/pejovic-zalozio-kap-za-kredit-pa-ga-istim-novcem-kupio

Platio 4 miliona, dali mu u vlasništvo imovinu, imovinu založio za kredit. Drugim riječima, nije dao 28 miliona pa dobio vlasništvo nad kapom, već ga je dobio poslije uplaćenih 4 miliona. Neka bude da se igramo formalnosti pa nije dobio vlasništvo nego pravo raspolaganja. Nije šija nego vrat.

Na ovaj način su rađene "investicije" i za vrijeme Deripaske, a i u Željezari prilikom prve privatizacije.
    Jel on isplatio stečajnu upravu kad je preuzeo imovinu? U zadatom roku od mjesec dana? Za kredit ko je rizikovao? Pejovic i banka.
    Ove pare od kredita ko je uzeo? Džibuti?
    Što niko ne ponudi 100€ više kad se lagano iz profita isplati? Lagano bi bio pobjednik. Prodaja imovine iz stečaja.

Konkretno da li bi prodao stan nekome ko ti da 15% kapare i ostatak kad podigne kredit gdje je zaloga stan koji mu prodajes?
    Uz zastitne klauzule da pare ne odlepršaju negdje drugo.

Ispadoh advokat Pejoviću, čuvenom “kondukteru” koji je prvu livnicu imao prije 20+ godina na Slano jezero, đe je otkupljiva sekundarnu sirovinu i topio u aluminijum.
    Inače na sekundarnu sirovinu i preradu uzeo nestvarne pare i u Srbiju.
    E da, kondukter koji je pokrenuo decenijama zatvoren rudnik u Pljevljima i proda ga za vrhunske pare. Neznalica…

Usput, lik je trgovac i svakako mi je win win.
    Lagano će da uvozi aluminijske ingote i da ih prerađuje u silumine i profile i da ih ponovo izvoI 400$ skuplje po toni.

A elektroliza neka čeka bolje dane…

U suštini našle se dvije ekipe junaca koji ne žele dogovor. Napravi se formula gdje cijena ima fixni dio i premiju na osnovu cijene aluminijuma i partneri dijele zajedničku sudbinu.

Doduše, tako je bilo sa Rusima, pa je Mans vrištao zašto je struja Kapu jeftinija nego za Vanjim bojler. Previđa se konstantna potrošnja koja pegla peakove i preuzimanje koje nije na 220V, al to su finese.

Al da ne detaljišemo. Svakako, aluminijska elektroliza ima smisao samo uz izvor struje.

Edit: Misliš li da je imovina Kapa bila dovoljna za kredit Pejoviću kod banaka ili je morao još ponešto založit?

Last edited by Gagarin; 10-12-21 at 16:30.
    Ako ovi ne budu valjali, bar ćemo njih lako maknut

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,012
    Thanked in
    4,019 Posts

Samo polako. O kakvih mjesec dana pričaš kad se sa trećeg linka, doduše ne može se otvorit jer se povezao nekako sa drugim, jasno vidi da je uplatio 4 miliona, pod uslovom da mu imovina bude predata bez tereta, da je ostatak morao da uplati u roku od 60 dana, ali da su mu dali 6 mjeseci produženje roka. Poslije toga, kad je već pola godine upravljao kapom i ubirao profit, uplaćuje drugu ratu od 10 miliona, a onda mu se dodatnim aneksom produžuje rok za isplatu zadnje rate od 14 miliona, koju je uplatio skoro godinu dana otkad je dao prva 4 miliona. Ta zadnja rata od 14 miliona isplaćena iz kredita za koji je garantovao imovinom kapa. Da ponovim, zadnju ratu je uplatio na osnovu kredita koji je kao hipoteku imao imovinu koja nije smjela da bude njegova prije nego isplati cijelu sumu. Opet, umjesto u roku od 60 dana, platio je u roku od skoro godinu dana.

Kad već pominješ kupovinu stana, ja sam svoj morao kompletno da platim prije nego što sam mogao da se upišem kao vlasnik, a kao hipoteku sam morao da stavim roditeljski stan. Nije mi moglo bit da uplatim 1/7 cijene i da me godinu dana prodavac čeka dok ja stan koji sam kupio stavim pod hipoteku a da ga u međuvremenu izdajem i od rate počne sam sebe da isplaćuje. U tekstu sa linka fino piše da je treća rata od skoro 14 miliona uplaćena od kredita sa imovinom kapa kao hipotekom. Je li Pejović još nešto stavljao pod hipoteku ne znam, u tekstu ne piše, a nisam mu kreditni fajl čitao.

Last edited by NHM; 10-12-21 at 17:37.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Auh sta naprica ziv bio.
    Pejovic imao malu livnicu koja je proizvodila 500 kg mjesecno od otpada.
    A to sa Supljom stijenom je tek teska prevara dje je zapalio Poljake ko srecne. Nisu placali ekolosku taksu, dijelio otkaze ko god je pobunio se pobunio, a ugovor imao kao za ove u KAP. Cuveni snimak za izbore nedje 2012 mislim kad mu kum proziva radnike i pominje ko za koga glasa i mora za DPS.
    Tako mi vesovog postenja i poslovnih spozobnosti.
    Evo ko prica za ubovicevog oca kao gradjevinac, a on cerao sljunak i cement fapom.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,624
    Thanks Thanks Received 
    4,887
    Thanked in
    2,522 Posts

Samo polako. O kakvih mjesec dana pričaš kad se sa trećeg linka, doduše ne može se otvorit jer se povezao nekako sa drugim, jasno vidi da je uplatio 4 miliona, pod uslovom da mu imovina bude predata bez tereta, da je ostatak morao da uplati u roku od 60 dana, ali da su mu dali 6 mjeseci produženje roka. Poslije toga, kad je već pola godine upravljao kapom i ubirao profit, uplaćuje drugu ratu od 10 miliona, a onda mu se dodatnim aneksom produžuje rok za isplatu zadnje rate od 14 miliona, koju je uplatio skoro godinu dana otkad je dao prva 4 miliona. Ta zadnja rata od 14 miliona isplaćena iz kredita za koji je garantovao imovinom kapa. Da ponovim, zadnju ratu je uplatio na osnovu kredita koji je kao hipoteku imao imovinu koja nije smjela da bude njegova prije nego isplati cijelu sumu. Opet, umjesto u roku od 60 dana, platio je u roku od skoro godinu dana.

Kad već pominješ kupovinu stana, ja sam svoj morao kompletno da platim prije nego što sam mogao da se upišem kao vlasnik, a kao hipoteku sam morao da stavim roditeljski stan. Nije mi moglo bit da uplatim 1/7 cijene i da me godinu dana prodavac čeka dok ja stan koji sam kupio stavim pod hipoteku a da ga u međuvremenu izdajem i od rate počne sam sebe da isplaćuje. U tekstu sa linka fino piše da je treća rata od skoro 14 miliona uplaćena od kredita sa imovinom kapa kao hipotekom. Je li Pejović još nešto stavljao pod hipoteku ne znam, u tekstu ne piše, a nisam mu kreditni fajl čitao.

Ajmo da budemo realni. Dakle, dao je svoj cash 4 mln, kredit za poslednje 14, a za 10 je zaradio za 6 mjeseci poslovanja?
    Nije baš realno. Ne sjećam se da je firma bila baš tako profitabilna.
    U krajnjem on je stečajnoj upravi za godinu dao 28 mln koliko mu je bila ponuda.
    Pošto je bila oglašena prodaja imovine, svako je mogao da se javi, pa ne vidjeh neke druge ponude.
    Svakako lik je dodao dvije fabrike prerade i može lagano da istrpi gašenje elektrolize j da i dalje ima profit.
    Ponoviću još jednom, da je bilo volje sa obije strane, našao bi se dogovor. Moguće da je neka stara pizma u pitanju.
    Podsjetimo se, Mandić je imao “uspješnu” livnicu aluminijuma sve dok je Danilo Vukasnovic (brat čuvenog Moma Srpska kuća i srpako vijeće) bio direktor Kapa.
    Pa je sav alumijnijaki otpad povoljno dobijao Mandic, a kažu da nije bilo baš sve otpad.
    Onda popusi Momir, posledicno i Vuksanovic i Manda.
    Sjetih se sada kakao ke Manda kao gazda kafica Scena, tokom jedinstvenog DpS docekivao i pratio Mila.
    Al idu godine, mi se stariji, prastaj na digresiji.
    Vjeruj, ne zaradjuju se 20+ miliona prve godine kad preuzmes fabriku.

