Quote Originally Posted by kimmi View Post
Pa zato što istrajavaju na održavanju obećanja građanima. Nisu oni ti koji su protiv ovog modela vlade, nego prije svega DF. Ako DF neće ovakav model, iako je njihov noslac liste ovakav model obećao prije izbora, neka obale vladu. Zašto bi to URA radila za njih?

Nije vlada u krizi nego institucije zbog parlamenta. Ko ucjenjuje sa rekonstrukcijom ili novom vladom izbor TSa, budžeta, brda zakona. Ako ostane ovakva situacija izbori su realno rješenje, ali evo do kraja godine da vidimo ima li pomaka ili su svi baš zatvrdoglavili da sve mora da stane da bi određeni političari postali ministri.

Sa dosadašnjim stranačkim imenovanjima sam inače "oduševljen", od Rovča Tesle, do direktora ZZZ nastavnika fizičkog, onog nepismenog direktora skijališta iz SNPa pa do portparolke DNPa Kljajevićke u NPCG.

Kao što ni svi ministri sa referencama nisu dobri, prvi Mitrović treba da leti, tako ni sva stranačka rješenja nisu loša, prije svega tu mislim na Sašu Damjanovića. Ali generalno, uvijek sam za struku prije politike, a što su dosadašnja imenovanja i pokazala.

A od vlade ovakvih političara bih očekivao stranačku propagandu, marketing, demagogiju i stranačke interese u full-u. Ako mislite da bi ovi bili iz DFa bili što bolji od na primjer Šehovića iz SDa, grdno se varate.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Prvo vlada jeste u krizi cim im je budzet i 70 zakona na cekanju i blokirani za usvajanje. To je jedina kriza u kojoj mogu biti jer narod trpi zbog njenog statusa u skupstini.
A drugo, i sta je uri rjesenje? Da drzi ovo stanje do 2024? Zna se da nece niko da obali vladu jer to moraju uradit sa dps glasovima, tako da je lopta kod ure sad.