Page 164 of 375 FirstFirst ... 64114154160161162163164165166167168174214264 ... LastLast
Results 4,076 to 4,100 of 9370

Thread: Saobracajna infrastruktura - Problemi i rjesenja

Thanks Thanks Given 
    1,736
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    1,109 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Da. Budžeti će imati velike probleme jer su u pitanju velike sume za razne žalbe... Sudovi odugovlače ljude koje su od Mugija do ovamo oštetili za cifre oko eksproprijacija, mnogi ne žale ni do Strazbura da odu. Slušao sam od par ljudi kakva su poniženja doživjeli za zemlju koja im je po pravdi sile preotela država za neke male iznose, crtanja zelenih zona i slično...naravno podobni su dobijali za sličnu zemlju po 20 puta veće procjene i isplate. Ne znam, ne bi niko od nas volio da dođe u tu situaciju siguran sam...

E sas oko planiranja, sve su uprskala rukovodstva Crne Gore u periodu kada smo bili dio SFRJ. Osim planiranja Bloka 5 koji ih je veoma skupo koštao, ama bukvalno sve se radilo poslije toga po principu "ma gradi , pa ćemo ispravljat". Mi smo jednostavno takvi u svemu, a najveći problem je što smo mi mala i ekonomski nerazvijena zemlja...
    sirotinja - i finansijski i mentalno (vizionarski)...
    sto se cijene tice da je nekome nudjena sica, a nekom x20, to mi je tesko da povjerujem, ali moguce da jeste tako. Procedura je za sve ista i transparentna evo barem 15-20 godina.
    Nudi se nesto preko procijenjene vrijednosti zemljista, kako bi se motivisali ljudi i da se uzbjegnu sudovi. Ko nece vansudski da se poravna na sudu najcesce dobije procijenjenu vrijednost zemljista ili max ono ono sto mu je nudjeno.
    Obicno oni koji se vansudski poravnavaju i bez buke prodju bolje jer im (u duhu dobre saradnje) najcesce za npr dvorista napisu da su imali bolju ogradu (ili uopste imali ogradu, da je bilo trotoara/zelenila) i slicno nebi li ljudi dobili koju paru preko. Kad se dodje do suda, vjestaci se i nema toga - ali opet tesko da to moze biti ne znam koliko vise u odnosu na komsiju

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    stari definitivno treba vezu sa bulevarom save kovacevica i to bi definitivno znacilo dosta...... i ne znam sto jos cekaju da se to odradi... a raskrsnica kod volija je sramotna... svaki dan onamo neko slika udes...

a podgorica je odavno u velikom problemu.... pogledajte samo tolose....imate 2-3 ulice oko kojih se vrti kompeltan saobracaj a to su stari dio dalmatinske, boska buhe i milana raickovica....
    tri ulice koje su jedva siroke da se mimoidju dva auta....sa losom tj nikakvom rasvjetom, bez trotoara..... a veci dio milana raickovica se koristi i kao parking....jer nije toliko prometna kao ove prve dvije...
    meni kao odrasloj osobi je neprijatno da idem pjeske ovim ulicama.... sad ne znam kako da pustim dijete da ode negdje pjeske, bez da ih ucim do koriste neke sporedne ulice okolo naokolo...
    pogledaj bilo koji kvart i vidjeces koliki su problemi... pa donja i gornja gorica su neuporedivo veca naselja no prije 10-20 ili 50 godina, a imaju po jednu traku dodatnu da se vezu sa gradom...o Vranjickim njivama da ne pricamo ili Rogamima, Pricelju itd...
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    2,776
    Thanks Thanks Received 
    1,348
    Thanked in
    875 Posts

a veci dio milana raickovica se koristi i kao parking.
    Ovo je najveći problem svih podgoričkih ulica i bulevara.
    Zauzimaju se trake i parkiraju se na 4 žmige.
    Last edited by mur3633; 02-11-21 at 08:38.

Thanks Thanks Given 
    72
    Thanks Thanks Received 
    183
    Thanked in
    109 Posts

Odma' mi iskače pred oči ona nova ulica posle Montefarma pa do Central Pointa, ulica Arsenija Boljevića bješe... Ko onamo prođe desnom trakom, a da ne naleti na 15 parkiranih auta, platu ću mu dat.

