Page 446 of 543 FirstFirst ... 346396436442443444445446447448449450456496 ... LastLast
Results 11,126 to 11,150 of 13557

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2021]

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post

Tekst inače obiluje poređenjima sa 2020 i prikazivanjem kako je to loše DPS radio. Zanemaruje se činjenica da je bila COVID-19 godina koja je budžete svih država nagrdila, apostrofira se loš rad DPS-a. Legitimno.
    Izgleda da cita forum i hrani se postovima pojedinih forumasa koji isto tako vole da porede 2021. sa 2020. iako su neoporedive.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Izgleda da cita forum i hrani se postovima pojedinih forumasa koji isto tako vole da porede 2021. sa 2020. iako su neoporedive.
    Ako ima mrve mozga ništa mu to ne treba. Dovoljno je porediti CG 2020. sa Albanijom i Hrvatskom te iste 2020. da se jasno vidi koliko je u ekonomiji samo DPS usrao motku. Ništa ti ne trebaju poređenja između 2021. i 2020.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Covjek kad procita ovo, rekao bi da se godinama samo ulagalo i ulagalo.
    Ko da smo coravi, pa vjerujemo samo jer je neko nesto stavio kao brojku.
    Ajmo malo da ja vas pitam.
    Sta su to kapitalne investicije po DPSom
    Ako se maknemo od zidanja zgrada za prodaju(portonovi, lustica, porto montrnegro...) koja je to uspjesna inbesticija. Necu se ni za ove sloziti, ali ajde rafi lrice da ovo sklonimo kao uspjesne.
    Recite jednu od 2006 da nije bila prevara koja je izasla na nos i pomogla pojedincima. Kao primjer dajem Euroasfalt koji je probio cijenu za 60%, a sad je investitor zgrada po PG sa Nuhodzicevim sinom.
    Da preskocimo to, evo se Posjo hvali kako je njegov budzet 2x veci od drzavnog.
    Moze li ko da mi kaze sta je to podgorica "kapitalno" napravila sa tim 2x vecim budzetom. Na sta su otisli ti silni milioni koji su poboljsali zivot gradjana ili poslovni ambijent.
    Kad vec ponavljate CDM/Pobjeda naslove, ajde samo da vidimo sta je to. A ne PG kapitalni budzet toliko i toliko. Sta smo mi dobili za te pare
    Bulevar na starom aerodromu ni ja ne bih platio cent jedan. Traziti od banaka da ovo rade je glupost.
    Ali da se zadrzimo na kapitalnom budzetu PG, da ne idemo u slicne prevare na CG nivou decenijama

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

A ovo je već vrhunac kreativnosti. Banke da naplaćuju porez od građana i privrednika.

A podaci o svim transakcijama na teritoriji Crne Gore su u vlasništvu države, ali zašto bi se oni mučili i išta radili bolje neko drugi. Nema ih u državnu upravu dovoljno.
    Pitah li ja odmah kad su stavili mamac oko zdravstvenog osiguranja, i kako hoce da provuku taj zakon, ko je prevodio?
    Kineski sistem drzavnih banaka i princip rada..
    Sad hoce da objasne ili da su sve banke u CG drzavne, ili je drzava u vlasnistvu banaka?
    Trece, ako se neko prisjeti, nek kaze..
    Kimmi rece da DPS mora da kolaborira, SDP da mora da pokaze javno da su uz njih, a o onima sto glasaju sve sto im se postavi na dnevni red, iako se koprcaju u uvertiri.. Sta reci?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    3,618
    Thanks Thanks Received 
    6,092
    Thanked in
    2,945 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Covjek kad procita ovo, rekao bi da se godinama samo ulagalo i ulagalo.
    Ko da smo coravi, pa vjerujemo samo jer je neko nesto stavio kao brojku.
    Ajmo malo da ja vas pitam.
    Sta su to kapitalne investicije po DPSom
    Ako se maknemo od zidanja zgrada za prodaju(portonovi, lustica, porto montrnegro...) koja je to uspjesna inbesticija. Necu se ni za ove sloziti, ali ajde rafi lrice da ovo sklonimo kao uspjesne.
    Recite jednu od 2006 da nije bila prevara koja je izasla na nos i pomogla pojedincima. Kao primjer dajem Euroasfalt koji je probio cijenu za 60%, a sad je investitor zgrada po PG sa Nuhodzicevim sinom.
    Da preskocimo to, evo se Posjo hvali kako je njegov budzet 2x veci od drzavnog.
    Moze li ko da mi kaze sta je to podgorica "kapitalno" napravila sa tim 2x vecim budzetom. Na sta su otisli ti silni milioni koji su poboljsali zivot gradjana ili poslovni ambijent.
    Kad vec ponavljate CDM/Pobjeda naslove, ajde samo da vidimo sta je to. A ne PG kapitalni budzet toliko i toliko. Sta smo mi dobili za te pare
    Bulevar na starom aerodromu ni ja ne bih platio cent jedan. Traziti od banaka da ovo rade je glupost.
    Ali da se zadrzimo na kapitalnom budzetu PG, da ne idemo u slicne prevare na CG nivou decenijama

