ti uzimaš već dovoljno vitamina D

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
Vakcina je efikasna u sprjecavanju infekcijom drugih, slabijih varijanti. Ali je efikasna, doduse manje, u sprjecavanju infekcijom opasnijih varijanti. Naravno da ce u tom slucaju vakcinisani vise da prenose varijantu od koje vakcina ne stiti u istoj mjeri. Ali nevakcinisani nemaju apsolutno nikakav mehanizam zastite od zaraze i sirenja virusa. A deltu nisu mogli da rasire vakcinisani kad je nastala prije masovne vakcinacije. I dan danas imamo situaciju da su najmanje vakcinisane oblasti najvise pogodjene delta sojem. Samo baci pogled na Ameriku.
pobrkao si lončiće...ja sam nevakcinisan i evo godinu i nešto se nisam zarazio zato što imam imunitet, ako si mislio na neimunizovane to je druga priča, vidjećemo za jedno mjesec dana kako stojim sa AT pa ću se vakcinisati ako opadnu značajno

pobrkao si lončiće što se tiče delte, ako je nastala prije masovne vakcinacije to ne znači da je nisu raširili vakcinisani, nevakcinisani se zaraze divljim sojem i steknu imunitet, vakcinisani koji se nisu zarazili taj imunitet nemaju osim na divlji soj tako da šire deltu