Thanks Thanks Given 
    1,736
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    1,109 Posts

Quote Originally Posted by Clubbin' View Post
    Odma' mi iskače pred oči ona nova ulica posle Montefarma pa do Central Pointa, ulica Arsenija Boljevića bješe... Ko onamo prođe desnom trakom, a da ne naleti na 15 parkiranih auta, platu ću mu dat.
    ja sam neki dan naisao na neke servisere kablovske (ili cega vec)... u jednu traku stavili pickup, u drugu merdevine na stub - provlacimo se izmedju iz oba pravca... nikakve oznake, samo se ispeli gore
    otvorio prozor - reko momci, nadam se da se cvrsto drzite za tu kutiju, jer ce vam neko merdevine sigurno skinut

Studio INtarsia

5. The Following User Says Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Ne može biti zaobilaznica, a da pritom služi za servisiranje gradskih potreba... Što se rasterećenja saobraćaja u gradu tiče predviđeno je da Bulevar Save Kovačevića produži tunelom (ispod željeznička stanice), da izađe na bulevar Josipa Broza Tita, a da se ulica produži u bulevarsku u nastavku (Zmaj Jovina) do ovog novog bulevara u izgradnji. Ta raskrsnica gdje će se budući autoput ukrštati sa bulevarom Josipa Broza Tita će biti ili sa semaforima (jeftinije i vjerovatnije rješenje) ili kružni tok.

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

svaki put kad vozim kroz BiH sjetim se kako bi neme stvari bile dobre kod nas da se koriste....
    kao npr oni uzdignuti ivicnjaci koje ima po sarajevu..... i npr da se prave kruzni tokovi dje bi spoljna traka bila fizicka odvojena za samo prvo odvajanje...

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Valjalo bi da svaki naš vozač uzme dopunske časove teorije i prakse za kružni tok.

Thanks Thanks Given 
    1,736
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    1,109 Posts

svaki put kad vozim kroz BiH sjetim se kako bi neme stvari bile dobre kod nas da se koriste....
    kao npr oni uzdignuti ivicnjaci koje ima po sarajevu..... i npr da se prave kruzni tokovi dje bi spoljna traka bila fizicka odvojena za samo prvo odvajanje...
    Quote Originally Posted by Mitro View Post
    Valjalo bi da svaki naš vozač uzme dopunske časove teorije i prakse za kružni tok.
    pa spoljna traka i jeste samo za prvo odvajanje i/ili odvajanja u prvoj 1/4 kruga... drugo je sto kod nas ljudi voze kako im se cefne, dje je manja guzva... (razumijem da ti pricas o onome rjesenju kao kod vatrogasne)
    i sto je jos crnje sto ovi iz saobracajne struke kace znakove da se moze spoljnom trakom "pravo" itd...

paklenici

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Nema nama spasa dok se ne uvedu semafori na kružne tokove , ka' na veće kružne po zapadu

@LuTheDuck

Pa upravo je fora u tome što ti to saobraćajni znakovi dozvoljavaju, znači oni su omogućili kruženje spoljnom trakom i po pravilu je dozvoljeno, ne možemo mi u CG voziti po pravilima drugih država, e sad koliko je to praktično, to je druga stvar.
    Last edited by technus; 08-11-21 at 09:47.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Koliko udesa ima na kružni tok oko trijumfalne kapije u Parizu?

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Auu, kad pomenu Pariz, bio sam skoro, kakvo je to ner'no od saobraćaja, baš prije kružnog kod Trijumfalne kapije imaš 2 ili 3 semafora, a u prolazu na uključenje na bulevar do kapije sam vidio 2 udesa manja, ali udesa.

Kažu ljudi da je ludnica i gužva i u 3 ujutru, isto ka' po danu.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ja i na Slaviju onaj kružni kad dođem isto kao da me neko ubači u centrifugu veš mašine, ne znam đe ću i što me snašlo, vazda skrenem u prvu koja mi je najpogodnija , pa poslije se snalazim jer onamo ne hebu živu silu kad ulete vozači

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Ali na kružnom toku niti jedan desi se i da nema gužve (u vrlo rijetkim situacijama) pa možeš stati na sred ulice prije uključenja na kružni

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Ali na kružnom toku niti jedan desi se i da nema gužve (u vrlo rijetkim situacijama) pa možeš stati na sred ulice prije uključenja na kružni

Istini za volju, u kružni nijedan udes, ali takva ludnica unutar njega, još je ona kaldrna, a nema iscrtanih saob. traka unutar samog toka, baš ono parola "snadji se" xaxa

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Nema nama spasa dok se ne uvedu semafori na kružne tokove , ka' na veće kružne po zapadu

@LuTheDuck

Pa upravo je fora u tome što ti to saobraćajni znakovi dozvoljavaju, znači oni su omogućili kruženje spoljnom trakom i po pravilu je dozvoljeno, ne možemo mi u CG voziti po pravilima drugih država, e sad koliko je to praktično, to je druga stvar.

kod nas se i pjesacki oznacavaju na sami ulaz/izlaz kruznog toga....dok npr u toj istoj bosni ozancen je 20tak metara od kruznog... pa se tako ne moze desiti kao kod nas da auto stoji u kruzni i ceka dok propusta pjesake...
    ovo opet nije idealno za kruzne tokove dje ima dosta pjesaka kao onaj nas kod atlasa, ali je opet ispravnije rjsenje....

