Page 76 of 128 FirstFirst ... 266672737475767778798086126 ... LastLast
Results 1,876 to 1,900 of 3179

Thread: [ T E L E V I Z O R I ] preporuke, problemi & rješenja

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Preporuka i za ovu stranicu. Imaju i youtube kanal kao i rtings.
    https://www.tvfindr.com/

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Znači ovaj QLED Samsung 75" za 1600€ nije best buy za te pare?

Ima li što bolje 75 ili pak 70" da je u tom cjenovnom rangu?

Objasnio sam vam što je prioritet kod TVa.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Imam Sony 65XF9005, i moj ti je savjet da ideš na taj Samsung slobodno

Bićeš sasvim zadovoljan
    Last edited by ^^0LIvEr_QuEeN^^; 09-12-21 at 21:48.

3. The Following User Says Thank You to ^^0LIvEr_QuEeN^^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Evo svečano razvukoh zvučnike i sad pizdim. Nema mi TV coaxial digital audio output, samo optički. A EoN box takođe ima samo optički

Kolko se sjećam neđe od prije, ne znam jel to riješeno u međuvremenu, TV je gubio preko HDMI digitalni zvuk i nisi ga mogao dobiti sa TVa ako je materijal sa risivera, boxa itd (ja sam tad kulirao uz carsharing i Premier kanale i slično, svi filmski FHD i 5.1 audio).

I sad isplanirao da TV vežem sa coaxial, a eon sa optical, al oćeš, moram da se prebačam sa kablovima.

Ok, za novi TV definitivno koaksijalni digitalni output je must

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Ok, evo pohvatah opcije, na EoN se uključi u options passtrough umjesto stereo, na TV se uđe malo i čačka i spdif za zvučnike i raw kao audio izlaz i radi 5.1 audio zapis đe ga ima (Netflix i fajlovi sa dd5.1)

Ne znam pušta li HBO na EoN uopšte digitalni 5.1 zvuk. Da se ne mučim ako to ne radi inače.

Last edited by kimmi; 09-12-21 at 23:29.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

davno je prevaziđen i koaks i tosling,audio izvlačiš sa izvora hdmi-jem,svi ti televizori imaju arc a ako ti risiver nema arc ili bilo kakav hdmi nema ništa od i poluozbiljnog 5.1.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by umart View Post
    davno je prevaziđen i koaks i tosling,audio izvlačiš sa izvora hdmi-jem,svi ti televizori imaju arc a ako ti risiver nema arc ili bilo kakav hdmi nema ništa od i poluozbiljnog 5.1.
    Subwoofer ima DTS dekoder, tako da dobijam digitalni šestokanalni zvuk bez problema.

Kad kažeš risiver misliš li na EoN box? On ima obični HDMI izlaz :-/

Last edited by kimmi; 10-12-21 at 08:38.

Thanks Thanks Given 
    2,446
    Thanks Thanks Received 
    5,126
    Thanked in
    2,750 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Kimmi imaš i moju podršku, uzmi najbolji tv u državi!
    Ja navijam da se probije ovaj rekord, ada kad je moga' coA, što ne bi i @kimmi.

Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    6,280
    Thanks Thanks Received 
    14,091
    Thanked in
    5,357 Posts

Ovo je živa istina, dizalicom malom su ga ubacali kroz prozor u stan mu iznad Prve banke

10. The Following 2 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Subwoofer ima DTS dekoder, tako da dobijam digitalni šestokanalni zvuk bez problema.

Kad kažeš risiver misliš li na EoN box? On ima obični HDMI izlaz :-/

dakle tebi je sab kao risiver?sta na njemu imas tacno od ulaza?u principu nije bitno koja tacno sprava je ulazna (otud naziv risiver) dok ima hdmi,a ako ima arc kacis je hdmijem na tv i onda je tv ulazni i kraj price.

nebitno sto je dts,masimum optikom ili koaksom je 44.100 kompresovani za 5.1 i to su i ac3 i koji vec dts kodek koristi uzas,gori od mp3 visestruko.

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Ovo je živa istina, dizalicom malom su ga ubacali kroz prozor u stan mu iznad Prve banke
    nista je to naspram kutija koje ima,mazane lakom za koncertne klavire,o ostalom da ne pricam.
    Last edited by umart; 10-12-21 at 09:22.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ako se dobro sjećam, u pitanju je bio neki pozlaćen televizor, serija za šeike i bogate ruske tajkune

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

dakle tebi je sab kao risiver?sta na njemu imas tacno od ulaza?u principu nije bitno koja tacno sprava je ulazna (otud naziv risiver) dok ima hdmi,a ako ima arc kacis je hdmijem na tv i onda je tv ulazni i kraj price.

nebitno sto je dts,masimum optikom ili koaksom je 44.100 kompresovani za 5.1 i to su i ac3 i koji vec dts kodek koristi uzas,gori od mp3 visestruko.
    Imam optical, coaxial digital i standardni stereo.

Na TVu selektujem raw i preko optičkog mi (sa Netlfixa koji je na TVu i materijala sa fleške) lagano izbača digitalni šestokanalni zvuk.

Ono što se ja pitam može li se sa EON boxa do TVa običnim HDMI kablom dovesti digitalni audio zapis i poslije optičkim do surrounda. Ne znam imaju li ovi kanali tipa HBO, Cinemaxa uopšte na Telemahu digitalni šestokanalni audio. Siguran sam da na call centar ne bi umjeli da mi odgovore. Ako nema da se ne mučim dalje.

Nekad sa onih digitalnih satelitskih risivera sam sa Sky paketa to imao, doduše vezivao sam direkt na surround.

Thanks Thanks Given 
    2,798
    Thanks Thanks Received 
    1,358
    Thanked in
    885 Posts

Pa svaki TV kanal koji je 5.1 je u formatu Dolby Digital 5.1, baš poneki strani 4K (rijetko) je Dolby Digital+ 5.1. Ni jedan nema DTS format zvuka.
    Tako da mu je optički toslink ili koaksijalni sasvim dovoljan, što se tiče TV kanala.

E sad ako već hoće Bluray filmove i DTS HD MA ili Dolby TrueHD zvuk i slične stvari, za to mu treba zvučna koja može to da prenese i naravno risiver(pojačalo) koje će to da dekodira.

Na TVu selektujem raw i preko optičkog mi (sa Netlfixa koji je na TVu i materijala sa fleške) lagano izbača digitalni šestokanalni zvuk.

Ono što se ja pitam može li se sa EON boxa do TVa običnim HDMI kablom dovesti digitalni audio zapis i poslije optičkim do surrounda. Ne znam imaju li ovi kanali tipa HBO, Cinemaxa uopšte na Telemahu digitalni šestokanalni audio. Siguran sam da na call centar ne bi umjeli da mi odgovore. Ako nema da se ne mučim dalje.
    Ako već imaš ulaze na pojačalu, spoji TV preko optike(toslinka), a EON preko koaksijalnog i to je to. Jer uvijek je bolje direktno.

Jedino ne znam da li su na tom pojačalu toslink i coax kao razdvojeni ulazi ili samo može jedan ili drugi.
    Last edited by mur3633; 10-12-21 at 10:14.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by mur3633 View Post
    Pa svaki TV kanal koji je 5.1 je u formatu Dolby Digital 5.1, baš poneki strani 4K (rijetko) je Dolby Digital+ 5.1. Ni jedan nema DTS format zvuka.
    Tako da mu je optički toslink ili koaksijalni sasvim dovoljan, što se tiče TV kanala.

E sad ako već hoće Bluray filmove i DTS HD MA ili Dolby TrueHD zvuk i slične stvari, za to mu treba zvučna koja može to da prenese i naravno risiver(pojačalo) koje će to da dekodira.

Ako već imaš ulaze na pojačalu, spoji TV preko optike(toslinka), a EON preko koaksijalnog i to je to. Jer uvijek je bolje direktno.

Jedino ne znam da li su na tom pojačalu toslink i coax kao razdvojeni ulazi ili samo može jedan ili drugi.
    Mogu odvojeni, razdvojeni su ulazi, tako sam prije povezivao, pa se prebacuje input na daljinskom, ali EON nema coaxial digital output :-/

Last edited by kimmi; 10-12-21 at 10:29.

Thanks Thanks Given 
    413
    Thanks Thanks Received 
    343
    Thanked in
    207 Posts

Nekad sa onih digitalnih satelitskih risivera sam sa Sky paketa to imao, doduše vezivao sam direkt na surround.

U principu bi trebalo. Ako ti je na tv namješten pass do pojačala (ili čega već), onda bi trebalo da ti i eon signal koji dolazi do tva tv dalje šalje na pojačalo. Valjda je tako...
    S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
    Nema prevelikih,samo ima malih ruku

