Originally Posted by
GaD
Opet ponavljam, vakcinisan sam i mišljenja sam da vakcine trebaju da se prime ali opet je diskriminacija je diskriminacija.
Šta ako sjutra bude nekome palo na pamet da moramo svi da nešto nosimo/primimo sto npr nećemo?
Ne mora sutra sistem da uvodi ništa novo, jer ono što je juče uvedeno i čemu ste olako dali legitimitet, danas je poprimilo obrise zvijeri čiju moć ćeš tek osjetiti. U prvom redu, covid propusnice ili preciznije - green pass - tj. pasoš za zeleno doba. Koliko si danas puta čuo, vidio, pročitao neku info o klimi? Jesu li sve vijesti bile apokaliptične i pozivi na hitno djelovanje? Tragom toga, kako ti se sviđa ideja da se tvoj pristup dobrima, robama, uslugama.... osim vakcinalnim statusom ubuduće odobrava / mjeri i tvojim karbonskim otiskom (mjera tvog uticaja na životnu sredinu i klimatske promjene) odnosno koliko ti se sviđa stvarnost u kojoj sistem proširuje ideju kontrole (digitalni ID) na sve aspekte tvog života i u konačnom dovede do a la kineskog social credita?

Originally Posted by
GaD
Zašto osoba koja nien vakcinisana ne može nedje da udje, koja je razlika izmedju mene i nje?
Osobe ažurirane na nove narative i definicije ne shvataju svrhu tvog pitanja niti razumiju izraz tvoje zabrinutosti. Pojam diskriminacije je redefinisan, a ljuska prava imaju ograničen vijek trajanja (produžavanje na polugodišnjem nivou).
The more things change, the more they stay the same.
Bookmarks