Quote Originally Posted by esimidobar View Post
E sad za neke stvari se očigledno ne slažemo, samo ću jednu stvar istaći, ovo kad ti kažeš "pokazaće se kako je pfizer dobio dozvolu", za mene to spada u teoriju zavjere (ne sa negativnom konotacijom, nego to predstavlja teoriju gdje u nekoj organizaciji postoji zavjera), ja se time ne bavim iako ne poričem da postoje zavjere, za mene je priča završena kad je FDA dao dozvolu i dok se ne dokaže suprotno (u sudskom procesu ili šta god) za mene je ta vakcina jednako dobra i legitimna kao svaka druga vakcina u istoriji.
Znas kako, ne radi su tu o zavjerama niti icem slicnom, to je samo nacin poslovanja u kapitalizmu, medjutim potkrijepit cu sve ovo sa jednim clankom ako te volja chitati. Krivine se shvataju svuda, u svim bransama i na svim poljima jer ako moras da poguras odredjeni prozivod na trziste sto brze, trudis se da izbjegnes sto vise regulative na sto efikasniji nacin. Farmacija nije spasena od toga (na zalost) a oni koji bi to trebali da regulisu su kroz istoriju dokazali da i nisu bas sposobni na tom polju. Nista ovo naravno ne znaci da se namjerno ide na stetu druge strane, ali svima njima (kada kazem njima mislim na iskljucivo privatne kompanije) je prvenstvno samo jedna stvar u glavi a to je profit, te je takav pristup i razumljiv.
Ne odnosi se ovo samo na farmaciju, u mnogim drugim bransama je tako, pa i u onim kojima se i sam bavim (o tome bi mogli da razglabamo danima ali nije tema za to).

Problem je usko vezan i za Crnu Goru, veoma malu zemlju koja samo na slijepo prati ono sta se desava u svijetu, rekao bih mozda i previse striktno al' ajd.