17. The Following User Says Thank You to E_K_V For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Saglasan sam ja sa vama, nego kažem da nisu krivi oni što voze po pravilima koje im je neko omogućio, već onaj ko je donio takva pravila

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Istini za volju, u kružni nijedan udes, ali takva ludnica unutar njega, još je ona kaldrna, a nema iscrtanih saob. traka unutar samog toka, baš ono parola "snadji se" xaxa
    Kaldrma je super, ali posmatraš dvotočkaše (kojih ima poprilično) i zavrti ti se u glavi...

Thanks Thanks Given 
    1,736
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    1,109 Posts

@LuTheDuck

pa to je siva (ili crna) zona... kod nas, da ja znam, kruzni tok nije apsolutno nidje definisan u pravilnicima (pravila kretanja) - onda bi, valjda, bilo logicno da se pridrzavamo medjunarodnih pravila (ko i svi ostali).
    Drugo je sto smo mi budale pa je izasao neki vjestak saobracajne struke i sam odredio kako mu se cini da treba - ne razmisljajuci da pravi koliziju... ako se postuju pravila, nema kolizije u saobracaju i sve je "fluidno" - to je i svrha kruznoga toka...
    naravno, imamo mi i vecih muka od toga u saobracaju, na koje niko ne obraca paznju

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Iskreno, ne znam šta zakon kaže o tome, ali čisto sumnjam da su vještaci radili mimo zakona, tako da striktno gledano ko vozi po znakovima i pravilima ne čini nikakav prestup, sad što su pravila kod nas kontraproduktivna, to je druga priča.

Kaldrma je super, ali posmatraš dvotočkaše (kojih ima poprilično) i zavrti ti se u glavi...

Uf, poseban krug pakle za dvotočkaše tamo, baš ne yebu živu silu, ulijeću svuda, ulete ispred tebe i odjednom skrenu, ko to proživi ni pakao mu neće teško pasti

Thanks Thanks Given 
    1,736
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    1,109 Posts

off topic:
    Zivo me interesuje imamo li mi Tom.. nekih skotskih gena
    stil oblacenja je tu, ali neki imam o ridje brade

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

pravilo u kružnom toku kod nas je pusti budalu da prođe đe je naumio

sad za sad funkcioniše odlično obzirom da nisam imao nijedan udes na kružnom
    She is only here to annoy herself!

24. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

otprilike je to to.... ponasas se potpuno obespravljeno i nekako se provuces...

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    off topic:
    Zivo me interesuje imamo li mi Tom.. nekih skotskih gena
    stil oblacenja je tu, ali neki imam o ridje brade
    Sin mi je riđ, kada me pitaju kako to, odgovorim da je 1578 god. prošla škotska vojska kroz ove krajeve i pravila zvek... a on povukao taj gen.

Najnervozniji (što se vozača tiče) kružni tok je u Sarajevu, kada iz Sarajeva treba da se uključim na autoput to ne ide bez jada, u suprotnom pravcu malo kraće. Uvjek su kolone pred ulaz u isti. Lokacija Novi Grad
    https://maps.app.goo.gl/MFShxGpApASfW2jo9

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Uf, poseban krug pakle za dvotočkaše tamo, baš ne yebu živu silu, ulijeću svuda, ulete ispred tebe i odjednom skrenu, ko to proživi ni pakao mu neće teško pasti
    Kad se čovjek tamo navikne na kamikaze s dva točka (uglavnom dostavljači), vožnja postaje laganica. Posebno spram ovoga što se kod nas čini zadnje dvije godine.

Thanks Thanks Given 
    1,736
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    1,109 Posts

Sin mi je riđ, kada me pitaju kako to, odgovorim da je 1578 god. prošla škotska vojska kroz ove krajeve i pravila zvek... a on povukao taj gen.

Najnervozniji (što se vozača tiče) kružni tok je u Sarajevu, kada iz Sarajeva treba da se uključim na autoput to ne ide bez jada, u suprotnom pravcu malo kraće. Uvjek su kolone pred ulaz u isti. Lokacija Novi Grad
    https://maps.app.goo.gl/MFShxGpApASfW2jo9

Momcina
    Meni je brada mix ridje, plave i nesto smedjih Kosa, u odlasku + bijela

Ja ne znam kako imamo srca pricat ovoliko o kruznim tokovima, a ne pomenut Skadar, Tiranu i ostale ljepote Albanije 2 trake - 4 auta i 2 motora u paraleli + vazda neki biciklista koji krati poprijeko

Studio INtarsia

Page 164 of 375 FirstFirst ... 64114154160161162163164165166167168174214264 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)