Ako ovi ne budu valjali, bar ćemo njih lako maknut

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,012
    Thanked in
    4,019 Posts

Svi znamo da je Mandić prve pare pravio na taj način i preko lokala koji je držao sa dps policajcem, a funkcioneri dps-a mu dolazili i pravili cehove po desetak hiljada na noć. Može bit i da si u pravu i da je Pejović bio jedini zainteresovani i da je jedini koji je mogao nešto da napravi sa kapom, ali to ne mijenja činjenicu da je bilo predviđeno da se kupoprodajna cijena od 28 miliona uplati za 60 dana. Ko zna, možda bi još neko bio zainteresovan da je znao da može da prođe sa 4 miliona i da dobije imovinu kapa bez tereta koju onda može da optereti hipotekom i da isplati kupoprodajnu cijenu a da iz svog džepa nije morao da potroši više od 4 miliona.

Jednostavno nisi u pravu kad tvrdiš da je uplatio sve kako je bilo predviđeno uslovima prodaje. Naknadno mijenjanje uslova aneksima i prebacivanje imovine na Pejovića nije bilo predviđeno prvobitnim uslovima konkursa.

P.S. I Đurišić je kao glavni u Montenegroairlines znao da otpiše kojekakvu "zastarjelu" opremu pa je onda proda za 800 hiljada. A kad ga prozovu zbog toga veli pa bila je otpisana. Ili ono bješe za 300 hiljada? Pojma nemam, poenta je ista.
    Last edited by NHM; 10-12-21 at 18:37.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Svi znamo da je Mandić prve pare pravio na taj način i preko lokala koji je držao sa dps policajcem, a funkcioneri dps-a mu dolazili i pravili cehove po desetak hiljada na noć. Može bit i da si u pravu i da je Pejović bio jedini zainteresovani i da je jedini koji je mogao nešto da napravi sa kapom, ali to ne mijenja činjenicu da je bilo predviđeno da se kupoprodajna cijena od 28 miliona uplati za 60 dana. Ko zna, možda bi još neko bio zainteresovan da je znao da može da prođe sa 4 miliona i da dobije imovinu kapa bez tereta koju onda može da optereti hipotekom i da isplati kupoprodajnu cijenu a da iz svog džepa nije morao da potroši više od 4 miliona.

Jednostavno nisi u pravu kad tvrdiš da je uplatio sve kako je bilo predviđeno uslovima prodaje. Naknadno mijenjanje uslova aneksima i prebacivanje imovine na Pejovića nije bilo predviđeno prvobitnim uslovima konkursa.

P.S. I Đurišić je kao glavni u Montenegroairlines znao da otpiše kojekakvu "zastarjelu" opremu pa je onda proda za 800 hiljada. A kad ga prozovu zbog toga veli pa bila je otpisana. Ili ono bješe za 300 hiljada? Pojma nemam, poenta je ista.
    Zaboravio si da mu je mugosa dao "biznis zonu", pa je ta izgradnja bila oslobodjena placanja komunalija, pa je oslobodjen od placanja pristupnih puteva, pa je oslobodjen na placanje nepokretnosti.
    I sve to na 30 godina.
    I naravno da nista od toga nije bilo poznato ostalim potencijalnim investitorima

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,241
    Thanks Thanks Received 
    9,499
    Thanked in
    4,606 Posts

ovaj djukanovic je stvoren za zadrugu

Thanks Thanks Given 
    5,241
    Thanks Thanks Received 
    9,499
    Thanked in
    4,606 Posts

placamo veli najskuplju struju u evropi... druze, mi placamo sve najskuplje u odnosu na evropu, dje zivis ti

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

ovaj djukanovic je stvoren za zadrugu
    Pakla ovoga, rekao bi čovjek da je emancipovan koliko toliko za tv.. Kad nema šta smisleno da kaže prebača priču na DF vs ostatak svijeta..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    5,241
    Thanks Thanks Received 
    9,499
    Thanked in
    4,606 Posts

on dosao da rusi vladu

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,012
    Thanked in
    4,019 Posts

Pa za to prima platu, on je političar. Oh wait...

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

on dosao da rusi vladu
    Promašio je rijaliti
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

35. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Page 123 of 230 FirstFirst ... 2373113119120121122123124125126127133173223 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (1 members and 6 guests)

1. Clubbin'