sirotinja - i finansijski i mentalno (vizionarski)...
sto se cijene tice da je nekome nudjena sica, a nekom x20, to mi je tesko da povjerujem, ali moguce da jeste tako. Procedura je za sve ista i transparentna evo barem 15-20 godina.
Nudi se nesto preko procijenjene vrijednosti zemljista, kako bi se motivisali ljudi i da se uzbjegnu sudovi. Ko nece vansudski da se poravna na sudu najcesce dobije procijenjenu vrijednost zemljista ili max ono ono sto mu je nudjeno.
Obicno oni koji se vansudski poravnavaju i bez buke prodju bolje jer im (u duhu dobre saradnje) najcesce za npr dvorista napisu da su imali bolju ogradu (ili uopste imali ogradu, da je bilo trotoara/zelenila) i slicno nebi li ljudi dobili koju paru preko. Kad se dodje do suda, vjestaci se i nema toga - ali opet tesko da to moze biti ne znam koliko vise u odnosu na komsiju
pogledaj bilo koji kvart i vidjeces koliki su problemi... pa donja i gornja gorica su neuporedivo veca naselja no prije 10-20 ili 50 godina, a imaju po jednu traku dodatnu da se vezu sa gradom...o Vranjickim njivama da ne pricamo ili Rogamima, Pricelju itd...
Odma' mi iskače pred oči ona nova ulica posle Montefarma pa do Central Pointa, ulica Arsenija Boljevića bješe... Ko onamo prođe desnom trakom, a da ne naleti na 15 parkiranih auta, platu ću mu dat.
ja sam neki dan naisao na neke servisere kablovske (ili cega vec)... u jednu traku stavili pickup, u drugu merdevine na stub - provlacimo se izmedju iz oba pravca... nikakve oznake, samo se ispeli gore
otvorio prozor - reko momci, nadam se da se cvrsto drzite za tu kutiju, jer ce vam neko merdevine sigurno skinut![]()
![]()
Ne može biti zaobilaznica, a da pritom služi za servisiranje gradskih potreba... Što se rasterećenja saobraćaja u gradu tiče predviđeno je da Bulevar Save Kovačevića produži tunelom (ispod željeznička stanice), da izađe na bulevar Josipa Broza Tita, a da se ulica produži u bulevarsku u nastavku (Zmaj Jovina) do ovog novog bulevara u izgradnji. Ta raskrsnica gdje će se budući autoput ukrštati sa bulevarom Josipa Broza Tita će biti ili sa semaforima (jeftinije i vjerovatnije rješenje) ili kružni tok.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
svaki put kad vozim kroz BiH sjetim se kako bi neme stvari bile dobre kod nas da se koriste....
kao npr oni uzdignuti ivicnjaci koje ima po sarajevu..... i npr da se prave kruzni tokovi dje bi spoljna traka bila fizicka odvojena za samo prvo odvajanje...
Valjalo bi da svaki naš vozač uzme dopunske časove teorije i prakse za kružni tok.
pa spoljna traka i jeste samo za prvo odvajanje i/ili odvajanja u prvoj 1/4 kruga... drugo je sto kod nas ljudi voze kako im se cefne, dje je manja guzva... (razumijem da ti pricas o onome rjesenju kao kod vatrogasne)
i sto je jos crnje sto ovi iz saobracajne struke kace znakove da se moze spoljnom trakom "pravo" itd...
paklenici
Nema nama spasa dok se ne uvedu semafori na kružne tokove , ka' na veće kružne po zapadu
@LuTheDuck
Pa upravo je fora u tome što ti to saobraćajni znakovi dozvoljavaju, znači oni su omogućili kruženje spoljnom trakom i po pravilu je dozvoljeno, ne možemo mi u CG voziti po pravilima drugih država, e sad koliko je to praktično, to je druga stvar.
Last edited by technus; 08-11-21 at 09:47.
Forever young, i want to be forever young
Koliko udesa ima na kružni tok oko trijumfalne kapije u Parizu?
Auu, kad pomenu Pariz, bio sam skoro, kakvo je to ner'no od saobraćaja, baš prije kružnog kod Trijumfalne kapije imaš 2 ili 3 semafora, a u prolazu na uključenje na bulevar do kapije sam vidio 2 udesa manja, ali udesa.
Kažu ljudi da je ludnica i gužva i u 3 ujutru, isto ka' po danu.
Ja i na Slaviju onaj kružni kad dođem isto kao da me neko ubači u centrifugu veš mašine, ne znam đe ću i što me snašlo, vazda skrenem u prvu koja mi je najpogodnija , pa poslije se snalazim jer onamo ne hebu živu silu kad ulete vozači
Ali na kružnom toku niti jedandesi se i da nema gužve (u vrlo rijetkim situacijama) pa možeš stati na sred ulice prije uključenja na kružni
kod nas se i pjesacki oznacavaju na sami ulaz/izlaz kruznog toga....dok npr u toj istoj bosni ozancen je 20tak metara od kruznog... pa se tako ne moze desiti kao kod nas da auto stoji u kruzni i ceka dok propusta pjesake...
ovo opet nije idealno za kruzne tokove dje ima dosta pjesaka kao onaj nas kod atlasa, ali je opet ispravnije rjsenje....
Saglasan sam ja sa vama, nego kažem da nisu krivi oni što voze po pravilima koje im je neko omogućio, već onaj ko je donio takva pravila
pa to je siva (ili crna) zona... kod nas, da ja znam, kruzni tok nije apsolutno nidje definisan u pravilnicima (pravila kretanja) - onda bi, valjda, bilo logicno da se pridrzavamo medjunarodnih pravila (ko i svi ostali).
Drugo je sto smo mi budale pa je izasao neki vjestak saobracajne struke i sam odredio kako mu se cini da treba - ne razmisljajuci da pravi koliziju... ako se postuju pravila, nema kolizije u saobracaju i sve je "fluidno" - to je i svrha kruznoga toka...
naravno, imamo mi i vecih muka od toga u saobracaju, na koje niko ne obraca paznju
Iskreno, ne znam šta zakon kaže o tome, ali čisto sumnjam da su vještaci radili mimo zakona, tako da striktno gledano ko vozi po znakovima i pravilima ne čini nikakav prestup, sad što su pravila kod nas kontraproduktivna, to je druga priča.
Uf, poseban krug pakle za dvotočkaše tamo, baš ne yebu živu silu, ulijeću svuda, ulete ispred tebe i odjednom skrenu, ko to proživi ni pakao mu neće teško pasti![]()
pravilo u kružnom toku kod nas je pusti budalu da prođe đe je naumio
sad za sad funkcioniše odlično obzirom da nisam imao nijedan udes na kružnom
She is only here to annoy herself!
otprilike je to to.... ponasas se potpuno obespravljeno i nekako se provuces...
Sin mi je riđ, kada me pitaju kako to, odgovorim da je 1578 god. prošla škotska vojska kroz ove krajeve i pravila zvek... a on povukao taj gen.
Najnervozniji (što se vozača tiče) kružni tok je u Sarajevu, kada iz Sarajeva treba da se uključim na autoput to ne ide bez jada, u suprotnom pravcu malo kraće. Uvjek su kolone pred ulaz u isti. Lokacija Novi Grad
https://maps.app.goo.gl/MFShxGpApASfW2jo9
Momcina
Meni je brada mix ridje, plave i nesto smedjihKosa, u odlasku + bijela
![]()
![]()
Ja ne znam kako imamo srca pricat ovoliko o kruznim tokovima, a ne pomenut Skadar, Tiranu i ostale ljepote Albanije2 trake - 4 auta i 2 motora u paraleli
+ vazda neki biciklista koji krati poprijeko
![]()
![]()
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks