Samo Luksemburg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kud je najbolje poci i zasnovati porodicu?
Samo Luksemburg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Da. Ko zna jezik sigurno idealno.
A najbolja opcija je imati za koga se udati/ozeniti....
I moje misljenje je da je najbolje u CG iako nisam zivio u drugoj zemlji.
Opet ista stvar neko mora da te hrani. Ako nisi neki skilled worker tesko da mozes opstat bez necije pomoci. 90% ostalih se brzo vrati. Ne bi da te obeshrabrima tako da ako imas kod nekog poc podji jer je svakako bolje probat. Doma svakako mozes vazda da se vratis.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
U toku sam tih koji idu grlom u jagode i brzo se vrću, ja nešto drugo ovdje mislim kad pitam..... Neće me niko hraniti pored mojih ruku i glave.Naravno da se mora imati onaj ko će tu bit uz nas, stambeno, logistički itd, jedno vrijeme. Drugarica je otišla sa cijelom porodicom u Ameriku, u porodicu, snašli se svi, perfekcija.....Kapa do poda.
Ne kazem ja da ne mogu da se zarade pare za zivotarenje kao i odje. Ali u tom slucaju gladovao odje ili po svijetu mislim da je puno bolje odje. Ljudi imaju vise empatije. Ako si neko trazeno zanimanje onda pici odma, ali kao neko sa nekim osnovnim zanimanjiima zivotarit ces i tamo i odje. Jos da napomenem da se radi skoro duplo vise nego sto su ljudi navikli ( naucili ) da rade kod nas.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Sto ne bi radio u Cg ne bi nidje drugo na svijet...
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Tu es mon héro!
ako znaš išta konkretno da radiš(a ako ne znaš, nauči) zaradićeš pare i u CG
najveći problem je kod nas što često svoje pare ne možeš naplatit i to ti ubija volju onda i da radiš
She is only here to annoy herself!
Zbog današnjih tehnologija (pogotovo interneta) mogu se pare zaradjivat globalno dok si fizički u bilo koju zemlju. Pošto je naše tržište malo mi bi trebali da se fokusiramo na globalno tržšte dok im pružamo usluge (kao programeri itd.) iz Crne Gore. Ko ima neka znanja kao programer ili slično neka proba da zaradjuje preko upwork.com.
Dobismo li Paypal, jedno 20 godina posle ostatka svijeta?
Ja sam mislio da ću da odem samo na kratko neđe.. Sad mi se ne vraća u CG ni s nogama naprijed...
Ajde ođe da pitam vas koji ste više u Beogradu, koji ste živeli ili možda živite.
Da li biste zamijenili Podgoricu Beogradom za život sa familijom?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Jedino ako je plata bas velika i ako nadjes stan u blizini posla i skole. To je moje vidjenje
Da ne pricamo o sadrzajima jer se to ne moze poredit naravno
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
I o kolikoj to plati pričamo?
Beograd je džungla i svačega ima...ima bolje uslove za svašta nešto ali mirniji bih bio u PG zbog đece.
She is only here to annoy herself!
Sta da ti kazem, nema tu prevelike razlike iako ljudi misle da ima. Njima ce obaveze bit iste. Razlika je sto mozes da ih povedes na dosta vise sadrzaja, dosta vise predstava, sportskih aktivnosti
Ovaj drugi dio
Kolege koje primaju oko 2,2k mjesecno u BG i imaju svoje stanove se zale da jedva prolaze
Mada opet podju i na skijanja i na ljetovanja po dva puta
I moras da znas, to da nafatas kolege na pivo to je skoro nemoguce
To im je zenina dobra volja
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Ja bih uvijek prije birala Beograd, samo zbog mentaliteta i načina života, pošto podgorički ne volim nikako.
Stoji da se brzo živi, skup je za život, sadržaj je nemjerljiv ali i tu je pitanje koliko je to nekome prioritet i koliko bi uopšte tog sadržaja konzumirao. Više zanimacija ima za sve uzraste, više poslovnih prilika i mogućnosti takođe, ali i tu zavisi kako se ko snađe. Obrazovni sistem je ozbiljniji i mnogo se više uči nego u PG. Što se tiče bezbjednosti, mislim da budala ima svuda, ali svaki veći grad i jeste rizičniji. Danas jeste problem i količina migranata koja dolazi, ali njih sada svuda ima. Beograd iako je s jedne strane napredniji što se tiče nekih stvari, s druge strane u poređenju sa metropolama po inostranstvu mnogo toga mu nedostaje. Gužve su stalno, samo u prevozu se izgubi dosta vremena, a možda i najveća mana je zagađenje koje je baš na visokom nivou u ovim zimskim mjesecima.
Što se tiče novca, za jednu četvoročlanu porodicu mislim da treba nekoliko hiljada e.
Ono što sam primijetila kod ljudi koje poznajem a da su iz Beograda, da se sve više njih baš iz ovih razloga opredjeljuje da živi van Beograda, kupuju placeve i kuće van grada, pretežno između NS i BG.
Tako da... baš dobro treba premjeriti. Beograd je bio jedna priča prije 15ak godina, ali sad već... nisam sigurna. Čini mi se da je danas precijenjen budući da su cijene kao u EU, a standard nije na tom nivou.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Ovo prvo je stvar zbog koje bih se odlučio na život u Beogradu, a onda imamo i ovo ispod. Jer ga ja više pamtim iz tog nekog perioda nego sad. Sad I kad odem to je da se "provedem" bez mnogo stajanja. A onda razmišljam počela je trka i ođe da mi smeta, a tamo bi po nekom pravilu trebala da je veća. Daleko sam svakako od toga ali eto, razmišljam.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks