Iskreno ne vidim poentu hvatanja za Albaniju, Hrvatsku ili bilo koju drugu zemlju, sa tim pristupom samo pokazujes da nisi objektivan. Nije pitanje ko je pogrijesio a ko nije, licno sam misljenja da smo mi pogrijesili i da je trebalo otvoriti granice ali to ne znaci da potez nije bio shvatljiv jer smo bili u neobranom grozdju.
Takodjer sam misljenja da smo bili otvoreni na ljeto 2020. da bi imali mnogo laksu zimu sto se tice COVID19 ali to ne znaci da iz sve snage moram da kritikujem odluku da budemo zatvoreni jer je ista bila shvatljiva.
Sto se tice stope smrtnosti to je prica za neku drugu temu, prica o kojoj u vise navratam pokusavam da objasnim pojedinim kolegama forumasima da kod nas nesto ne stima jer nebitno sto imamo realno solidan procenat vakcinacije i dalje smo u prakticno istom koshu kao i ranije (sto ne znaci da ne bi bili u mnogo goroj situaciji da je stopa vakcinisanih manja). Medjutim kada vec potezes pricu u tom periodu (odnosno poslije toga perioda) smo imali drasticno veci procenat preminulih (u odnosu na populaciju/procenat zarazenih) nego CRO i ALB, to je jos jedan dokaz kako kod nas nesto ne stima ali isto tako sada imamo JOS veci procenat preminulih nego u istom periodu prosle godine te je i to veoma skakljivo podrucje.
Da sumiram... Nema smisla optuzivati ikoga za ljeto 2020. jer je sve bilo novo i neistrazeno, mogao se preuzeti rizik i pustiti sve da ide svojim tokom ali sam ubijedjen da u nasoj situaciji nema te vlasti koja bi otvorila granice na ljeto 2020.

PopCorn

Bookmarks