nastavak: Sjetimo se rata sa Hezbolahom( koji je uzgred budi receno politicka stranka u Libanu) i Izraelskog debakla u istom. Drugo Fatah i Hamas su se pomirili i sad ce opet biti frke s Izraelom. Ima Izrael svojijeh problema Mrvaljevicu da bi puca preko Jordana i Iraka ili Sirije na Iran. Ako se bude napadalo na Iran, veliki sef ce to da zapocne, a Izrael ce biti samo clan neke nove koalicije.
[SIGPIC][/SIGPIC]"umom su tirani stvarani" Sokrat
Nisam skontao, jer mi se učinjelo da čitam prigovor na moju antisemitsku izjavu , medjutim ne čini mi se da sam takvu izjavu dao uporedjujući nas i Palestince u kontekstu prodaje zemlje.
Originally Posted by funestis View Post
Bojim se ja da se sada to Crnoj Gori ne desi
Samo kod nas su Britanci, Irci i Rusi.
![]()
![]()
![]()
:joint: :joint: :joint: :joint:Originally Posted by dubrovčanka View Post
E prijatelju i kod nas ista stvar. Pametan na tuđim greškama uči... a mi ćemo konobarit ljeti umjesto da budemo vlasnici hotela.
Židovi nisu antikristi ! Nemoj tako o izabranom narodu. Isus voli i njih
Voli i Irance, doduše...
hahahaha krechimir extremisto!!
A evo malo na temu:
SVIJET
APEL BRITANSKIH ORGANIZACIJA DA SE SPOR SA IRANOM RIJEŠI PUTEM PREGOVORA
Vojna akcija bi bila katastrofa
London (Rojters) - Vojna akcija protiv Irana imala bi katastrofalne posljedice, prema izvještaju koji su danas objavili britanski stručnjaci, nevladine i vjerske organizacije, apelujući na novu diplomatsku inicijativu za sprečavanje konflikta.
Sjedinjene Države i Izrael intenzivirali su retoriku protiv Teherana posljednjih nedjelja, podstičući spekulacije da možda spremaju vojne napade na tu islamsku državu.
Vašington je poslao drugi nosač aviona u Zaliv, što se smatra upozorenjem Iranu, koji SAD optužuju da pokušava da proizvede nuklearno oružje i podstiče nestabilnost u Iraku i drugdje na Bliskom istoku. Iran odbacuje te optužbe.
Zajednički izvještaj 15 organizacija, među kojima su Britanski centar za spoljnu politiku, nevladina organizacija Oksfam i Muslimansko vijeće Velike Britanije.
U izvještaju se navodi da bi napad na Iran, između ostalog, osnažio nuklearne ambicije Teherana, ozbiljno ugrozio nastojanja da se postigne stabilnost u Iraku i većom cijenom nafte nanio štetu svjetskom ekonomskom rastu.
Stiven Tvig, direktor Britanskog centra za spoljnu politiku, rekao je da su posljedice vojne akcije protiv Irana "nezamislive".
Tvig je rekao da je Iran ipak još daleko od posjedovanja nuklearnog naoružanja i da ima još vremena za pregovore.
Bivši britanski ambasador u Teheranu, ser Ričard Dalton, smatra da ne samo da je malo vjerovatno da bi vojna akcija uspjela, već da bi ona predstavljala "katastrofu za Iran, region, a moguće i za čitav svijet".
U preporukama izvještaja navodi se, pored ostalog, iznalaženje kompromisa o uslovima pregovora, kao što je insistiranje da Teheran suspenduje program obogaćivanja uranijuma, kao i zahtijevanje direktnih pregovora Iran-SAD.
"Samo putem direktnih američko-iranskih pregovora može da se postigne neki dogovor i da se izbjegnu potencijalno katastrofalne posljedice vojne akcije", navodi se u izvještaju.
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Po nepotvrđenom izvoru, 7. siječnja su američki lovci presreli nekoliko izraelskih zrakoplova u preletu prema Iranu i prisilili ih da se vrate. Isti izvor navodi da su izraelski zrakoplovi osim konvencionalnog naoružanja nosili i 20-kilotonske nuklearne bombe.
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=338832
Ljudi, svi znamo da mocnijeg lobija od jevrejskog nema. Ne drze samo Ameriku, nego cijeli svijet drze za muda. Koji to Jevrej zivi na selu i ore njivu? Svi su skoncetrisani po svetskim metropolama, u svim najbitnijim organizacijama, i svi su kao jedan. Bice ovaj svijet na veliku muku od njih jednog dana, samo se nadam da ne pozure previse sa nekim radikalnijim metodama. Neka puste makar nasu generaciju da prodje, pa posle sto goj oj...
Ozbiljno, mnogo su jebeni i smatram da su oni jedini na svijetu koji mogu da rasture Ameriku, samo ako im se digne q... Ne s vani i vojno, vec iznutra, birokratski, demagoski, politicki... Infiltrirani su duboko i rasporedjeni po svakakvim bitnim funkcijama, da su u stanju napraviti nevidjen dar-mar, da sve puca po savovima - samo ako hoce. Svima je nama poznat taj americki patriotizam i kako svi njeni gradjani postuju i njeguju tekovine, zastavu, himnu... ali ja mislim da Jevreji vide malo dalje od toga i da imaju neke druge apetite...
Zieg hail ! Inace od "burazera" palestinaca ,avganistanaca iranaca ,samo dobro ni stize hahahahahahahahhahahahahahahaha ! Naljepce je gledat demonstracije u iran kad vicu zaklacemo ubicemo ko zna da cita i pise !!!!!!
ps. alahu akber................................BBBBOOOUUUUUU MMMMMMMMMM ,UH STO BI TO DJOLJE AJ, AH, AJ, QQ OSTA BEZ NOGEEE!
Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!
Od lo avdah tikvatenu, Hatikvah bat shnot alpayim
L'hiyot am chofshi b'artzenu eretz Tzion v' Yerushalayim...
Dalmacijo more moje
jedna duša-a nas dvoje...
If you make people think they're thinking, they'll love you.
If you really make them think, they'll hate you.
Da nije bilo tih revolucija diktatura bi i danas vladala svijetom.
Ne kažem ni da je ovo danas dobro, medjutim makar imamo tu moć danas da istražujemo i sami stvaramo sliku o svijetu, a ne da nam drugi govore što da mislimo i što da radimo.
Ja znam da i dan danas više od pola čoviječanstva nije sposobna za taj rad i više vole druge slušat što je za njih dobro.
Jevreji su samo jednu grešku napravili u cijelom svom postojanju, a to je da nisu nikad priznavali diktaturu i radili su sve da takve sisteme uruše.
Ako zbog ičega cijelo čoviječanstvo im je bar za to dužno.
Dugujemo kosmopolitizam i najprogresivnija razmišljanja ovog svijeta njima.
Žao mi je jedino što u posljednje vrijeme Jevreji sve više liče ostalom puku, a avet nacionalizma je i njih zahvatila.
Sta ovo sad treba da znaci? Kako ja izmisljam toplu vodu, a ti za nju znas od pamtivijeka, a? Ajd' se, molim te, umjesto sto mudrujes i dizes nos ka' Italijan pusku, malo vrati na prve tri rijeci mog posta, dobro ih prostudiraj, pa se cukni malo u glavu. Ajd'...
Sticajem okolnosti u Izraelu sam bio 15 puta po 3 dana (u zadnjih godinu dana) i reci cu vam da se slazem sa vama da imaju jak lobi, a to da kroje svjetsku politiku... To je smijeshno!
Chush oni "krivci" za 1. i 2. svjetski rat!? :shock:
Josh ce ispast da su oni molili Hitlera da ih proganja!
Ljudi, oni zive u velikom strahu! Okruzeni su neprijateljima sa svih strana (koji ih uopshte ne priznaju kao drzavu), a najveci problem su im palestinci, koji se za sitnu lovu (jer zive bijedno) prodaju i obavljaju samoubilachke napade!
Kao vojna sila su svakako jaki (svojim ochima sam vidio kako im americhki brod istovara 200 najnovijih helihoptera, prichao sa rusima koji su tamo mnogobrojni i koji ratuju za njih po potrebi) i IMAJU PARE, ali da oni kroje svjetsku politiku - ja to ne mogu prihvatit'!
I da... Na rachun Isusa Hrista, koji je za njih izdajnik, oni nenormalnu zaradu imaju od turista! Zidovi...![]()
P r i m o r a c
Je si li se ikad pitao ko je glavni krivac raspada SFRJ ili moram da ti razjasnjavam i to detaljno opisem.