Ko što radi Hell Raiser jednu istu priču o namještenim tenderima vrti.
    Vrtiš jednu istu priču o namještenim tendrima. Dosadio si više.
    Svi znamo da kako se kralo na tendere. Urnisa svaki post sa tom pričom ide. Ni da su ti milion izbili iz džepa lično.

Treba li da se tenderi srede i nastavi sa kapitalnim projektima ili ovako da se samo zaustave kapitalni projekti?
    Daj brate zatupio si sa tom pričom do iznemoglosti.

Evo ti 2 kapitalna projekta kad si već navalio Regionalni vodovod i tunel Sozina koja nam nisu izašla na nos.
    Obije firme odlično posluju i pored svog raskubanja sa njihovih računa.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...Evo ti 2 kapitalna projekta kad si već navalio Regionalni vodovod i tunel Sozina koja nam nisu izašla na nos.
    Obije firme odlično posluju i pored svog raskubanja sa njihovih računa.
    Možemo li realno reći da odlično posluje vodovod koji je izgubio 80% izvora vode bez ikakve šanse da se situacija popravi (i to ne zbog neke više sile već svi znamo čije eksploatacije šljunka)? Koliko može da nastavi tako uspješno da posluje?

Thanks Thanks Given 
    3,618
    Thanks Thanks Received 
    6,092
    Thanked in
    2,945 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Možemo li realno reći da odlično posluje vodovod koji je izgubio 80% izvora vode bez ikakve šanse da se situacija popravi (i to ne zbog neke više sile već svi znamo čije eksploatacije šljunka)? Koliko može da nastavi tako uspješno da posluje?
    Nije moglo bez tvojih baba i žaba ovo proć. Ne spinuj i ne izmišljaj.
    Idi poredi to sa Albanskim i Hrvatskim izvorima iz 2020.
    Ne ubačaj se u ekonomiju i finansije, klizavo je to za tebe. Već si par puta kiksao.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Regionalni vodovod smo platili 12 mil penala Strabagu, pored one zajebancije od 11 miliona za spasavanje prve banke.
    Super je sto vama ne smeta kako se te pare trose.
    I da, ako te zanima, ode dosta para iz mog dzepa za koji ja dobijem tuki.
    I da, onda mi je problem sto nesto od milion kosta 3 a ne dobijemo jista.
    Mali hint. 1,5 miliona je podgoricu kostao vatrogasni sistem na gorici. I opet gori brdo svako malo, jer to ne radi.
    Vidis, meni je bitnije za sta se i kako trose pare, a ne da li je neko rekao da se potrosi 20 miliona, a mi za to dobijemo tuki

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ne ubačaj se u ekonomiju i finansije, klizavo je to za tebe. Već si par puta kiksao.
    Da se držiš pravila da ne progovaraš gdje si kiksao ti se ne bi glaskao na ovom forumu, osim možda oko lijepog vremena danas

Nego, tvoje digresije na stranu, koliko "odlično posluje" regionalni vodovod koji je eksploatacija šljunka ostavila bez 80% osnovnog resursa?

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Mali prijateljski savjet što se kikseva tiče. Albanski i hrvatski se piše malim slovom.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

aman SKOJ zamisli kad bi svakome nalazili grešku i je li đe zaboravio tačku ili zarez ili upitnik kao ja sad
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    aman SKOJ zamisli kad bi svakome nalazili grešku i je li đe zaboravio tačku ili zarez ili upitnik kao ja sad
    Ne bih komentarisao svakako, nego je hercules krenuo sa pominjanjem kikseva i kako te oni diskvalifikuju da ne postuješ na forumu.

Pa rekoh, ako je čovjek već toliki puritanac što se tiče grešaka, da mu pomognem da poradi malo i na sebi.

Imaju Amerikanci lijepu izreku, kažu ako sam živiš u staklenoj kući ne moraš se baš kršima gađati.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

....

Sve sto govorite je istina. Prosecno obrazovan Srbin sve to zna ali Srbin nema ono sto drugi narodi imaju nemaju m*da . Dragi moj gospodine ,dobijali dzabe stanove , diplome kupovali , deca takodje kao i roditelji na isti nacin kupvali i diplome i radna mesta , pa zasto da se bune. Oni ne mogu ni u Nemacku ni u jednu drugu civilizovanu zemlju jer im te diplome tamo ne priznaju. Zato politicari ,ovi nasi , takve zaposljavaju jer se sa takvim ljudima naj lakse manipulise i mogu se ucenjivati . U vladi imamo coveka koji za svoje delovanje kao KRTICA moze dobiti NOBELOVU nagradu kao SRBOMRZAC . Mnogi to znaju ali ga vecina voli . Takva nam je vlast takva je i opzicija .
    [COLOR=var(--yt-spec-text-primary)]Srebroljupci , prodali ste najlepsu zemlju na svetu .[/COLOR]
    Citam o cemu komsije.. samokriticni bas..
    Izgleda da Balkan uopste ima zaista slicnosti..
    Ucjene? hmmm..
    Ima li toga kod nas?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    3,618
    Thanks Thanks Received 
    6,092
    Thanked in
    2,945 Posts

Da se držiš pravila da ne progovaraš gdje si kiksao ti se ne bi glaskao na ovom forumu, osim možda oko lijepog vremena danas

Nego, tvoje digresije na stranu, koliko "odlično posluje" regionalni vodovod koji je eksploatacija šljunka ostavila bez 80% osnovnog resursa?
    Drzim se ja pravila. To sto ne spinujem je tvoj problem.
    A to sto ne kiksam kao ti je vec druga dimenzija tebi nepojmljiva u realnosti.

Regionalni vodovod ima prilicno pristojne finansijske izvjestaje.

Mali prijateljski savjet što se kikseva tiče. Albanski i hrvatski se piše malim slovom.
    Kad smo već kod savjeta, pravilno je pišu a ne piše jer mnozina ovo ono. Ali OK.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Drzim se ja pravila. To sto ne spinujem je tvoj problem.
    A to sto ne kiksam kao ti je vec druga dimenzija tebi nepojmljiva u realnosti.

Regionalni vodovod ima prilicno pristojne finansijske izvjestaje....
    https://www.pobjeda.me/clanak/lakusi...a-bolje-sestre

"Zbog nelegalne eksplotacija šljunka i pijeska u koritu Morače, izdašnost izvorišta Bolje sestre, sa kojeg se snabdijeva vodom Crnogorsko primorje, za petnaest godina smanjena je za više od 80 odsto. Izdašnost pomenutog izvorišta je 2005. godine bila 2.660 litara u sekundi, a septembra prošle godine svega 334 litra u sekundi, što predstavlja minimum svih minimuma - kazao je direktor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje Zoran Lakušić."

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Đe ga je i što radi Janko Odović? Ne tweetuje ništa o ovom suficitu u budžetu nakon naj naj super ultra mega giga suficita u sred ljeta i sezone?

https://www.gov.me/clanak/izvjestaj-...septembar-2021

Ko ne živi ovdje, možda bi i povjerovao u ovo podvučeno.
    Tekst inače obiluje poređenjima sa 2020 i prikazivanjem kako je to loše DPS radio. Zanemaruje se činjenica da je bila COVID-19 godina koja je budžete svih država nagrdila, apostrofira se loš rad DPS-a. Legitimno.
    E sad što se niđe jedna jedina lopata nije zabola, evo npr bulevar u PG na Stari Aerodrom nema veze. Kapitalni izdaci su isti kao 2020 kad su bili znalčajno smanjeni.
    Inače da se kapitalni realizovao, deficit bi bio više od 120 miliona.
    Inače oktobar, novembar i decembar će samo ovaj deficit da povećaju.

Nego ministri Spajić i Milatović su na službeni put, a nema Janka Odovića da tweetuje, možda je i on na put.
    To je ista osoba koja je izjavila evo pale su cijene nafte i energenata, očekujemo da sad hrana pojeftini. Od tada se nije glaskao na temu goriva.
    A nema ga ni o deficitu.

Užasno prejeftin PR. Za 2,500€ koliko plaćaju ex SNS maga može to mnogo bolje od domaće radinosti i jeftinije. Ne PR, on nema kud jeftiniji bit, u smislu troška jeftiniji.

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ski-inspektori

A ovo je već vrhunac kreativnosti. Banke da naplaćuju porez od građana i privrednika.

A podaci o svim transakcijama na teritoriji Crne Gore su u vlasništvu države, ali zašto bi se oni mučili i išta radili bolje neko drugi. Nema ih u državnu upravu dovoljno.
    Nek mi neko objasni kako je od ovog hercules-ovog teksta doslo do price o eksploataciji sljunka....???

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Janko Odović (www.gov.me)
    Ovaj decko?
    Janko Odović, državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja rođen je 1986. godine u Pljevljima. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom gradu, a Pravni fakultet u Beogradu, kao odličan student sa prosječnom ocjenom iznad 9. U toku studija nagrađivan je za odličan uspjeh u postizanju znanja. Dobitnik je nagrade “Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića” za najbolji studentski rad. U Hagu je prošao obuku iz oblasti izrade zakona, a u Njemačkoj u oblasti ustavne zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda. Pohađao je multidisciplinarne dodiplomske studije u Beogradskoj otvorenoj školi čija je vizija društvo zasnovano na slobodi, znanju i inovaciji. Nakon završenih osnovnih studija volontirao je u Narodnoj kancelariji Predsjednika Republike. Karijeru je počeo u Ustavnom sudu u kome je, kao najvišem sudskom tijelu, sticao pravna znanja. Dalja karijera ga je usmjerila na finansije i finansijsko pravo, pa je u Komisiji za hartije od vrijednosti bio viši savjetnik za zastupanje i, između ostalog, učestvovao u radnoj grupi za pripremu Pregovaračke pozicije za Pregovaračko poglavlje 4 u pristupanju Republike Srbije Evropskoj Uniji.
    Karijeru je nastavio u Narodnoj banci Srbije, radeći na poslovima supervizije banaka kako u dijelu prudencijalne kontrole, tako i u oblasti tržišnog poslovanja (conduct supervision). Bio je član pregovaračke grupe koja je radila na Poglavlju 9 i uključen u implementaciju globalnog regulatornog okvira za stabilnije banke i bankarske sisteme, Bazel III. U Narodnoj banci Srbije se zadržao od 2017. godine pa sve do povratka u svoju domovinu, kako bi doprinio njenom razvoju sa pozicije državnog sekretara.
    Govori engleski, njemački i ruski.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

dinstam nesto i kontam sto SKOJ rece da je CG kolonija,
    pa kimmi rece u imperativu da DPS mora da pokaze kooperativnost, a SDP da je sa njima i da moraju javno to da potvrde,
    pa se sjetih kako je Predsjednik rekao u startu da treba da se ide u sumu?
    Sad citam ovaj radni rezime i razmisljam... jel iko uradio security check ovih momcima ili ni to ne smije da se radi? Drzavna bezbjednost, ministarstvo odbrane?
    Kontam, da se kandidujem kao kuvarica u Skupstini, pa bilo bi normalno da ispitaju sigurnosni rizik?
    Zamislite da im neko ubaci u hranu diruetik ili laksativ? Pa organi ne bi ni mogli da funkcionisu?
    Kuvarica im moze skockat' drzavu?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Zato SKOJ i kimmi non stop pisu da treba Skupstina da izglasa zakon da CG institucije vode stranci?
    Znaci i bezbjednost, i sudstvo i... AAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Pa i ja dok skontam o cemu su oni...
    A vi svi to znate i niko da se pohvali?
    Zato tolika podrska na forumu?
    Eto, kad obican narod nije obavijesten...
    I sutra cu na pijacu, mozda oni piljari budu konkretniji..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Ako ima mrve mozga ništa mu to ne treba. Dovoljno je porediti CG 2020. sa Albanijom i Hrvatskom te iste 2020. da se jasno vidi koliko je u ekonomiji samo DPS usrao motku. Ništa ti ne trebaju poređenja između 2021. i 2020.
    Opet pokusavas da poredis babe i zabe, ne shvatam te. To je veoma slicno poredbi pojedinih kolega forumasa u slucaju Corone gdje uzimaju i porede Island sa Crnom Gorom, totalno banalan i glup primjer ali cisto ilustracije radi...
    Da je nekim slucajem ostao DPS na vlasti (srecom nije!) nista drugacija sezona ne bi bila 2021. jer bi takodjer otvorili sve, nije bilo druge opcije.

