Quote Originally Posted by miovrag View Post
Odma ce te napasti ko mene druze,sto ne uzmes 55/65,50 je malo
Ja sam uzeo 49.
Moj ti savjet jedno,sto duzom garancijom. Lg mislim da to daje 5
A dosta mi je za sad 50, mala mi je dnevna, gledaću ga sa razdaljine od 2m i to kad se naslonim dobro na kauč. Neću da mi pola sobe ekran zauzme Razumijem ja ljude koji su iskusili veće ekrane, vjerovatno su u pravu.. ali neka, dosta za sad. Pa kad pređem u drugi stan i budem to baš namještao za potpuni ugođaj, onda ću praviti teatar sa OLED-om. Gledao sam uživo u radnji razliku OLED vs sve drugo, kuku.

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
Pravog HDR-a ispod 1000 nita nema, od 600-900 đene-đene a kad je osvjetljenje ispod i forsiraju HDR oznaku to samo znači da je TV u stanju da prikaže HDR sadržaj ali ne i kako treba, čisti marketing kao nekad što su ljude bunili sa HD Ready oznakama.

Što se PS5 tiče tu gledaš TV koji ima hdmi 2.1 standard da bi prikazao osvježenje od 120hz u 4K rezoluciji, a to su samo TV-i iz premium klase, ovogodišnji, tako da s obzirom na budžet ni tu se ne opterećuj refresh rateom jer i njega namjerno sad pominju da bi bunili kupce.

Nikako Nanocell, guglaj, mnoštvo problema sa lokalnim zatamljenjem, QLED je svakako bolji izbor ali opet za te pare možeš da uzmeš samo neki entry lvl Samsung.

Moj je predlog je Hisense u7qf, ako ganjaš HDR ovo je nešto najbliže što ćeš dobiti za te pare. Pogledaj svakako neđe đe je izložen prvo, ponesi flešku sa materijalom koji gledaš, riječ je o fantastičnom panelu.

Sent from my SM-A725F using Tapatalk
E ovo se zove odgovor na temu, hvala!

Pa neki od ovih modela su navodno bili po 949e, 999e prije ovog sniženja, ali mi smrdi na marketinški trik, vidi se nekako da su entry level. Znači ni kod njih da ne računam na pravi HDR. A to koliko mi je bitan HDR, samo čitam koliko poboljšava sliku, da ti iskreno kažem ne znam kako to izgleda u odnosu na slabiji tv. Nikad u životu ne kupovah TV, no koristih šta mi je dato.

Onda se ne cimam ni oko HDMI 2.1, kad svakako nema ni dovoljno igrica ni dobrog tv-a za ove pare za 120hz sadržaj. Ođe si mi isto baš olakšao, nemaš pojma koliko.

Gledam onda ovaj Hisense isto, inače baš primijetih taj model u radnji danas, doduše 55'', dobro mi je izgledala slika na njemu, a čitah da ne treba bježat od njega i TCL, da ima tu kvaliteta u mid-range.

Imaš li kakav input o zvuku, vidim da mu je to mana navodno? Kontam to obični korisnik neće ništa primijetiti. Odoh da vidim na reviews kakav mu je OS.

Hvala opet, da sam znao davno bih došao ovdje da skratim overthinking.