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    LG C1x seriju gledaj i nista drugo. Kod nas nemaju preko 65 incha ali mozda moze da se poruci.
    Malo je preko tvog budzeta ali se neces kajat.
    5 godina garancije.
    Sa LG OLED C serije ne moze pogrijesiti ali prevazilazi mu budzet. Ali ugodjaj je fenomenalan
    U julu izlaze nove serije pa ako ti nije zurba mozes sacekati da vidis sto ima, mada tesko da ce biti jeftinije. Sto ti neko rece, podji u Multicom i Tehno Max, i uporedi kako izgleda slika. Mada, zavisi i od sadrzaja koji puste.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ne znam za druge. Ponekad je ljepše živjeti u neznanju. Ja generalno volim sve vezano za nove tehnologije, to mi je svakako i dio posla. Uveče provodim dosta vremena gledajući youtube sa raznim reviewima i mnogo toga čovjek može da nauči. Kada čovjek vidi kvalitet slike na vrhunskim televizorima, postane svjestan očiglednih razlika u odnosu na ove nama dostupnije budzet varijante. Ja sam uvijek gledao za sebe neki midrange segment do sada. Mana OLED tv-ima je takozvani permanent burn in, pogotovo ako se gleda recimo samo jedan kanal dugo vremena ili ostanu djelovi od vizuelnih gedgeta u igricama. Ostane recimo vidljiv logo takođe ali se to rješava refreshovanjem samog panela. Zato me baš zanima kako će funkcionisati nova tehnologija Samsung QD-OLED-a čije se predstavljanje najavljuje za januar, dok je masovna proizvodnja počela već u novembru 2021.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

kimmi:

tako reci,ru si ograničen svakako na kompresovan signal,pa tivje svejedno.elem,kačiš na tv optikom ili koaksom a na tv-u digitalni audio staviš u passthru i vozdra đaci.tv će svaki digitalni audio slati u izvornom obliku dalje dakle i sa eona,npr neke konzole,blurej plejera...

Thanks Thanks Given 
    2,798
    Thanks Thanks Received 
    1,358
    Thanked in
    885 Posts

Mogu odvojeni, razdvojeni su ulazi, tako sam prije povezivao, pa se prebacuje input na daljinskom, ali EON nema coaxial digital output :-/

Onda kupi ovo
    https://a.aliexpress.com/_uxOlN0

kimmi:

tako reci,ru si ograničen svakako na kompresovan signal,pa tivje svejedno.elem,kačiš na tv optikom ili koaksom a na tv-u digitalni audio staviš u passthru i vozdra đaci.tv će svaki digitalni audio slati u izvornom obliku dalje dakle i sa eona,npr neke konzole,blurej plejera...
    Može i ovo, ali pod uslovom da će TV prenijeti izvorni zvuk, a ne downmix 2.0.
    Last edited by mur3633; 10-12-21 at 12:04.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

kimmi aj ti nama reci koji je tv i koji je to zvučni sistem tačno,ovako se igramo pogađe.

22. The Following User Says Thank You to umart For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

kimmi aj ti nama reci koji je tv i koji je to zvučni sistem tačno,ovako se igramo pogađe.
    Hisense 58" H58A6100 i LG surround

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

imaš koaks i passthru na tv-u,sve što ti treba je bilo kakav činč i to je to.

Thanks Thanks Given 
    2,446
    Thanks Thanks Received 
    5,126
    Thanked in
    2,750 Posts

Ali "pogadje", od kad to ne čuh xaxaxax
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by Kradem_Shahte View Post
    Veoma korisni liknovi. Tnx.

Po ovome što gledam, šta se dobija za koliko para izgleda da je definitivno Sony X90J 75" za nekih cca 1700$ napolje i Hisense 75U6G koji je jeftiniji za čak 500$.

C1 je sigurno dobar izbor, ali da dam 2.5k-3k € za TV 77", a da ima mogućnost burn in-a kad dijete zabode Nickelodeon preko dana, stvarno uhhhh previše i para i strecanja.

Sony ima 2xHDMI 2.1 i nešto bolje performanse od Hisense, kao i najjavu novog firmware-a koji će omogućiti VRR kao C1.

Moraću da pogledam šta se od ova dva može naručiti (ili pak naći ovdje) i za koje pare.

Last edited by kimmi; 10-12-21 at 18:41.

Thanks Thanks Given 
    3,619
    Thanks Thanks Received 
    6,117
    Thanked in
    2,952 Posts

Burn in effekat se tesko moze desiti iz razloga sto televizori imaju software koji za pixel seta lijevo desno gore dolje staticni logo. Inace burn in ce imati ako jedno godinu stoji u izlog tv sa istim kanalom upaljenim sa istim logom.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

28. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Sa koje razdaljine gledaš Tv? Možda ti ej onda bolj euzeti C1 od 65" ako su uklapa u cijenu tog drugog od 75 inca. Naravno ako udaljenost nije bas velika.
    Lg ima samočišćenje pixela, i sam to radi sa vremena na vrijeme, može i ručno li to se radi tek ako bi se primijetio neki problem.

Page 76 of 128 FirstFirst ... 266672737475767778798086126 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)