DPS se definitivno pokakio po ekonomiji ali za to nije kriva 2020. godina vec 30 godina pustosenja a poredjenje 2021. sa 2020. samo dovodi do averzije prema onima iz vlasti koji to rade jer samim tim dokazuju da ipak nisu na nivou na kojem se ocekivalo da budu.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja se "smrzoh".. Hoce li neko pitati SKOJa ili kimmi-ja za kojeg oni to kolonijalistu proteziraju po forumu, tj. chija je CG kolonija? Da bar i mi obican narod znamo...

Oni to koliko vidimo i ne kriju.. skacu po forumu da se dovedu stranci, a koliko vidimo to sve ravno iz regiona i svijeta se napenalilo na drzavne funkcije bez i jednog glasa podrske iz naroda..
    Kad vec tako tretiraju DPS i SDP, ne cudim se sto ignorisu traljavu vjecitu opoziciju.. Samo im dali plate, pa ce ih jednog po jednog poslati u penziju i to je to...

Opasni ovi decki kimmi, kaemSe, SKOJ i drustvo... Znaju svasta, a sve na kasicicu izokola pa iznesu namjere..
    A ja se cudila sto mene domacicu ovicnu osobu iz naroda hoce da sklone sa foruma, pa prijetnje, pa molbe, pa.. Sto ne rekoste konkretno.. Kako moze obicna osoba da vas razumije? To je suvise prljava i podla politika..
    I jos mi je bilo cudno nigdje onih DPSovaca i SDPovaca sa foruma. Oni svi i retoricki kapitulirali?
    I ja nasla da se cudim hercules o zakonima i ekonomiji a SKOJ o sljunku iz Morace...

Boh..

Sta se moze..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

zbilja đe nam je oscar nestao...nema ga odavno
    She is only here to annoy herself!

23. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...
    Da je nekim slucajem ostao DPS na vlasti (srecom nije!) nista drugacija sezona ne bi bila 2021. jer bi takodjer otvorili sve, nije bilo druge opcije.

DPS se definitivno pokakio po ekonomiji ali za to nije kriva 2020. godina vec 30 godina pustosenja a poredjenje 2021. sa 2020. samo dovodi do averzije prema onima iz vlasti koji to rade jer samim tim dokazuju da ipak nisu na nivou na kojem se ocekivalo da budu.
    Mozda bi mozda ne bi. U 2020. su nas svakako zatvorili, za razliku od Albanije. Time smo, u odnosu na turisticke komsije, izgubili bar nekih 300-400 miliona prihoda.

To sto je DPS napravio losu odluku 2020. nije nikakva garancija da bi iz toga nesto naucili i napravili dobru odluku 2021.

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Da se nadovezem sam na sebe jer nema edita...

Sve do onog trenutka dok vlast ne prestane da pokusava izbiti jos koji politicki poen na racun prosle vlasti (te samim tim na mnogim poljima prezivljavati na vlasti jer su jel' te, bolji nego prosli), te dok oni koji je podrzavaju ne shvate da je OK kritikovati novu vlast, pa i onda kada ti isti koji kritikuju nisu kritikovali proslu, nama nema napretka.

Ja ne shvatam zasto se mnogi forumasi odmah hvataju za kvaku "A gdje si bio prije avgusta?". Zar vam ljudi moji nije jasno da mnogi koji kritikuju (barem oko mene) kritikuju upravo iz razloga sto su napokon shvatili da je MOGUCE doci do promjene, te da nije bas sve kao sto su se nadali a posto je moguce da dodje do promjene otuda i kritike. To je apsolutno normalan proces i treba svima da nam je drago da se napokon desava i u CG.

DPS je proslost, sta su bili i sta su radili svi znamo, vrijeme je da odgovorni odgovaraju za nedjela a da novi opravdaju glasove koje su dobili ili ako ne mogu da lete sa vlasti.

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

Možda oko tebe kritikuju iz tog razloga. To nije slučaj sa forumom. Zato je malo bljutavo kad pojedini konstantno kritikuju.

Sent from my KB2003 using Tapatalk

Page 446 of 543 FirstFirst ... 346396436442443444445446447448449450456496 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)