Rusi pomazu u ratovanju najvecim neprijateljima svoga naroda ahaahahahahhahahaha smijesno.
Zarada od turista ahahahahhahahahahhahah(ono zidovi bjehu vlasnici svjetckog monetarnog fonda i jos dosta finansijskih institucija po svijetu)
Zabluda je cudo koje odvraca coeka od onog pravog istinskog, nemilosrdna s jednim ciljem da unisti razum i karakter coeka.
NOTHING IN LIFE IS CERTAIN BUT TAXES AND DEATH
Israel was the only country in the world to help the Serbs with more than mere empty words: Israel “put its money where its mouth was” and sent weapons and humanitarian aid to the Serbs; by doing so she was proving in a very practical and deeply appreciated way, that Jews never forget who their true friends were during the Shoah: the Serbs of Yugoslavia.
Misim straota hahahahhahahahahhahahah QQ onijema koji su vi bliski kad njih ovako volite kako li je tek onijema koje mrzite !!
Ljudi se pitaju kako se Istocna Njemacka otarasila oruzja koje su naslijedili od brace sovjeta(scenario napravljen da se nakon ujedinjenja istocnog i zapadnog dijela njemacke oruzje iz II svjetckog rata posle nekoliko decenija izolacije od ostalog dijela Evrope i svijeta proda Jugoslavija u ratu koji je odmah nakon toga nastupio na nasim prostorima i naravno treba dodati da je tada bivsi presjednik Jugoslavije Slobodan Milosevic prije samog pocetka rata otputovao za IZRAEL da kao nagradu za djelo koje cini nad nevinim narodom Balkana dobije nekoliko milijardi dolara sto se nakon svega toga ispostavilo da suma toga novca iznosi oko 4 milijarde i da se novac nalazi na Kipru-u jednoj od jevrejskih finansijskih institucija-sto nas vodi ka tome da su oni glavni krivac raspada nase drzave)
Last edited by KRECHIMIR; 11-02-07 at 08:28.
Misim straota hahahahhahahahahhahahah QQ onijema koji su vi bliski kad njih ovako volite kako li je tek onijema koje mrzite !!
Nereko ja ovo bez veze ne ! Izrael je poklonijo veljeserbiji masu naoruzanja ,no ni u babe nema dzabe sve ! Brzo li se zaboravi stradanje jevreja i serba u Jasenovac (ako i to nije bila vrsta "biznisa" jevrejska ! Mada paranoja je cudo !
Zapitali se iko da setrbi i zidovi imaju zajednickoga neprijatelja a ????
Gardijan: SAD se spremaju da napadnu Iran
Pozivajući se na dobro informisane izvore u Vašingtonu, londonski Gardijan je objavio da su SAD spremne da na proljeće napadne Iran, te da su, uprkos demantijima, planovi Pentagona o mogućem napadu u poodmakloj fazi.
Trentuno vojno gomilanje u Persijskom zalivu stvara povoljne uslove za eventualni napad na proljeće, mada neki izvori smatraju da bi do napada moglo da dođe iduće godine, uoči odlaska predsjednika Buša s vlasti.
Neo-konzervativci podstiču Buša da otvori novi front protiv Irana, za šta se zalaže i podpredsjednik Dik Čejni.
Stejt dipartment i Pentagon su protiv, kao i demokratski kongresmeni, ali i većina Republikanaca. Sam predsjednik još uvijek je neodlučan, prednio je BBC pisanje Gardijana.
Bušova administracija tvrdi da vojno gomilanje nema za cilj napad, već predstavlja upozorenje Iranu.
Gardijan je prenio mišljenje jednog poznatog vojnog analitičara iz Vašingtona da se Amerika sprema za rat, koji će, po njegovim riječima, biti "nevjerovatno opasan".
http://www.pcnen.com/detail.php?module=2&news_id=21661
VAKAT JE!!!
Svjesnost konacno dolazi kod netrezvenih ljudi sto mi je drago da vidim(eto kapelanu Krsto vidis da pricam istinu i da nisam rasipnik neistine i obmana nego pravo govorim)![]()
Vakat je da se zgazi iran ! Leglo zla treba izkorijenit ! (mozda sam i ja zidov ) Hhahahahahahahahah !
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks